ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec 01/2017 - 08/2024 Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/27/2015
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/27/2008
Xindlů je víc:
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/na-klatovsku-zrejme-nekdo-otravil-ctyri-orly-morske-40350206
Obávám se, že na tyhle svině karma nestačí, chce to kafe s karbofuranem... Evil Evil Evil
"Svět patří těm, co se neposerou". Charles Bukowski
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
Co dělají orlové že se musí trávit ?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/27/2008
Mají zakřivenej zobák, což je pro někoho důvod k jejich zabíjení...
"Svět patří těm, co se neposerou". Charles Bukowski
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
Ona ta zakazana jedovata sracka neni urcena nejspise pro ne ale pro co ja vim treba lisku nebo pro nejakeho jineho skudce treba myvala severniho a tak ... Dalsi vec je ta ze zadny byt pramnozeny a skodlivy druh si takovouto smrt nezaslouzi ....Cry
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/4/2017
Dovolím si tohle téma zase trochu odlehčit. Jinak v téhle věci naprosto souhlasím s Michalem - příroda by se o kdejaké přemnožení, ve svém výchozím stavu, dokázala postarat sama bez přičinění člověka. Jenže to už v mnoha případech není několik desítek, možná stovek, let možné. Nic to ale nemění na faktu, že traviči by se nad sebou mohli trochu zamyslet.

Už asi před týdnem se mi tady na fóru začala zobrazovat jedna specifická reklama. Ano, mám pro fórum výjimku v blokátoru. Avšak také blokované cookies, tudíž není cílená.
Nejen, že v reálu někdo nosí tvarovanou roušku obráceně a deformuje mu to tím pádem nepřirozeně obličej, ale v tomhle případě jsem opravdu zmaten, co že se to za tou pokrývkou obličeje, či jak to nazvat, vlastně skrývá Surprised

M4ST3RCUT0R vložil tyto přílohy:
KNF_RSP.jpg.jpg

|| My-Mobile.cz • ex-moderátor || Machr - po slovensky mrcha || 🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2009
Pepe1 napsal:
Xindlů je víc:
https://www.novinky.cz/krimi/clanek/na-klatovsku-zrejme-nekdo-otravil-ctyri-orly-morske-40350206
Obávám se, že na tyhle svině karma nestačí, chce to kafe s karbofuranem... Evil Evil Evil
Ahoj ,toto by bylo řešení,neboť :dokazování je velmi složité,myslivecká "lobby" má zastání na všech možných úrovních a není znám případ v ČR ,že by byl pachatel podobných skutků přiměřeněOh No stíhán a odsouzen.A to se jednalo i o případy náležitě zdokumentované i státními orgány ,případně Českou televizí.KO K
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Pro nas je to vpodstate sousedni vesnice. Ale litat orly jsem tu nikdy nevidel a asi uz neuvidim....
Posláno:
Štamgast
krezac napsal:
Uvadi se, ze clovek si pamatuje cca 1000 lidi. Kolik znas (osobne, ne kamos kamose na internetu rikal, ze jeho kamos) lidi, kteri covida chytli? A kolik z nich je na tom vazne? V mem pripade je to pod deset pozitivnich a jeden na ventilatoru (v duchodovem veku, problemy se srdcem).

Tak jsem se prave dozvedel, ze ten clovek ve vaznem stavu covidu (resp. selhani plic) nakonec podlehl.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 11/18/2011
Kitias napsal:
tak já se zeptám na něcojiného, nemáte někdo premium učet na iDnes? je tam článek o MIlanovi - https://www.idnes.cz/hobby/dilna/kovari-noze-milan-pokorny-futuron-forge-vikend.A210219_084258_hobby-dilna_bma?zdroj=top

a rád bych si ho dočetl, tak prosm o odkaz někoho účtem
Díky

Snad to bude fungovat:

www.idnes.cz/hobby/dilna/kovari-noze-milan-pokorny-futuron-forge-vikend.A210219_084258_hobby-dilna_bma&h=F232C1D51F907FC5C5B5FB898D8FFA6E
Hloupost se vyfackováním nedá vyléčit.
Jan Werich
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
mě nefunguje....
Sapere Aude.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2011
Lipush napsal:

no nejde mi to, ale děkuji za snahu
Posláno:

Začátečník
Připojený: 11/18/2011
Alespoň text bez obrázků:

Před dvaceti lety začal Milan Pokorný (41) z Liberce vyrábět první nože. Postupně se vypracoval na jednoho z nejuznávanějších českých mistrů. Používá exotické materiály typu mamutoviny nebo meteoritického železa a jeho chlapské hračky se prodávají za desítky tisíc korun.
Už delší dobu si kove i vlastní uhlíkový damašek – nožířskou ocel složenou ze dvou různých materiálů. Když v žáru spojíte tvrdší, ale křehký kov s měkkým, ale houževnatým, dostanete materiál s dobrými vlastnostmi obou rodičů.
V Česku je dnes řada kovářů, kteří toto umějí. Damašek je odolný a na pohled krásně proplétaný, ale má jednu nectnost: rezne. Na světě se proto během let objevily firmy, které produkují damašek nerezový. Jeho základní výhodou je, že o něj nemusíte pečovat.
Nevadí mu ani stálý kontakt s lidským tělem, což ho předurčuje pro šperkaře. V módě jsou třeba snubní prsteny. Dva různé druhy kovu nerozlučně spojené do viditelné struktury symbolizují pevnost vztahu. Propletené vrstvy navíc vypadají velmi efektně.
Kování budoucnosti
Asi před pěti lety Milan potkal konstruktéra Marka Procházku (33). Fascinace kovářstvím a metalurgií ho přivedla k výrobě samurajských mečů.
„Seděli jsme v hospodě a snili o damašku z titanu,“ vzpomíná Marek. „Tehdy to byla světová novinka, o které na internetu kolovaly nadšené zvěsti. Nikdo ale nevěděl, jak ho vyrobit. A tak jsme si řekli, že to zkusíme.“
V hospodě se nakecají a navymýšlejí tisíce věcí. Napíšou se tam knihy na Nobelovu cenu, založí firmy s miliardovými obraty, podniknou objevitelské expedice… Přímo u stolu! Autoři naprosté většiny těch převratných nápadů se z toho do rána vyspí a zapomenou na to.
Milan s Markem ale svůj hospodský sen uskutečnili. Pojmenovali ho Futuron Forge. Název jejich společné firmy by se dal přeložit jako kování budoucnosti.
Tohle se nedá dělat doma
Když dnes oba milovníky chladných ostří sledujete při práci v komplexu bývalé traktorové stanice v Chrastavě u Liberce, máte pocit alchymistů posedlých ďáblem. Zapálení plynové výhně blafne jako motor startující rakety.
Marek do plamenů strčí takzvaný paket – nařezané plátky ušlechtilých ocelí srovnané k sobě podle promyšleného pořadí a zavařené v kovovém obalu. Které oceli použít a jak je k sobě poskládat? Jsou věci, které se buď musíte celý život učit, nebo k nim mít talent. Ideálně obojí dohromady.
Z paketu čouhá trubička, do které z bomby syčí argon. „Ochranná atmosféra brání okysličení v plameni, které by nerezový damašek pokazilo,“ vysvětluje Milan.
„Karbidová zrna by byla příliš velká a struktura kovu by se potrhala a vypálila.“ Moc tomu sice nerozumím, ale pohlcuje mne podívaná na archetypální chlapské řemeslo. Oheň, jiskry, žhnoucí kov.
„Bumbumbum!“ rachotí třímetrový buchar, do kterého Marek nahřátý paket strčil. Mohl by ho i všelijak kroutit, překládat přes sebe nebo strukturovat raznicí s různými vzory. To všechno ovlivní výslednou kresbu.
Z vychladlého kovu nakonec vznikne plát nerezového damašku. K jeho opracování slouží stroje za miliony korun. Mohutné hydraulické lisy, frézy, obráběcí stroje.
„Tohle už se nedá dělat doma,“ vykládá Milan v rozlehlé hale plné těžké tovární techniky. Ukazuje výsledek – kovové pláty s různě propletenými vzory, nazvanými třeba Matrix, Desert eagle, Wave nebo New moon.
Hned si představím čepele, na kterých tančí paprsky slunce. Nůž je chlapská hračka, nástroj k vykuchání kořisti, šperk, zbraň k odvrácení útoku nepřátelského kmene, důkaz dospělosti… Dosaďte si podle libosti.
Ani nerezový damašek však není vrcholem kovářského umění. Dá se totiž různě kombinovat. Představte si třeba dvě vrstvy s výraznou kresbou, mezi které je vložena speciální švédská ocel Elmax, vyrobená metodou spékání kovového prášku.
Má skvělé řezné vlastnosti a je velmi houževnatá. Nerezový damašek na bocích se postará o efekt. Výsledkem je nůž z takzvaného jádrového damašku, který je nejen krásný a odolný, ale taky extrémně dlouho drží ostří.
A pak jsou tu nejrůznější kombinace exotických kovů, jako je třeba titan, zirkonium nebo niob. I z nich se dá vyrobit damašek, i když už se mu neříká ocel. Podle složení může tento materiál hrát všemi barvami duhy, což ho předurčuje i ke spoustě jiných krásných věcí, než jsou nože.
Hodinky, střelné zbraně, prsteny, přívěsky, manžetové knoflíčky, golfové hole… Možnosti použití limituje jen fantazie.
Výsledkem je široká škála kompozitních materiálů, které si ještě před pár roky nikdo neuměl představit. Na světě jsou jen asi tři firmy, které je umějí vyrobit v takové šíři složení a vzorů. Futuron Forge je jednou z nich. Vyrábí něco naprosto unikátního.
„Sice děláme pecky, ale skoro nikdo je zatím pořádně neviděl,“ chladí nadšení Milan. „Nejsme zbytečně skromní. Ve výrobě jádrového damašku nemáme konkurenci. Obchodní kontakty ale přibrzdil koronavirus, který zrušil celou řadu specializovaných výstav a prodejních festivalů. Prodáváme do USA nebo Německa, ale máme namířeno do celého světa. V Česku je malý trh.“
Že dva Liberečané produkují světově výjimečné nožířské a šperkařské materiály, to není bohapusté chlubení. Prokázaly to metalografické analýzy.
Tohle už prostě není mlácení kladivem do kusu nahřátého železa někde v garáži. Špičkové kovářské řemeslo je úzce spojeno s vědou. Hlídá se velikost karbidových zrn, technologické postupy, nahřívací a kalicí teploty i desítky dalších parametrů.
Milan mi líčí vlastnosti jádrového damašku s bočními vrstvami z austenicko-martenzitické oceli a středem z břitvoviny. Říká to hlasem, kterým muži vyprávějí o milenkách, alkoholu nebo třeba o lezení na himálajské osmitisícovky. Záleží jen na tom, čemu kdo v životě propadne.
Technickým finesám už sice moc nerozumím, ale všímám si jeho divoce svítících očí. Žárem ohně? Nebo nadšením? Vlastně je to jedno. Kdo se snaží překonat hranice, dává do toho všechno.
„Baví nás zkoušet nové věci, o kterých jsme se dočetli, že nejdou,“ povídá Marek. „Je v tom samozřejmě i snaha dokázat, že jsme lepší než konkurence, takové to chlapské štengrování,“ dodává Milan. „Ale hlavně neumíme dělat věci jen napůl. Kováním jsme posedlí.“
Pamatujete doby, kdy jste si v obchodě mohli vybrat jen jednu nebo dvě značky kafe? Dnes jich tam je deset a na webu dalších sto. To samé platí pro vína, knížky, parfémy, tenisové rakety…
Náš svět je stále pestřejší, zajímavější a barevnější. Dopředu ho posouvají lidé jako tito dva Liberečtí.

Zdroj: https://www.idnes.cz/hobby/dilna/kovari-noze-milan-pokorny-futuron-forge-vikend.A210219_084258_hobby-dilna_bma?h=0602BCA21E86E219F4B758B9E7CC5D2E

Hloupost se vyfackováním nedá vyléčit.
Jan Werich
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011

Vyjádření MUDr. Mgr. Ctirada Musila ke svému odvolání (rozhovor pro Sputnik):

https://fb.watch/3PH3o24C5m/
Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kazdemu-staci-sedm-respiratoru-radi-expert-jak-se-chranit-ale-usetrit

Tak to mě dostalo do kolen. Nehledě na to, že v předsíni bude 7 věšáčků x počet členů rodiny = virové semeniště. Nezbývá nic jiného, než označit háčky a respirátory jménem, respi. Po Ut St atd. Pamatuji éru tzv. týdenních kalhotek (Mo Tu We...), v ruské variantě leden únor březen a další jiná etnika jaro léto .....
Pro toho "odmorníka" bych měl radu, označit respi a háčky jako v MŠ obrázky, to by odpovídalo jeho ikvetykve.

P.S. - poprvé jsem použil resp. vládou darovaný důchodcům. Po vyjmutí ze zataveného obalu smrdí jak pochcané seno. Doufám, že v tom nebude další virová mutace.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Co se týče viru korona, "zasvěceně" kecá každý úplně do všeho a každý kecá něco úplně jiného. Tak napíšu kec taky.

Fakta například:
Německo - 80 000 000 obyvatel, denní nárůst nově nakažených cca 5 000 osob
Rusko - 145 000 000 obyvatel, denní nárůst nově nakažených cca 15 000 osob
Česká republika - 10 000 000 obyvatel, denní nárůst nově nakažených více než 10 000 osob

Opatření, strategie, plány, koncepce, nouzový stav - k ničemu to nevede, výsledky žádné, vlastně téměř nulové a je to čím dál horší.

A bude to čím dál horší. Bude větší množství nakažených, nemocných a mrtvých, nemá cenu si dělat nějaké iluze. Uzavřené hranice, občany ČR nikam nepustí, izolace občanů ČR zevnitř i zvenčí v praxi... a nedivím se tomu...všichni víme proč...

Jediné, co se splnilo, je stejné jako název jedné knihy Julia Verna. (škoda že už nechodím do školy) a to DVA ROKY PRÁZDNIN, to je pohodička pro dnešní školáky. Silně pochybuji o tom,
že všichni školou povinní se poctivě účastní distanční výuky, cha cha cha...

Herečka Adina Mandlová napsala knihu:

DNESKA UŽ SE TOMU SMĚJU

já taky, protože už mi vlastně nic jiného ani nezbývá, to co se děje, je TRAGIKOMEDIE...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2018
dagger napsal:

P.S. - poprvé jsem použil resp. vládou darovaný důchodcům. Po vyjmutí ze zataveného obalu smrdí jak pochcané seno. Doufám, že v tom nebude další virová mutace.

Na to si stěžuje řada lidí, že čínské respirátory smrdí jako tygří výběh. Asi to byl nějaký superkauf....
Posláno:
Štamgast
Nahodou, meli bychom ocenit, ze je cinsti soudruzi poctive naimpregnovali, aby cestou nezvlhly... Pardon, nedalo mi.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015

germanicus1 vložil tyto přílohy:
IMG_20210223_WA0006.jpg.jpg
IMG_20210223_WA0009.jpg.jpg
IMG_20210222_WA0030.jpg
IMG_20210223_WA0003.jpg.jpg
IMG_20210221_WA0001.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
dagger napsal:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/kazdemu-staci-sedm-respiratoru-radi-expert-jak-se-chranit-ale-usetrit

Nezbývá nic jiného, než označit háčky a respirátory jménem, respi. Po Ut St atd. Pamatuji éru tzv. týdenních kalhotek (Mo Tu We...)......................

Moje přítelkyně tehdá nejvíc nosila ty nedělní (angličtinu jsme moc neznali) sunday (sundej)
Byl to krásný čas.......
Tak co nejvíc nedělí každýmu; chlapi!!!! Imunita roste s dobrou náladou a tu je třeba pěstovat, ne na ni čekat Ok

Jarda
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum