ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec 01/2017 - 08/2024 Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/17/2011
Tvl a to je jeden hasič, se úplně desim co nastane až se tady rozpovída nějaká zdravotní sestra....
PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
Cool
Růža napsal:
To politicko-hasičský školení o demokraticky zvolený vládě mě fakt pobavilo.
teda tobě musel opravdu něco udělatCool
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
To je fakt problém se zavřít na tři týdny doma (mnohdy za peníze) čumět na TV, škrábat se na koulích a vyjídat lednici ?
Já kdybych mohl, tak to dělám celý rok bez keců.

Tak proč to neděláš ? To jsi nějakej ultra papaláš anebo popelář bez kterého se tu všechno zhroutí? SEDNI SI DOMA A NEKECEJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/18/2017
Tady konečně něco o těch "ženskejch".. Vyskočilo to na mě na netu, když jsem hledal čokoládu, co už se nevyrábí..Laugh
Dobrou chuť mrGreen

https://www.cokobanka.cz/kundickova---stepanciny-divne-cokolady/

..kdyby byli všichni stejný, byla by to pěkná nuda..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012
Vnouček Véna..........

Jurajm vložil tyto přílohy:
koblizek.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/5/2014
Quote:

Víš přiteli ta skloňovaná vláda ve všech pádech se snaží co může.
Nejde jí to, tak jak bysme si všichni přáli, protože je to pro ní nová věc jako pro nás všechny. Ale aspoň něco dělá i když mnohdy je to na hranici experimentu.

Co děláš ty? Kromě toho ,že nemáš respekt k vládě, svému zdraví a zdraví ostatních ve tvém okolí "Dodržuji co dává smysl, zbytek tak, abych nedostal pokutu." , tak bys mohl mít respekt ke zdravotníkům, kteří už rok tancují nad polomrtvými lidmi a nepřidělávat jim práci tím, že něco dodržuješ a něco ne.

Je velká škoda, že ten vir není vidět, možná by těch keců typu "na to vám seru" ubylo.

Dokud si neuvědomíte, že jste součástí problému (protože "ta posraná, neschopná vláda" ten vir neroznáší, ale roznášíme ho mi), tak budete muset oželet putyky, dechovky, ohníčky a jiné radovánky.

To je fakt problém se zavřít na tři týdny doma (mnohdy za peníze) čumět na TV, škrábat se na koulích a vyjídat lednici ?
Já kdybych mohl, tak to dělám celý rok bez keců.

Buď se vzpamatujete nebo ne. Máte to všichni ve svých rukách.Neutral

Vláda se snaží to tu jen dokonale rozmr....t už jen ty vyhozený desítky milionů za vojenskou nemocnici na Letný kde nebyl ani jeden pacient !!!
za to by je měli pozavírat, jejich nařízení naprosto postrádaji logiku, kdybych takhle rozhodoval v práci dostanu na hodinu výpověď. A může se jich zastávat jen ....... ani to nebudu psát.KO KO KO KO KO
Vysvětli m co má za smysl pozavírat soukromý malý obchody když supermarkety jedou na plný pecky, a další a další naprosto nesmyslný zhovadilosti. nemluvě o tom výblitku nosit dvě roušky což je naprostá číčovina a je evidentní, že se někdo chce jen napakovat

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/16/2009
mě je doma fajn, já bych vydržel i mnohem mnohem déle, po nikom nic nechci, nikam nechci, nic nepotřebuju
Každý máme svůj náhled na věc... Kdysi se říkalo, že lidé co přišli o práci a zůstanou bez ní více jak tři měsíce, začnou pomalu ztrácet schopnost znovu "naskočit" a mají velkou šanci skončit na ulici.. Nám to trvá už rok.. To se jedná o dospělé lidi.. ne o velice tvárné děti které nemají mnoha lety zafixovaný režim. Při hlídání vnoučat jsem byl svědkem jejich "distanční výuky". Nikdy tenhle systém nemůže plnohodnotně nahradit klasickou výuku, nehledě na to, že část děcek se to naučila docela slušně ojebávat V osmi, deseti letech. To je pro budoucnost téhle země dost velký problém.
To je jedna z mnoha věcí.. a důvěra vládě? To že já a lidé v mém okolí dodržujeme nařízení ještě neznamená že jim musíme věřit... když mi nařídí nosit dvě roušky tak vím že je to pitomost, když běhá poslanec bez roušky po sněmovně a jediné co se stane je paní běhající s hadrem a dezinfekcí utírat poprskaný mikrofon.. jinak nic. Plebsu na prázdné ulici se vyhrožuje tučným postihem. Imunita by se měla vztahovat POUZE na urážky na cti, když se naši představitelé pošlou do tmy, aby to příliš nezatěžovalo soudy, nikoli na majetkové delikty. Tím narážím na případ testů pro školy.. kdopak za to asi ponese trestní odpovědnost... Mít možnost nevyhlašovat výběrové řízení ze zákona, kdo je natolik morálně na výši aby toho nezneužil. I tyhle cifry si započítejte do nového státního /nebo spíše stádního/ dluhu.
Minulý týden jsem sledoval jakousi debatu s panem Okamurou.. nemusím ho.. ale zmínil se o tom, že v dnešní době se jedná o nákupu vodních děl pro bezpečnostní složky. Proč asi zrovna teď jsou tak důležitá.. Tak že zlatý zahrádkářský zákon..
Holt jsem nemohl od tří spát a pročítal jsem si tu příspěvky .. a muselo to ven. Ona ta nedůvěra vládě je dost opodstatněná.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2010
Ako tak čítam vaše názory a postrehy,mám pocit,že sme stále jedna spoločná republika ....
Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/12/2007
Obdobné debaty se snažím nekomentovat, ale nedá mi to. Vláda určitě selhala a myslím, že se konečně v plné nahote ukázalo, že se jedná často o lidi, kteří neumí nic řídit.
Jedním z důvodů proč selhala je situace ministerstva zdravotnictví. Absolutní neschopnost a hlavně nechuť cokoliv dělat je strašlivá a nikdy jsem nic podobného u státních úředníků neviděl. Všechno co se dá považovat jakž takž za úspěch vytvořila armáda, nebo Nakit. Profesor Dušek umí skvěle prezentovat, ale jeho schopnosti něco predikovat nad rámec pár dnu jsou asi stejné jako hod kostkou. Jakýkoliv systém, který pod jeho správou na uzis vznikl je pohroma dimenzovana na desetinu uživatelů, než je skutečně používá. I tak je to ale ještě to lepší, co ministerstvo nabízí.
Člověk by řekl, že v takovém stavu rádi sáhnou po pomocí soukromého sektoru, ale kde že. V případě jeho zapojení by se najednou v plném světle ukázala ta naprostá neschopnost. Proto na začátku epidemie bylo tak málo testů - muselo se testovat jen ve veřejných nemocnicich/laboratořích. Proto naprosto selhalo trasování - nesměly se využít komerční it nástroje a komerční call centra. Proto je řízení čehokoliv pohroma - nesmělo se najmout externí PMO. Proto nefungují systémy na výplatu dávek a jejich nastavení - mpo to přeci zvládne samo.
Státní správa v ČR není zvyklá na jakoukoliv externí výzvu. Všechny své povinnosti přenáší na obcany/podniky a samosprávu a proto není schopná v době krize cokoliv udělat. A jelikož se bojí, že by jim soukromý sektor rychle ukázal, jak moc nic neumí, radši nechají umírat lidi a chátrá ekonomiku, než sezmoulat čepici a přiznat svou neschopnost.
Tohle všechno je skutečnost, se kterou je třeba se vyrovnat i na individuální úrovni. Ukázat, že jsem lepší než oni a mam selský rozum. Každý přece ví, že to není obyčejná chřipka, jinak by tu asi nebyl takový nárůst úmrtí. Každý ví, že když mu není dobře, že by měl zůstat doma. Každý přece ví, že respirator dokáže zabránit přenosu a tím zachránit život mojí babičce, která je stará a covid by ji možná zabil. Každý přece ví, že každé zbytečné setkání zvyšuje riziko přenosu. No a nakonec každý přece ví, že to jednou skončí, tak proč tomu nepomoct aspoň tím vlastním malým dílkem. To jestli to skončí promorenim, očkováním, nebo lékem je fuk. Teď je třeba nezatezovat zbytečně systém. Už takhle enormně klesají zachyty onkologických onemocnění, což v praxi znamená, že je jenom chytí v pozdějším stádiu, a to možná i díky popíracum a nezodpovednym lidem, kteří umožňují vyšší přenos nemoci a blokují tak kapacity...
vaf
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/1/2009
Každý je v jiné situaci a s jinými zkušenostmi, tak má trochu jiný pohled. K tomu je každý jiná nátura a jiná věková skupina, to se dá pochopit. I ta podrážděnost.
Nějaký řád být musí. Ale zastávat se přeplacených egoušů, kteří rozhodují úplně nelogicky a kdo ví s jakými postranními úmysly (kámo, přihraju ti kšeftík...), mi moc nejde.
Kupříkladu-
Důchodci, ti nejohroženější, pobíhají po marketech celý den. Vyjma polovičatého řešení z jara. Tehdy měli dvě hodiny obchody pro sebe, ale už jim nikdo neřekl, že mimo tu dobu, aby to mělo nějaký smysl, tam nemají chodit zase oni...
Třeba stavebniny po celou dobu pandémie jedou úplně normálně. Je to předmět denní potřeby, že? A to nemluvím o firmách, tam to chápu. Ale každý zná nějakého stavaře, tak to vezme na něj - a samozřejmě si pro to do těch stavebnin přijede. Aby se to lidem ještě usnadnilo, zařídil se e-shop a výdejna. Což je jen další fligna znamenající nespočet kontaktů denně.
A teď chci vidět fotky na netu ze Stromovky, Šárky, nebo jiných pří/městských parků, až se tam všichni "sejdou". Omezit v tomto stavu "rozprch" na území obce, to je pěkná zhovadilost. Nad tím se nikdo snad ani zamyslet nemohl! V tomto konkrétím bodě sorry jako... Sednu do auta, vyjedu někam do přírody za město. Přestoupím? Ano. Budu se chovat rizikově? Nikoli.

Možná jsem naivní, ale nevěřím, že tu bude pořád, neřád. Byl tu SARS1 nebo MERS a vrátily se odkud přišly. A byly tu i jiné "rány" od morových po chřipkové - vždy do času. Třeba to někomu pomůže zahlédnou světlo nebo alespoň ten tunel...
https://www.infekce.cz/zprava18-30.htm
Buďte zdrávi! (už se to skoro neříká...)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
No, já osobně si myslím, že to tu zůstane. Stačí brát obecně to, jak funguje evoluce patogenů a parazitů...

Evolučně úspěšný patogen je takový, který se snadno šíří z hostitele na hostitele a zároveň své hostitele nepoškozuje tolik, aby jim omezil pohyb a možnost přiblížit se k jiným jedincům. Natož aby je zabil.

Teď reálné příklady:

Zmiňovaný SARS a MERS... mám dojem, že cca 20 %, resp. 30 % nakažených to nepřežilo. Hostitel zemře a dál to nešíří. Nebo má takové příznaky, že je skoro nepohyblivý a dál to nešíří. A navíc se mu další potenciální hostitelé vyhýbají obloukem. Evolučně neúspěšné, zmizly. Těké formy chřipky totéž, byť se tyto věci snadno šíří.

Ebola: Zemře 90 % nakažených, obtížný přenost. Většinou někde propukne, vybije jednu vesnici a pak opět zmizí. Evolučně neúspěšná.

Naproti tomu běžná chřipka. Zemře málo nakažených, velice snadno se šíří, obvykle příznaky značně nepříjemné, ale to je tak vše. Evolučně úspěšná.

Rhinoviry jiné koronaviry a další chutovky způsobující nachlazení: Skoro bez příznaků, nikdo na to neumírá a je to všude, přenos velmi snadný. Extrémně evolučně úspěšné.

A teď tenhle konkrétní koronavir: Relativně snadné šíření (horší než u chřipky), značná část nakažených bez příznaků či s mírnými, takže to šíří dál. Malá část těžké příznaky až smrt (o dost víc než u chřipky ale ne tolik, aby to omezovalo šíření). Tzn. hádám, že zůstane, jen postupně převáží lehčí a snadněji se šířící formy...

Pozn. O chronických virových infekcích typu hepatitid se nezmiňuji...

,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015

germanicus1 vložil tyto přílohy:
155373206_1252072861874800_1012710396845077182_o.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/7/2010
Myslím že Landa to v letošním klipu shrnul přesně:

"Mířím ke hvězdám, ale pořád trefuji Londýn." Wernher von Braun
Kdo říká, že člověk nemůže změnit svět, ten nejedl nedovařeného netopýra.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/18/2017
Wizard napsal:
Myslím že Landa to v letošním klipu shrnul přesně:

http://www.youtube.com/watch?v=fCTDZsAymBg&list=RDfCTDZsAymBg&start_radio=1

Mě hlavně pobavilo to, jakým způsobem Danovi zrušili to jednání s "vládou" (den před)..
Další.. Oficiální video ohledně představení "desatera" bylo po dvou dnech smazáno.. (dával jsem ho pár stran zpět..)
Kanál prima ccn ho tam má taky, i když lehce zkrácená verze, ale aspoň něco.Ok

..kdyby byli všichni stejný, byla by to pěkná nuda..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
V našem domě žije hodně pamětníků protektorátu Čechy a Morava. Jejich názory (zdůrazňuji že si jejich názory rád poslechnu, ale moje stanovisko je neutrální a bez komentáře) :
- Češi si neumějí vládnout, tady byl pořádek za císaře pana, za Heydricha a za husaka
- za heydrichiady byl zákaz vycházení v noci, ale ve dne byly obchody a restaurace otevřeny, a školáci chodili normálně do školy
- paní, která za války žila v sousední vesnici kousek od Lidic, řekla, že chodili normálně do školy a dostávali zdarma svačiny.
Tím nechci ospravedlnovat život v protektorátu, je však zajímavé vyslechnout si zážitky pamětníků a pouze píšu to, co oni řekli...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Zajímavé, když si myslím, že větší kunďárna už nejde napsat, dokážeš překvapit...Applause
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
"Hadí dech, kouzlo života a smrti, předzvěst stvoření."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/31/2019
germanicus1
Ten předposlední řádek bych taky hodně zdůraznil.
(To je jen vaše svoboda,která mizí každým dnem a vy to vůbec nevidíte)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
... DĚJINY JSOU UČITELKOU ŽIVOTA...
🙂🙂🙂
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/7/2010
Tak trocha humoru, ne? Pak se rozloučím, i když je tu zábava, jdu kamarádovi prostříhat stromky, je z jiného okresu. Původně jsme byli domluveni za týden, ale nemíním se plížit jak Rambo cestičkama lesní zvěře...

Wizard vložil tyto přílohy:
Expertni_tym.jpg.jpg
Mezi_Obecni_suk.jpg.jpg
IMG_20210228_WA0002.jpg.jpg
IMG_20210227_222238_809.jpg.jpg
Ja_vedel_ze_se_ten_sici_stroj_jeste_bude_hodit.jpg.jpg

"Mířím ke hvězdám, ale pořád trefuji Londýn." Wernher von Braun
Kdo říká, že člověk nemůže změnit svět, ten nejedl nedovařeného netopýra.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/6/2017
Jen se tu objeví Landa, ještě ten den se obhajuje protektorát. Applause
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum