ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/17/2011
Na videu za 322,- USD je Elmax.

Tato verze (Elmax, DLC Topo, green kydex) stojí u nás 9499,- CZK

Nechci rozpoutat flame. Mám obě verze. Ten nůž mě baví, ale cena mě trošku sere Happy
PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Coll: však myslím tu fotku co jsi tu dal, to je ten z N690 😉
U nás šel elmax taky trošku dolů na 8,7 t, . Taky mám a spokojenost 👍👍👍

Dudulik vložil tyto přílohy:
Polish_20210213_193555917.jpg.jpg
Polish_20201206_183014407.jpg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
Jo. Už to chápu Happy jasně na mé fotce je N690 ta stojí necelých 6tis.. Dal jsem tam svoji fotku abych jen nezvanil.

coll vložil tyto přílohy:
IMG_20210302_174454.jpg.jpg

PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Cenu jsem nepřepočítával, ale pokud byste si všimli v komentářích, tak i těch 322 dolarů je pro některé za čárou.
Mně se líbil jeho komentář a protože už jsem viděl jeho hodnocení jiných věcí (i nožů), dal jsem to sem. Ten chlap nemluví jen tak do větru, i když u Speltera, pravda, je jeho pohled hodně ovlivněn tím, že se mu ten nůž opravdu líbí. Ale obecně se vyplatí se na některá jeho videa podívat.
(Pokud jde o cenu u nás... no, mohla by být o něco nižší. Mohla. Ale není, no co už.)
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
coll napsal:
Na videu za 322,- USD je Elmax.

Tato verze (Elmax, DLC Topo, green kydex) stojí u nás 9499,- CZK

Nechci rozpoutat flame. Mám obě verze. Ten nůž mě baví, ale cena mě trošku sere Happy

A to si ještě vem náklady na export a vše kolem toho Razz
vratislavindrastudio.cz
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/13/2021
Zdravím zkušené. Chtěl bych poradit jaký bych si měl pořídit nový nůž. Zvažuji Z100 nebo Z200. Oba noze se mi líbí. Jaké jsou vaše zkušenosti s těmito noži?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
@KaJakub: Projdi si tohle vlákno, i o zavírácích toho najdeš dost; mimoto zrovna Z100 tu putovala po několika lidech (najdeš v akcích).
Polovina Ti řekne kup si co chceš, je to dobrý. Druhá polovina Tě bude odrazovat; a nakonec dojdeš k tomu, že vlastní názor si stejně budeš muset udělat sám. No a abych jen nekecal, mám Z100 v první verzi ještě z D2. Moje zkušenosti jsou většinou velmi dobré.
Negativa? Ale jsou, tak na mém noži se povoluje čep (ale ano, stačí periodicky utahovat). Neflipuje tak dokonale, jak jsem si zvykl u nožů jiných značek (ale samozřejmě stačí lehce švihnout zápěstím) a zavřený nůž má mírný vakl, protože otvor pro kuličku detentu na čepeli je poněkud větší (ale špička čepele se stejně neobjeví mimo obrys střenek).
Vše zmíněné je tu (kde tu) popsáno, včetně fotek z rozborky nože, aby sis udělal představu, jak vypadá uvnitř.
Novější verzi z N690 jsem v ruce ještě neměl.
A teď si musíš sám rozhodnout, jestli jsi natolik perfekcionista, aby Ti vadily drobné vady, nebo jestli počkáš, až si jednou budeš moci nůž někde vzít do ruky a vyzkoušet. Anebo jestli se Ti nebude nakonec líbit jiná kudla jiné značky třeba i za jiné peníze.
Za mne - koupil bych to klidně znova, ale s osobním výběrem.
EDIT: Oprava, putovní Z100 je NA TOMTO ODKAZU (klik) v Debatě
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/18/2020
@KaJakub: Mám Z200 dural framelock. Až na menší problém s lehce špinavou čepelí, hned po vybalení z krabice, který se dal hned napravit, jsem moc spokojen. Čím jsem to vyčistil je popsáno tady v diskuzi.
Žádný vakl u mého nože není, vše krásně chodí a ani se nehne - zdá se že otvor pro kuličku zmenšili. Nedochází ani k povolení čepu. Pojistka taky chodí hned, nemusel jsem ji rozcházet, jak tu někteří psali. Celkově patří k mým hodně oblíbeným kouskům. Z výroby byl velice dobře nabroušen.
Abych jen nechválil, drátěný klip vypadá dobře, ale z kalhot se občas tahá hůř. A taky nejsem schopen otevřít ho jen zatlačením palcem do nehetníku - pomáhám si z druhé strany prostředníčkem, nebo holt druhou rukou. U popisku nože na ANV vyloženě píší, že se otvírá obouruč, takže jsem s tím počítal. Jen jsem na některých videích viděl, že to borci dokáží palcem... no já mezi ně nepatřím Happy
Každopádně určitě doporučuji Ok
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/17/2021
Ani já jsme se nevyhnul původní vlně nadšení a objednal tehdy přímo od výrobce (12/2019) Z100 dural framelock. Po prvním otevření krabičky mi spadla brada ... bohužel ve zlém. Nůž jsem obratem poslal zpět a vícekrát o téhle značce nechci slyšet. NoNoNo

diagnoza_zero vložil tyto přílohy:
IMG_9812.JPG.jpg
IMG_9813.JPG.jpg
IMG_9814.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
To vypadá, že kontrolor kvality u ANV musí být hodně nedoceněné zaměstnání. Fešák zasluhuje potlesk, a ještě se pod to podepsal Applause
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/15/2008
Diky Vojto🖖

Kukura vložil tyto přílohy:
9773239C_9EB8_4178_9844_7C8E31EFB337.jpeg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/6/2010
Ty podložky vypadají perfektně. Kdo je vyrábí taky bych měl zajem. Jak na nich chodí?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Mydlinka TM
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/6/2010
Moc díky za odpověď hned kontaktuju. Ještě bych měl otazku. Nože od ANV mám v DLC uvažuji o koupi Z300 ve Stonewash máte někdo zkušenosti (nebo i fotky) s ocelí Sleipner ve stonewash úpravě? Zajímá mě hlavně koroze. Jak odolává. Nerad bych po jednom dni měl rezavej jak lišku. Diky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2014
... zdravím pánové, mám tu poptávku na výrobu fosforbronzových podložek do ANV Z300.
Pokud bude ještě někdo potřebovat tak mi dejte vědět, abych se s nimi necrcal na několikrát. Wink
Jak to na nich chodí může asi nejlépe poreferovat Kukura, já jsem nůž v ruce ještě neměl.

mydlinkaTM vložil tyto přílohy:
20210321_110643.jpg.jpg

KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2011
diagnoza_zero napsal:
Ani já jsme se nevyhnul původní vlně nadšení a objednal tehdy přímo od výrobce (12/2019) Z100 dural framelock. Po prvním otevření krabičky mi spadla brada ... bohužel ve zlém. Nůž jsem obratem poslal zpět a vícekrát o téhle značce nechci slyšet. NoNoNo

víš jak, dostat takový torxy ven je strašná práce, to je lepší je tam nechat a říct, že to je umění Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Kitias napsal:
...............víš jak, dostat takový torxy ven je strašná práce, to je lepší je tam nechat a říct, že to je umění Laugh

Ve filmový a televizní branži, když něco zmrvíš, použiješ termín, že je to " umělecký záměr". Laugh Laugh Laugh

Zdenek
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/11/2016
janm napsal:
https://www.anvknives.cz/military/m500-anthropoid-limited/

ANV obecne moc nemusim, znacka me i z osobnich zkusenosti spis zklamala... ale musim uznat, tohle je fakt nadherna kudlaOk Ok
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/18/2020
janm napsal:
https://www.anvknives.cz/military/m500-anthropoid-limited/

Nádhera veliká
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum