ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Z čeho dělat, kde shánět? Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/24/2018
cirus5 napsal:
Dobrý večer.Prosil bych zdejší odborníky,jestli by nevěděli z jakého materiálu byly ráfy na loukoťová kola ze starých žebřiňáků a jestli se to dá na něco použít.Děkuji za jakoukoliv informaci.

buk
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
3rdlife napsal:
cirus5 napsal:
Dobrý večer.Prosil bych zdejší odborníky,jestli by nevěděli z jakého materiálu byly ráfy na loukoťová kola ze starých žebřiňáků a jestli se to dá na něco použít.Děkuji za jakoukoliv informaci.

buk

Ráfy z buku nee, ty byly ze svářkového železa. To co máš asi na mysli byly loukotě, ale buk na kola není příliš vhodný, špice a loukotě vetšinou z jasanu a habru.
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/16/2013
Ježour pravdu di.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 3/16/2008
Prosím o radu, kde sehnat trubku 45x2 v jakosti EN AW-2007 nebo AW-6082 nebo jestli někdo mate a můžete mi nabídnout ke koupi. Potřeboval bych 2x110mm a 2x 170mm, ale klidné v kuse těch cca 560mm nebo 2x280mm
Všude mají jen AW-6060 :(
Dekuji
Je lepší mít nůž a nepotřebovat ho, než potřebovat nůž a nemít ho.
EDC:SPD Military Fluted GoldScrew, Fenix PD35TAC
Posláno:

Začátečník
Připojený: 4/6/2020
Ahoj. Potřeboval bych poradit kde na internetu bych měl sehnat nějakou po domáckou snadno kalitelnou ocel. Já jsem asi úplně slepý ale v Česku jsem toho moc nenašel tak se obracím na vás. Za odpověď a ochotu předem děkuji.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Nevím co přesně myslíš Wink jako:
Kaky007 napsal:
... po domáckou snadno kalitelnou ocel. ...

Ale třeba 14 260 jde zakalit mrGreen i v kuchyní na sporáku.

Zkus napsat do Googlu: 14 260

POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:

Začátečník
Připojený: 4/6/2020
Po domácku myšleno jako že mám výheň, olej a troubu do 270°C. Moc děkuju všem co mi odepsali včetně mailu.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/17/2020
V lese jsem našel lištu do harvestoru Iggesund forest. Nemáte tušáka někdo co by to mohlo být za ocel? Na youtube jsem našel pár videí kde z toho kovali větší sekací nože tak se domnívám že by to mohlo být něco jako 14260. Neví někdo? Už jsem si z toho říznul plocháč na kování a když to opřu o cihlu a skáču na něj tak to pruží pěkně.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
Nevíte kde sehnat nebo nemáte někdo k prodeji kousek žaruvzdorného plechhu - plocháče? Chtěl bych na plynový hořk.
Potřeboval bych něco silnějšího cca 2-3-4 mm v rozměru cca 200x60 mm.
Děkuji za případné nasměrování.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/20/2008
Zdar hoši,
včera jsem otci zabavil následující kousek.

Někdy v 70,- 80. letech minulého století se v Antikorce Poldi Kladno dělaly nějaké úpravy technologií a používaly se titanové tyče, údajně kvůli teplotní odolnosti.

Dost se toho materiálu znárodnilo, chlapi si z toho udělali kdeco, v tomhle případě majzlík.

Má to vyraženo 76 a 110, rozměr 25x325mm, prý to vůbec nešlo kovat v normálních teplotách.

Zběžně jsem pročetl vlákno Titan, ale moudrej z toho nejsem.

Mám to vzít do výhně, nebo brousit, nebo hodit přes plot, nebo hodit po někom z vás?

roza

roza vložil tyto přílohy:
titan.jpg.jpg

Siempre es 26.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/11/2001
Zajdi na pivo do Malych Kyšic. Před časem jsem tam potkal chlapika co po pár pivech ostatní oblažoval historkami jak v Poldovce dělal titan. Zkoušel jsem z něho něco dostat ale němělo to hlavu a patu Laugh
Ale pokud to hází jiskry jako titan a je to tvrdý tak bych se spokojil s tím že to bude něco podobného grade 5.
AV
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/3/2003
Za mě nejjednodušší způsob jak to zjistit je přes měrnou hmotnost, Protože tu má ocel a titan
dost odlišnou. Změřit a spočítat kolik by to mělo vážit z titanu a kolik z oceli no a pak už to jen porovnat se skutečnou hmotností.
Jinak teda sekáč z titanu se mi zdá jako úlet.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/20/2008
AV - je toho kus, vážit nemusim, ocel mám v ruce poměrně často, titan to je každopádně - šlo mi spíše o možnost zpracování,

JERONIMO - dík za tip, do Kyšic je to kousek, ale furt nevim, jestli výheň, bruska nebo hod daleký....
Siempre es 26.
Posláno:

Pokročilý
Není zač kdyby se zadařilo tak poreferuj.

Titan nezahazuj nechce se toho bát sice to za tepla křehne vlivem absorbce plynů ale koukej na toto....ale ručně to nebude moc velká sranda Wink

https://youtu.be/KPzTPlF6Cp4
Posláno:

Pokročilý
Pokud by někdo měl cestu kolem Bečova nad Teplou tak je tam pěknej kus Vanadisu 4 extra ( níže je inzerát). Už je jenom ten velký kus ale zase za zajmavou cenu , odřezky někdo koupil Wink
Jinak pán toho má víc ocel i stroje a nástroje . Dělal léta nástrojaře takže z něj lze dostat i cenné informace , fajn jsme si popovídaly . Doporučuju !

https://stroje.bazos.cz/inzerat/136580799/hutni-material.php
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/14/2021
Zdravím všechny,koupil jsem ve šrotu nějakou mosaz o rozměrech 36x36x75-105mm,
za 150kč/kg,kdyby měl někdo zájem, nechám za stejnou cenu.
Kontakt:777 353 778.Foto rozměrů a váhy zašlu.
Posláno:
Pokročilý
Přikládám foto té mosazi,jeden kratší a jeden delší je pryč.

Fous vložil tyto přílohy:
IMG_20210522_192116.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/28/2013
roza napsal:
Zdar hoši,
včera jsem otci zabavil následující kousek.

Někdy v 70,- 80. letech minulého století se v Antikorce Poldi Kladno dělaly nějaké úpravy technologií a používaly se titanové tyče...

roza

Pokud to je titan, což krom hustoty jde asi nejrychleji poznat po jiskře při broušení/řezání, byla by škoda to zahodit. A když už, tak bych věděl co s tím. Razz
Otázka je jaký titan. Grade 1 a 2 je čistý, ten jde kovat v pohodě a je poměrně měkký i za studena. Grade 5 je odolnější, ale nekovala se zase o moc hůře.

Jak ten majzlík drží ostří? I dobře zpracovaná grade 5 je dost měkká a jako majzl bych ji nepoužil. Je ale možné, že je to jiná šarže.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/18/2013
Posláno:
Pokročilý
Tento výprodej kůží je na netu co vím já už určitě rok.Je to někde v Praze a ještě někde mimo.
Jsou to nějaký rusáci, objednával jsem něco po telefonu v únoru a zatím nic nemám.
Mám to do Prahy 160km,tak si asi udělám výlet.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum