ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/18/2006
Rahmed: Pouzdro je moc velká paráda...Ok

Já si kdysi spíchnul opaskové pouzdro na Bradley Kimura I. Bylo to moje první tvarované pouzdro.

Tomáš vložil tyto přílohy:
6394D985_2C3B_4FC3_876E_F50ADC27EADA.jpeg
6FCEC8AE_C3B0_4369_8278_9ECDF6BF27C2.jpeg
94E2771D_D140_4E12_B0F9_958254CD0A84.jpeg

"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Už se těším, až dorazí!
Já dělal jen projekt, ale ty jedeš jinej, vlastnoruční level Cool

Jinak jsem pročítal nějaké info na téma CHAB a překvapilo mě množství kritiky na flipovací výkon... dost lidí, kteří měli možnost srovnání tvrdí, že oproti sendviči si CHAB pohoršil Shocked Je to jen o subjektivních zkušenostech a návycích? Má někdo - kromě Štefana - zkušenosti s oběma modely?
Patrně to nebude takový rozdíl, jak někteří líčí a stále je tu jako plus cool-faktor, zvukový projev a jak to psal M4ST3RCUT0R... jo, haptická odezvaOk
Posláno:

Štamgast
Rahmed napsal:
...Já dělal jen projekt, ale ty jedeš jinej, vlastnoruční level Cool ...

Jo, kdysi jsem se o tvarovaný pouzdra pokoušel. Bylo to zábavu a docela mě to i bavilo. Zatímco na BM42 nebylo nikdy použité a ani nevím, kde je mu konec, tak na Mayhem používám doposud a má něco za sebou. Je to na něm taky vidět Happy

P1020578.JPG.jpg
P1020579.JPG.jpg
IMG_4429.JPG.jpg

"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
CHAB je vez debaty iny, ale do velkej miery zavisi aj od cepele - ja som mal na chab standard, kukri a bowie a bowie je proste top, takze CHABowie je podlana fajn, CHAB kukkri uz menej.

Mne to ale pride ze dnes je moda viac spiritizovat o tom ktory noz je ako vhodny na flipovanie nez s nim realne flipovat. Ja som zacinal s balisongami pred sucasnym hypeom a vtedy som delil motiliky na 2 kategorie - da sa s nim flipovat alebo neda...
Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
Posláno:

Štamgast
Grin Ok Dík, rozumím... dneska jsem byl na hodinkovém vláknu a tam se řešilo, jestli si brát potápky do vany - aby je teplá voda a mýdlo nepoškodily Shocked Laugh
Posláno:

Štamgast
A este sa dolnim: aby si mal predstavu tak moj nazor je ze CHAB je lepsi nez BM87 s poistkou, ale horsi (o trochu) nez BM87 BEZ POISTKY. Takze ak mas 87 s poistkou tak si trufnem povedat ze si polepsis.

Ale otazka je na co chces CHAB? Na flipovanie? Do zbierky?
CHAB je podla mna skvor hodny do zbierky, pretoze to je vrchol AB legedy, ale realne za cenu CHAB si mozes kupit 2 noze rovnakej kality a flipovacich vlastnosti... takze podla mna nema moc velky zmysel kupovat CHAB na flipovanie, teda ak nemas neobmedzeny rozpocet.

Ja osobne by som ti odporucil k 87 kupit nieco lacne a vykonne - napr squid mako, s cim mozes flipovat a posuvat sa dalej, na paradu a na nosenie s BM87 by to bolo idealne kombo.

Pretoze ak si k BM87 kupis CHAB budes mat super kombo, ale vo finale 2 drahe noze s ktorymi si neuzijes tolko srandy.

Teda aspon predpokladam ze tvojim cielom je uzit si zabavu pri flipovani ked riesis flipovacie vlastnosti. Z tohto pohladu je podla mna najlepsia kupa nejaky beater balisong (AB, REP, BM42, HOM ...) kde ked uz kupis omlateny noz tak sa ho rozhodne nebudes bat pouzivat a da sa s nim vyblbnut...

EDIT: presne tak nejako som to myslel :D par rokov dozadu sa flipovalo aj s ocelovymi balisongami od 29 knives (velkost ako bm62, hmotnost 270G) a dalo sa :)

Posláno:

Štamgast
A este to doplnim o par mojich postrehov zo svojej zbierky. Balisongom sa tak trochu venujem uz par rokov, par mi ich preslo rukami a tieto mi zostali a zda sa mi to ako velmi triezva zostava:

Squid mako - lacny beater fliper, skvele flipovacie vlastnosti za par korun. Toto je noz ktor budem brat na dovolenky a kade tade, pretoze je to skvela hodnota co sa tyka flipovania a v pripade straty ho lahko a lacno nahradim

Swix Gale - luxusnejsi Mako - nenosim ho na miesta s rizikom straty, ale je vhodny na miesta kde moze byt problem s ostrou cepelou.

Beater AB 2x a HOM - za mna to najlepsie - skvele noze, ktore som kupil ako obuchane omlatene a smelo v tom pokracujem dalej. Maju relativne tupe cepele, odlomene spicky cepeli takze ponukaju vela skvelej zabavy. zelena AB ma g10 spacery takze aj ked su oba noze rovnake, pri flipovani su rozdielne. HOM je na standofoch - s origo spacerami a poistkou je uz tazsi na flipovanie

CHAB - jediny ostry noz v moejje zbierke - mam ho viac menej ako safequeen pre rdost - na tento ucel je jeden noz viac nez dost.

ZLOjasna vložil tyto přílohy:
20210518_180856.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Štefo, díky za vyčerpávající rozbor Ok
Jako levný pracovní flipper mám v plánu pořídit Svix Terra, který vypustí už brzy.
Pokud by se naskytla možnost koupě Gale, asi bych po něm taky skočil Grin
A CHAB beru jako takovou třešinku, prostě takový must-have, ikdyž chápu, že bude těžké se k ní vůbec dostat a následně vůbec používat Cool
Posláno:

Štamgast
Na druhou stranu musím přiznat, že kdybych disponoval příslušným obnosem při posledním dropu na Lamnii, tak už mám asi AB doma...ale zůstaly jen ALT čepele a ty mému oku příliš nelahodí Neutral Navíc třeba v budoucnu BRS překvapí zbrusu novým channel designem...
Posláno:

Štamgast
Štefane jako vždy super shrnutí Applause
Prostě léta praxe a odříkání...Grin
Posláno:

Štamgast
Hmmm...Cool

Rahmed vložil tyto přílohy:
Screenshot_20210519_233634_2.png.jpg

Posláno:

Štamgast
To jsem celej JÁ. Takhle to mám vždycky Neutral . Objednaný Maryn, u Jirky booknutý Kraken a na IG bladeHQ se objevil teaser na dlouho odkládaný Smallfly 2...Neutral
To abych si snad našel druhou práci Grin

E07379C9_03EC_4FE3_AC66_183B50CA4E4E.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Tomáš napsal:
To jsem celej JÁ. Takhle to mám vždycky Neutral . Objednaný Maryn, u Jirky booknutý Kraken a na IG bladeHQ se objevil teaser na dlouho odkládaný Smallfly 2...Neutral
To abych si snad našel druhou práci Grin

No strašná honička Grin
Posláno:

Štamgast
A že já bych měl dostat ban?! Happy
Ty bys měl dostat ban, takhle zlehčovat těžkou životní situaci, to se nedělá NoNoNo Grin
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/4/2017
Vezmu to popořádku.

Viděl jsem tu báječná pouzdra, respekt vašemu umu při jejich tvorbě (a navrhování, Rahmed Wink ). Kdybych někdy přecházel na kůži a měl potřebu zviditelňovat svůj příruční filipínský meč klipem, určitě si z nich s dovolením vezmu nějakou tu lehčí inspiraci.

Co jsem měl možnost vyzkoušet, kulaté ručky jsou pro mě osobně spíše o zvyku. Musel jsem se prvních několik minut přeorientovat na to, že mé triky povede hlavně čepel, nikoliv ručky. Pak už se to dalo obstojně zvládnout.

Jestli ono to nebude právě dáno tím širokým výběrem, jaký dnes máme. V porovnání s léty minulými je na trhu dostupných nejvíce balisongů v historii tohohle koníčku. I proto teď o to více vznikají spory o preferencích jednotlivců, co se flipovatelnosti daných modelových řad týče. Flipovat jde s kdečím. Bali-nůžky? Cool
Jenže, když už si můžeme vybírat, je nad Slunce jasné, že si chceme vybrat správně. Správně pro sebe. Takže je na místě mít možnost porovnat názory podle předchozích preferencí toho, od koho čerpáme informace.
Je to takhle všude. Dej lidem na výběr, budou o to vybíravější.
Zrcadlo tomu staví například dnešní nabídka produktů společnosti Apple, když ji porovnáte s běžnou strohou nabídkou z roku 2011. A nejen jejich nabídka. Když odhlédneme od ohebných displejů mobilních telefonů, dalo se to pozorovat i ve zbytku IT průmyslu, auto-moto průmyslu, audio průmyslu a dalších. Než se zpomalil vývoj a výroba v roce 2020, přibývalo v nespočtu konzumních odvětví všemožných form factorů (tvarů). Jak na běžícím páse.
Kdybych měl přispět svou krátkou troškou do mlýna, protože ZLOjasna už prakticky vše důležité perfektně pokryl, napsal bych, že sportovní výhoda sandwichové konstrukce je jasně vidět, když se zaměříte na arzenál používaný na BaliComp a podobných akcích. Kraluje sandwichový Replicant. Stačí si sám pro sebe zodpovědět otázku "Proč asi?".
Mimochodem, kdyby se náhodou letošní BaliComp show přenášela online na YT, klidně vyrobím jednoduše přístupný online kinosál s možností živé diskuze, kdyby si to někdo z místních chtěl prožít alespoň trochu komunitně.

Rahmed: Předpokládám správně, že jsi už viděl unboxing a flipovací/dropovací videa s modelem Tera na kanále Balitorial?

A teď to, na co možná několik z vás čekalo. První nástřel nášivek. Když někdo přijde s obdobně krátkou hláškou, můžeme to zapracovat do dalších variant.
Balisong je, pro licenční potřeby, kombinace Squiggle Replicant ruček (opravdu jen letmá inspirace) a weehawk čepele 4X/6X. Shodou náhod tahle kombinace IIRC funguje i v reálu.
Tomáš mi v jednom svém příspěvku napsal zajímavá slova, která mě, jakožto celoživotního druhogeneračního blázna, zahřála u srdce. Prý "Hlavně neblbni,...". Jenže to je to, co dělám pořád. Blbnu, a baví mě to. Nakonec vlastně všichni tak nějak blbneme... s noži Grin

Když dojde na situaci se SmallFly 2, tak to je prostě jasný naschvál. Moc dobře takové schválnosti znám a soucítím. Opravdu by to chtělo projevit trochu té empatie Grin příště se to může stát i Tobě.

Nakonec přihazuji foto Chimery, když už se ukázala i v jiném vlákně.

M4ST3RCUT0R vložil tyto přílohy:
BLBNU_1.jpg.jpg
KREV_1.jpg.jpg
PrplGlw.jpg.jpg

|| My-Mobile.cz • ex-moderátor || Machr - po slovensky mrcha || 🦋💙
Posláno:

Pokročilý
Rahmed napsal:

HOM 🦋💜

Fotka pěkná, ale co ty super tajné prototypy v jejím popisu?
Pociťuji podobně rozporuplné pocity jaké vyvolal SmallFly 2 v Tomášovi. A to jsem ještě ani jeden neviděl! Surprised mrGreen
Posláno:

Štamgast
*Terra: vypadá to jako projekt zaměřený na výkon, což je fajn, líbí se mi tenhle přístup. Svix všechny zisky z prodejů Zephyr/Gale reinvestoval do Terry a měl by to být model, který bude stále skladem... už první várka bude čítat 250! kusů.

*nášivky: paráda! Čekal jsem kdy něco vytasíš Applause
Jen bych nápisy poskládal opačně - prohodil levou stranu za pravou - přijde mi, že by to bylo "čitelnější". A druhá je best Ok

*HOM super top secret prototypes: valí se to ze všech stran, Jerry určitě nechce stát někde opodál v koutku... jsem zvědav Cool
A přikládám jeho starší sheepfoot projekt, naprosto můj šálek, tady bych skousnul i tu zlatou... nádhera!

Rahmed vložil tyto přílohy:
bali.hom.sheepfoot.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Tomáš napsal:
A že já bych měl dostat ban?! Happy
Ty bys měl dostat ban, takhle zlehčovat těžkou životní situaci, to se nedělá NoNoNo Grin

Kdybys potřeboval pomoct, mohl bych - čistě empaticky - vzít toho Krakena mrGreen
Posláno:

Pokročilý
Terra je určitě přívětivá záležitost. Hlavně v Tebou jmenovaných ohledech. O tom žádná.
Budeš nám tu muset povinně poreferovat, jinak to nepůjde.

Mám ještě v hlavě a v zápisníku/skicáři několik variant nášivek, ale nejdříve bych dal před dalšími iteracemi prostor ostatním k vyjádření. Abych věděl, kam to směřovat.
Čitelnost nápisu záleží na orientaci nášivky. V tomhle případě je to spíše "nahoře pokračující kontinuálně dolů", kdy padající kapka krve udává podle gravitace orientaci nášivky.
Držel jsem jednodušší styl, avšak nebýt tolik hodin, tak snad ještě tvořím něco připomínající obal novodobého metalového alba. Jenže to mi přišlo pro místní poměry celkem zbytečné. Byť třeba někdy dojde i na to. V Evropě máme opravdu fajnšmekry, když dojde na výrobu přeplácaných, několikavrstvých, barevných, lesklých, vyšívaných i tkaných, nášivek. Možnosti tu tedy bezpochyby jsou. Dokonce bych dokázal vybrat i jednoho spolehlivého lokálního výrobce, ať to držíme u nás, ačkoliv s ním osobní zkušenost (zatím) nemám.

Jestli se nepletu, byl tenhle sheepsfoot prototyp více do bronzova.
Zlatá by mi nevadila už vůbec, klidně ať vypustí další zlaté Elite modely. Nejvíc by mě ale překvapil nějakým wharncliffem nebo něčím s dvěma jasně vymezenými hranami ostří typu americké tanto. Když už neustále naznačuje nějaké převratnější vybočení z dosavadní tvorby.
V jednom komentáři u jednoho z posledních příspěvků se vyjádřil, že než by změnil tvar čepele Chimery, tak jí o to dříve odlehčí ručky. Kdyby tu byla další oficiální zlatá Chimera, můžete se stavět do řady na můj Base model Laugh Čím zlatější, tím lepší - Rusoň hadr. To samé platí o případných HOM channel novinkách.

Ty jsi tak hodnej, i s Krakenem bys mu pomohl Laugh teda vlastně od Krakena Razz
Posláno:

Štamgast
Už to tady zase jede “A tak je to spravne a tak to ma byt” Ok

Rahmede, omlouvám se, teď jsem to pochopil, tvoje úmysly jsou doslova křišťálově čisté, že už čistší být nemůžou Grin

Nášivky super Ok , jen jde o to, jak to pojmout. Jestli “odbornou” rovinou, tedy Krev za grip, kdy jen “zasvěcení” pochopí nebo takovou obecnou rovinou Blbnu s noži, kdy pochopí většina populace... Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum