ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2009
Tomáš napsal:
To jsem celej JÁ. Takhle to mám vždycky Neutral . Objednaný Maryn, u Jirky booknutý Kraken a na IG bladeHQ se objevil teaser na dlouho odkládaný Smallfly 2...Neutral
To abych si snad našel druhou práci Grin

No strašná honička Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
A že já bych měl dostat ban?! Happy
Ty bys měl dostat ban, takhle zlehčovat těžkou životní situaci, to se nedělá NoNoNo Grin
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/4/2017
Vezmu to popořádku.

Viděl jsem tu báječná pouzdra, respekt vašemu umu při jejich tvorbě (a navrhování, Rahmed Wink ). Kdybych někdy přecházel na kůži a měl potřebu zviditelňovat svůj příruční filipínský meč klipem, určitě si z nich s dovolením vezmu nějakou tu lehčí inspiraci.

Co jsem měl možnost vyzkoušet, kulaté ručky jsou pro mě osobně spíše o zvyku. Musel jsem se prvních několik minut přeorientovat na to, že mé triky povede hlavně čepel, nikoliv ručky. Pak už se to dalo obstojně zvládnout.

Jestli ono to nebude právě dáno tím širokým výběrem, jaký dnes máme. V porovnání s léty minulými je na trhu dostupných nejvíce balisongů v historii tohohle koníčku. I proto teď o to více vznikají spory o preferencích jednotlivců, co se flipovatelnosti daných modelových řad týče. Flipovat jde s kdečím. Bali-nůžky? Cool
Jenže, když už si můžeme vybírat, je nad Slunce jasné, že si chceme vybrat správně. Správně pro sebe. Takže je na místě mít možnost porovnat názory podle předchozích preferencí toho, od koho čerpáme informace.
Je to takhle všude. Dej lidem na výběr, budou o to vybíravější.
Zrcadlo tomu staví například dnešní nabídka produktů společnosti Apple, když ji porovnáte s běžnou strohou nabídkou z roku 2011. A nejen jejich nabídka. Když odhlédneme od ohebných displejů mobilních telefonů, dalo se to pozorovat i ve zbytku IT průmyslu, auto-moto průmyslu, audio průmyslu a dalších. Než se zpomalil vývoj a výroba v roce 2020, přibývalo v nespočtu konzumních odvětví všemožných form factorů (tvarů). Jak na běžícím páse.
Kdybych měl přispět svou krátkou troškou do mlýna, protože ZLOjasna už prakticky vše důležité perfektně pokryl, napsal bych, že sportovní výhoda sandwichové konstrukce je jasně vidět, když se zaměříte na arzenál používaný na BaliComp a podobných akcích. Kraluje sandwichový Replicant. Stačí si sám pro sebe zodpovědět otázku "Proč asi?".
Mimochodem, kdyby se náhodou letošní BaliComp show přenášela online na YT, klidně vyrobím jednoduše přístupný online kinosál s možností živé diskuze, kdyby si to někdo z místních chtěl prožít alespoň trochu komunitně.

Rahmed: Předpokládám správně, že jsi už viděl unboxing a flipovací/dropovací videa s modelem Tera na kanále Balitorial?

A teď to, na co možná několik z vás čekalo. První nástřel nášivek. Když někdo přijde s obdobně krátkou hláškou, můžeme to zapracovat do dalších variant.
Balisong je, pro licenční potřeby, kombinace Squiggle Replicant ruček (opravdu jen letmá inspirace) a weehawk čepele 4X/6X. Shodou náhod tahle kombinace IIRC funguje i v reálu.
Tomáš mi v jednom svém příspěvku napsal zajímavá slova, která mě, jakožto celoživotního druhogeneračního blázna, zahřála u srdce. Prý "Hlavně neblbni,...". Jenže to je to, co dělám pořád. Blbnu, a baví mě to. Nakonec vlastně všichni tak nějak blbneme... s noži Grin

Když dojde na situaci se SmallFly 2, tak to je prostě jasný naschvál. Moc dobře takové schválnosti znám a soucítím. Opravdu by to chtělo projevit trochu té empatie Grin příště se to může stát i Tobě.

Nakonec přihazuji foto Chimery, když už se ukázala i v jiném vlákně.

M4ST3RCUT0R vložil tyto přílohy:
BLBNU_1.jpg.jpg
KREV_1.jpg.jpg
PrplGlw.jpg.jpg

|| My-Mobile.cz • ex-moderátor || Machr - po slovensky mrcha || 🦋💙
Posláno:

Pokročilý
Rahmed napsal:

HOM 🦋💜

Fotka pěkná, ale co ty super tajné prototypy v jejím popisu?
Pociťuji podobně rozporuplné pocity jaké vyvolal SmallFly 2 v Tomášovi. A to jsem ještě ani jeden neviděl! Surprised mrGreen
Posláno:

Štamgast
*Terra: vypadá to jako projekt zaměřený na výkon, což je fajn, líbí se mi tenhle přístup. Svix všechny zisky z prodejů Zephyr/Gale reinvestoval do Terry a měl by to být model, který bude stále skladem... už první várka bude čítat 250! kusů.

*nášivky: paráda! Čekal jsem kdy něco vytasíš Applause
Jen bych nápisy poskládal opačně - prohodil levou stranu za pravou - přijde mi, že by to bylo "čitelnější". A druhá je best Ok

*HOM super top secret prototypes: valí se to ze všech stran, Jerry určitě nechce stát někde opodál v koutku... jsem zvědav Cool
A přikládám jeho starší sheepfoot projekt, naprosto můj šálek, tady bych skousnul i tu zlatou... nádhera!

Rahmed vložil tyto přílohy:
bali.hom.sheepfoot.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Tomáš napsal:
A že já bych měl dostat ban?! Happy
Ty bys měl dostat ban, takhle zlehčovat těžkou životní situaci, to se nedělá NoNoNo Grin

Kdybys potřeboval pomoct, mohl bych - čistě empaticky - vzít toho Krakena mrGreen
Posláno:

Pokročilý
Terra je určitě přívětivá záležitost. Hlavně v Tebou jmenovaných ohledech. O tom žádná.
Budeš nám tu muset povinně poreferovat, jinak to nepůjde.

Mám ještě v hlavě a v zápisníku/skicáři několik variant nášivek, ale nejdříve bych dal před dalšími iteracemi prostor ostatním k vyjádření. Abych věděl, kam to směřovat.
Čitelnost nápisu záleží na orientaci nášivky. V tomhle případě je to spíše "nahoře pokračující kontinuálně dolů", kdy padající kapka krve udává podle gravitace orientaci nášivky.
Držel jsem jednodušší styl, avšak nebýt tolik hodin, tak snad ještě tvořím něco připomínající obal novodobého metalového alba. Jenže to mi přišlo pro místní poměry celkem zbytečné. Byť třeba někdy dojde i na to. V Evropě máme opravdu fajnšmekry, když dojde na výrobu přeplácaných, několikavrstvých, barevných, lesklých, vyšívaných i tkaných, nášivek. Možnosti tu tedy bezpochyby jsou. Dokonce bych dokázal vybrat i jednoho spolehlivého lokálního výrobce, ať to držíme u nás, ačkoliv s ním osobní zkušenost (zatím) nemám.

Jestli se nepletu, byl tenhle sheepsfoot prototyp více do bronzova.
Zlatá by mi nevadila už vůbec, klidně ať vypustí další zlaté Elite modely. Nejvíc by mě ale překvapil nějakým wharncliffem nebo něčím s dvěma jasně vymezenými hranami ostří typu americké tanto. Když už neustále naznačuje nějaké převratnější vybočení z dosavadní tvorby.
V jednom komentáři u jednoho z posledních příspěvků se vyjádřil, že než by změnil tvar čepele Chimery, tak jí o to dříve odlehčí ručky. Kdyby tu byla další oficiální zlatá Chimera, můžete se stavět do řady na můj Base model Laugh Čím zlatější, tím lepší - Rusoň hadr. To samé platí o případných HOM channel novinkách.

Ty jsi tak hodnej, i s Krakenem bys mu pomohl Laugh teda vlastně od Krakena Razz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Už to tady zase jede “A tak je to spravne a tak to ma byt” Ok

Rahmede, omlouvám se, teď jsem to pochopil, tvoje úmysly jsou doslova křišťálově čisté, že už čistší být nemůžou Grin

Nášivky super Ok , jen jde o to, jak to pojmout. Jestli “odbornou” rovinou, tedy Krev za grip, kdy jen “zasvěcení” pochopí nebo takovou obecnou rovinou Blbnu s noži, kdy pochopí většina populace... Happy
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Za mě je určitě lepší ta druhá nášivka s nápisem "krev za grip." Jen bych tu kapku krve dal ke špičce čepele. Barevně je to naprosto OK, zobrazený nůž je taky perfektní volba. Přesně něco takového si většina lidí představí, když se řekne motýlek.
Posláno:

Štamgast
Jj, tak jsem to myslel... pod špičkou kapka a "krev" a na druhé straně "za grip" Ok
Posláno:

Štamgast
Lamnia naskladnila Glidr Arctic - bushings, hidden zen pins... a barvičky Applause

Rahmed vložil tyto přílohy:
glidr.arctic.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Díky za echo. Mám objednáno.
Posláno:

Pokročilý
jendach: To byla rychlost! Nezapomeň se tu pochlubit, až dorazí a obeznámíš se "s vozidlem" Wink
Rahmed: Co to bylo o tom banu a inscenování situací vedoucích k impulzivním nákupům? Laugh

A máme tu další varianty nášivek!
Tentokrát i podle připomínek.

EDIT: Číslo 3, byť je na přání, proti kterému pochopitelně nic nemám, mi opticky připadala lehce nevyvážená. Však posuďte sami.
Pochopitelně záleží, v jaké poloze si našijete svůj balisong. Podle toho se mění sugerovaná čitelnost i směr textu. K variantě 3 jsem dodatečně přidal vykřičník pro zmíněné optické vyvážení.

GRP2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Já byl první Grin Vzal jsem postovanou kombinaci Desert Dust... příliš jsem neváhal, Arctic splňuje vše, co chci, jsem natěšený Cool

Samozřejmě jsem nikoho nechtěl přivést do nešťěstí a upřímně jsem doufal, že ho Tomáš nebude chtít red face

Nášivky: když by se slovo "krev" u 3 hodilo vzhůru nohama a vyhodil vykřičník, líbily by se mi všechny Ok
4 je vtipná... možná by šlo i "Nůž? Krev!" mrGreen Zrovna jsem se ošetřil, takže je to pravda Laugh Každopádně ta červená na titanovém povrchu vypadá velice pěkně...
Posláno:

Pokročilý
Být tam varianta Aztec Gold, zapřemýšlím. Jinak mne to nechává chladným. Zbude alespoň víc na ostatní Happy
Snad vám oběma vydrží.

Stačí říct nebo poprosit.
A teď nechávám prostor k vyjádření i ostatním.

Varianta číslo 4 vznikla z takového toho pocitu, kdy si při flipování člověk ani neuvědomí, že ho jeho věrný ostrý společník kousnul.
Ucítíte takhle najednou něco lepkavého na prstech, koukáte, copak to? Krev? Confused No fakt! Krev!

2.5.jpg.jpg
2.6.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Namydlený blesk Shocked Grin #6 rulez, dík Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
Skvele nasivky - nebolo by lepsie kvapku krvy zvacsit a umiestnit do stredu pod balisong? Happy
Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Štamgast
Já bych kapku nechal určitě pod špičkou čepele. Nějak mi to k sobě pasuje. Jinak nejvíc se mi líbí č. 4.
Posláno:

Pokročilý
Zvětšená kapka vypadala taková prázdná, kór po vyšití by to nebylo nic extra, proto jsem přidal odlesk.
Ovšem z hlediska proporcí to už po posunutí a zvětšení ztrácí trochu na jednotném, vyváženém tvaru. Prostředek by se mohl zdát nepatrně přecpaný a člověk potom nemusí hned vědět, kam se na první pohled zaměřit. Ale to jen z pohledu grafika. Záleží, co se bude esteticky pozdávat většině Wink

Při dostatečném zájmu poputuje nejpopulárnější návrh do výroby.
Pochopitelně po společném odsouhlasení ve vlákně.
Proto jsem rád, že se vyjadřují i další. Díky, pánové Ok

2.7_ZLJSN.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Jak píšeš, střed působí moc plně. Mně se líbí ta 4 hlavně kvůli tomu trefnému zdůvodnění 👍
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum