ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 12/3/2020
zkusím to vložit sem...
- chci zkusit udělat ručku se skrytým trnem - ručka sendvič
- jednotlivé dřevo chci oddělit plátky mosazného plechu. Slepil jsem dvousložkovým lepidlem, nechal jsem zaschnout dlouhou, ale při obrušování mosazy, se samozřejmě zahřála a lepidlo to vypálilo.
Mosaz jsem teda obrousil dopředu na menší velikost, abych nebrousil zbytečně moc materiálu (poprvé to bylo hodně nahrubo a ten plech místy přesahoval třeba o 3mm) a dal slepit znovu.
Je nějaká finta, jiné lepidlo atd. jak se toho vyvarovat, kromě toho ten plech brousit jen chvilku, aby se nenahřál?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
Brousit ručně pilníkem.
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Pilník je jistota, ale pokud použiješ ostrý pás, menší rychlost pásu a moc netlačit, tak se to taky moc nevyhřeje. Ale v důsledku to hrubým pilníkem bude ubývat rychlejiRazz
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/3/2020
dík, u mě doslova platí, že chybama se člověk učí. Vše co jsem zatím vyrobil= zmršil je ukázka nějaké chyby, které se chci příště vyvarovat.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
ahoj všem. Mám čepel , materiál na střenky(dřevo) a dvě levé ruce. Byl by někdo ochotný dodělat mi nůž ? Nechci žádnou vymyšlenost
jen rovné střenky trochu zakulacené.Děkuji
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2019
tolokan napsal:
ahoj všem. Mám čepel , materiál na střenky(dřevo) a dvě levé ruce. Byl by někdo ochotný dodělat mi nůž ? Nechci žádnou vymyšlenost
jen rovné střenky trochu zakulacené.Děkuji

Ahojky, psal jsem Ti mail Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/11/2021
Ahoj všem.
Mám prosbu, našel by se někdo, kdo by mi ukoval damašek z řetězu motorovė pily?
Mám to na 50sátku bráchovi, hodně makal s pilami a tak chci aby měl pamatku.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/26/2020
Priatelia nožiari, chcel by som požiadať , či by ste mi nevyrobili čepel na fínsky nôž, podľa nákresu, hrúbka materiálu5mma kľudne môže byť z uhlíkovej pérovej ocele...Vopred ďakujem za ochotu...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/18/2021
starešina03 napsal:
Priatelia nožiari, chcel by som požiadať , či by ste mi nevyrobili čepel na fínsky nôž, podľa nákresu, hrúbka materiálu5mma kľudne môže byť z uhlíkovej pérovej ocele...Vopred ďakujem za ochotu...

Ahoj a vítej na knifu. Rád se podívám jakou čepel by jsi potřeboval a pokud to svedu tak není problém. Piš na Pm nebo email.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/13/2020
Zdravím vespolek,
poradil by mi prosím někdo, jak správně vybrousit skandinávský výbrus, tak, aby mohl být vakuově zakalen a pak nabroušen do klasického ostří "do nuly"? Případně jaké brusné pásy použít a v jakém pořadí?
Děkuji za případné rady a zkušenosti!
Štěpán
Veškeré otázky mile rád zodpovím. Dotazy prosím posílejte přes tlačítko "e-mail"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/5/2013
Ahoj.Poradí mi niekto na koho sa obrátiť ohľadom výroby kydex púzdra na pevný nôž?
Najlepšie na slovensku.Ďakujem za prípadnú ochotu,či radu.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/26/2007
manuel noriega napsal:
Ahoj.Poradí mi niekto na koho sa obrátiť ohľadom výroby kydex púzdra na pevný nôž?
Najlepšie na slovensku.Ďakujem za prípadnú ochotu,či radu.

Skús osloviť BRPW. Tuším mi jedno robil.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/5/2013
Ďakujem za tip.Poslal som mu email tak uvidím Ok
Posláno:
Štamgast
Chcel by som poprosiť o radu. Urobil som rúčku z brezovej kôry. Čím ju mám napustiť, aby vydržala? Olej, šelak?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/10/2013
Happy Přeji dobrý večer,
březová kůra je přírodní materiál, který má unikátní vlastnosti - nestudí, je příjemný do ruky a pokud jsou jednotlivé plátky k sobě řádně staženy, tak je i hodně trvanlivý - obdoba korku. Pokud ho budete něčím napouštět, o tyto vlastnosti přijdete. Ono to na první pohled nevypadá až tak důležitě a ručka z březové kůry napuštěná olejem nebo šelakem bude asi na první pohled vypadat lépe, ale příjemnému pocitu v dlani z tohoto materiálu to moc neprospěje. Neošetřený blok březové kůry-tedy rukojeť nože chytne svoji patinu a bude s nožem žít.
Pozn.:
Na velmi drahých, ručně stavěných muškařských prutech, někteří stavěči rovněž používají plátky březové kůry, samozřejmě v přírodním stavu. Pruty jsou to exkluzívní, které jsou v permanenci mnohdy celý den a rybář je nedá z ruky a rukojeť je nesmírně exponovaná.
V našich končinách se mi do ruky dostaly do ruky výrobky některých našich stavěčů, kteří celou svou práci zabili tím, že rukojeť zalakovali snad v domnění, že to zlepší její vlastnosti.
To je jenom můj poznatek, možná bude někdo jiného názoru.
Zdraví VT.
Posláno:
Štamgast
Ďakujem za každú informáciu.
V prípade napustenia olejom neviem, či by sa stratili vlastnosti kôry. Neviem ani či by tá kôra olej natiahla.
Ide mi o to, aby sa ani náhodou nevydrolovala.
Ďakujem Za každý názor.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Ručku z březové kůry mám a 100% potvrzuji vše co píše vlanor, krom toho je neuvěřitelně hebká.
Kdyby mi na ní někdo něco napatlal, urazím mu obě ruceOh No Grin

Jarda
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Taky mám finku s kůrovou ručkou. Potvrzuji - neuvěřitelně příjemný omak, který by se jakoukoliv povrchovou úpravou zničil. Pořádně stáhnout vrstvy (všimni si přesně vypracovaných alpakových podložek na obou stranách) a je to.

Surg vložil tyto přílohy:
Finka.JPG.jpg

P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Nožík od Gofiho...Ok Ručka též bez jakékoliv úpravy.

P. vložil tyto přílohy:
Gofi_1.jpg.jpg
Gofi_4_.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/2/2020
Snad to sem píšu správně. Chci se zeptat všech přítomných na nožíře Richarda Příkazského. Má s ním někdo nějakou zkušenost? Narazil jsem na něho teprve nedávno a pár jeho výtvorů se mi líbí. Ale než mu napíšu, rád si přečtu názory ostatních, jestli ho znají, co mají od něho za noše a tak. Děkuji.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum