ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pásová bruska II. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2001
Akorát pozor, ne všechny třífázové motory umí přepojení hvězda/trojúhelník. Pro frekvenční měnič s napájením 1x 230V potřebuješ motor, který umí fungovat i na 3x 230V a ne 3x400V. https://www.mylms.cz/prehled-a-zapojeni-motoru/

slon vložil tyto přílohy:
motor_39.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 4/24/2021
To je dobrá rada. Děkuji. Informuji se o typu motoru.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/17/2020
Tak před chvílí mi přivezli brusku z Rakovníka. Vše mi pán ochotně předvedl a kdyby byl jakýkoli problém abych volal. Je to jejich nejkompaktnější model s úpravou na pásy 1220mm a naklápěním o 45 stupňů. Bruska mě vyšla na 7000,- + úprava na pásy 1220mm 300,- + naklápění o 45 stupňů + výškově nastavitelný stůl 1200,- + přípravek na výbrusy 300mm 2000,-. . Přepínání směru pásu v základu. Mají ještě další příslušenství - kladky s i bez pogumování, kontaktní kolo, různé rozměry přípravků na výbrusy, přípravek na fasety a svěráky na čepele.

Parametry: motor 1,1kw

příkon 380V

otáčky 2850/min.

brusná rychlost 21m/s

váha 20 kg

Aż pořádně otestuji tak něco zase napíšu.

ŠedejVlk vložil tyto přílohy:
IMG_20210728_133657_280.jpg.jpg
IMG_20210728_133845_398.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/29/2014
ŠedejVlk napsal:
Tak před chvílí mi přivezli brusku z Rakovníka. ...

Vypadá to dobře Applause zajímalo by mě to naklápění, tak kdybys mohl při testování dát nějakej ten obrázek Happy
Posláno:

Pozorovatel
Tak takhle je naklopená.

ŠedejVlk vložil tyto přílohy:
IMG_20210728_164027_432.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
ŠedejVlk napsal:
Tak před chvílí mi přivezli brusku z Rakovníka..

Je krásná, přesně o téhle variantě s 1220mm pásem přemýšlím taky, ale nevím jestli se mi s tím podstavcem vejde na stůl. Můžeš mi prosím změřit jak je vysoká ve vertikální poloze? A taky vyfotit štítek motoru? Nemám 380V zásuvku, tak to budu muset řešit měničem. Děkuji moc.
Posláno:

Pozorovatel
Na výšku má 73,5 cm. Na motoru štítek není. Motor by jsi mohl zapojit do trojúhelníku a pak ti to bude fachat i bez měniče.
Posláno:

Začátečník
ŠedejVlk napsal:
Na výšku má 73,5 cm. Na motoru štítek není. Motor by jsi mohl zapojit do trojúhelníku a pak ti to bude fachat i bez měniče.

Super, děkuji za ochotu.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
ŠedejVlk napsal:

Ja teda nevim, ale podle me motor do trojuhelniku na (jednofazovych) 230V bez menice makat nebude.
Do hvezdy ano, ale jedine s dalsi "omackou" (kondenzatory). Ale to je lepsi rovnou koupit motor, ktery je na jednofazi pripraveny.

Nevymyslel bych ptakoviny a na bazosi za cca tisicovku dve ten menic koupil.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
ŠedejVlk napsal:

Ale musíš použít místo chybějící fáze kondenzátor. Hodnota pro 1kW bývá 64 mikroF. Musíš ale počítat s tím, že výkon poklesne cca o 30% proti 3f.

Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Tak odvolavam, co jsem odvolal, fakt se s kondenzatory pouziva trojuhelnik (nevim, kde jsem na tu hvezdu prisel). NIcmene za menicem si stojim.
Posláno:
Štamgast
krezac napsal:
Tak odvolavam, co jsem odvolal, fakt se s kondenzatory pouziva trojuhelnik (nevim, kde jsem na tu hvezdu prisel). NIcmene za menicem si stojim.

Taky jsem se tady kdysi zmýlil při určování severu podle slunce a hodinek a on to byl nakonec jih. Chybička se vloudí. Občas je člověk genitální.
Jura
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/27/2014
Zdravím, chtěl bych si pořídit brusku, převážně na broušení dřeva, ale vzhledem k tomu, že nemám dílnu hledám něco co půjde jednoduše vytáhnout a zase uklidit. Našel jsem zde na fóru několik zmínek o brusce PROMA BP-100 nebo Proma BKLP-1500, případně něco obdobného značky Einhell, Scheppach atd. Podle toho co jsem se zde dočetl je to ale víceméně všechno stejné. Mohl by mě někdo poradit jak se mu jeví v porovnání s těmi výše zmíněnými tato bruska ?

https://www.protechshop.cz/pasove-brusky/kombinovana-pasova-bruska-600-w-13405/

shivers vložil tyto přílohy:
szlifierka_stolowa_tasmowo_talerzowa_600w_kd1730.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
krezac napsal:

S tím měničem počítám, fakt se koupit relativně rozumně. Děkuji za rady.
Posláno:
Štamgast
shivers napsal:
Zdravím, chtěl bych si pořídit brusku, převážně na broušení dřeva, ale vzhledem k tomu, že nemám dílnu hledám něco co půjde jednoduše vytáhnout a zase uklidit. Našel jsem zde na fóru několik zmínek o brusce PROMA BP-100 nebo Proma BKLP-1500, případně něco obdobného značky Einhell, Scheppach atd. Podle toho co jsem se zde dočetl je to ale víceméně všechno stejné. Mohl by mě někdo poradit jak se mu jeví v porovnání s těmi výše zmíněnými tato bruska ?

https://www.protechshop.cz/pasove-brusky/kombinovana-pasova-bruska-600-w-13405/

Všechno jsou to úplně stejný jebky. Rychlost pásu na úrovni španělského plzáka. Kotouč jak takž. A pokud nemáš dílnu a odsávání, tak se máš na co těšit.
Posláno:

Začátečník
Tak tady je fungl nová rakovnická kráska, dovezená osobně panem Silnicou až do Budějovic. Prodloužení pásu na 1500mm, aby šlo později přidat kontaktní kolo a držák kladek. Motor je na přání 240V, abych se obešel bez měniče. Děkuji všem za rady, vymluvení hobby brusky a kontakty na pořádné mašiny.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
Zdar, pořídil jsem do své mikro dílny Rakovník 50x1000mm a sklopný stolek, dovoz do Brna, jednání super, pásy 1000 mm beru tady:
http://www.truhlarime.cz/eshop/brusivo/brusne_pasy.html,

St.Nicolaus vložil tyto přílohy:
PÁSOVKA_RAKOVNÍK_50X1000.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Koukám, že Rakovník jede jeden kus za druhým. Applause
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/29/2019
Jenom info o příslušenství- kluci z Rakovníka nabízejí i svěráky. Dneska dorazil (objednán v sobotu v Příbrami).
Chtěl jsem si ho dělat, ale byl by to nesmysl, takhle to doma nedám 😁😁. 1450,- 👍

Mirda66 vložil tyto přílohy:
20210916_182127.jpg.jpg
20210916_182043.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/31/2012
@Mirda66
...pekný drziacik👍. Majú web alebo iný kontakt?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum