ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/8/2010
No.. co dodat, dakujem Tomasovi ze mi dal vediet od Cold steel sutazi. Aspon bude co osahavat na zraze Grin

ZLOjasna vložil tyto přílohy:
20210913_161543_01.jpeg.jpg

Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Sakra, ty sis ale pospíšil Happy Ale co je doma, to se počítá Happy

Jinak jak jsem ti už psal, blahopřeju k výhře Applause a asi to tak mělo být. I když soutěž byla ve finále založena na losování, tedy štěstí, tak co se týká flipování, tak jsi na tom byl nejlépe Ok (můj subjektivní názor).
Pokud bych vyhrál já, tak by to taky mělo tak být, protože toho sice moc neumím, ale měl bych ho do sbírky Grin

Na sraz ho beru taky, poněvadž mám čepel Clip Point, tak porovnáme Wink
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Keby si mi nepísal email s grauláciou tak by som o tom nevedel :D ale teraz mám CS po ceste domou z novej práce Happy

Inak ja so vedel že sa bude losovať, keby sa hodnotilo flipovanie tak by som sa asi nezapojil, resp zapojil by som sa iba ak by bola možnosť súperiť s Fixom a Ronom Razz
instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Štamgast
Ozivim to tu dvomi spravami:

Prva je smutna - opustil nas Ron LaBella - zakladatel fora jerzedevil.com ktore bolo vzdy uzko spojene s balisongami a napr aj Jerrym Homom ktory sam hovori ze bez Rona by jeho balisongy neboli tam kde su dnes. RIP

Druha sprava je veselsia a to ze sa nedavno konal Europsky zraz flipperov v Belgicku. Mal som pozvanie, ale skrz covid a osobne veci som to nedal, no buduci rok by som sa chcel zucastnit, mozno by sme mohlo dat aj nejaku ceskoslovensku vypravu :D

instagram.com/stefpacka/
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/26/2011
ZLOjasna napsal:

Prva je smutna - opustil nas Ron LaBella - zakladatel fora jerzedevil.com ktore bolo vzdy uzko spojene s balisongami a napr aj Jerrym Homom ktory sam hovori ze bez Rona by jeho balisongy neboli tam kde su dnes. RIP

Cry Už jsem se tam nepřihlásil ani nepamatuju, hodně nožíky a obzvlášť motýly zanedbávám, ale tohle je fakt smutná zpráva…
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/4/2017
ZLOjasna: Gratulace Applause

Sám bych se býval také zapojil, měl jsem připravená už čtyři videa i s takovým menším rádoby vtipným Cold Steel gimmickem. Když už se losovalo, aby kreativita nenarušovala šance. Jenže jakékoliv sociální sítě pod hlavičkou FB pro osobní účely po celou dobu jejich existence bojkotuji. Což není výtka pořadateli soutěže, jen konstatování.

R.I.P. Ron LaBella 😔

Ad CS soutěž - nezdá se vám, chlapci, tvar té drop point čepele, oproti druhé variantě, takový nepraktický? Vždyť s tím nejde ani pořádně nakreslit linka NoNoNo

|| My-Mobile.cz • ex-moderátor || Machr - po slovensky mrcha || 🦋💙
Posláno:

Štamgast
Vrátil sa mi replicant s naanodizovanými linermi od frogstára tak to tu oživím :)

ZLOjasna vložil tyto přílohy:
IMG_8529.jpg.jpg
IMG_8530.jpg.jpg

instagram.com/stefpacka/
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/27/2013
Pánové, dokázal by mi někdo poradit rozumný trénovací motýlek pro dítě kolem deseti let. Hledal jsem a moudrý z toho nejsem. Ruku má malou, proto si nejsem jistý, co koupit, zda to má vůbec smysl. Určitě čepel bez špičky, bez ostří. Šrouby klidně hodim na lepidlo, ale neměl by to být totální šunt. Cena kolem 500 je reálná? Budu rád i za radu, že to pro dítě nemá smysl. Děkuji za každou radu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Asi tu ohledně doporučení konkrétního kusu budou povolanější, nicméně za 5ti kilo určitě nic nebude.
Posláno:
Začátečník
Ahoj, i tak dekuji za reakci, treba se jeste nekdo ozve. Rikal jsem si neco takoveho https://noze.heureka.cz/boker-magnum-balisong-trainer-01mb612/ ale jestli je to zcela k nicemu, pochopim to. Predpokladam, ze to nejspis relativne brzy odlozi a kdyby ne, tak az pak bych byl ochotny koupit neco drazsiho. Holt je to u deti krapet slozitejsi....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Tohle jsou vyhozene penize, rozpadne se to po chvilce hrani.
Posláno:

Pokročilý
Dle zadání bych nesměle doporučil snad jen Böker Magnum, který s aktuální slevou (KÓD - KLIK) vyjde na 510 Kč.
https://www.knifestock.cz/magnum-balisong-trainer-2nd-gen-01mb612-p1607

V téhle cenové kategorii je to kvalitou přibližně na úrovni trénovacích kousků z Amazonu, které často recenzují na YouTube aktuálně populární američtí flippeři/recenzenti. Jelikož je Böker s Magnum podznačkou spíše evropskou záležitostí, zmínky o něm jsou sporadičtější a převážně v jazycích evropských na jiných platformách, než je YouTube.
Také se s tímto cenovým omezením počítá už s tím, že se buď rozpadne po několika týdnech/měsících nebo při štěstí na kus vydrží i několik let.
V evropském prostředí je to holt obtížné.
Ale na ten začátek je to dostačující. Ať už někdo zabrouzdá na AliExpress nebo chvíli vydrží s Magnum od Bökeru. I na AliExpressu se dá najít něco zajímavého, jenže Squiddy napodobenina za 750 Kč také nepobere moc výdrže, když i reálné v rukou neopatrných dětí po několika pádech praskají.

Etalonem levného menšího trénovacího kousku do dětských rukou bude v Evropě zřejmě tento Böker Plus (ten přídomek Plus v rozdílu kvality hraje celkem značnou roli): https://www.knifestock.cz/boker-plus-balisong-trainer-01bo712-p1103
Ze zmíněného AE pak stojí za pozornost aktuálně celkem oblíbený rozpočtový TheOne Falcon s cenovkou nepatrně přes 500 Kč.

V zahraničí je populární Squiddy od Squid Industries, což je takový glorifikovaný plast, ale u dětí je populární. Jenže u nás vyjde draze, včetně nabídky na Lamnia. A nemusí udělat hned po rozbalení radost, pokud má dítě v hlavě jinou představu.

Pokud byl balisong v potomkově dopise Ježíškovi (dodržuje se ještě vůbec tenhle zvyk?), mohlo ho k tomu vést více faktorů. Mohl vidět balisong například ve hře typu Team Fortress 2 a v takovém případě by více vyhovoval snad i ztupený model, protože by mu ho více připomínal: https://www.knifestock.cz/magnum-bali-song-wood-06ex400-p3837
Také může jít o vliv jednoho extrémně známého YouTubera, který teď celkem dost zprofanoval Squiddy model a právě ten dětský, nevinný vzhled by měl větší úspěch.
Tady už by to chtělo zkoumat.

Jestli to je jen na zkoušku, co by mohlo bavit a uchytit se, zkusil bych i extrémně nenákladné begleri. Diskutovalo se o tom zde ve vlákně několik stránek zpět. Má hodně blízko balisongům a pro děti je i v neomezeném počtu barev. Nebál bych se tvrdit, že může být základní investice i 0 Kč, protože sám jsem do svých 10+ begleri neinvestoval ani korunu a použil zbytkové materiály z toho, co jsem prostě doma našel.

EDIT: Koukám už jsi našel mnou doporučený v prvním odstavci. Je to ale opravdu tak, jak napsal jendach. Ve většině případů se rozpadnou, pokud to člověk alespoň nepodchytí zalepením šroubků a opatrností při pádech balisongu.
Ještě bych dodal, že děti bez možnosti porovnávat někdy mají zajímavý vkus. Syn známého si nemohl například vynachválit starší čínskou napodobeninu BM4X, která neměla viditelné šroubky/piny čepů, protože mu připadal bezúdržbový a tím pádem lepší. Nemusel potom čekat na dospělého, aby mu šroubek dotáhl, když už se na tom těstovitém šroubku nedržel ani ten závitolep. Že se zadní strana čepele dotýkala jedné ručky vůbec neřešil. To dospěláci nemusí chápat, ale je to prostě tak.
Posláno:
Začátečník
Dekuji prevelice za obsahlou odpoved. Behem vikendu poctive cele prostuduju. Ucelem je, aby to vyzkousel a pokud to vydrzi aspon chvili, splni to ocekavani a pak se pripadne pujde do vyssi kategorie. Mam pristup k ruznym loctiteum, takze muzu zalepit nejspis i "nerozebiratelne". Rovnez muzu sundat spicku a otupit ostri, to je prima tip! Jeste jednou dekuji, vice se tomu povenuji na vetsim monitoru, nez je lcd mobilu :) Jeste jednou velke diky, karma+ velmi jsi mi pomohl.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Teď mi poslal kamarád zajímavou definici motýlkového nože, na kterou narazil v jednom US článku Cool :

Butterfly knife — the official knife of someone trying to look cool
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Pokročilý
A tohle snad není cool? Cool mrGreen

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/24/2021
Zdravím,jestli můžu chtěl bych se zeptat na pár věcí. Před půlrokem měl u nás doma taťka Kershaw Luchu. Respektive byla jeho, avšak jakoby moje, protože já jsem flipoval jen já fakt že každý den , dorezany,pomalu modřiny na prstech ale i tak jsem nepřestal. Bohužel ji taťka prodal, protože jak si všiml, motýl jsem používal jen já 😀 a od té doby jsem bez motýla. Byl to můj první motýl s kterým jsem se setkal, takže pocity co se týče Luchy jsou dobré,ale chci se zeptat je normální, že ty ocelové ručky člověka bolí jak dopadají na ty prsty? Dělají to i ty motýlky typu BM,BRS ? Byla dost těžká,ale dalo se to, plánuju se k motýlku vrátit,co mi doporučite? Líbí se mi Lucha v blackstonewashi, to je motýl dle mého nádherný. Nejvíce bych chtěl BRS Alpha beast. Ale,nedá se sehnat a nemám na něj, upřímně řečeno. Takže půjdu asi do Kershaw. Bojím se,že mě to přestane bavit a že půjde do světa jako taťkuv,ale do teď přes ty bolesti a řezné rány mě to nepřestalo bavit,takže uvidíme. Máte nějaké kandidáty za podobnou cenu, kteří jsou výborní na flipping?. Díky za rady, měj te se . Nick
odvážným štěstí přeje (Vergilius, Aeneis)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Tak do zacatku vyzkousej motyle od boker plus, maj i verzi na ložiskách. Mám od nich trainer a je fajn
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/14/2021
Jedna novinka od Böker plus.

Ručky jsou nerez, běží na ložiskách, váha 145g, délka čepele 11,5cm, 130$ pro ostrou verzi a 92$ pro tupou , k dispozici údajně brzy.

K vidění zde od 12:00+-

bolfiik.edc vložil tyto přílohy:
IMG_20220119_095741.jpg.jpg
IMG_20220119_095756.jpg.jpg

Kde je vůle, tam je cesta
Fix
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/15/2006
Böker plus se v motýlcích silně inspiroval BM51 a BM32, teď přecházejí k inspiraci od Kershaw Lucha.Confused Cítí vlnu úspěchu a chtějí se trochu svést Laugh
Balisong je můj život a doufám, že můj život nebude záviset na balisongu.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/14/2021
Nějaké to další info k Revo Nexus.
zde od 10:15.

Začátek výroby příští týden.
AEB-L ocel, 7075 hliník, ložiska, T8 torx, cena 180-90$.

Na obrázku/videu zatím prototyp:)

bolfiik.edc vložil tyto přílohy:
IMG_20220122_224045.jpg.jpg

Kde je vůle, tam je cesta
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum