ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 6/7/2020
Pepikpohan napsal:
Strašně mě baví jak vás ty ANV serou a blijete tady jednu sračku za druhou 🤩🤣🤣 trochu to podpořím. Kde je ANV teď nedokázal Mikov za 200let 🤫😆 PS: omlouvám se za mluvu

Tak ako píšeš, tak Mikov to za 200 rokov nedokázal, ale aj napriek tomu 200 rokov prežil a ešte dáke roky prežije. Nemyslím si, že ANV toto dokáže...
Posláno:

Začátečník
Připojený: 6/26/2011
Malek Petr napsal:
mirecek napsal:
🤦
Například:
http://www.noze-nuz.com/sanrenmu/SRM9202.php
http://www.noze-nuz.com/sanrenmu/SRM7228Y.php
http://www.noze-nuz.com/sanrenmu/SRM9225KB.php

Cena spíš 1/3
A nemáš zač...

😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Také jsem žádný nůž nevyrobil, ale nějaký přehled mám...

Vďaka za tip 👏👏👏.
To prvé Sanremu čínu sem mal a větší prašivku jsem neviděl a šla pryč v inzerci za polovinu co sem koupil 😢.Tomu A200 nesahá ani po klip 😢.
A myslím že přehled taky mam vcelku slušny s tym co mám doma. Ale i tak dík za post číňanů Admire

Pokud ti "prašivá Čína" nevoní, tak SOG to umí právě za 1/2 ceny ANV.

https://www.nuz.cz/eshop/zaviraci-noze/terminus-xr-2c-kapesni-zaviraci-nuz-s-klipem-detail
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
SOG Terminus není moc dobrý příklad, protože je také Čínský.

Možná byste se měli naučit rozlišovat kvalitu čínských výrobků podle výrobců, respektive manufaktur a neházet všechno Čínské do jednoho pytle.

Naopak třeba nože od WE knife jsou daleko lépe udělané než nože ZT z USA. (můj skromný názor)

ANV se snaží no. Něco je lepší, něco horší. Ceny jsou takové jaké jsou.

Hlavně nikdo nikoho nenutí nic kupovat, je to každého svobodná vůle.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/28/2015
Mirečku, dík za zajímavý tip Applause .Asi ho budu potřebovat a dám pak případně srovnání s tym ANV.Admire
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
To novy ANV s axisem (sorry, s Alockem Happy) jsem v Příbrami videl a musim konstatovat, ze se jedna o jejich prvni slusne udělaný zavirak. Meli na stánku 2 kusy, jeden byl vycentrovany, druhy ne, ale jinak fajn. Pojistky fungovaly, kudla je lehka a má opravdu pekne vyražený výbrus. Az ji udelaji bez černění, klidne si ji koupim...

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20210911_092402.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Za sebe víceméně souhlasím s Martinem Morávkem, A200 považuji za slušně udělaný nůž. O ceně debatovat nebudu, je jaká je. Někdo jste tu jako alternativu A200 uvedl SOG Terminus XR. No nevím, myslím, že je to jiná kategorie (foto telefonem, takže nic extra, zo což se omlouvám, foťák s sebou denně nenosím). Velké srovnání taky napsat nemůžu, A200 mám teprv krátce. Je lehčí a mně se výrazně lépe drží. A z mého pohledu má A200 lepší geometrii výbrusu. A200 je ze Sleipneru, Terminus z D2, ale to je tak vše, co můžu k tomu; o výdrži ostří ještě psát nemůžu.
No a nakonec - blbě řečeno, ale říct to musím - jablko se mi líp krájelo s A200.

yarr vložil tyto přílohy:
A200_Terminus_XR.jpg.jpg

Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/5/2012
Tady má asi kšiltovku ANV?

m.a.t.e.s vložil tyto přílohy:
Screenshot_20210928_090650_Instagram.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Dnes jsem zjistil, že obchůdku s noži v Kotvě (1.Svět nožů myslím) mají v nabídce i nože od ANV ... A200 asi hodinu přede mnou prodali, Z200 mě hodně zaujal, s o trochu větší čepelí už by byl téměř dokonalý Happy Ok
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/25/2019
BladeHQ video o nozich s někým z ANV.
Zajímavý úvod o materiálu a kontrole kvality.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
Jestli dobře rozumím, mluví o kvalitě vstupních komponent a jejich dosažitelnosti nikoliv o výstupní kontrole.
A jinak připraveno na zítřejší nožo pokec:

virtual1jk vložil tyto přílohy:
IMG_20211001_210554.jpg.jpg

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast

https://www.youtube.com/watch?v=wKNgcWOtE0Q

od cca 7:30 nůž rozebírá - říká, že jde rozšroubovat, vyndat čepel, vyčistit, ale kvůli konstrukci nejde nůž úplně rozebrat, což by mělo být vyvážené větší "bytelností" axisu, docela by to i dávalo smysl Happy
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/28/2009
Zdravím. Pořídil jsem malou ANV P100 a chtěl jsem dokoupit střenky. Ale nikde jsem je nenašel. Zkoušel jsem psát výrobci, jenže si hrají na mrtvé broučky. Tuší někdo jaký je stav se střenkami? Dají se někde koupit? Díky.
Posláno:

Štamgast
Kometa napsal:
... a chtěl jsem dokoupit střenky. Ale nikde jsem je nenašel. Zkoušel jsem psát výrobci, jenže si hrají na mrtvé broučky. Tuší někdo jaký je stav se střenkami? Dají se někde koupit? ...

Obávám se, že máš smůlu. Vypadá to, že střenky přestali vyrábět a dávají oplet z parakordu. Ještě v květnu t.r. jsem sehnal oranžové na stránkách český výrobce, ale teď už ani tam nejsou.

Chloupek napsal:
... od cca 7:30 nůž rozebírá - říká, že jde rozšroubovat, vyndat čepel, vyčistit, ale kvůli konstrukci nejde nůž úplně rozebrat, což by mělo být vyvážené větší "bytelností" axisu, docela by to i dávalo smysl ...

Ve střenkách jsou frézované (nejspíš) výřezy pro pružinky axisu, z vnitřní strany střenek to kryje plíšek, který je skrze střenku uchycen šroubem (to je ten černěný torx, který je vidět zvenku střenky za čepem). Nad ním je v G10 vyfrézovaný čep/kolíček, na nějž je celý ten krycí plíšek naražený (při montáži). Hezky je to vidět na rozborce celého nože na webu ANV.
Ono rozebrat by se to asi dalo, ale velmi pravděpodobně za cenu "ožužlání" toho čepu a "radostného výskoku" pružinky někam pryč.
Takže pokud jde vyndat samotná čepel, pro vyčištění nože to asi bohatě stačí (asi tak jako u LW Manixe od Spy) a vrátit čepel sice trochu času zabere, ale rozhodně ne tolik, jako montovat bez přípravků celý axis.
Vlastně je dobře, že ten nůž nemá ložiska...

Posláno:

Štamgast
Přesně tak jsem to myslel Happy Ok
Posláno:

Štamgast

Jelikož ten nůž mám, můžu říct, že s většinou toho, co říká, souhlasím.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Dobry den mam otazku v jakych ocelich se vyrabela ANV Knives P200 vym ze to bila D2 aN60 a byli jeste nake jine dekuji a hezky den
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/27/2021
brom napsal:
Dobry den mam otazku v jakych ocelich se vyrabela ANV Knives P200 vym ze to bila D2 aN60 a byli jeste nake jine dekuji a hezky den

D2 bola prvá a po nej N690. Určite nebola žiadna iná varianta. Na stránke majú stále, ako aktuálnu N690.

Armor1 vložil tyto přílohy:
Screenshot_from_2021_11_30_12_19_24.png.jpg

Posláno:

Štamgast

IMG_20211209_145137_799.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Spelter: detaily, detaily, detaily ...

IMG_20211209_150659_551.jpg.jpg
IMG_20211209_150930_383.jpg.jpg
IMG_20211209_150947_258.jpg.jpg
IMG_20211209_151052_832.jpg.jpg
IMG_20211209_151105_884.jpg.jpg
IMG_20211209_151115_386.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/25/2016
Zdravím chlapi,
chystáme se koupit kamarádovi co nám odchází z práce rozlučkovej nožík. Zalíbil se nám ANV A200. Mohl by jste mi někdo z majitelů poslat na mail recenzi k tomuto noži, popřípadě typ na nějakej jinej nůž podobného stylu s maximální cenou do 3500kč
Mnohokrát děkuji Karel Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum