ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Plynová pec Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 12/3/2020
podle mě jde asi jen o to, čím tam budeš mít vedený plyn, kvůli žáru. Jestli klasicky v hadici, tak asi dát radši na šikmo, aby to nešlo přímo na hadici. Občas se mi stane, že hlavně při zapalování, než nastavím správný tlak, tak občas oheň jde směrem k hadici.
Ale to jen tipuju.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/9/2012
Podarilo sa mi dnes poskladať horák.

stevozz vložil tyto přílohy:
Screenshot_20211220_190208_1.png.jpg
Screenshot_20211220_190219_1_1.png.jpg
Screenshot_20211220_190231_1.png.jpg

Sony Xperia 10 III 5G 6GB/128GB Dual SIM Android 13
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/16/2019
Ten zinek může dělat problémy!
Posláno:

Pokročilý
Čítal som že môže robiť problémy. Je na to nejaký "odstraňovač pozinku". Keď to nebudú mat u nás v drogérii tak objednám z netu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Pokud potřebuješ sundat pozink, tak kup lahev kyseliny solné, zřeď ji cca 1:1 vodou a ponoř to tam. Ono to zašumí a po několika sekundách, až to přestane šumět, máš zinek rozpuštěný.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
slon napsal:
Pokud potřebuješ sundat pozink, tak kup lahev kyseliny solné, zřeď ji cca 1:1 vodou a ponoř to tam. Ono to zašumí a po několika sekundách, až to přestane šumět, máš zinek rozpuštěný.

A jako bonus získáš letovací vodu na pozinkované plechy (toho zinku z té mufny bude asi málo).
Jura
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
dagger napsal:
slon napsal:

A jako bonus získáš letovací vodu na pozinkované plechy (toho zinku z té mufny bude asi málo).
Jura

Ještě je třeba dodat, že při ředění se lije kyselina do vody, nikdy naopak, pokud nechceme vypadat jak Eddie Krueger Laugh
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Ježour napsal:
dagger napsal:
slon napsal:

Jura

Ještě je třeba dodat, že při ředění se lije kyselina do vody, nikdy naopak, pokud nechceme vypadat jak Eddie Krueger Laugh

Viz "chemická příručka" Saturnin od Zdeňka Jirotky.Grin
Posláno:

Pokročilý
chytráci vola sa Freddy Krueger Laugh
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/22/2021
Rad by som sa spýtal aké problémy to môže robiť? Nevypali sa to po 2-3 pouzitiach? Ďakujem
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
zkusím se zeptat i tady, poprosit o radu,

chtěl bych se zeptat, koukal jsem na nějaká vide o stavbě plynové výhně. Skoro každá tám něčm stříkal sinral. Vypadalo to, že po vyschmutí se to výrazně zpevnilo.

Nevíte o co se jedná? je potřeba to řešit. Mohu se zeptat na vaše zkušenosti.
Případně kde se dá koupit.
děkuji,
pat
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/25/2012
Ahoj,

stříkají to vodním sklem. To se částečně vsákne do vrstvy rohože a po vyschnutí a vypálení ztvrdne. Trošku to pomůže, ale ideální to není. Rohož není určená na žárovou stranu pecí kde proudí horký plyn nebo vzduch. Krom toho že degraduje, se z ní uvolňují mikročástečky a létají ti do dílny.

Mnohem lepí řešení je použít rohož jako hlavní izolaci a na žárovou stranu dát něco co je k tomu určené. Např. Promaform. Ke koupi třeba zde. Bohatě stačí ten 10mm.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
U te co jsem kupoval ja (a zatim nepouzil, ostuda), se na izolaci mazalo neco, co vypadalo jako samotova malta (prasek, ktery se rozmichal ve vode). Ale mechanickou odolnost bych od toho necekal, prstem by se do toho udelala dira.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
Děkuji za rady.
Výheň satvím klasicky, do staré válcové jímky. Nejsem schopný to asi poskládat do vnitř z desek. Nechtěl jsem to celé rozpárat a pak to zas svařovat dorhromady (mám jen slabí plech).

Příště bych to postavil celé i s vnějším pláštěm. Těď jsem chtěl hlavně zkusit, jak se mi to všechno osvědčí a poučit se z chyb, zjistit, co opravdu potřebuji.

Zkusím sehnat něakou žáruvzdornou maltovinu a vnitřní povrch sibralu pomazat. Z toho bordelu, co se uvolňuje nemám dobrý pocit.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/12/2007
Já dal proti hořáku destičku se šamotu do kotle tlustou 10 mm
Posláno:
Štamgast
Tady jsem nasel obrazek, kdyz to mazani bylo jeste vlhke.

krezac vložil tyto přílohy:
IMG_2641.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/8/2022
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/7/2007
DH napsal:
Chlapi takovej dotaz.Je lepsi dat horaky do plyn.vyhne kolmo nebo ze sikma?Je v tom nakej rozdil?

nejlepší je šikmý uhel ale záleží i jaký máš prostor vedle výhně protože to pak samozřejme trčí lehce ven.
"Co neuděláš dnes, odlož na pozítří a máš 2 dny volno"
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/19/2012
Ahoj,

Znate nějaké výrobce dobrých plynových hořáků? Chci si postavit výheň, ale experimentovat s hořákem se mi moc nechce. Zatím jsem narazil na "dračí dech" a Kutil - Liberec. T-rexe jsem nikde už nenašel, případně jestli někdo nedělá jeho kopie v Čechách.

Co se týče materiálu..většina lidí co tak koukám používá používá variantu se sibralem a vymazání šamotem/žárobetonem. Je nějaký důvod, proč se nepoužívají lehčený žáruvzdorný tvarovky?(takový ty co vypadají jako ytong)
Posláno:
Štamgast
Pokud nevadi cizina (Litva nebo Lotyssko), Devil Forge prodavaji i samostatne horaky.
https://devil-forge.com/27-gas-burners
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum