ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusky TORMEK Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 6/30/2017
dub napsal:
Ahoj , ten jig by měl mít pod tím černým cosi něco jako gumový O kroužek, který zvyššuje tření mezi osou jigu a tím černým cosi. Po vyšroubování koukni jestli se třeba ten O kroužek nerozžvýkal a tím pádem tam chybí to tření, které zabraňuje samovolnému otáčení. Jinak osobně občas máznu hrazdu třeba WD čkem a nebo Balistolem , aby mi jig lépe po hrazdě klouzal .

Díky za tip na zlepšení toho černého cosi Happy
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/25/2021
Honzas01 napsal:
dub napsal:
Ahoj , ten jig by měl mít pod tím černým cosi něco jako gumový O kroužek, který zvyššuje tření mezi osou jigu a tím černým cosi. Po vyšroubování koukni jestli se třeba ten O kroužek nerozžvýkal a tím pádem tam chybí to tření, které zabraňuje samovolnému otáčení. Jinak osobně občas máznu hrazdu třeba WD čkem a nebo Balistolem , aby mi jig lépe po hrazdě klouzal .

Díky za tip na zlepšení toho černého cosi Happy

Jig od Hansa ma rovno v tom uchyte malu skrutku, ktorou sa to utiahne.

hyperon vložil tyto přílohy:
IMG_20211202_221947.jpg.jpg

dub
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/15/2010
Koukám ten červík v rukojeti je asi nějaký tuning. Mám to ještě bez červíka a funguje skvěle .
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/5/2018
Jak upínáte a držíte vysoké nože s malým radiusem ke špičce (třeba ZT0308 apod. ), abyste dosáhli (přibližně) stejného úhlu po celé délce ostří?
Směrem ke špičce se mi dostává nůž moc nahoru na kámen a úhel je tam velký, nekopíruji originální ostří.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/6/2015
Eiffeltom napsal:
Jak upínáte a držíte vysoké nože s malým radiusem ke špičce (třeba ZT0308 apod. ), abyste dosáhli (přibližně) stejného úhlu po celé délce ostří?
Směrem ke špičce se mi dostává nůž moc nahoru na kámen a úhel je tam velký, nekopíruji originální ostří.

Resil jsem to same na ZT0560
A se vyjadri profici, ale dle meho (hobby brousic) pohledu:
1) drzak upinat tak ze sleduje linu od spicky do bodu kde konci ostry (a muzes ruzne upinat od polohu kde drzak je paralelni od rovny cast ostry az do polohu kde je paralelni od tu linu "spicka-konec ostry"
2) pak kompromis jak zvednes ci otacis nuz kdyz brousis spicku.
Ten muj ZT je starsi, takze me nevadilo to udelat 3 krat jinak, po treti se to povedlo tak, ze prece mam o neco vetsi uhel na spicce, ale ne o moc.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Kdyby to nekoho, kdo nesleduje inzerci, zajimalo, v nenozove sekci je nejaky Tormek na prodej (neni to muj inzerat). Pokud to tady nekoho pohorsuje, klidne to smazte
Posláno:
Pozorovatel
Mám dotaz. Ke kotouči SG250, si chci pořídit ještě nějaký jemnější finišující kotouč? Řeším, jestli SJ250 nebo diamant DE250. Jako SJ je výrazně dražší, než stejně hrubý diamant DE.
Nebo je ještě třeba něco od jiného výrobce s hrubostí cca JIS 2-3000?
Dík
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/29/2014
Za mě SJ250, mám ho a jsem spokojený. Kdybych přecházel na diamant, tak celou sadu.
Posláno:
Pokročilý
Pár lidem jsem tisknul šablony pro nastavování úhlů na Tormek na 3D tiskárně, kdyby někdo ještě potřeboval, tak se ozvěte, mám teď vytištěné nějaké do zásoby.

tomas72 vložil tyto přílohy:
sablony.png.jpg

Posláno:
Pozorovatel
tomas72 napsal:
Pár lidem jsem tisknul šablony pro nastavování úhlů na Tormek na 3D tiskárně, kdyby někdo ještě potřeboval, tak se ozvěte, mám teď vytištěné nějaké do zásoby.

Ahoj, těmto měrkám nerozumím, jaká je jejich výhoda proti té originální. A Musí být dvě, aby se dali měřit všechny úhle, nebo je nějaká univerzální?
Posláno:
Pokročilý
Honzas01 napsal:

Ahoj, těmto měrkám nerozumím, jaká je jejich výhoda proti té originální. A Musí být dvě, aby se dali měřit všechny úhle, nebo je nějaká univerzální?

Jedna šablona je pro nastavení úhlu 10° nebo 15° nebo 20° (tedy vrcholových 20°, 30° a 40°) a druhá pro úhly 8°, 12,5° a 18° (vrcholových 16°, 25° a 36°) což by mělo pokrýt všechny běžné potřeby. Někomu, třeba mě, to přijde lepší než měrka od Tormeku. O samotném nastavování je v historii vlákna myslím napsáno dost.
Posláno:
Pozorovatel
tomas72 napsal:
Honzas01 napsal:

Jedna šablona je pro nastavení úhlu 10° nebo 15° nebo 20° (tedy vrcholových 20°, 30° a 40°) a druhá pro úhly 8°, 12,5° a 18° (vrcholových 16°, 25° a 36°) což by mělo pokrýt všechny běžné potřeby. Někomu, třeba mě, to přijde lepší než měrka od Tormeku. O samotném nastavování je v historii vlákna myslím napsáno dost.

A ještě prosím jaká je cena za každou ?
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/14/2016
Honzas01 napsal:
tomas72 napsal:
Honzas01 napsal:

A ještě prosím jaká je cena za každou ?

Též mě zajímá cena. Nabízet něco bez dostatečné informace je nevhodné.
dub
Posláno:
Pozorovatel
Zdravím, vždyť to tam Tomáš napsal. Kdo by mě zájem, tak ať se ozve . Tak jsem se ozval, dozvěděl se vše potřebné a jedna měrka už je na cestě Happy
Posláno:
Pokročilý
Přesně tak, kdo má zájem, ať se mi ozve, nejlépe na email, ty zprávy jsou fakt hrozně nepřehledný, nerad bych na někoho zapomněl. Váš zájem mě docela překvapil, takže dělám další dotisky, aby se dostalo na všechny. Cenu jsem nepsal záměrně, nejsme v inzerci.
dub
Posláno:
Pozorovatel
Tome děkuji za měrku, která dnes dorazila. Suprově sedí na hrazdě, absolutně žádné vůle. Jo a dík za malý dárek, který mile potěšil Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/29/2012
Zdravím pánové.
Zvažují rozšíření brusných kamenu na tormek.
Je dobrá volba a posloupnost
SB250 ( stávající základní kámen)
Sun Tiger 800 (bych si nyní pořídil)
Rozsutec (již mám domluveno a pojedu si pro něj)

Tuším že je mezi suntiger 800 a rouzstcem velký rozdíl ale ten rozsutec mám především na své elmax nože a nějak moc k němu tihnu.

Je do Ra střední volba ten suntiger?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/3/2021
Já si jako druhý pořidil Naniwu 1000 a jsem spokojený.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
Já si myslím, že mezi 800 g a rozsutcem by to chtělo ještě jeden kotouč. Já mám ještě mezi 4000g. Rozsutec je hodně jemný a úběr malý. Dlouho by ti to trvalo. Rozs spíš uz jen leští.
Co je ale voser je to přehazování kotoučů. To mě nebaví. Mám jen 4 a tam na pravou stranu místo kůže nejde dát kotouč. To by se mi hodilo
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/31/2022
Vedel by mi niekto vysvetlit a popisat mierku Tormek WM 200. Co znamenaju stupne v lavom okienku a co znamena alebo naco sluzi horna stupnica na nastavenie uhlov.

drotar vložil tyto přílohy:
wm_200_mierka_uhlov_tormek_zakladna.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum