ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Koupě nože po internetu II. - Objednání nože z USA Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2021
Vidím, že jsi si ten odkaz ani neotevřel, na tož, aby sis to přečetl, přesně tam máš to, nač se ptáš.
Jen tak mimochodem, pokud ti někdo pošle něco co má hodnotu třeba 200 US a on napíše že to má hodnotu 20 US, jim se to bude zdát divné, mohou si hodnotu určit sami. Wink
Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/24/2021
Zdeník napsal:
Vidím, že jsi si ten odkaz ani neotevřel, na tož, aby sis to přečetl, přesně tam máš to, nač se ptáš.
Jen tak mimochodem, pokud ti někdo pošle něco co má hodnotu třeba 200 US a on napíše že to má hodnotu 20 US, jim se to bude zdát divné, mohou si hodnotu určit sami. Wink

Otevřel,oba dva. Pročetl jsem si to.... Jzs promiň,je tam toho jak na.. víš co Grin . Ale zase. Jak budou vědět,jakou to má hodnotu,jak to zjisti? Napíše že to má hodnotu pár babek ne? On chce po mě 20 dolarů na poštu, poté co mi nůž přijde,vezmu můj a pošlu mu ho. Kdyby náhodou byl s jeho nožem nějaký problém,budou to řešit s odesílatelem jsem pochopil,to se tam psalo.
odvážným štěstí přeje (Vergilius, Aeneis)
Posláno:

Pokročilý
Nevím,jestli mě chápeš o co mi jde. Já chápu, že když je to to a to,tak platíš třebas jen DPH(21 procent) a žádné clo. To bych si zjistil z těch tabulek,cos mi poslal(díkec). Ale jde mi o to,z čeho oni tím pádem vypočítají např. Daň, když napíše že balík má hodnotu 20 dolarů. Víš co myslím? Tenhle článek jsem asi hledal..

Nikoknife_CZ vložil tyto přílohy:
Screenshot_2022_08_05_22_48_51_240_com.android.chrome.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
No právě dříve ti prisla zásilka, bylo tam napsáno gift a oni to poušteli, to už dnes není možné.
Jak jsem psal, nejsou blbí a pokud tam bude nová kudla, značková, tak ti 20 US i s poštou asi nesežerou. Maji tu moc, stanovit si cenu, zjisti si behem pár veřin kolik to cca stojí a to ti naučtují. Pokud se odesílatel například jmenuje jako ty (třeba otec, bratr) tam uhádáš dar. Jinak asi moc ne. Sám uplne nepises oč jde, jestli toho človeka znáš, zdali jde fakt o obchod, abys nedopadl tak, že to k tobě nedorazí a on zaplatí navíc x peněz. Kupoval jsem x krát z GB, JP, CN atd... vzdy když to bylo ok tak pohoda, párkrát napsali jinou cenu než bylo na fakture a byl to problém, odepisi ti za mesíc, musis mit vyplnenou plnou moc zastupovani ČP nebo si to přeclít atd... někdy jsem si říkal, že to za to nestojí.
Posláno:

Pokročilý
Počkej počkej. Oni balíky i otvírají? To snad ne XD. No,s chlapem se neznáme,je to obchod,on mi pošle ZT456 a já jemu ZT0055. Nevím... Mám to tisknout? Jak se tak pohybuje to clo.
Posláno:

Pokročilý
On mi píše, že za dvacet dolarů mi ho pošle, já myslel že mi přijde balík za pět dní a nic nebudu řešit. Tak to asi nefunguje.... Pokud přijde balík mi od něj,na koho se obráti s tím DPH nebo popřípadě clem? Pochopil jsem to tak, že na příjemce.
Posláno:

Pokročilý
Dobře díky za rady,nakonec jsem to vyřešil jinak. Díky moc,budou se mi hodit 😉. Díky ještě jednou. Mějte se.
Posláno:

Štamgast
Nikoknife_CZ napsal:
Počkej počkej. Oni balíky i otvírají? To snad ne XD. No,s chlapem se neznáme,je to obchod,on mi pošle ZT456 a já jemu ZT0055. Nevím... Mám to tisknout? Jak se tak pohybuje to clo.

Píšeš, že už jste to vyřešili jinak, ale jen doplním, notvírají, ale jde to po RTG Happy Každá položka má kod, takže když jsem kupoval kudlu z UK, musíš to přesně zařadit v tom předclení, kategorie, jako lovecké, starožitné, atd...

Dej vědět, jak to dopadlo. Happy

Ano, není to tak jednoduché, kvůli EU, záměrně tohle udělali loni. Aby se zdražilo vše z 3. zemích, nabralo stovky úředníků - celnáků atd... dříve to tak fungovalo. Jak jsem psal v ýše, clo od 150 US až, jinak jen dph, mimochodem se do toho počítá i pošta a celní poplatky Happy Takže ti napaří třeba 200 kč celni rizení, plus 500 kč dph atd...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
Zdravím, objednal jsem si nůž emerson mini commander přes shipexus.cz. Bohužel prý objednávku zrušili ze strany eshopu emerson z důvodu, že shipexus je přeposílatelská společnost. Je tohle možné? To už si emerson snad dělá srandu Laugh . Jako by nestačilo, že své nože prodávají už jen na svých stránkách.

Uměl by mi někdo sehnat mini commandera v usa? Budu moc vděčný.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
PatrikD napsal:
...shipexus.cz. Bohužel prý objednávku zrušili ze strany eshopu emerson z důvodu, že shipexus je přeposílatelská společnost. Je tohle možné?...

Možné to bohužel je, mně takhle taky zrušili objednávku (ne Emerson, toho jsem nechtěl, ale jiný obchod a jiný nůž). Nicméně vytrval jsem a nakonec se to podařilo; zkus se s lidmi ze shipexu domluvit, jestli se v tom dá něco udělat.
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
yarr napsal:
PatrikD napsal:
...shipexus.cz. Bohužel prý objednávku zrušili ze strany eshopu emerson z důvodu, že shipexus je přeposílatelská společnost. Je tohle možné?...

Možné to bohužel je, mně takhle taky zrušili objednávku (ne Emerson, toho jsem nechtěl, ale jiný obchod a jiný nůž). Nicméně vytrval jsem a nakonec se to podařilo; zkus se s lidmi ze shipexu domluvit, jestli se v tom dá něco udělat.

Prý se to nedá. Ale napsal jsem na podporu Emersona a k mému překvapení mi během pár minut odepsali. Zeptali se odkud jsem a že jsou ochotní poslat balíček bez objednání přes eshop do Evropy. Tak to snad nějak dopadne. Ok
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/3/2012
Ahoj, chci nůž z knifecenter.com, ale posílají sem až přes USD 200 - nechcete se někdo přidat?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/3/2012
Tak už nic, našel jsem jinde.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2013
Ahoj, nepomohl by mi prosím někdo zprostředkovat nákup z USA? Chtěl bych dva uhlíkové trappery od Case, tahle firma ale bohužel přestala nože distribuovat mimo Ameriku:

https://www.knifecenter.com/item/CA25130/case-peach-seed-jig-mahogany-bone-trapper-6254-cs
Posláno:

Štamgast
Krásný den. Je tu někdo, kdo má možnost dostat se do států, nebo sem pravidelně jezdí a pomohl by mi sehnat nůž? Jde o Emersona a už bohužel neposílají, nejde objednat ani přes shipexus apod. stránky. Confused
Posláno:

Štamgast
Pěkný večer. Je tu někdo schopný přivést ze států busse?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/23/2021
PatrikD napsal:
Pěkný večer. Je tu někdo schopný přivést ze států busse?

Klik mi na mail presny typ ... resp.link ... skusim sa spytat

„Veľkí ľudia diskutujú o ideách, priemerní o udalostiach, a malí o iných ľuďoch.“ — Charles de Gaulle
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum