ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hejkal von Sovinec Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 2/8/2007
Na obraze je na prave strane, nad sloupkem usazeni kola, videt ohnuta kovova tycka. Stejne jsem videl na kolovratu, je to prevod na slapaci pohon. Tipuji tedy, ze slapadlo je schovane na prave strane trakare...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/10/2008
... tedy nejspíš něco jako toto ...

konec osvěty, pak to zase smázni Happy

Pavel Vích vložil tyto přílohy:
handcraft_knife_grinder_coloured_copper_engraving_by_henri_bonnart_BHFB9H.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Daňuška. Ne, není tam o jeden háček víc, je to tak, že každý měsíc padne jedna kudla na pravidelné odvody státu no a tenhle měsíc to vyhrála tahle. Jednoduchá štíhlá svačinová věc do kuchyně, nebo šuplíku pracovního stolu. Čepel 19 356, střenky tentokrát luxusní z ironwoodu. (Byl to takový odřezek a bylo ho škoda nevyužít a navíc tohle dřevo časem už nebude jak je ho málo...) Celkem má 195 mm, a čepel je cca 110 mm dlouhá.

Prodáno

Hejkal von Sovinec vložil tyto přílohy:
P1180186.JPG.jpg
P1180192.JPG.jpg
P1180194.JPG.jpg
P1180203.JPG.jpg

Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:

Štamgast
Černoušek Bubu. Býval k němu takový dětský popěvek: Černoušek Bubu, má černou hubu a nožičky skládací a prcinku foukací... Ale dnes už si takové nekorektnosti asi děti nezpívají. :) Materiál 19 356, příložky nerez, kování mosaz a eben na střenkách. Na cesty po Africe prima společník co moc neprovokuje.

Prodáno

P1180104.JPG.jpg
P1180107.JPG.jpg
P1180109.JPG.jpg
P1180110.JPG.jpg
P1180113.JPG.jpg
P1180115.JPG.jpg

PRC
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/18/2007
....krásnej černoušek :)

Fotka jednoho Tvýho pracanta.....
Díky...
PRC

PRC vložil tyto přílohy:
IMG_20220914_114243.jpg.jpg

EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...si myslím že patří mezi tvoje nejhezčí počinky...máš to pečlivácky snejtovanýOk ,celý je to takový hezky učesaný,taková pomáda...
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:
Štamgast
Daňuška se mi líbí, což jistě není žádné překvapení , že ano Grin

A na tom ebenovém kousku je, kromě toho, že je fakt pěknej,
pro mě stále fascinující, jak se ten základní tvar proměňuje podle použitých materiálů...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/14/2019
Tři kousky bez značky

Piroha5 vložil tyto přílohy:
Screenshot_20220918_144657.png.jpg

Někdo má o kolečko míň, já o čtyři víc.
Posláno:

Štamgast
Piroha5 napsal:
Tři kousky bez značky

Tyjo, tak to už je fakt raritní sbírka! Applause Ok
Posláno:

Štamgast
Mistr Čas.
Jo, dalo by se říct, že ten chlap byl obyčejný hodinář, ale to by nesměl u sebe nosit ty svoje divné hodinky. Někdo říká, že je zdědil, jiní tvrdili, že je má od ďábla. Je asi fuk kde je vzal, ale divné na nich bylo, že vždycky ukazovaly přesně tolik, kolik chtěl. V prvním dojmu to vypadalo, když je tahal z kapsy a ještě než je otevřel hlásil kolik je hodin, že má v hlavě svůj odhad a ten je stejně přesný jako jeho hodinky. Jenže to bylo jinak, on ten čas prostě uměl ohýbat. Když řekl, že cesta bude trvat třeba hodinu a půl, tak to tak bylo i když se před tím zdálo, že to ten vlak nemůže stihnout a nebo naopak že ta pětiminutová chůze se přece nemůže protáhnout na půl hodiny... Prostě divné. Pořád mi vrtalo hlavou, jak to dělá, jestli to je těma hodinkama, nebo má na to nějakou jinou fintu a tak jsem se ho na to tenkrát zeptal. A on že mi to neprozradí, ale jestli mám nějaké staré hodinky, ať je donesu, že mi je spraví a uvidím sám. Když mi je tenkrát dával, tak mi řekl: "Odteď budeš mít na všechno přesně tolik času, kolik bude třeba..." A bylo to divné, když jsem měl pocit, že něco stihnu dřív, než by bylo možné, stihl jsem to, když jsem měl dojem, že se něco protáhne víc než bych čekal, taky to tak bylo. Jednou mi ty hodinky vypadly z poličky a zastavily se. A od té doby jako by čas zhoustnul jako med. Ne nezastavil se, ale skoro jako by zmizel. Prostě není. Nemyslím v tom smyslu jak to mnoho lidí říká že není čas. Já to mám tak, že čas není. A nebo jinak, napište si ta dvě slova do kruhu bez tečky a čtěte to jak zrovna chcete...
No a Tak jsem mu udělal kudlu. Střenky z ironwoodu, kování mosazné, příložky nerez a čepel 19 356. Pojistka sovinecká dostal ho s tím, že se s ním dá odříznout všecko co s sebou životem už nechce vláčet. No a od té doby jsem ho neviděl. Mám trochu pocit, že to vzal doslova a odletěl...

Prodáno

P1180154.JPG.jpg
P1180158.JPG.jpg
P1180160.JPG.jpg
P1180163.JPG.jpg
P1180165.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/14/2019
Krasnej Mistr Čas👍
Můj Loupežník a nůž ze starejch časů.

Piroha5 vložil tyto přílohy:
DSC_0153.JPG.jpg

Někdo má o kolečko míň, já o čtyři víc.
Posláno:
Štamgast
... ani se nedivím, tímhle se nepochybně odřízneš od ledasčeho ...
například od blbé nálady Laugh Pěknej ! A dneska ( po předchozím dojmu u jiného,
že letadlo ), tak dneska zase RIVA. Dřevěná, dost nóbl, ale sakra pěkná. A proč ?
No, ta lehounce vyklenutá delší příď za to může.... pěkně zaříznutá do vln
Posláno:

Štamgast
Piroha5 napsal:
... nůž ze starejch časů.
Tyjo tak to už je snad skoro pravěk kdy jsem dělal takovéhle "skvosty". Dnes už bych se za to styděl, ale zase je to docela rarita...

Pavel Vích napsal:

Na tom ebenovém kousku je, kromě toho, že je fakt pěknej,
pro mě stále fascinující, jak se ten základní tvar proměňuje podle použitých materiálů...

Jo, to mě baví taky moc. Stejný tvar a jiné materiály, případně jiná velikost a je to úplně jiná kudla. Jako třeba:

Pan Vykopávka. Ne, tuhle kudlu jsem neměl zakopanou na zahradě, ale ten kus železa co je na bolstrech ano. Původně to byl ráf loukoťového kola, pak petlice na dveře a teď je to kování nože. Na střenkách je kus víc jak stoletého dubu z okolních lesů ze kterého máme doma stůl. Ty odřezky bylo škoda pálit v kamnech. Čepel 19 356, příložky nerez, hřbetní pružinka z nějaké listové pružiny auta a to je vše. Takový neobyčejně obyčejný nůž do kapsy pro každý den.

Prodáno

P1180130.JPG.jpg
P1180131.JPG.jpg
P1180134.JPG.jpg
P1180135.JPG.jpg
P1180138.JPG.jpg
P1180139.JPG.jpg
P1180142.JPG.jpg
P1180143.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/19/2014
Nádhera jako vždy .Applause
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/26/2011
Hejkale, to je prostě pěknej nůž...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/24/2015
Pěkná je ženská prdel…; je to dobrý nůž 😉!
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/26/2011
Aha, pán je znalec😀
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
Proctor napsal:
Pěkná je ženská prdel…; je to dobrý nůž 😉!

Hádám jsi těch prdelí moc neviděl, co? Nebo ti učarovaly i prdele dnešních stokilových dorostenek? Pán je asi fajnšmekr.....Laugh
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/14/2020
Tohle vzdycky rikaj u nas stary myslivci a presne si rikam, ze to nevideli ty mlady obri prdele s kalhotama tesne pod prsama jinak by to nevypustili z ust :)
Pisu z mobilu, co nema diakritiku, pisu vetsinou z auta, tak prosim prezijte moje preklepy a pravopis, vzdyt nam jde hlavne o kudly.
Jsem primitiv a idiot, co se zajima o noze a vedu kolem toho.
Posláno:

Štamgast
S vámi je tady ale prdel...Laugh Laugh Laugh Laugh

Švestka a Slunce. Ten se švestkovým dřevem, co vypadá jako kus slaniny má měděné kování, protože potrubí v palírně je taky z mědi. No a ten s mosazným kováním má dřívko z Kolumbie, nějaký druh ebenu asi tomel. Na slunci úplně svítí. Jinak je to zase ukázka jak ve stejném tvaru můžou ty kudly být pořád jiné. Materiál 19 356, příložky nerez, jištěno hřbetní pružinou.

P1180268.JPG.jpg
P1180294.JPG.jpg
P1180273.JPG.jpg
P1180295.JPG.jpg
P1180274.JPG.jpg
P1180298.JPG.jpg
P1180279.JPG.jpg
P1180300.JPG.jpg
P1180281.JPG.jpg
P1180301.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum