ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pásová bruska II. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/20/2015
Ahoj,
tak zkusím malý report.
- vše došlo dle domluvy
- bruska je konstrukčně jednoduchá (já to považuji za výhodu), ale opravdu velká a robustní, vše je naddimenzované
- pás běží a neháže do boku jak na kontaktní kole tak na opěrné desce
- dokonce manuál, to se často nevidí :D

Malé porovnání s Haimovkama
Oproti H01 je PVP daleko větší, robustnější, méně spojů. Stolek je na samostatném držáku. Bruska od PVP vyjde i levněji.

Ukáže dlouhodobé zatížení, ale takhle na první pohled nevidím nějakou slabinu nebo že by se mělo něco urvat nebo tak. Takže kdybych potřeboval tak koupím znovu PVP, přemýšlím o té malé co tam mají na pojistky a takové dodělávky :)
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/3/2012
Ahoj,
ďakujem za minirecenziu! Tak zatiaľ vedie PB20, mohutnosť je určite veľké +, cena super...Ak nič iné nevyskočí tak do nej určite pôjdem Ok

m.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
Bruska je skoro hotová....tak sháním pásy...jaký pás s jakým brusivem by jste doporučily....nemyslím zrnitost ale jaký brusivo ...je toho moc na výběr tak se ptám...diky
lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/9/2020
Já beru pouze cubitron a trizact
Vyzkoušel jsem toho víc (levnější) ale ten cubitron je úplně někde jinde.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
jojo, taky jsem na něj přešel...
Jo, palongu, jestli se ale ptáš ženských, tak jsi na špatném místě. Chlapci by doporučili. Happy
Posláno:

Štamgast
Po 2 letech jsem se konečně odhodlal vyrobit brusku...půjde na galvanický pozink... akorát je potřeba ji ještě otestovat a případně ještě vychytat mouchy....motor 380v 1,5kw.. frekvenční měnič 220v...čekám na zapojení

palong74 vložil tyto přílohy:
IMG_20221110_WA0005.jpg.jpg
IMG_20221110_WA0008.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/11/2019
Máš to hezké jenom určitý nedostatek vidím u toho FM. Není prachotesny a dost možná ti schori. Projdi si vlákno je tu dost podobných zkušeností.
Posláno:

Štamgast
Už jsem to řešil s elektrikářem....půjde někam do skříně....do čistoty...Ok ale díky za upozornění
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/31/2021
Moje nová pásová bruska. Pásmo 1200 mm, 1,1 kw, 17 m/s.
Doposud jsem pracoval s malou pásovou bruskou z Lidlu. Mám pocit, jako bych přešel z Trabantu do Ferrari.

Georgi vložil tyto přílohy:
IMG_20221112_142823_238.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
Super Ok
Ať to žlutý Ferrari dobře jezdí!
Čekáme na další nový nože, teď to půjde samo
" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic!
RHx
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/6/2015
můžu se zeptat zda se někdo obsáhle zaobíral držákem, do kterého se upíná čepel při vlastním broušení-tvorbě profilu ostří? vidíme různá účka, elka, hranoly, dřeva, naklápění, opěry, podpěry, excentry, pružiny... možností, jak ten přípravek pojmout je mnoho, tak jestli někdo neví o odkazu, nebo videu, kde je to na hromadě
také jsem jich několik vyráběl, magnetických, šroubovacích, na svorku.... ale člověk se rád podívá, aby nevymýšlel vymyšlené že ano
jj, také jsem z těch, co to bez přípravku jen tak z ruky nedají Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/25/2022
Zdravím vespolek,
neměli byste prosím někdo tip na měnič z Aliexpressu? Hledám usilovně, ladím klíčová slova, ale hází mi to mlhovinu měničů na 220V, na 400V nic Díky PV
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Petr67: Třeba takhle? Ale žádnej jsem samozřejmě nezkoušel...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/25/2022
Surg napsal:
Petr67: Třeba takhle? Ale žádnej jsem samozřejmě nezkoušel...

Díky, zkusím - trochu mne tam mate ten inverter, hledal jsem speed controller - ale to si ještě dopřeju elektrotechnickou nalejvárnu Happy
Díky každopádně!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
speed controller jsem spis videl pouzity pro stejnosmerny. Pro frekvencak se pouziva bud inverter nebo VFD (variable frequency drive). Ale cinan je samozrejme schopny pouzit jakekoliv dostatecne blizke klicove slovo, aby to vyhledavace nachazely ;)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Páni kluci - že zas otravuju.... Včera jsem zjistil, že potřebuju novou podložku pod pás. Stará je z 19 573 a už nejde srovnat na magnetce. Co místo ní? Prosím.......
Posláno:
Štamgast
D2 od Haima?
Má.uz hotové podložky, jen prizpusobis uchycení.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/25/2007
Miloslav Zítek napsal:
Páni kluci - že zas otravuju.... Včera jsem zjistil, že potřebuju novou podložku pod pás. Stará je z 19 573 a už nejde srovnat na magnetce. Co místo ní? Prosím.......

Viděl jsem hodně chvály na keramické/skleněné řešení. Nevidím kde by se to dalo snadno koupit tady v Evropě - třeba tady mi to spočetlo poštovné na 10 dolarů z Kypru, což mi přijde ok.

https://fucina-forges.com/products/2x72-belt-grinder-platen-glass-liner-for-knife-grinders-2-x-8?variant=12562648989777

Sám bych to rád někdy zkusil, taky mě to srovnávání nebaví. Údajně se to dá udělat i samodomo.
Posláno:
Štamgast
Zkoušel jsem podložku z čedičové dlažby ale také to není na furt. Zkoušel jsem různé kameny žulu lávové kameny a bylo to ještě slabší.
Těžko říct co je top. Ta D2 mi přijde zatím nejlepší.
Důležitý je objem a odvod tepla. Pak to vydrží víc.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/12/2007
Já jsem vyzkoušel podložku z dlažby a pokorně jsem se vrátil k ocelové kalené pokud mohu doporučit ta tloušťka alespoň 10 mm a pokud je možnost tak chladit . Já foukám zezadu na podložku vzduch z kompresoru, Tedy když brousím dýl ,Teď jsem koupil rozprašovač na vodní mlhu, ale ještě jsem to nenamontoval a tudíž nevyzkoušel. Tolik moje zkušenost
Uživatelé v tomto tématu
Guest, Mico1300

Přechod na fórum