ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/27/2011
Příspěvky: 1,330
Pavel76 napsal:
Domácí kloubní výživa Happy

To děláš jenom z kolen, teda možná tam vidím ještě nějaké pacičky?
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/23/2018
Příspěvky: 251
Ano, tlačenku dělám z kolen + nožičky + srdce a jazyk. Tentokrát jazyky a nožičky neměli tak jen srdce. Koření pouze sůl a pepř.
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 12/11/2020
Příspěvky: 139
Kouzelná budka zase vydala své tajemství. Grin
PS. Nůž sem měl u sebe bohužel jen zlamovací... Laugh


zetorgs vložil tyto přílohy:
20221112_140846.jpg.jpg
20221112_140859.jpg.jpg
20221112_152546.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/16/2014
Příspěvky: 311
zetorgs - ahoj,můžu se zeptat co tam používáš za čidla?
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 12/11/2020
Příspěvky: 139
Ahoj,
prosímtě je to tento teploměr : www.meteoshop.cz/produkt/tfa-14-1511-01-kuchen-chef-twin-bezdratovy-vpichovy-teplomer-se-dvema-sondami/?gclid=EAIaIQobChMIg-jKqMOt-wIVUed3Ch2GpQ5_EAkYASABEgKRUfD_BwE

Mám ho z důvodu, že "vysílačku" mám v kapse a při tom můžu dělat všude kolem baráku a kontrolovat teplotu. Dosah to má cca. 30m (ze zehrady přes celý stavení). Bez překážky určitě víc.

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/16/2014
Příspěvky: 311
Díky moc, nějakou dobu už se po něčem takovém pídím. Nechce se mi furt běhat koukat na teploměr.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/16/2014
Příspěvky: 311
Podle množství soudím na slušnou velikost kouzelné budky. Teploměr jsem objednal tak se těším na nejbližší použití.
Ještě otázka - jaká vnitřní teplota masa ? Zatím jsem hlídal jen teplotu budky.
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 12/11/2020
Příspěvky: 139
Já udím na 65°C - 75°C. Časově se to pohybujde jak u klobás, tak u masa na cca. 6 - 6,5 hodiny.
Když sondu píchnu třeba do pečeně, tak se dostanu na teplotu max. 50°C. Nikdy se mi nestalo, že by byla nedodělaná. Jen u větších krkovic se mi to stalo. Tam by to asi chtělo dýl, nebo maso rozvlažit.
Tady jsou nějaký tabulky na dobu uzení. www.udirny.cz/o-uzeni/nakladani-a-uzeni-masa/

Udírnu mám takovou nudli přenosnou. Už sem tam nasekal i 20kg. Happy


zetorgs vložil tyto přílohy:
20211218_160655.jpg.jpg
20211218_160707.jpg.jpg
20211218_082633.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/16/2014
Příspěvky: 311
Super, díky moc. Taky jsem teď stvořil přenosnou, bude mít premiéru i s tím novým teploměrem.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/8/2010
Příspěvky: 2,195
Tentokrát jsem jídlo dřív vyfotil a až potom snědl. Zpracováním je to buřtguláš, ale nejsou tam ani buřty, ani brambory. Je tam uzené a máslová dýně, kořeněno jen solí, sladkou paprikou a černým pepřem. Jestli se vašim známým urodila na záhoně přehršel máslových dýní, tak tohle zpracování doporočuji. Pro vegany i bez uzeného. Druhá varianta je polévka s kysanou smetanou.


Kabík vložil tyto přílohy:
P1050797.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2013
Příspěvky: 1,235
bůček , bohužel poslední fáze chybí protože zmizel opravdu rychle


tolokan vložil tyto přílohy:
b__ek_1.jpg.jpg
b__ek.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2013
Příspěvky: 1,235
A ještě předtím nakládaný bůček. Ale tahle dobrota bude viditelná až za pár dní .


tolokan vložil tyto přílohy:
b__ek_2.jpg.jpg
b__ek_3.jpg.jpg
b__ek_4.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2021
Příspěvky: 561
Tofu se zelinou na kokosovém oleji... příloha pohanka.


Zdeník vložil tyto přílohy:
75F4E8CA_AB19_4BF2_957C_D223E064AB03.JPG.jpg
A4150C45_4536_410E_B0CF_EC9C2095CADB.JPG.jpg
F9A52146_F978_4320_9499_C9C146004030.JPG.jpg


Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,322
tolokan napsal:
bůček , bohužel poslední fáze chybí protože zmizel opravdu rychle


Pro Buček jedu až ráno. Ale ten si pospí ve vakupytlu dva tydně.
Aj tak slintám…
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,322
Tož dneska enem muka.


Muscatel vložil tyto přílohy:
B22EECC2_94B6_40B0_B951_7E5E63979129.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2009
Příspěvky: 2,653
Dneska se vyvedli obzvlaste vypeceneRazz Ok pane cisari
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/28/2021
Příspěvky: 561
Tak poslední letošní Chunan pasta a sklizeň na večerní jídlo.


Zdeník vložil tyto přílohy:
31DDFD55_AC7A_4C1A_ABFB_1391459CAB1E.JPG.jpg
IMG_4906.JPG.jpg
IMG_4909.JPG.jpg


Čas není něco co máš a nebo nemáš, ale něco co si buď uděláš nebo neuděláš.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/21/2011
Příspěvky: 541
Kdo z místních stamgastu má praxi nakládání masa na uzení v rychlosoli.potrebuju poměr masa vody a Pragandy...
Prosím nepsat že rychlosul je na prd atd ...to už vím davnoGrin potřebuju vyudit cca za14 dní.diky
lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/6/2020
Příspěvky: 292
Pokud by jsi se přece jen chtěl vyhnout rychlosoli, pomůže maso naporcovat na menší kusy, trochu víc nasolit než je standard…..kdyby náááhodou Happy
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 3/31/2021
Příspěvky: 75
Řezník Sarma. Smažené kousky vepřového masa, houby a cibule, zabalené v listech kyselého zelí a vařené v hliněném hrnci.
Lilky s rajčatovou omáčkou, mozzarellou a čedarem


Georgi vložil tyto přílohy:
IMG_20221121_205849_128.jpg.jpg
IMG_2487ccfe47de8fa972774f2de4a500a0_V.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris