ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Lisy, lisování Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/19/2014
Karel W napsal:
Chtěl bych požádat o radu. Dozvěděl jsem se, že nějaký kluk na slovensku vyrábí vyhně a především hyd. lisy pro nožíře. Chtěl bych se zeptat, zda by jste někdo měl kontakt, jméno nebo nějaký jiný typ na menší lis pro výrobu nožů.
děkuji za radu

Zrejme se bude jednat o Matus Hascik. Dohledas ho na strance Nanoze. Sk.

Pripadne zde na fóru ma příspěvek kousek nad tebou, nick Beapaw
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/11/2019
bezvadné, děkuji děkuji
Podívám se.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/8/2019
Zdravim majstri
Chcem si postaviť kovaci lis na občasné pouzitie
Bude dostačujúci HV vrtanie valca 85mm piestnica 45 mm vysuv je 650mm vysuv sa upraví podľa potreby.
Koľko ton by som z neho dostal?
RAM by bol z h profilu 100 alebo 120
Dakujem za rady
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/11/2001
Laco01 napsal:
Zdravim majstri
Chcem si postaviť kovaci lis na občasné pouzitie
Bude dostačujúci HV vrtanie valca 85mm piestnica 45 mm vysuv je 650mm vysuv sa upraví podľa potreby.
Koľko ton by som z neho dostal?
RAM by bol z h profilu 100 alebo 120
Dakujem za rady

Tak taky jsem v procesu stavby tak sem hodím par postřehů , pokud se pletu opravte mě .Ď
.
Výpočet síly působící na plochu při standartním tlaku 160atm bych viděl kolem 9tun(F=P.S) jestli je to dostačující to záleží co budeš lisovat. Na probíjení a svařování asi dobrý ale na kování už to moc nebude. Musel by si mít dosti úzká kovátka.

Pokud to bude uzavřená konstrukce "O" tak na stojny udrží i plocháč ( pevnost v tahu) ale daleko důležitější jsou příčníky (ohyb střih sváru atd) . V dnešní době neni nic jednodušího než si to hodit do kalkulačky př, na e-konstrukter atd

Pročti celé vlákno , podivej na youtube a pak buď okopíruj vyzkoušenou konstrukci nebo udělej vlastní a úplně nejlíp jí ještě předimenzuj tj. pokud stojny z H 100 tak příčníky(vršek a spodek) min 100-200x10mm po dvou Wink Na stojato! Na placato tu někde byla fotka jak to pracuje (teploty rámu)

Koukni na coaliron.com ne že bych jim chtěl dělat reklamu ale maji to podle mě už docela vychytaný. Podívej co dokáže 12t koukam na to jak na večerníček Laugh
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/8/2019
Pozdravujem Jeronimo
Dakujem za reakcie a pomoc
Skúsim zohnať vecsi valec aspoň na tých 12 ton oko si mi poslal lis v odkaze
RAM není problém k materiálu zatiaľ prístup je
Dik
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/11/2001
Laco01 napsal:
Pozdravujem Jeronimo
Dakujem za reakcie a pomoc
Skúsim zohnať vecsi valec aspoň na tých 12 ton oko si mi poslal lis v odkaze
RAM není problém k materiálu zatiaľ prístup je
Dik

Nebo zjisti kolik tlaku zvládne ten tvuj válec(tlouštka pláště a těsnení ) . Kdyby si šel na 200atm tak už budeš mít cca 11,3T . Záleží taky na čerpadlu. Dneska je trend menší válec a vyšší tlaky . Nový čerpadla to zvládají bez problémů a i některý starší zvláště menších objemů (vyčteno s diskuzí) . Já teď dokončuju lis válec 90mm a tlak kolem 180atm tak to jsem do konce roku snad dám . Jenom pořád nevim jesli rám C nebo uzavřenej Angry tak udělam asi dva Laugh
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/4/2009
Moje dielo ..😊
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2017
Ahoj, chtěl bych se zeptat jakou použít ocel na kovátka k lisu? Díky předem za rady.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum