ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Oblečení, obuv, výbava na ven Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/31/2012
Kupuju buď Helikon-Tex, nebo lovecké Pinewood ty jsou sice dražší, ale stoji zato, teda alespoň pro mě.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
Kapol napsal:
Kupuju buď Helikon-Tex, nebo lovecké Pinewood ty jsou sice dražší, ale stoji zato, teda alespoň pro mě.

Ano na Pinewood jsem dostal taky dobré referenceOk , ale Helikon-tex jsem měl, a už nikdy víc Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/11/2016
Solognac, na burty s kratkejma nohama rikas? Grin To by mohlo fungovat.
Pinewood jsem vubec neznal, na to taky mrknu, ale Helikon-tex… to moc nevim. Jak na bundu a mikinu od nich nedam dopustit, tak kalhoty mam dojem, ze jim bud moc nejdou, nebo jsem mel smulu na patecni kousek Confused
Kazdopadne dik za radyOk
Posláno:

Štamgast
Prim napsal:
Solognac, na burty s kratkejma nohama rikas? Grin To by mohlo fungovat.
Pinewood jsem vubec neznal, na to taky mrknu, ale Helikon-tex… to moc nevim. Jak na bundu a mikinu od nich nedam dopustit, tak kalhoty mam dojem, ze jim bud moc nejdou, nebo jsem mel smulu na patecni kousek Confused
Kazdopadne dik za radyOk

Ne kalhoty od Helikon-tex opravdu ne, osobní (velice špatná zkušenost). Byli to myslím SFU next generation, strašný. Ty kalhoty z Dekáče jsou oproti tomu luxus, a postavu mám celkem normální, všechno sedí, sed, délka nohavic, pas, šíře, fakt spokojenost.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
No vidis, a ja na SFU next nedam dopustit a az mi jednou podaj ruku, koupim je zas….
Sapere Aude.
Posláno:

Štamgast
pohlava napsal:
No vidis, a ja na SFU next nedam dopustit a az mi jednou podaj ruku, koupim je zas….

Budiž Ti přányHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2010
Prim napsal:
Jdu s prosbou o radu - nemate tip na alternativu ke kalhotum fjallraven? Mel jsem od nich Vidda Pro Ventilated, celkem spokojenost, i kdyz vzhledem k cene za kolik jsem je kupoval, bych si dokazal predstavit i neco vic - super strih, prijemny na noseni, ale zas se celkem snadno podrou od pasku nebo od klipu noze. I tak jsem je chtel brat znova, protoze lepsi alternativu neznam - jenze ted koukam, ze si za ne reknou 5tis+... Asi bych to prekousnul, kdyby tam nebyly ty minusy co vnimam, ale takhle mi to prijde uz trosku ulet :/
Tak nez mi nezbyde nez to vysolit, zkousim jestli nevite o necem lepsim. Hledam kalhoty, co v nich muzu do lesa, ale i normalne mezi lidi.

Dik, vyber hadru bytostne nenavidim Grin

Taky jsem měl Fjallraveny Vidda Pro, ale nějak jsem jim nepřišel na chuť, tak jsem je asi po měsíci prodal...
Hledal jsem kalhoty, co vydrží, nejsou nijak moc nápadné a hlavně, aby byly naprosto pohodlné...

Chvíli mi to trvalo, ale nakonec jsem takové našel a nedám na ně dopustit!

5.11 Apex - mám dvoje, nosím je dennodenně už 2 roky a jsou perfektní...
V pravý kapse je vždycky Endura od Spyderca a na rantlu kapsy není jedinej šrám od klipu...
Neskutečně trvanlivý a přitom nadmíru pohodlný kalhoty.

Vřele doporuřuju...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Apex 5.11. mohu potvrdit že se jedná o špičkové pohodlné kalhoty, mám dlouhé i kraťasy a super 👍👍👍

Dudulik vložil tyto přílohy:
kalhoty_5_11_apex.jpg.jpg
bermudy_5_11_apex.jpg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/11/2016
Dekuju za rady - zkusil jsem dneska cestou z prace Apexy a pocitove bomba, takze jsou doma Ok Snad se i osvedcej
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/20/2015
EDC vybava. Na venčení psa, pikniky i kempování s rodinou. Bez toho prostě nejdu.

Wilhelm vložil tyto přílohy:
85778696_AC42_4167_9406_B54D6AC96267.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Helikon - jediné ktoré sa mi ozaj osvedčili sú UTP - za tie peniaze super nohavice, určite sa oplatí si za ne priplatiť na miesto SFU Next/CPU. SFU nie sú zlé nohavice, majú dobrý strih, nie sú tak úzke ako v tejto cenovke napríklad BDU 2.0 od Pentagonu. Najväčší problém sú gombíky, tie som časom urval asi všetky.

5.11. - Apex/Stryke/Stryke TDU - vynikajúce nohavice, pohodlné, zvlášť Apex a Stryke TDU. Za tie peniaze za mňa určite ano.

Do terénu aktuálne ťahám 4M Omega LS, za tie peniaze by som si tam vedel predstaviť pár detailov lepšie vychytaných - nohaviciam s touto cenovkou neodpustím už absolútne nič. Čo chválim je brutálna odolnosť.
Topka na trhu za mňa osobne stále ostáva UF Pro, to je dokonalosť sama. Cenu nechám na každom, väčšina ludí si asi poklepe na čelo a kúpi použité 97čky za desatinu ceny.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
Ano Omegy jsou perfektní. Používám 4M Omega Heavy Duty s vloženými nákoleníky. Pohodlný volný střih, super odolnost.
Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/10/2010
Jen přidám svoji zkušenost s kalhotama...
Já koupil na jaře tyhle, protože mi vyhovuje střih kalhot vz.95, žádný sucháče, dvojitá poctivá kolena a zadek a vysoký pas.... a česká výroba, žádná Čína...a v týhle barvě úplně peckový, neutrální.... Takže nosím od jara a maximální spokojenost... Ok
https://www.armypoint.cz/kalhoty-vzor-95-coyote/d-92760/
"...můžeš bejt blbej jak chceš, ale musíš si umět poradit..."
Posláno:

Začátečník
Připojený: 7/16/2021
4 yeneek79
No když myslíš, že spol.Tropner s.r.o. není žádná Čína Admire . Tak už jen to, že Tropner s.r.o. byla založena před 13 lety v Praze, mezi obory podnikání, patří: Zprostředkování velkoobchodu a velkoobchod v zastoupení, pronájem a správa vlastních nebo pronajatých nemovitostí. A až spol. STV GROUP a.s. je vlasním "výrobcem" a uspěla ve veřejné zakázce Ministerstva obrany ČR na uniformy (spol.Tropner s.r.o má být sesterská společnost STV Group). Spíš mi to případá jako, jak ze státu dostat něco navíc. Už jen podle tohoto si nemyslím, že by se s tím někdo šil v ČR. Ale to je jen můj názor.
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...ty gatě šije Otavan...jak to přijde všeodborníkům a co napíše prodejce je věc druhá...jihočeský nejni jihočínský myslím...
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Začátečník
Připojený: 7/16/2021
O.K. pokud to šije OTAVAN tak to Applause
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Zdravím, kojotí vz. 95 vypadají dobře. Tohle jsem kdysi přesně hledal, marně... No dnes už mám jiné.

Pokud je to ještě aktuální, taky teď mám dvoje kalhoty z Decathlonu. Za málo peněz hodně muziky, v obou případech pěkně ušité, pohodlné a zatím se tváří celkem odolně. Taky mají z mého pohledu trochu hezčí střih a nejsou to klasické pytlovité maskáče.

První jsou trochu lehčí, směsný materiál, takové hezčí BDU. Prověřeno při práci na stavbě, brácha je zase nosí na práci do lesa. Zdá se, že něco vydrží:
https://www.decathlon.cz/p/lovecke-kalhoty-regular-steppe-300-zelene/_/R-p-10632?mc=8155541&c=ZELEN%C3%81_KHAKI

A druhé jsou z hrubé bavlny, trochu těžší, ale jinak velmi příjemné na nošení. Mám je krátce, zatím spíš les a zahrada, tak uvidíme:
https://www.decathlon.cz/p/lovecke-kalhoty-520-zelene/_/R-p-144369?mc=8366135&c=KHAKI

Jinak jsem si chtěl na léto koupit kraťasy UTS od Helikonu. Velikost zvolená podle tabulky byla zbytečně velká, v pase celkem ok, ale do jedné nohavice bych dal snad obě nohy. Navíc kolem pasu mě divně dřely a vůbec byly vše, jen ne pohodlné. Přestože se mi na obrázku líbily, poslal jsem je obratem zpět. Neříkám, že jsou špatné, ale mně prostě nesedly.

Tak třeba to pomůže.
Švýcarák pro život, ostatní pro radost.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/4/2018
Tobiáš napsal:

První jsou trochu lehčí, směsný materiál, takové hezčí BDU. Prověřeno při práci na stavbě, brácha je zase nosí na práci do lesa. Zdá se, že něco vydrží:
https://www.decathlon.cz/p/lovecke-kalhoty-regular-steppe-300-zelene/_/R-p-10632?mc=8155541&c=ZELEN%C3%81_KHAKI

Tri roky ich nosím na chate, kde už žijeme viacmenej nonstop od covidu. Teploty od +30 do -30 (to už si dám cégečky pod ne), na turistiku do Tatier... Všade. A držia. Nechápem. Do lesa, na štvorkolke, k drevu... Najlepšie nohavice a za tú cenu...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/18/2016
Já si koupil dvoje a nosim je furt. Do práce i na vandry a zatim držej.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum