ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Zuby,drápy,a jiné patvary Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/16/2016

Riso30 vložil tyto přílohy:
CIMG1784.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/17/2018
... něco malého jsem navrhnul a vytvořil ...

BorisC vložil tyto přílohy:
BBDD.JPG.jpg
BB.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/11/2017
Veľké testovanie karambitov: https://www.youtube.com/watch?v=1B8HwSVeuV4 Ok Ok .
Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/16/2016
Emerson Karambit-F

Riso30 vložil tyto přílohy:
CIMG2476.JPG.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/2/2020
Marty333 napsal:
Zdravím vás, doufám, že vám nebude vadit taková ryze teoretická otázka. Kdybyste si měli vybrat "last resort" nůž/dýku, co by to bylo? Karambit Cold Steel Tiger, tlačnou dýku Cold Steel Safe Keeper II nebo Ka-bar TDI? Představte si souboj na život a na smrt v aréně (podobně jako gladiátoři v Kolosseu), jste na zemi a blíží se k vám nepřítel s úmyslem zabít vás? Kterou z výše uvedených zbraní byste měli rádi u sebe a proč?

Zaujala mě tato teoretická úvaha. Dnes již 7 let stará otázka. I když původní přispěvatel se sem již několik let nepřihlásil, přesto si zkusím aspoň pro sebe odpovědět a zamyslet se.

Důležitá pro mě je ta předposlední věta, kde se píše "........jste na zemi a blíží se k vám nepřítel s úmyslem zabít....."

Tohle je docela zajímavá informace, protože z ní víme, že boj už asi nějaký čas trval a my jsme se chtě nechtě ocitli na zemi a víme, že brzy bude konec. Nepřítel se blíží a je jasný, že milost se dávat nebude....

Zkusil jsem zavřít oči a tu situaci si představit a vžít se do toho. Je to hrozný, ale kdybychom měli možnost si vybrat jeden z těch nožů, tak pro mě asi ten Cold Steel Safe Keeper II. A proč? Uvažuju tak, možná chybně, protože jsem tu situaci nezažil, ale prostě jsem už na zemi a vím, že jakmile nepřítel bude blízko, zabije mě. Mám ještě trochu sil. Bude to teda rvaní se o život a já si myslím, že v týhle chvíli by zvítězily prastaré pravěké instinkty zvířete. Tedy sevřít ruce v pěsti a mlátit s nimi kolem sebe jak se dá. A pokud bych v jedný pěsti držel tlačnou dýku, asi by to bylo pro mě to nejlepší řešení v daný moment.

Určitě bych už nepřemýšlel o nějaké cílené čisté ráně nebo o technicky skvěle provedeném útoku. Myslím si, že karambit i Kabar TDI, jakkoliv jsou to skvělé bojové nože, tak potřebují o trochu víc přemýšlení jak s nimi švihnout, bodnout a jestli je zrovna držím správně.

Tlačná dýka je taková "primitivnější" v dobrém slova smyslu. A myslím, že i její úchop v pěsti je pevnější než u těch ostatních nožů a nehrozilo by tak moc její ztracení při boji. Zkrátka, dokud bych dokázal mít ruce sevřené v pěst, tak bych tu dýku pořád měl a mezi mnou a nepřítelem by pořád ta dýka mohla stát.

PS, a kdyby ta tlačná dýka nebyla, tak potom Kabar TDI, tam mi to držení přijde taky dost intuitivní. Ono ve výsledku by bylo nejlepší mít v ruce cokoliv. Klidně i šutr.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
Další věc co mi bude asi jen tak ležet na polici Laugh Laugh ale tvarově se mi líbil tak jsem neodolal a koupil jsem Combat Ready. Jasné, že za tu cenu jsem neočekával žádný zázrak. Škoda, že nepoužili lepší ocel (no zase by stál víc Laugh ) ale zpracování toho drápu mě docela překvapilo, není co vytknout. Super je i pouzdro, nůž v něm krásně drží, nic nerachtá a jde bezvadně vytáhnout i zasunout a nemám při nošení na krku pocit, že ho někde ztratím a zároveň při vytažení, že si utrhnu krk nebo přetrhnu řetízek, jak to někdy bývá. Jo, za tu cenu super věc na blbnutíHappy .

Wolfes vložil tyto přílohy:
IMG_20200718_103157.jpg.jpg
IMG_20200718_103304.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/22/2008
Ahoj, mohu jen dotaz, jak a cim brousite karambity?
Diky
Posláno:

Štamgast
Párik pevných pazúrov od Cold Steelu Ok Ok.

Štefan vložil tyto přílohy:
Cold_Steel_pazúre.jpg.jpg

Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/18/2017
Kurtz napsal:
Ahoj, mohu jen dotaz, jak a cim brousite karambity?
Diky

TADY
..kdyby byli všichni stejný, byla by to pěkná nuda..
Posláno:

Štamgast
Vystreľovací karambit som ešte nevidel a aj ten karbón má pekný: https://www.youtube.com/watch?v=FYF3XTD4Rbc&ab_channel=Mr.KnifeGuy Applause Ok.

Štefan vložil tyto přílohy:
karambit.png.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/3/2022
Black napsal:
drak..

Nebylo by o tomto noži /tvůrci nějaké bližší info? Drápy mě obecně moc neberou, ale ta rukojeť je pecka.. Happy
Co je vostrý, to je dobrý.. :D
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/12/2007
Přírůstky od místních členů.

brak vložil tyto přílohy:
IMG_20240510_211322.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/29/2020
Áaach, ten Desperado je Ok
EDIT: Tiger je asi taky fajn, ale karambity mě nikdy neoslovily, a asi už se to nezmění Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/12/2007
Já bych ten karambit od coldsteel asi nekoupil, ale je ještě vyrobený v Japonsku, tak nešlo jinak
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
brak napsal:
Já bych ten karambit od coldsteel asi nekoupil, ale je ještě vyrobený v Japonsku, tak nešlo jinak

Jsou skvělí oba, karambit se mi také podařilo sehnat, Desperado bohužel ne ten je boží.

Wolfes vložil tyto přílohy:
tiger.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 8/23/2021
Velice zajimavy nozik, rekl bych Happy

awwpaw vložil tyto přílohy:
001.jpeg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum