ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
WE Knives Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/29/2011
Je fakt, že Esprit to nemá. Ale zase, pokud jsi levák, tak máš smůlu. U Sokoke ne. Ale kdybych byl levák, nenosil bych pravoruký linerlock, ale třeba Axis nebo levoruký framelock. BTW dělá se nějaký levoruký linerlock?
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/13/2011
Vogysan napsal:
...tato je na první i druhý pohled také velmi povedená...

To se ti povedlo,všude ještě píšou,že není v prodeji,ani žádný recenze na youtube nejsou...Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Dám tu porovnávačku WE/Civivi minirodinky i sem.

Jinak fulltitan Esprit se satinem a orangem peelem je pro mě jednoznačně nejlepší verze.

Tyler vložil tyto přílohy:
IMG_20230211_190021.jpg.jpg
IMG_20230211_185524.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Původní plán byl úplně jinej, ale nakonec to nevylezlo špatně Happy

IMG_20230219_110834.jpg.jpg
IMG_20230219_110851.jpg.jpg
IMG_20230219_110809.jpg.jpg
IMG_20230219_110753.jpg.jpg

"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/10/2016
Vláďo, za mě to vylezlo přímo luxusně... Happy Applause
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/10/2018
Mně se ta bílá líbí. Černých nožů mám dost,ale i tak se zeptám. Jaký je postup barvení?
Posláno:

Štamgast
Vypadá to super. Teď ještě vyměnit ten škaredý děravý klip a bude to pecka Happy.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/13/2022
Co je na klipu škaredé? Z titanu, fajn deep carry. Jen ho mohli zapustit do střenky. Když se podívám některé jiné značky, třeba ten hroznej drátek u ANV Z300 Confused
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/3/2023
Co to mělo být původně za barvu?
Dívám se na jablku 12 mini a vylézá mi to jako gradient černé/tmavě šedé do fialové/červené?
Klip bych také nechal. Vizuálně nijak neuráží a funkčně lepší než ty ultra tvrdé dizajnovky.
Posláno:

Štamgast
Klip nechám, mně vyhovuje. Jedině kdybych si nejprve vyzkoušel ten frézovanej a zjistil, že je ještě příjemnější do ruky a kapsy.

A to barvení... No to byla nakonec celkem improvizace 🙈

Něco jsem si kdysi přečetl, vím, že v zahraničí používají tekuté barvy na textil značky Rit Dye. U nás ale nejsou dostupné a nechat si poslat ze zahraničí barvu za cca 600 korun, se mi vážně nechtělo. V týdnu jsem se podíval na video od uživatele Luvthemknives, ve kterém barvil na červeno a modro Bestechy Swordfish a Civivi Plethiros. Používal samozřejmě Rit Dye a trvalo mu to půlhodiny. V komentářích někdo psal, že je dobrý přidat trochu octa, aby se snížilo pH, že prý barva líp proleze dovnitř. Někdo další psal, že nepoužívá ani žádné barvy na umělý textil ale klidně na přírodní, že je to jedno.

Tak jsem se prostě stavil v DM, koupil tam vínovou - ano, původní plán byl mít Saakshi v nějakém odstínu červené - a pro jistotu černou sypkou barvu, v každé jsou dva pytlíčky. Jinak cena 84 Kč/barva.

Postup jsem měl vlastně stejný jako Luvthemknives. V hrnci jsem zvařil vodu, nasypal a rozmíchal barvu. Střenky zavěsil na tenký drátek a ponořil, barvu udržoval v nízkém varu respektive těsně pod ním.

Po půlhodině byly střenky jemně růžové... A tady to začalo 😁

Přihodil jsem druhej pytlík vínový barvy a trochu černý, ať je odstín klidně tmavší. Ocet nebyl, tak trocha citrónový šťávy.

Po další půlhodině pořád světlá růžová. Tak jsem si řekl, tak co, ať je ta kudla klidně šedá a dosypal jsem komplet černou barvu 😎. A "vařil" další hodinu... Střenky trochu ztmavly, ale sytost furt nic moc.

Vzpomněl jsem si, že někdo na YouTube psal, že nechává střenky v barvě, dokud ta nevychladne. Tak jsem vypnul ohřev, střenky nechal v hrnci, přikryl pokličkou a ráno vytáhl tohle. V podstatě po skoro 12 hodinách od prvního ponoření.

Teď si myslím, že kdybych použil jen tu vínovou, nepřidával černou barvu, a nechal střenky vymáčet až do rána, tu nějakou červenou bych měl. Ale to už je jedno.

Jinak jo, je to vlastně šedá s fialovým nádechem. Na různým světle vypadá trošku jinak, což se mi líbí. A hlavně se mi líbí, jak vynikla "dřevnatá kresba" tý G10.

IMG_20230219_201503.jpg.jpg

"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Jinak díky za ohlasy, myslím, že tohle nebude moje poslední barvení 😁
"Thin is sharp."
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
Vláďo.
A co rozměry? Bych se obával, že když to nechám louhovat takovou dobu, že ten hadr nasákne a nabobtná.
Posláno:

Štamgast
To jsem absolutně neřešil, podle mě G10 vydrží kde co 🙂. A evidentně taky jo, nehnulo se naprosto nic. A jak jsem psal, v komentářích pod videem byla informace o tomhle postupu, tudíž je to už vyzkoušený.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Jako jo, tohle mě baví 🙂

IMG_20230220_160513.jpg.jpg

"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
Kohn napsal:
Vláďo.
A co rozměry? Bych se obával, že když to nechám louhovat takovou dobu, že ten hadr nasákne a nabobtná.

Ten hard je sklo, takze nema preco nabobtnat, to by sa mohlo stat pri micarte. Ja by som sa skor bal o ten epoxid pri vareni, ale G10 by nemala zmenit tvar pri vystaveni teplotam medzi -50 az 150 Celzia.
Inak prerabka sa podarila paradne Ok
"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Posláno:

Štamgast
Knifelover napsal:
Co je na klipu škaredé?

Už jsem to tu jednou psal, ale mně hrozně vadí ty 3 díry, působí to na mě hrozně levně až tržnicově. Být bez děr, jako na Espritu, tak by to kudlu v mých očích dost zvedlo.
Posláno:
Pokročilý
Tak to je tvůj subjektivní názor. V tom případě je pro tebe i Lionsteel Myto taky vzhledově pouťák. Ale chápu, 100 lidí 100 chutí.

Knifelover vložil tyto přílohy:
myto.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Tahle kudla se mi nelíbí vůbec, celé je to takové divně hranaté, ale s většinou zavíráků od Lionsteelu mám nějaký problém.
Posláno:
Pokročilý
Tady nešlo o ten Lionsteel, ale o tři dírky v klipu Happy Myslím, že se najdou u více značek.
Posláno:

Štamgast
Když mi přijde hnusná celá ručka, tak hnusný klip se v tom už ztratí. Ale to Saakshi je perfektní, až na klip.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum