ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 11/18/2011
palong74 napsal:
Nevíte kde se dá nechat udělat raznice na nůž se svým logem???a jakým způsobem to probíhá...diky

Jedno vlákno, už trochu zapadlé prachem, ale snad stále použitelné:

Raznice
Hloupost se vyfackováním nedá vyléčit.
Jan Werich
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
Applause
lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/18/2013
Dobrý večer.Prosím o radu.Dostal jsem tuto sadu na broušení,ale nevím jak použít kameny abych je hned nějak nepoškodil.Brousí se s nima na sucho nebo se musí předem namočit nebo při broušení smáčet?Díky za odpovědi.Snad je můj dotaz už na správnm místě.Včera jsem ho poslal do vlákna o Tormeku.

Příloha / Přílohy:
Brusná_sada.webp (35kb) staženo 85 time(s).
Brusné_kameny_1.webp (38kb) staženo 51 time(s).
Brusné_kameny.webp (62kb) staženo 48 time(s).

Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Jasně, že na sucho nee. To bys jim dal. Řeš to vodní lázní. Před vlastním broušením namočit - voda v kameni jenom mizí - a pak vlhčit. Používám starý , vypláchnutý postřikovač od nějaké koupelnové chemie. Bohatě to stačí.
Jde o to , aby se nezanášely póry mezi zrnem. A po broušení opláchnout "šmelc". Já , že používám velké kameny a mám kudlu v ruce, tak ještě čas od času rovnám na rovnacím kameni, protože se vytváří kolíbka.
Posláno:
Pozorovatel
Miloslav Zítek napsal:
Jasně, že na sucho nee. To bys jim dal. Řeš to vodní lázní. Před vlastním broušením namočit - voda v kameni jenom mizí - a pak vlhčit. Používám starý , vypláchnutý postřikovač od nějaké koupelnové chemie. Bohatě to stačí.
Jde o to , aby se nezanášely póry mezi zrnem. A po broušení opláchnout "šmelc". Já , že používám velké kameny a mám kudlu v ruce, tak ještě čas od času rovnám na rovnacím kameni, protože se vytváří kolíbka.

Tak nějak jsem s tím počítal,že na suho asi ne,ne.Ale je lepší se zeptat.Každopádně dík za radu
Posláno:

Štamgast
Mohl by někdo ze zdejších nožířů nafotit přípravek na broušení úhlu výbrusu??diky
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/20/2013
Tak ještě jednou a snad lépe. Nechtěl jsem založit nový vlákno, ale nejsem úplně technickej typ. Tak se mi to trochu vymklo. Chci poprosit zdejší nožíře, kováře o laskavost. Už jednou jsem se na vás obrátil a byl jsem nadmíru spokojenej. Teď sháním výrobce kopie tohoto nože CR2913 CRKT Williams Sakimori. Čepel bych rád zachoval, tak jak je. Brus ve vysokém lesku, nebo třeba s pěkným hamonem. Hřbet víc do syrova. Oplet ručky bych rád zachoval, ale na rejnočí kůži fakt netrvám. Záštita klidně z kroužku kosti, nebo mosazi, či jiného materiálu, aby to prostě esteticky ladilo. Zakončení ručky kovové, zakončení opletem se mi moc nelíbí, ale to už bych nechal na invenci dotyčného, kterého by má prosba oslovila. Nijak na to nechvátám. Klidně to může být někdy na jaře. Určitě se domluvíme..Díky Honza

Příloha / Přílohy:
stažený_soubor__1_.jfif (11kb) staženo 110 time(s).
stažený_soubor.jfif (11kb) staženo 57 time(s).
stažený_soubor__2_.jfif (11kb) staženo 47 time(s).

Posláno:

Štamgast
Může mě někdo vysvětlit jak se dělá čočkový vybrus.....nebo přesměrovat na nějaký video....díky Pavel
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Nejjednodušší to je na pásovce na volném pásu (vyhodíš tu opěrnou destičku)Happy
Posláno:

Štamgast
slon napsal:
Nejjednodušší to je na pásovce na volném pásu (vyhodíš tu opěrnou destičku)Happy

Tvl..to mě nenapadlo Grin ..diky
Posláno:
Pozorovatel
Zdravím,prosil bych o informaci aký úhel má jednostranný výbrus na kuchyňáku.Děkuji za informaci
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/4/2009
Ahoj,

před časem jsem v Putovní soutěži vyhrál tento skvělý nůž od Hanna. Od té doby ho mám v kuchyni a používám skoro na všechno. Pomalu začíná chytat patinu což mám rád.

Byl by prosím někdo ochotný mi na něj spíchnout kožené pouzdro? Představuji si něco jednoduchého, nebarveného, aby časem chytalo patinu stejně jako nůž. Detaily bychom doladili přes mail. Cenu samozřejmě respektuji.
Díky za případné nabídky třeba do SZ a všem hezý advent.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/26/2011
Byl by někdo ze zdejších ochotný přebrousít mi trochu půlměsíc ? viz foto

Díky

Zrno vložil tyto přílohy:
IMG_0056.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/4/2014
AHOJ Kamarádi. Potřebuju jednu tyčinku firesteelu průměr 6mm nemá někdo něco .Děkuji Jirka tel.704588344 Ahoj.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
JK54 napsal:
AHOJ Kamarádi. Potřebuju jednu tyčinku firesteelu průměr 6mm nemá někdo něco .Děkuji Jirka tel.704588344 Ahoj.

Ahoj Jirko. Co tenhle...cca 6,4mm...90mm?

Dudulik vložil tyto přílohy:
20230116_194116.jpg.jpg
20230116_194851.jpg.jpg

Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/4/2014
AHOJ Dušane.To je ono já už s tím něco provedu potřebuju to někam napasovat Děkuji Ahoj JIRKA
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/2/2005
Hladám niekoho, kto by mi na pásovke urobil výbrusy čepele na štyri nože. Dva kusy z 14260, dva z N690.Tvary nožov mám vyrezané, ak by blo možné aj so zakalením, ak nie, to si zariadim.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/11/2017
Chlapi, nemáte někdo tip na nitě silnější než 1,2 mm ? Používám syntetické voskované 1,2 mm, ale někdy by to chtělo silnější .Díky za případný odkaz.
RS
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/2/2011
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/11/2017
Díky RS 😁
Uživatelé v tomto tématu
Guest