ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Novinky ze světa nožů Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/12/2007
Tyler napsal:
Tohle bude parádička 👍 92 mm čepel z MagnaCutu zakalená na poctivých 63-64 HRC, stažená na 0.25 mm nad fasetou.

Tactile Knife Maverick

https://tactileknife.co/collections/shop/products/maverick

Je prostě boží! Na videu od 3:35

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/10/2018
Tyler napsal:
[quote=Tyler]Tohle bude parádička 👍 92 mm čepel z MagnaCutu zakalená na poctivých 63-64 HRC, stažená na 0.25 mm nad fasetou.

Tactile Knife Maverick

https://tactileknife.co/collections/shop/products/maverick

Je prostě boží! Na videu od 3:35

Koukám,že máme podobný vkus na nože. Už jsi mě inspiroval s WE a tohle je taky paráda. Když nebude předražený pořídím si ho.
Díky za tip.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Vypadá dobře, ale asi ne tak dobře, abych si ho pořídil. Nejvíc mě vadí, že ostří začíná hodně daleko od ručky. A nelíbí se mi ten klip. Dost se mi líbí i ten malý pevný a začátku videa, ale zase škoda toho tanta...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
@Tyler
Maverick boží je, ale opět dream nůž, který nemá díry na klip pro lefties KO
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Martin Morávek napsal:
Vypadá dobře, ale asi ne tak dobře, abych si ho pořídil. Nejvíc mě vadí, že ostří začíná hodně daleko od ručky. A nelíbí se mi ten klip. Dost se mi líbí i ten malý pevný a začátku videa, ale zase škoda toho tanta...

Ty musíš osloviť nejakého noziara 👍👍
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/12/2010
CS Mayhem. Konečne niečo poriadne s Atlas lockom. Toto bude pecka.

https://www.bladehq.com/item--Cold-Steel-Mayhem-ATLAS-Lock-Knife--139979

Posláno:

Štamgast
laurin napsal:
Martin Morávek napsal:

Ty musíš osloviť nejakého noziara 👍👍

Nemusím, protože WE Esprit v CF, co aktuálně nosím, mi přijde prakticky dokonalý. Kudla od nožíře ve srovnatelné kvalitě by stála kolik? 20t?
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/8/2021
wirehead napsal:

Nejen s Atlas pojistkou. Cely ten nuz je pro Atlase Happy Prvni obourucni zavirak na svete Happy

Velky nozosekacek v pulce videa vypada zajimave.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
navstevnik napsal:

Nejen s Atlas pojistkou. Cely ten nuz je pro Atlase Happy Prvni obourucni zavirak na svete Happy.

No pár obojrucnych zatvarakov už majú aj mali … mne sa páči.
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
Pár jich mají a třeba Espada XL je vedle tohohle fakt krásná. Na IG u Cold Steelu to někdo pojmenoval 'cartoon knife' a já z toho Mayhemu mám stejný pocit. Prostě kudla z komiksu o pirátech Grin .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Zaujal mně tenhle Bradford 4 v MagnaCutu - https://bradfordknives.com/guardian-4/591-15181-guardian-4-CPM-3V.html#/2-fastener_type-tumbled/13-handle_color-black_and_blue/20-blade_finish-stonewash/22-blade_grind-sabre/80-material_type-magnacut

Bohužel má angličtina není na takové úrovni, abych si mohl mailovat s americkou firmou...red face
Kdyby se ale líbil i někomu jinému, kdo by to byl schopen objedna a domluvit, rád se k němu přidám...Happy
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/4/2009
copak, pánové, říkáte na tyhle "OCASY"?

https://www.cold-steel.cz/ocaso

joe
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/22/2010
...neviem síce, ako dlho to už má knifecenter na stránke, ale doposiaľ som ich nezaregistroval. Celá séria "Case Vintage Bone Damascus" s kráznym vzorom...a ten sodbuster Surprised

joe vložil tyto přílohy:
Case.png.jpg

Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
wirehead napsal:

😅 viděl jsem Atlas na výstavě nožů na zimní Praze 😀
Ten systém (Matax) ve své podstatě dělám 8 let 😅
Ty drobné niance technického provedení fakt nestojí za koment.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
A ted je otazka, jestli te CS opajcnul nebo jestli fakt "vsechno uz bylo vymysleno" (tusim vyrok sefa britskeho patentoveho uradu na konci 19. stol) ;)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/12/2010
Ja som rád, že bude konečne nejaký veľky nôž s touto obdobou poistky. Že Mat používa obdobnú poistku X rokov, myslím, že to tu všetci vieme.
Pre mňa najväčsím "problémom" nožov od Mata je, že všetky sú jedinečné. Admire Do zbierky jednoznačne, ale viem, že by som taký nôž nepoužíval. Nebudem žonglovať s Fabergeho vajciami, keď mám plný mech tenisákov.
Potešilo by ma, keby sa v tomto vlákne raz objavilo nejaké WEčko s logom kačičky a Mataxom. Myslím, že to by išlo na dračku ako teplé rožky.
Mat
Posláno:

Štamgast
krezac napsal:
A ted je otazka, jestli te CS opajcnul nebo jestli fakt "vsechno uz bylo vymysleno" (tusim vyrok sefa britskeho patentoveho uradu na konci 19. stol) ;)

Spekulativně bych mohl říct, že dobrému konstruktérovi stačí vidět dobrou myšlenku řešení a je schopen to funkčně pochopit. Vzhledem k tomu že na Bladeforu je pár lidí kteří tam mou tvorbu x krát ukazovali….mohlo se stát, že se má myšlenka ujala u CS.
Ještě vím o jedné americké značce která to “obšlehla” výrazně kultivovaněji.
Ta mě svým pojetím opravdu prosadila na prdel.
CS (nic proti nim) to pojali poněkud humpolácky (rozumněj - serou na velikost a kompaktnost systému jako takového) já se snažil dostat ten systém do velikostně menších nožů s celkovou uhlazeností. Proto jsem musel jít cestou malinko jiného tvaru samotného vahadla. Což umožní menší profil celku v zavřeném stavu a celkově drobnější systém při zachování 100% funkčnosti. Ale za cenu složitější a přesnější výroby.

Mat
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Nebo za tim zadny "nekaly umysl" neni a jen proste pri zadani "vymyslet, co jeste ostatni nemaji" sli podobnou cestou jako ty.
Tezko rict.
Kdyz to vezmu racionalne, kdybys mi ted dal ukol neco takoveho nakreslit, tak nebudu tusit, jestli je to ma originalni myslenka nebo jen zasunuta vzpominka na fotku, kterou jsem videl pred rokem na nejakem foru.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/14/2021
montelie napsal:
Zaujal mně tenhle Bradford 4 v MagnaCutu - https://bradfordknives.com/guardian-4/591-15181-guardian-4-CPM-3V.html#/2-fastener_type-tumbled/13-handle_color-black_and_blue/20-blade_finish-stonewash/22-blade_grind-sabre/80-material_type-magnacut

Bohužel má angličtina není na takové úrovni, abych si mohl mailovat s americkou firmou...red face
Kdyby se ale líbil i někomu jinému, kdo by to byl schopen objedna a domluvit, rád se k němu přidám...Happy

Na knivesandtools teď naskladnili 3 v magnacutu Happy
černá micarta
zelená micarta

Popř. tam mají i exkluzivní M4 od lionsteelu v oceli magnacut.

bolfiik.edc vložil tyto přílohy:
IMG_20230216_112015.jpg.jpg
IMG_20230216_112026.jpg.jpg

Kde je vůle, tam je cesta
Mat
Posláno:

Štamgast
krezac napsal:
Nebo za tim zadny "nekaly umysl" neni a jen proste pri zadani "vymyslet, co jeste ostatni nemaji" sli podobnou cestou jako ty.
Tezko rict.
Kdyz to vezmu racionalne, kdybys mi ted dal ukol neco takoveho nakreslit, tak nebudu tusit, jestli je to ma originalni myslenka nebo jen zasunuta vzpominka na fotku, kterou jsem videl pred rokem na nejakem foru.

Neřeším zda to je nebo není “nekalý úmysl” vůbec. Kdo chce kachnu, bude snad stále chtít kachnu, proto, co sama o sobě je. Nože jako takové nejsou snad prioritně o samotném systému pojistky. Asi se spíš řeší celek, tedy nůž jako komplexní prvek. Atyp, nebo netradiční zámek čepele je spíš třešnička na dortu.

K tomu pochopení a následné výrobě. Tady musíš mít samozřejmě nějakou povědomost o celkovém systému zavíracích nožů. Jinak řečeno, je tu na fóru spoustu neuvěřitelně šikovných lidí. Ale kolik z nich dělá vůbec zavírací nože? A když bych to trošku namyšleně rozvedl, kolik z nich umí víc než selskou a liner? Tím se prosím nechci nikoho dotknout.

V světové konkurenci mezi velkými firmami jsou novinky v systémech, ocelích na čepeli atd na trochu jiné úrovni než mezi uživateli tady na fóru. ✌️
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum