ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Coldsteel - I. Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/29/2020
No, tisíc lidí tisíc chutí, ale mě ten Mayhem přijde jenom jako velké neforemné heblo. Kdyby raději GSM oživilo Lone Stara (viz výše), pokud možno za originál CS, nikoliv GSM ceny...

To třeba takový Kobun Lynn Thompson edition, to je iné kafe - viz osmá minuta a dále. Škoda, že stejné klasické tanto nedělají i v obyč. verzi. Tahle signovaná bude určitě stát ranec, který i kdybych na to měl, určitě by se mi příčilo ho vyhodit.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/26/2016
ja sa teším na SWIFT 3 Grin M4 oceľ, nová poistka, 4- palcová čepeľ

Geron68 vložil tyto přílohy:
swift.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
ten Swift 3 vypadá na videu víc než dobře Happy
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
GSM se asi pos....Confused Confused
https://www.coldsteel.com/engage-3-5-limited-edition-carbon-fiber-xhp/
Jasný je to limitka ale i tak to je šílená cena.
Jsem zvědav na ty podpisové to bude asi také stejné.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
@Wolfes
Docela hledím....jakože tohle už je cenová politika Spyderca Laugh KO
CTS XHP je plus ale u nás to bude tak 11 900....Shocked
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Tak dlouho jsem se svým miláčkem dělal píč...y a říkal jsem si jestli ho nemám náhodou víc naostřit až mi dal odpověď sám Happy Happy .
Jo člověk je nepoučitelnej celej život.Happy Happy

Wolfes vložil tyto přílohy:
IMG_20230202_143743.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/31/2007
Happy budeš mít hezké originální tetování v klubu vyjímečných .Vítej.

Flector EP vložil tyto přílohy:
IMG_20230202_155450_1.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Ja som sa hral s Espadou XL až mi vypadla a chcel som ju chytiť 😅

20230202_172817.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Kožené rúčky= maximálny komfort

20230203_153225.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/25/2019
Funkysaurus napsal:
Při brouzdání po obchodech jsem narazil na medium espadu (již nevyrabenou), normálně bych po ní skočil, ale doba je jiná.

Třeba ji doopravdy mají a někomu se bude hodit do sbirky.
>>Odkaz na e-shop <<

Vážně se s ním nikdo nepochlubí? Beating Jestli tam opravdu byl, nebo neměli doplněné info ze skladu? Happy

Jinak jsem dnes po brouzdání po netu a hledání něčeho lepšího na broušení vrhacích nožů (ty co mám na Lánského brousit je vcelku na dlouho), tak jsem narazil na toto:

Cold Steel Sharp. system

Hlavně ta cena po obchodech kolem 3 500 Kč je brutální 😀
To už se dá pořídit Work Sharp Mk 2 Shocked

Funkysaurus vložil tyto přílohy:
IMG_20230225_123717.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/19/2010
Kobun Lynn Thompson edition

Vraj 172 USD na HQ Blade, čepel aus 8 (za tu cenu radšej Outdoorsman san mai vg-10).
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...

EM vložil tyto přílohy:
IMG_20230225_175538_01.jpeg.jpg

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Pár kousků ze starých časů, kdy ještě nefrčeli ložiska a všelijaké dizajnové ptákoviny. Stále mě překvapuje jejich úžasný jemný chod a přitom žádná vůle na čepeli. Nějak si dávali víc záležet a byla přísnější kontrola, nevím. (to se netýká jen Cold Steelu ale i jiných značek) Jsou fakt super.Ok Ok

Wolfes vložil tyto přílohy:
IMG_20230228_105552.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Pěkná sbírka!
Ložiska do nože nepatří Laugh Teda ne do nože, který člověk vážně nosí a používá...... jakože, můj názor a zkušenost... Na flip u PC ok.

Do kluzných podložek se nedostane bordel jako do ložisek.
Ložiska se umí do materiálu ručky pěkně časem prokousat.
Vůle do stran vzniká snáz na ložisku....
vratislavindrastudio.cz
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Mňo....já sem si dnes v dílně nožík prostříkl benzínovým čističem protože jsem nechtěl řešit rozborku kuli kočičím chlupům a pak jsem to lehce mázl olejem co používám na kudlíky.... A nechtíc jsem si hřbetem nože ťukl o desku stolu.....Tak jsem si cíleně klepl o nohu stolu a bylo.
Nehodnotím, pouze ukazuji

Posláno:

Pokročilý
Mat napsal:
Mňo....já sem si dnes v dílně nožík prostříkl benzínovým čističem protože jsem nechtěl řešit rozborku kuli kočičím chlupům a pak jsem to lehce mázl olejem co používám na kudlíky.... A nechtíc jsem si hřbetem nože ťukl o desku stolu.....Tak jsem si cíleně klepl o nohu stolu a bylo.
Nehodnotím, pouze ukazuji

A šla by ukázat i faktura? Kopii běhá bohužel světem hodně (a samo sebou, dělají originálům značnou ostudu). Není to žádný útok na nikoho, jen doložení originality, na seznamu se právě tento prodává zde: Fake Demko i za dvojnásobek ceny alliku.

Jelikož už Demko pro CS nedělá, jejich "slavné"testy tohoto zámku asi neuvidíme. Ale mohlo by tě potesit, že jestli tebe okopíroval Demko, tak zas z jeho zámku si vzala banda inženýrů vzor pro nový CS zámek, tak třeba mlýny melou, kdo ví 😀
Mat
Posláno:

Štamgast
bral jsem ho z druhé ruky s origo krabkou, ale bez účtu...Takže můžeme polemizovat. Každopádně tady někdo v úhlu na zámku dost ujel. Zajmavostí budiž, že se to evidentně projevilo až po mém namazaní. Do té doby jsem si toho nevšiml. Dál to řešit nehodlám, nemám proto důvod, jen sem si ho nechtíc málem zacvakl na prsty
Posláno:

Štamgast
Mat napsal:
bral jsem ho z druhé ruky s origo krabkou, ale bez účtu...Takže můžeme polemizovat. Každopádně tady někdo v úhlu na zámku dost ujel. Zajmavostí budiž, že se to evidentně projevilo až po mém namazaní. Do té doby jsem si toho nevšiml. Dál to řešit nehodlám, nemám proto důvod, jen sem si ho nechtíc málem zacvakl na prsty

Tvl dost hustý. Jinak k celé této aféře....težko se bránit a patent platný v USA je sakra drahá sranda. Pamatuješ jak Microtech ojebl pojistku co má Mikov na Predatoru?
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Pokročilý
Mat napsal:
bral jsem ho z druhé ruky s origo krabkou, ale bez účtu...Takže můžeme polemizovat.

Tak zrovna krabička a balení je dnes to poslední, jak poznat originál.
Tož nezbývá než koupit stejný z alli nebo originál (podle Fin. možností) a porovnat ( a pak se vysmívat). Asi bych si netroufnul soudit funkci něčeho, u čeho ani nevím, jestli to není levná kopie. Bohužel testy tohoto zámku na netu nejsou, ale faily kopii z alialliku se najít dají.
Mat
Posláno:

Štamgast
Ano, není nic snazšího než na Pražské jarní koupit u stánku Cold steel origo, máznout ho stejným olejem jako jsem to udělal já a klepnout.

Druhá možnost je, oba nože postavit na stůl vedle sebe (opět na Pražské jarní, je nejblíže časově) a odmačknout zámek na stejnou vzdálenost a kouknout na pokles čepele. Tím se zjistí zda mají totožný sklon zámku. (Vím o čem píšu, sám to tak kontroluji u sebe a výsledek je vidět ve videu)

Případně, najde se tu na knife někdo, kdo má prokazatelně koupený origo ??

(Dovolím si říct, že tuším kde je zakopaný pes, část problému je sklon zámku, druhý je jinde)

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum