ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/6/2004
Příspěvky: 1,250
Jen co jsem našel:

https://www.kvalitninoze.cz/kuchynske-noze-forged-vg10/japonsky-nuz-santoku-18-cm--forged-vg10-2/

Zkušenosti s obchodem ani s výrobcem nemám. Osobně bych šel do klasického kuchařského nože.

“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/8/2021
Příspěvky: 221
Roman5 napsal:

Je někde u nás na schopu nějaké střední santoku s jádrem wg10 s cenou kolem 2000?
Klidně do @.


Myslim, ze neco z Ciny z VG-10 by se vam mohlo podarit sehnat, jako Dellinger za neco pres 2k. Ja bych ale mel z Horsta Fuchse strach Happy Jestli chcete neco od japonskeho vyrobce, budete muset pritlacit. Okolo 4k, to bude furt fabrika, ale holt je to dovoz. Nebo vzit neco z oceli AUS-8, AUS-10 nebo VG-1, coz bude od japonskeho vyrobce okolo tech 2k.

Ja jsem koupil jako darek Mcusta Zanmai za bezmala 4k. Drzi se vyborne, je tenky a ostry, ze jsem mel strach s nim normalne krajet Happy Je trochu tezsi, nez noze s japonskou kulatou rukojeti, ale porad je lehci nez evropska klasika.

Mne se vic libil Tojiro Shippu s tradicni rukojeti za 3.5k, ale pro starsiho cloveka zvykleho na evropske noze... Po diskusi jsme to vzdali. Natoz uhlikovku...

Nejlevnejsi VG-10 od Japonce jsem ted nasel Tojiro Zen za 3k, ale nemaj ho. Kdyz budete hledat jenom podle ceny, je dobre podivat se, jak original nuz vypada, abyste nekoupil predrazenou Cinu.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
Příspěvky: 2,595
Roman5 napsal:
Mám dotaz
Je někde u nás na schopu nějaké střední santoku s jádrem wg10 s cenou kolem 2000?
Uhlík asi ne. Bude to pro mlaďocha🤷‍♂️
Předem dík za odpověď.
Klidně do @.


Jestli prodejce nekecá, mohl by to být tento:

https://www.nejostrejsinoze.cz/tojiro_western_japonsky_kucharsky_nuz_santoku_170_mm_F-311/
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/8/2021
Příspěvky: 221
Sidney napsal:
Roman5 napsal:
Mám dotaz
Je někde u nás na schopu nějaké střední santoku s jádrem wg10 s cenou kolem 2000?
Uhlík asi ne. Bude to pro mlaďocha🤷‍♂️
Předem dík za odpověď.
Klidně do @.


Jestli prodejce nekecá, mohl by to být tento:

https://www.nejostrejsinoze.cz/tojiro_western_japonsky_kucharsky_nuz_santoku_170_mm_F-311/


Ano. Rezitko je sice troichu jine, nez u vyrobce:

https://www.tojiro-japan.com/products/tojiro-dp-3layered-by-vg10-santoku-170mm/

ale vypada spis jako predchozi serie, nez jako fejk.

Nemci ho za ty penize prodavaji taky:

https://www.scharfesjapan.de/tojiro-dp-3-lagen-eco-santoku-170mm

Japonci ho davaj levnejc, ale se clem, DPH a cekanim to levnejsi nebude:

https://chefknivesjapan.com/products/tojiro-dp-series-by-3-layers-with-no-bolster-santoku-knife-170-mm-f-311

U toho Japonce si muzete zvolit vsechno z VG-10, od nejlevnejsiho, a pak ten samy nuz hledat u nas Happy

https://chefknivesjapan.com/collections/all/vg10?sort_by=price-ascending
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/11/2013
Příspěvky: 2,236
Děkuju
Mrknu na to
Všem tady přeju hezký den👍🙋‍♂️
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2021
Příspěvky: 64
S dobře nabroušenou Frostkou je zubatý nůž na pečivo zbytečností.

Tenhle kuchařský nůž má ručku pogumovanou (přitom ne nevkusně) a velmi dobře se mi drží, jak při silovém úchopu, tak při "pinch-gripu" nahoře za hřbet čepele. Za vysokou čepel blíž u paty se dobře dají zapřít klouby při krájení zeleniny apod.
Ostří zatím drží dobře, obtažení na ocílce také není problém.


Nachtlauf vložil tyto přílohy:
20221127_133447.jpg.jpg


Carpe noctem: run - bike - at night
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2021
Příspěvky: 64
Další kuchyňský dělník. Victorinox, 15 cm čepel. Poměr cena / výkon výborný. Je tenký, do řezu jde velmi snadno. Švýcaři to prostě umí vyrobit, a je jedno, že není kovaný.


Nachtlauf vložil tyto přílohy:
20221130_111304.jpg.jpg


Carpe noctem: run - bike - at night
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/29/2011
Příspěvky: 1,534
Moje žena tyhle Vinoxy miluje. Sahá po nich radši, než po mých Japoncích. Akorát škoda, že je to z takového bláta (stejně, jako jejich zavíráky). Člověk aby to pořád brousil. Pořád si říkám, že kdyby někdo vyrobil podobné kudly (tenké s litou rukojetí) z nějaké lepší oceli (třeba Sandvik 12C28N na 60 HRC), tak s rozumnou cenou by to mohla být fakt pecka...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 1/23/2018
Příspěvky: 23
Ahoj, dostaly se ke mě tyto dva japonske nože. Nemám pro ně využití a zjišťuji co jsou zač. Mohl by mi o nich někdo povědět něco více?


TomášHavel13 vložil tyto přílohy:
20230202_184355_2.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 2/4/2021
Příspěvky: 82
Ahoj, to jsou na nože "deba" na filtrování ryb, případně na drůbež s malými kostmi. Vidím správně délku čepele cca 15cm? Jaká je tloušťka? Jestli nemáš uplatnění, možná bych měl zájemHappy
vaf
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/1/2009
Příspěvky: 323
Ano, Deba. Jednostranný výbrus, silnější čepel (moje má při délce necelých 11cm 3 mm) zpracování přednostně ryb a drůbeže. Asi se projevím jako kacíř, ale rád ho používám i na tvrdé sýry. V téhle délce je v tom síla a díky tomu jednostrannému výbrusu to jde pěkně od nože....


vaf vložil tyto přílohy:
IMG_20230202_205508_3.jpg.jpg
IMG_20230202_205602_3.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/8/2011
Příspěvky: 1,302
para242> spis nez na filetovani jsou na krajeni tenkych platku - pevna cepel s jednostrannym vybrusem. Takze jsou ruzne pro pravaky a pro levaky.
vaf
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/1/2009
Příspěvky: 323
Koukni na YT, uvidíš, že i na to filetování...Wink
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 1/15/2008
Příspěvky: 92
Čus, na drůbež používám raději nůž Tojiro DP Honesuki 150mm ( https://www.chefknivestogo.com/todputkn15.html ). Také jednostranné ostří. Zpracovávám s ním větší kuřata a jde to fakt rychle...Happy mam s ním zpracováno asi 250kg kuřat a neměnil bych. Debu (16cm a je malá) mam taky, ale jen na ryby... už připravuji 24cm Laugh


icebear vložil tyto přílohy:
20200905_120351.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/8/2011
Příspěvky: 1,302
vaf napsal:
Koukni na YT, uvidíš, že i na to filetování...Wink


Tak jde asi leccos, ale (alespon na filetovani nasich velikosti ryb, s trimetrovym tunakem to muze byt jinak) mi prijde neprakticka
Dovezl jsem si ji jako "suvenyr" ze sluzebky z Tokia. Bohuzel mi nejak nedocvaklo, ze potrebuju na opacnou ruku, takze sedi nekde ve spalku.
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 2/4/2021
Příspěvky: 82
krezac napsal:


Tak jde asi leccos, ale (alespon na filetovani nasich velikosti ryb, s trimetrovym tunakem to muze byt jinak) mi prijde neprakticka
Dovezl jsem si ji jako "suvenyr" ze sluzebky z Tokia. Bohuzel mi nejak nedocvaklo, ze potrebuju na opacnou ruku, takze sedi nekde ve spalku.


A není možno že Ti přijde nepraktická právě proto že ji máš na druhou ruku? Happy
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/8/2011
Příspěvky: 1,302
Vliv to urcite taky ma. A mozna ze se do kategorie "deba" schova vic cepeli, ale ta moje je proste flak oceli, neco jako 5-6mm ve hrbete, nuz primarne na rovne rezy.
Micmene verim, ze clovek, co to umi, by s nim klidne slanecka vyfiletoval ;) Jen si proste myslim, ze na tohle pouziti je "evropsky" filetak lepsi.
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/23/2009
Příspěvky: 43
Pri rozhodovaní, či ísť do tých Japoncov, som našiel takéto videjko, kde vysvetľuje, na čo jednotlivé nože slúžia ... možno niekomu pomôže k výberu.
https://www.youtube.com/watch?v=FDNNG9doFe4

Ináč, mňa najviac zaujal ten Honesuki, čo používa aj icebear. Mám pocit, že ho používa aj tento pánko z japonské bistra.
https://www.youtube.com/watch?v=cvR4DYEKlD8

Chcem veľmi nejaký pekný ostrý Japonský nôž. Už som ich mal niekoľkokrát v košíku na japanesechefsknife a to rôzne druhy. Cena mi nerobí až taký problém, len stále zisťujem, že by mi bol na nič. Teda len na pozeranie a že ho chcem Laugh
Ja doma v podstate používam iba jeden 20 cm kuchyňák od Zwillingu zo série PRO a to úplne na všetko. Ináč tá séria PRO je celkom fajn, máme celú sadu. Ja ale iné nože do ruky neberiem, ostatné sú pre mňa malé a ľahké.
Ale raz si toho Japonca objednám aj keď nemajú nôž na všetko ... sú naozaj krásne.
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 2/4/2021
Příspěvky: 82
Ivan13 napsal:


Ináč, mňa najviac zaujal ten Honesuki, čo používa aj icebear. Mám pocit, že ho používa aj tento pánko z japonské bistra.
https://www.youtube.com/watch?v=cvR4DYEKlD8

.


Honesuki je super na vyhošťování. Rozbourání drůbeže, vyhoštění kolene atp. Je krátký a silnější, ostrá špička, jednostranné ostří s velkým úhlem ostří, takže se o kost nevylomí. Není na krájení větších kusů např. filetů z masa, a ani kosti se s ním nesekají nejlépe, na to je krátký, nízký a tlustý. Na malé kousky je samozřejmě v pohodě. Ale jinak super nůž a má své místo a účelHappy

Edit: koukám na to první video a na vykostění kolene se ještě lépe hodí Honkotsu, to ještě nemámHappy
vaf
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/1/2009
Příspěvky: 323
Laugh ...já vím, že jde o překlep, ale tak jsem si chvilku dovolil pohrávat s myšlenkou "vyhoštění" Laugh
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Aktuálně


Účet pro dary pro Milana a Xaxu
2300513210 / 2010
více a QR zde
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris