ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/22/2010
jendach napsal:
To je ale ptákovina. Jak se to drží? Jako boxer?

Podobnou ptákovinu za opasek mám od " Cold Steel Urban Edge C-Clip " a jinak je to na videu v příspěvku od Tyler.a SHOT SHOW 2023 čas cca. 00:30 - 04:45 min. Wink

LIONSTEEL
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Díky za odkaz. Za mě je to ptákovina, jak jsem psal.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Mně ten drápek dost připomíná tohle:
https://hideawayknife.com/pages/hak-models

Objevilo se to tady na knifeu tak před 15 lety, možná dřív. Myslím, že se tím tehdy inspiroval Black a pár jich vyrobil.

Já to v ruce nidky nedržel, ale vždycky jsem měl pocit, že reálné použítí takového nože zavání zlomením prstů.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
jendach napsal:
To je ale ptákovina. Jak se to drží? Jako boxer?

Drží se to pěkně blbě. Vyzkoušel jsem na IWA 2023. Tím, že se to má dávat na prostředníček, tak ukazovák a prsteník stlačují tuhle blbost dolu do dlaně a tlačí to fest do hřbetu prostředníku. Asi bych se bál s tím do něčeho bodnout jako s boxerem, abych si nepřerazil prsteník Confused
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
INMU napsal:
Mně ten drápek dost připomíná tohle:
https://hideawayknife.com/pages/hak-models

Objevilo se to tady na knifeu tak před 15 lety, možná dřív. Myslím, že se tím tehdy inspiroval Black a pár jich vyrobil.

Já to v ruce nidky nedržel, ale vždycky jsem měl pocit, že reálné použítí takového nože zavání zlomením prstů.

Tyhle drápky na ukazováček a prostředníček plus palec z vrchu jsou v pohodě když mají dobrej tvar a velikost, normálně tím můžeš bouchnout do "staré skříně v mém případě" a vůbec o tom nevíš. Zároveň můžeš vytáhnout z pouzdra pistoli a zas jí tam vrátit a drápek si u toho nechat na ruce.
Varianta od AVN asi takhle použít nepůjde ale vypadá lípLaugh
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Tomáš napsal:
[quote=jendach]... Asi bych se bál s tím do něčeho bodnout jako s boxerem, abych si nepřerazil prsteník Confused

Oprava… Napsal jsem “nepřerazil prsteník”, ale myslel jsem prostředník, na kterém je to nasazeno…
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
Tak teď mi došel newsletter od ANV a je tam ta divná věc Laugh s názvem M06.
Byl jsem zvědav jak se to vlastně drží, díky ostatním co dodali video to už vím, že na ho...
Tak jsem byl zvědav ještě i na cenu, vím že bych se divit neměl pač dnes je to celkem normální ale i tak mi to trochu vyrazilo dech. Tři tácy??? opravdu by mě zajímalo kdo to dá. Ale je pravda, třeba to umí ještě něco na víc Laugh Laugh co jsme my obyčejní lidé nepochopili. Třeba je v tom skrytý nějaký rovnák na ohejbák. No, počkám na zkušenosti od lidí, třeba je v tom skrytý úžasný nástroj. Confused Confused

Wolfes vložil tyto přílohy:
1464_anv_m06_1.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/10/2011
Wolfes napsal:
Tak teď mi došel newsletter od ANV a je tam ta divná věc Laugh s názvem M06.
Byl jsem zvědav jak se to vlastně drží, díky ostatním co dodali video to už vím, že na ho...
Tak jsem byl zvědav ještě i na cenu, vím že bych se divit neměl pač dnes je to celkem normální ale i tak mi to trochu vyrazilo dech. Tři tácy??? opravdu by mě zajímalo kdo to dá. Ale je pravda, třeba to umí ještě něco na víc Laugh Laugh co jsme my obyčejní lidé nepochopili. Třeba je v tom skrytý nějaký rovnák na ohejbák. No, počkám na zkušenosti od lidí, třeba je v tom skrytý úžasný nástroj. Confused Confused

3 tisíceSurprised ?
Zajímala by mě cenotvorba v ANV Laugh
tady by mělo být uvedeno asi nějaké moudro, ale nic mě nenapadá ...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
tak je to 6mm Elmax, pisou 300g (coz mi prijde teda pekelne hodne), kazdopadne plochac z keryho to vypalili neco vazil, Elmax stoji kolik, cca 3000/kg? jako draha sranda,neb z toho bude hroznyho odpadu, ale pri soucasnejch cenach matrose a energii to chapu..tim nerikam,ze bych to za to dal 😬
CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
AdamFF napsal:
tak je to 6mm Elmax, pisou 300g (coz mi prijde teda pekelne hodne), kazdopadne plochac z keryho to vypalili neco vazil, Elmax stoji kolik, cca 3000/kg? jako draha sranda,neb z toho bude hroznyho odpadu, ale pri soucasnejch cenach matrose a energii to chapu..tim nerikam,ze bych to za to dal 😬

Nad tým koľko odpadu z toho bude som rozmýšlal tiež, ono ten tvar je tak "blbý" že z vnútra "ručky" sa vyreže vela materiálu ktorý sa de facto nedá použiť. Nvm, nerozumiem tomu tvaru..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
AdamFF napsal:

Jasný, elmax je drahý i když na toto mě ho přijde škoda ale to je samozřejmě věc názoru.
Věřím i, že chtěli vyrobit nějaký sebeobranný nebo pracovní nástroj kterým by se odlišovali od ostatních což je v dnešní době dost těžký. Sám si myslím, že vše co je opravdu funkční (myslím u nožů) už bylo uděláno a už se hraje jenom na dizajn a materiály.
Kdyby místo tohoto klikyháku udělali pěknou tlačnou dýku tak by udělali lépe. Nehledě si ani neumím představit, že v případě potřeby šáhnu na opasek a ten jejich výrobek, podle toho tvaru mi sedne hned do ruky a budu mít pevný úchop.
Jinak samozřejmě věřím, že si to najde i své příznivce.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
par dni zpatky jsem ho mel nazivo poprve v ruce....a cena, ac na prvni pohled "takejch penez za takovou blbost,za to mam fulltang 40cm pracanta" vysoka, je v realu za me nepochopitelne nizka... solidni deska elmaxu, laser/voda, strojarina na vybrusu a obvodovych hranach, DLC, kydex+jeho tvareni. To vsechno v Cechach, za cesky energie a pracovni silu. Ja za sebe si neumim predstavit,ze bych tohle ve stejnych specifikacich a kvalite chtel za trojku vyrabet,a delat to s radosti. A treba pro americky trh je cenovka cca 130$ porad jedna z levnejsich.

k samotnymu tvaru-ac z fotek vypada dost divoce a neuchopitelne,prekvapilo me, jak dobre do ruky sedne (mam ruku 8-9). Umim si predstavit,ze po par dnech noseni je jeho nahmatnuti velmi intuitivni,a podobne jako treba kabar tdi diky uhlu uchopu muze slouzit jako alternativa k noseni kratke palne zbrane. ale svym navrzenim se uz od zacatku jedna o pomerne jednoucelove navrzenou zbran, nikoliv ostry edc nastroj, jak sme zvykli vetsinou noze chapat. verim,ze si M06 najde vic fandu mezi strelcema/vojakama/poldama, nez mezi "nožomilama".
CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:

Štamgast
No, ona je otázka, jestli bylo nezbytně nutné to dělat z Elmaxu. Pokud bychom to od začátku brali jako jednoúčelově navrženou zbraň, nikoliv ostrý edc nástroj, který má snést a vydržet hrubší zacházení, tak nevidím důvod, proč to nevyrobit třeba z nějaké chrom-molybdenky nebo AUS-ky. Penetrační a řezné vlastnosti budou zachovány a cena se opravdu výrazně sníží.
Mně osobně se to drží opravdu blbě, mám malou ruku a při úchopu mě to tlačí do hřbetu prostředníku.
Pro porovnání vezmu třeba Cold steel Urban Edge. Má jednou tak dlouhou čepel, úchop mi přijde daleko intuitivnější a pohodlnější (nemusím se snažit zastrčit prostředník do nějakého otvoru) a cena je třetinová, tak kdybych se měl rozhodnout ve výběru, tak mám jasno.
Ale to je jen můj subjektivní názor...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Spelter dostal parťáka..
Zatvaráky ANV pre mňa nič moc, ale toto sa mi páči..Ok

Mico1300 vložil tyto přílohy:
20230405_113613.jpg.jpg
20230406_204058.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/30/2017
Dnes konečne Hard Task v akcii..
Mimoriadne vydarená kudla, tu neni čo vytknúť...Ok

Mico1300 vložil tyto přílohy:
20230409_075138.jpg.jpg
20230409_120622.jpg.jpg
20230409_120208.jpg.jpg
20230409_073339.jpg.jpg
20230409_112025.jpg.jpg
20230409_111318.jpg.jpg
20230409_111415.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/11/2011
Taky mám a fakt... Hrozně příjemná kudla...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011

M311 SPELTER & M311 COMP

virtual1jk vložil tyto přílohy:
IMG_20230731_093859_564.jpg.jpg
IMG_20230731_094133_413.jpg.jpg
IMG_20230731_095334_870.jpg.jpg

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
Spelter M311 comp:
Ručku jsem smirkem zahladil pouze okolo ukazováku. Hned se s ním dá pracovat delší dobu bez rukavic a mozolů. Idea byla jistě military takže drsnost ručky ok a kdo chce ať si upraví.
Souhlasím, že v oblasti ukazováku mohla být ručka objemnější na obou verzích.
Vytahování z pouzdra jsem upravovat nemusel, na mém byl svor akorát.
Rachtání v pouzdře: taky nepotřebuju být "utajený žoldák", jen mě prostě rozčiluje Angry tak ho upravím.
Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/17/2013
Za tie peniaze by nemalo byť potrebné na takéto nože vôbec siahať.

Pokiaľ by to nebola naozaj úprava na mieru. Nie riešiť technické záležitosti z výroby...
Nie som povinný byť taký, akým by som podľa ostatných mal byť.
Je to ich omyl, nie moje zlyhanie. R. P. Feynman
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum