ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
WE Knives Možnosti
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/23/2009
Ráno ma ešte stihol kuriér a Esprit je doma. Obával som sa zbytočne, tie črienky vyzerajú super a farba je trocha iná ako na fotkách. Farba je naživo skôr tak do siva, ono záleží pod akým uhlom sa to fotí, ako keby menil trocha farbu podľa svetelných podmienok :)
Tak som narýchlo spravil foto v aute ... naživo je to paráda.

Ivan13 vložil tyto přílohy:
20230315_072856.jpg.jpg
OK_20230315_072753.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Musím říct, že na těhle fotkách vypadá fakt pěkně. Skoro tak pěkně, že má chuť si ho objednat Happy.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Začátečník
Ten Esprit ma tak prekvapil, že musím napísať prvé dvojdňové postrehy mrGreen
Kvalita spracovanie a vzhľad je super, nemyslel som si, že čínsky nôž bude takýto aj keď je asi najdrahší z mojich zatváracích nožov. Dnes mi prišlo aj Spyderco MP2, ktoré som dlho chcel, teraz sa mi naskytla celkom dobrá kúpa a normálne som z neho sklamaný. Viem, že je to nôž trocha iného zamerania a ani ho nechcem na každodenné nosenie ale celkový dojem je z toho číňana oveľa lepší ako z populárnej a vychvaľovanej MP2. A to sú cenovo kúsok od seba. Mám aj dosť drahú MCUSTU, ktorá je krásne spracovaná ale chod (otváranie) je dosť na figu. Otváranie Espritu je návykové, hlavne palcom cez tú plutvičku je to paráda. Sakra, vyskakuje ako keby tam bola pružina. Je síce pravda, že je to môj prvý nôž na ložiskách, tak nemám s čím porovnávať.
Rozmerovo je tiež super. Zatvorený má dĺžku ako RAT2, ktorú hlavne nosím pre jej rozmery. Ale čepeľ je podstatne dlhšia u Espritu. A hlavne mi Esprit viacej pasuje do mojej veľkej ruky, keďže je podstatne vyšší. S tým, že je plochý a dobre zapadne do zadného vrecka, kde nosím aj RAT2, nič mi nezavadzia. Dosť ľudí nadáva na klip ale na skryté nosenie je parádny, aj keď vzhľadovo to nie je až také terno ale dá sa to vydržať.
Len jedna vec ma trocha zarazila, nabrúsený prišiel dobre, holí. Len sa mi vidí, že pod nejakým veľkým uhlom. Keď som to len tak od oka porovnával s inými mojimi nožmi, tak podľa mňa je to určite viac ako 40 st., možno až okolo 45 st. vrcholových. Na takýto výbrus sa mi to zdá nejako veľa. Aj vám prišiel takto nabrúsený z výroby? Nechali ste to tak alebo ste prebrúsili fazetu na iný uhol? Nemám skúsenosti s týmito super oceľami Laugh , tak sa radšej pýtam.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/13/2022
45 st. je dost. Už to tu někde bylo, koukni na tohle: https://youtu.be/S2dm11KDdwY

Pokud ho chceš opravdu používat, přebrousil bych na 35 st. Otázka je, kolik má výbrus nad fazetou a jak pak bude "vysoká", aby to nevypadalo blbě.

Taky jsem ho měl v hledáčku, ale odradil mě front flipper.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Určitě přebruš, a klidně na 25-30 st. Tohle je bohužel jediná slabina nožů od WE/Civivi, mají krásně do řeziva vytažené výbrusy, ale možná pro "sichr" udělají tupou fasetu, která pak celkovou řezivost nože devalvuje. Všechna Civivi jsem přebrousil, CF Esprita jsem nemusel, protože jsem ho bral z druhý ruky a poradil si s tím skvěle hned první majitel, Saakshi jsem si taky přebrousil. Výkon nože je výrazně odlišný a určitě to nevypadá blbě právě díky tenkému výbrusu, který obecně nad fasetou moc masa nemá (viz třeba fotka mýho Saakshi na předchozí straně).
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/13/2022
Tyler napsal:
Tohle je bohužel jediná slabina nožů od WE/Civivi

U WE Subjugator je fazetka rozhodně pod 40 st.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Otazka je preco to takto brusia? Je to lacnejsie alebo menej narocne na pravidelny vybrus? Ked porovnam We knife a Medford Fat Daddy tak ten druhy ma vyrazne pouzitelnejsi vybrus a to je teda haluska kedze Fat Daddy je asi 4x tazsi ako we Laugh Laugh Laugh
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
To je otázka, proč to tak brousí, pravděpodobně posilují odolnost ostří a zároveň tím dávají každému možnost si nabrousit úhel, jaký chce. Ale ano, už z výroby by tam měl být nižší úhel.

A nepletl bych si dojmy s pojmy, co se týče řezivosti rozhodně nízký duťák na 6.6 mm tlusté čepeli oproti čepeli a výbrusu na takovém Espritu (cca 0,30-0,35 mm nad fasetou) "výrazně použitelnější" opravdu nebude Wink
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Ale zas asi zalezi na modeli. Ked som mal Malice tak tam to rezalo jak besne - a bez uprav.
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
za me jsou duvody dva. jednak 40° ostri je funkcni,ale zaroven je mikro,takze mensi sance na jeho poskozeni pri manipulaci s nozem na ceste fabrikou a k zakaznikovi.a druhak,z tovarnich 40 se dostat na nizsi uhel znamena ubrat material vicemene jen z boku ostri. ve chvili, kdy by bylo tovarnich napr 30, tak kazdy, kdo bude chtit tupejsi uhel, bude nucenej u zcela novyho noze ubirat material "zvrchu" ostri..
CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/23/2012
Tu fazetu nemaji vsechny we ve stejným uhlu. Nejtupější mělo u mě saakshi,výrazne ostřejší uhel je třeba u visionu,speedsteru,synergy 2v2.
Posláno:

Začátečník
Vdaka za odpovede, tak este nie som slepy Laugh. On ten nozik je nabruseny dobre, pekne holi ale uhol brusenia je evidentne dost velky.
Necham to chvilu tak, aspon budem vidiet rozdiel, ked najblizsie prebrusim fazetu na ostrejsi uhol.
Posláno:

Štamgast
Můj Esprit měl z výroby fazetu o něco víc, než 40°, takže jsem ho přebrousil na 40° (0,5 mm nad fazetou). Ale třeba Civivi Conspirator měl 50°, možná i víc, a opravdu vůbec neřezal. Naštěstí Civivi/WE umí jako jedni u mála na kudle vytáhnout výbrus, takže přebrousit to na normální úhel není problém (nevznikne pak nesmyslně vysoká fazeta, viz foto). Proč tam z výroby rovnou není 30° nebo 35°je mi záhadou...

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20221229_170209.jpg.jpg
20221229_170517.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
viz vyse, z 40 udelas 30 snaz, nez 30 z 40...
CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:

Štamgast
Proč by někdo přebrušoval ze 30° na 40°? Snížíš si řezný výkon a trvanlivost ostří na cca polovinu. Navíc udělat na 30° mikrofazetu na 40° a tu postupně rozšiřovat přebrušováním není takový problém. Ale přebrušovat 40° na 30, to je hromada práce.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
Podľa mňa je 40 stupnov na EDC nôž zbytočne tupý uhol. 30 je minimum aby to slušne rezalo. Je to mrhanie potenciálom. Delicu wharncliffe som mal z výroby na cca 40 a po prebruseni na 30 to bol oveľa lepší “slicer”. Nedávno som Paru 3 z fabrickych cca 30 stupňov stiahol na 24 a opäť veľký rozdiel. Má teraz cca 0,65 nad fazetou, ale reže výborne. V oboch prípadoch som tam mal ešte mikrofazetu na 40, hlavne pre ľahšie udržiavanie na Sharpíku.
Pri WE a Civivi čo maju oveľa tenšie čepele a vybrusy su fazety 40 a viac nezmysel. Pre lepšiu ilustráciu foto.

Igi964 vložil tyto přílohy:
E268B8D6_7B82_447B_90FE_2FF7130238FC.jpeg.jpg

Always look on the bright side of life...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/23/2012

Jremy1 vložil tyto přílohy:
IMG_20230317_095107_01.jpeg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 3/25/2021
Laugh Laugh Laugh

Exbiker vložil tyto přílohy: