ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Spyderco II. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/19/2010
Komu sa "pochváliť", keď nie Vám, ktorí tomu rozumiete. ☝️😁

outdoorman vložil tyto přílohy:
20230303_173024.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
A v triku z Lipové!!!Applause Grin
ParádaOk
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/29/2014
Manix2 s 🐻 česnekem Happy

mirek.r vložil tyto přílohy:
IMG_20230319_163115.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Kluci proč má některá Endura to signum od Sala a jiná ne?
Díky za případnou odpověď.

Růža vložil tyto přílohy:
20230322_225255.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
Rozhoduje rok výroby.
Sal Glesser dlho nechcel svoj podpis na nožoch. Bolo len pár modelov kde si ho dal. Stretch , Assist, PM2, Caly tuším. Keď však vedenie prebral Eric z úcty mu postupne na všetko čo navrhol ten podpis začali dávať. Približne dva roky to už tak je.

Always look on the bright side of life...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Děkuji za objasnění Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/19/2018
Igi964 napsal:
Rozhoduje rok výroby.
Sal Glesser dlho nechcel svoj podpis na nožoch. Bolo len pár modelov kde si ho dal. Stretch , Assist, PM2, Caly tuším. Keď však vedenie prebral Eric z úcty mu postupne na všetko čo navrhol ten podpis začali dávať. Približne dva roky to už tak je.

Me to nesedi Cry

Ta spodni je kupovana cca 4 roky z5, zatim co ta vrcni asi pred rokem, je jeste nejake kriterium pro ono signovani?

3b0la vložil tyto přílohy:
IMG_20230323_111822.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
3b0la napsal:
...Me to nesedi Cry
Ta spodni je kupovana cca 4 roky z5, zatim co ta vrcni asi pred rokem, je jeste nejake kriterium pro ono signovani?

Myslím že Igi964 má pravdu, poctivě se signuje až v poslední době (a to i čínská Spyderca). Ono nerozhoduje datum koupě, ale datum výroby. Jestli k tomu máš původní krabičky, tak si to ověř podle výrobních kódů (A=1, B=2, C=3, D=4, E=5 a tak dál; první písmeno značí měsíc, druhé rok; AA = leden 2001, AB = leden 2002 a pořád dokola)
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
Štyri roky späť? Určite ? To sa mi nezdá, ale nie to výlučené.
To že vlani kúpená nemá logo, to je zvláštne. Aký ma dátum výroby ? Možno staršie zásoby. Mal som Enduru K390 kupovanú začiatkom 2021 a podpis mala. Aj Manbug kupovaný pred rokom má už podpis.

Always look on the bright side of life...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/19/2018
Omluva, starsi byla objednana 14.02.2020, mladsi 17.08.2022 Happy
IRA
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/21/2014
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/27/2023
Ahoj, aktuálně se na BladeHQ objevily exkluzivní variace Delica a Manix v oceli M4. Má někdo reálnou zkušenost s objednávkou přes tento e-shop a případné clení takovýchto zásilek z USA? Zatím mi to připadá, že by to měla být cena nože +50$ poštovné… a něco za proclení?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
Ner0cz napsal:
Ahoj, aktuálně se na BladeHQ objevily exkluzivní variace Delica a Manix v oceli M4. Má někdo reálnou zkušenost s objednávkou přes tento e-shop a případné clení takovýchto zásilek z USA? Zatím mi to připadá, že by to měla být cena nože +50$ poštovné… a něco za proclení?

něco za proclení je cca 25-30% z ceny včetně poštovného Grin
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/27/2023
Stejně by mě zajímalo, jestli někdo z místních něco podobného absolvoval (koupě nože z US e-shopu) a jak to dopadlo.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
Ner0cz napsal:
Stejně by mě zajímalo, jestli někdo z místních něco podobného absolvoval (koupě nože z US e-shopu) a jak to dopadlo.

já kupoval kdysi z https://www.gpknives.com/

kupoval jsem několik GEC zavírák, jak Tidioute, tak Northfield, to bylo vše ještě dostupné, dnes GEC není ani v USA moc k sehnání. Tady jsem je rozprodal, bohužel, kdo mohl tušit.

A bylo to tak, že to šlo přes celní poštu, kde jsem vyplňoval lejstra pro clení a i si to vyzvedl, v Praze na jediné pobočce se to dělalo. Dnes to bude možná trochu lepší, ale cena bude cla a dph +/- stejně, tedy 25-30% k ceně celé zásilky.
OZP
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/31/2021
Mam s Blade HQ dve zkusenosti, jednu dobrou, jednu spatnou.
DOBRA: Kupoval jsem CRKT CEO v jejich exclusive variante, takze nozik dostupny jen tam. Nuz napred odmitli poslat mimo USA, vymlouvali se na Covid, moc jsem tomu neveril, ale akceptoval jsem to. Nuz jsem moc chtel, takze jsem si pronajal dorucovaci adresu v USA, nuz objednal a zaplatil kartou a nechal poslat tam. Nuz dorazil obratem, zprostredkovatel dodaci adresy odeslal zbozi do CR (samozrejme za poplatek, ted uz nevim, jestli % z hodnoty objednavky nebo nejakou fixni castku), Zde klasicke vypalne v podobe dopoctu DPH, procleni a poplatek dopravci za zastupovani v celnim rizeni. Do cca 14dnu od objednani byl nuz doma, za cenu o cca 1x vyssi, nez byla cena na Blade HQ. Bylo to drahe, byl to trochu opruz, ale ten nuz jsem chtel, tak jsem to podstoupil. Paradoxne je exclusive hur zpracovany a mam ho min radsi, nez bezne dostupne provedeni, ale to uz je muj problem.

SPATNA: Chystali se vydat 3 barevne verze Spyderca PM2, opet Blade HQ Exclusive, hlinikova rucka, nejaka specialni ocel. Chtel jsem 3 barvy a opravdu jsem se tesil, protoze ruzova varianta pro dceru, modra pro syna a zelena pro me. Chtel jsem postupovat stejne jako v predchozim pripade, noze jsem stihnul vsechny objednat (Blade HQ Exclusive byvaji velmi rychle vyprodane), zaplatil normalne kartou, obdrzel potvrzeni objednavky a potvrzeni o prijeti platby, nechal poslat na adresu v USA a cekal, az zprostredkovatel adresy potvrdi prijem zbozi a rekne si o poplatky za svoje sluzby. Po tydnu, kdy se nic nedelo, jsem zjistil, ze Blade HQ moji objednavku bez vysvetleni stornovalo, neprislo mi zadne avizo, ani automaticke proste nic. Na zakaznicke podpore mi rekli, ze moje objednavka neprosla jejich "security" kontrolou a ze ji proste zrusili. Mam si pry noze objednat znova, ze treba to tentokrat projde. Takze nas*at. Penize samozrejme vratili na ucet.

RESUME: Uz bych do toho nesel, nemam nervy to resit a chut to platit. I zde v inzerci se objevi zajimave kousky, bez stresu a za lepsi cenu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Z USA objednávať je stále horšie …. Ja občas niečo objednam ale s tým že keď bude nejaký problem som pripravený to oželieť.
Niečo ako keď sa “investuje” do crypto Laugh Laugh Laugh
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Už jsem to tady složitě vypisoval několikrát i do SZ.
Objednej normálně přes www.shipexus.cz jako asistovaný nákup. Bude tě to něco stát, ale není to nic dramatického.
Jinak existuje zde vlákno přímo k tvému dotazu určené: Koupě nože po internetu II. - Objednání nože z USA
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/30/2021
Ještě k tomu shipexus.cz, když si tam založíš účet, tak ti to zároveň vytvoří schránku s tvým jménem a s adresou jejich skladu. Buď využiješ asistovaný nákup, že to zboží objednají oni a o všechno se postarají, nebo si to zboží objednáš sám, necháš si to poslat do té tvé schránky s US adresou a oni ti ho přepošlou do ČR.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Variantu přeposlání nebrat. Sice si to objednáš sám, ale oni ten balík jen vezmou a předají DHL a ty budeš muset absolvovat martýrium s dokazováním co to je atd. a nakonec ještě zaplatíš nejen poštovné a další poplatky, ale i nesmyslný poplatek DHL cca. 500,- Kč.
Proto jsem psal objednat jako asistovaný nákup. Zadáš adresu s požadavkem na zboží, vše platíš shipexu (cenu zboží, poplatek 21%, poštovné) a přijde ti to až domu PPL-kem.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum