ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pomoc při výběru nože IV. Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
Radula napsal:
Zdravím, upřímně, potřebuju poradit. Ač pročítám fóra nejsem moc schopná si vybrat. Sháním pro manžela kapesní nůž, převážně na běžné nošení, cena do cca 6000,-. Má nějaký starý ode mne, tak by to chtělo obnovit. Koukala jsem např. na cold steel AD-10, ale vážně nevim. Předem děkuji za pomoc, vážně jsem bezradná.

Pokud to správně chápu, nemáš žádnou konkrétní představu o tom, jaký by ten nůž měl být. Víš jakou představu má Tvůj muž? To je totiž naprosto podstatné. Takže bych to na Tvém místě vyřešil takto: vzal bych jednoho Masaryka a jednoho Smetanu, dal je do obálky a tu bych mu předal se slovy: "Miláčku, chtěla bych Ti dát hezký a praktický dárek - pořádný nůž. Tady máš na něj peníze. Tuhle (příští, přespříští atd.) sobotu se sebereme, zajedeme do nějaké prodejny s kvalitními noži a ty si vybereš, co Ti bude vyhovovat!" On si bude moci koupit něco, co se mu bude líbit a hlavně, co mu sedne do ruky, protože to je u nože velice podstatné. Mnohokrát se mi stalo, že mi někdo "chtěl udělat radost" a ta radost skončila v šuplíku, protože pro moje potřeby, velikost rukou atd. to bylo naprosto na nic. V cenové kategorii podle Tebou nastaveného limitu je kvalitních nožů habaděj. Nakonec se klidně může stát, že odejdete s něčím daleko levnějším, ale bude to nůž, který bude manželovi vyhovovat a bude se mu líbit. Když Vám nějaké peníze z toho původního rozpočtu zbydou, sednete si do restaurace, dáte si něco dobrého, uděláte si malou soukromou oslavu a budete z toho mít radost oba.

Záměrně nedoporučuju žádný nůž, protože by to byl nůž, který se líbí a vyhovuje mě a já nejsem Tvůj manžel. Neznám ani jeho vkus, ani jeho potřeby, ani jeho ruce.
Uvidíš, že když se na tom budete oba podílet, budete se z toho nože o to víc radovat. A protože jsem taky ješitnej chlap, myslím si, že Tím velice stoupneš v jeho očích. Happy

Přeju hezký den! Zdenek
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/20/2022
Sidney napsal:
Radula napsal:
Zdravím, upřímně, potřebuju poradit. Ač pročítám fóra nejsem moc schopná si vybrat. Sháním pro manžela kapesní nůž, převážně na běžné nošení, cena do cca 6000,-. Má nějaký starý ode mne, tak by to chtělo obnovit. Koukala jsem např. na cold steel AD-10, ale vážně nevim. Předem děkuji za pomoc, vážně jsem bezradná.

Pokud to správně chápu, nemáš žádnou konkrétní představu o tom, jaký by ten nůž měl být. Víš jakou představu má Tvůj muž? To je totiž naprosto podstatné. Takže bych to na Tvém místě vyřešil takto: vzal bych jednoho Masaryka a jednoho Smetanu, dal je do obálky a tu bych mu předal se slovy: "Miláčku, chtěla bych Ti dát hezký a praktický dárek - pořádný nůž. Tady máš na něj peníze. Tuhle (příští, přespříští atd.) sobotu se sebereme, zajedeme do nějaké prodejny s kvalitními noži a ty si vybereš, co Ti bude vyhovovat!" On si bude moci koupit něco, co se mu bude líbit a hlavně, co mu sedne do ruky, protože to je u nože velice podstatné. Mnohokrát se mi stalo, že mi někdo "chtěl udělat radost" a ta radost skončila v šuplíku, protože pro moje potřeby, velikost rukou atd. to bylo naprosto na nic. V cenové kategorii podle Tebou nastaveného limitu je kvalitních nožů habaděj. Nakonec se klidně může stát, že odejdete s něčím daleko levnějším, ale bude to nůž, který bude manželovi vyhovovat a bude se mu líbit. Když Vám nějaké peníze z toho původního rozpočtu zbydou, sednete si do restaurace, dáte si něco dobrého, uděláte si malou soukromou oslavu a budete z toho mít radost oba.

Záměrně nedoporučuju žádný nůž, protože by to byl nůž, který se líbí a vyhovuje mě a já nejsem Tvůj manžel. Neznám ani jeho vkus, ani jeho potřeby, ani jeho ruce.
Uvidíš, že když se na tom budete oba podílet, budete se z toho nože o to víc radovat. A protože jsem taky ješitnej chlap, myslím si, že Tím velice stoupneš v jeho očích. Happy

Přeju hezký den! Zdenek

Děkuji za reakci. Já samozřejmě nějakou představu mám a dokážu odhadnout co se bude zdát. Skoro dvacet let společného života udělá své😉. Jsem zvyklá si před koupí načítat info a fakt vše pečlivě projít, ale tady tápu. Ne tak co se týče tvaru atd., ale nemám přehled ve značkách. Co je osvědčené, co radši nebrat. Tvarově vím 100%, že by se zdál nůž co již dával kolega, Cold Steel Recon 1, jen prostě ne v tmavé variantě. To vim, že sto pro nechce. Bohužel bez této úpravy ho momentálně nejsem nikde schopna dohledat.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2018
Děkuji za reakci. Já samozřejmě nějakou představu mám a dokážu odhadnout co se bude zdát. Skoro dvacet let společného života udělá své😉. Jsem zvyklá si před koupí načítat info a fakt vše pečlivě projít, ale tady tápu. Ne tak co se týče tvaru atd., ale nemám přehled ve značkách. Co je osvědčené, co radši nebrat. Tvarově vím 100%, že by se zdál nůž co již dával kolega, Cold Steel Recon 1, jen prostě ne v tmavé variantě. To vim, že sto pro nechce. Bohužel bez této úpravy ho momentálně nejsem nikde schopna dohledat. [/quote]

Recon 1 je většinou jen v černé variantě s čepelí satin finish byla limitka pro nějaký Kanadský obchod. Mrkni sem ale už jen s čepelí tanto - https://www.trapper.cz/zaviraci-nuz-cold-steel-27ut-recon-1-tanto/
Jinak můžu tento nůž jen doporučit sám ho mám jako EDC už několik let a je tu kudla na kterou nedám dopustit.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/20/2022
Sám jsem si pořídil Spyderca Para3 a Paramilitary 2 to druhé v černé, ale samo existuje i v nečerněné verzi. Lehké a ostré kudličky, zde oblibene, Paramilitary 2 možna diky delší čepeli praktičtější. A s cenovkou okolo 5000.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/27/2021
Radula napsal:

Ja by som odporučil Cold Steel Voyager large drop Point + nejaký custom napr. rúčka z mikarty, alebo titánu.
Alebo nejaké gravírovanie.
Ale cold steel AD-10 je pre mňa rozumné EDC. Ale to som ja. Happy

Armor1 vložil tyto přílohy:
Screenshot_from_2022_09_21_18_31_23.png.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
@radula
Nečerněné čepeli velmi dobře rozumím Grin . Recon je velikostí, klasickým tvarem a poměrem výkon/cena dost vyjímečný nůž, možná by stálo za to se tady zeptat, zda by ho někdo "profi" neodčernil (včetně hřbetní pružiny), napadá mě Vojta Mydlinka, má svoje vlákno, zkus mu napsat Happy .
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/16/2019
Náhodou jsem narazil na tuhle firmu TAKUMITAK
Znáte ji někdo, popřípadě nějaké postřehy o nožích?
Zaujal mě tento:

Žak vložil tyto přílohy:
Screenshot_20230317_112438.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/14/2008
Ahoj, náhle nám v práci na konci března končí šéf a já mám za úkol pro něj koupit zavírák za cca 3, max. 4 litry. Termín a rozpočet vyřazuje automaticky naše nožíře. Nějaký tip na sériovku s termínem dodání ihned? Mne napadlo Maniago mkm malga 6 nebo anv A100 (kvůli CZ značce), ale vím, že jsou mraky jiných a i lepších kudel, jen jsem ztratil přehled. Prosím o tipa. Díky moc.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Kolik je šéfovi? Nebyla by lepší nějaká nadčasová klasika třeba se dřevem? Vzhledem k tý "památečnosti"?

Mrkni třeba na italský Vipery, jsou krásný a kvalitně udělaný

Nebo jestli něco modernějšího a přitom klasickýho, tak třeba kvalitní nerezovej damašek, dřevo a do 3000 se na Knifestocku vejdeš v pohodě s Civivi Elementum

https://www.knifestock.cz/civivi-elementum-damascus-cuibourtia-wood-c907ds-2-p77380
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Pokročilý
Tylere díky, to by mohlo být. Ten damašek je nerez? Asi to není pákistán ani damasteel. Šéf je 55 +. Vipery omrknu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Jj, je to nerez, mrkni klidně do vlákna Civivi, jsou s ním fakt dobrý zkušenosti. A celková kvalita nožů od Civivi/WE je špičková.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Tady je výborná nabídka v inzerci hop...Cool Ok

Rahmed vložil tyto přílohy:
mcusta.dam.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Tak v práci vyřešeno, kolegové rozhodli.👍

perlufanda vložil tyto přílohy:
IMG_20230323_070629.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
Přátelé,
najde se nějaký zavírák s delší čepelí než 9cm, která bude silná max 3mm, spíše 2mm, a idealně s dutým výbrusem?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
https://www.knivesandtools.com/en/pt/-kershaw-strata-2076-pocket-knife.htm

victorinox rangergrip by měl mít čepel přes 9 cm, něco takového dělal (dělá) boker, ale model už si nepamatuju Happy

kombinaci 3mm, duťák a 10 cm měl civivi asticus, třeba by se ještě dal sehnat
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
děkuji kocoureHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
Kohn napsal:
Přátelé,
najde se nějaký zavírák s delší čepelí než 9cm, která bude silná max 3mm, spíše 2mm, a idealně s dutým výbrusem?

Tady ho máš levněji...Razz
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Tak asi 110 Buck neeeee?!?!
Proti zrození a smrti nemáš léku v mezidobí zachovej radost. (Santayana)
PJ
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/1/2021
Kohn napsal:
Přátelé,

Ahoj, co třeba BÖKER PLUS EXSKELIBUR I, délka čepele je na hraně…Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Kohn napsal:
Přátelé,

Frebox folding chef knife ;) Duty vybrus teda nema...
https://www.kickstarter.com/projects/foldingfirebox/firebox-folding-chefs-knife

Zalezi, co s tim planujes. Mam kousek z nejake pred-kickstsrterove serie a na vareni na cestach dobry
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum