ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/2/2005
Nenájde sa niekto, kto by mi urobil na hotovú čepel s trnom parohovú alebo koženú rúčku? Cenu rešpektujem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
DOTAZ NA NOZIRE

udela mi tu nekdo FATCARBON rukojet na nuz CHAVES ULTRAMAR ?
díky !
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/3/2012
Ahojte,
chcel by som sa spýtať ako si kolegovia nožiari značíte na čepeli pred výbrusom stred výbrusu? Skúšal som to fixou a posuvkou vyryť, ale výsledky sú žalostné. Na youtube majú ľudia ihlu s nastaviteľnou výškou a výpalok na nejakom rovnom povrchu, predtým to natrú nejakou modrou farbou. Bohužiaľ ani vygoogliť neviem čo vlastne hľadám red face Ďakujem za odpovede Ok
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Já to dělám kaleným vrutem a nechám si tam cca 1mm na případné opravy chyb. Takže 2 čáry. Je to o najití toho správného průměru.
Ale je na to přípravek.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/25/2020
Mě se osvědčily náhradní čepele do zalamovacího nože. Mají tloušťku 0,5 mm, takže podle toho kolik jich poskládám na sebe jde celkem jednoduše upravovat výšku podle tloušťky značené čepele. Vrchní trochu předsadím, aby značila jen ta, svorkou je připevním k rovné podložce, značenou čepel zabarvím lihovkou a přejedu z jedné i druhé strany. Přijde mi, že tak mám nejvíce konzistentní výsledky Wink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/25/2007
macekP napsal:
Ahojte,
chcel by som sa spýtať ako si kolegovia nožiari značíte na čepeli pred výbrusom stred výbrusu? Skúšal som to fixou a posuvkou vyryť, ale výsledky sú žalostné. Na youtube majú ľudia ihlu s nastaviteľnou výškou a výpalok na nejakom rovnom povrchu, predtým to natrú nejakou modrou farbou. Bohužiaľ ani vygoogliť neviem čo vlastne hľadám red face Ďakujem za odpovede Ok

Ahoj, presne tak, narysovat a jak pravi kolegove, 2 cary jsou lepsi.

Posuvku si rysovanim radeji nenic, me se osvedcil tvrdokovovy hrot - https://www.kovonastroje.cz/nahradni-tvrdokovova-rysovaci-jehla-v-hlinikovem-pouzdre/ udela peknou ryhu, je kulaty s hrotem ve stredu takze nezalezi jak ho polozim, a vysku ma takovou ze casto ani nemusim nic vypodkladat.

Ta modra barva je rysovaci tekutina - https://www.hoffmann-group.com/CZ/cs/hot/vybaveni-provozu/popisovani-znaceni/rysovaci-barvy-tusirovaci-pasty/rysovaci-barva-kapalina-500-ml/p/085381, ale v zasade staci i dobry permanentni fix.

"Nejaky rovny povrch" je primerna deska. Je to uzitecne pro spoustu veci, doporucuju koupit, klidne nejakou slabsi kvalitu. - https://www.kovonastroje.cz/granitova-merici-deska-300x300x70mm-presnost-din876-0-kmitex/

Reddit: reddit.com/user/AlmostOk
Aukro - Nůž pro dobrou věc: aukro.cz/uzivatel/NuzProDobrouVec/nabidky
I-I
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/11/2021
To, co hledáš, budeš zřejmě scribe. V tomhle kontextu center scribe nebo edge scribe.
Existují přímo takové sady.
Ale taky si ho můžeš vyrobit [1] + [2].

U nás mrkni určitě do truhlářských potřeb.

Na AliExpressu pak seženeš několikakusové sady scriber-ů nebo scriber pens.
🦋💙
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/22/2008
Ja používam liehovú fixu, ako podložku sklo, a ako rysovaciu ihlu vrták do kovu. Hrúbku vrtáku volím podľa hrúbky ocele, a podľa toho, či chcem dve čiary, alebo jednu. Napríklad: Sleipner 4,4 mm (skutočná hrúbka)- použijem vrták 4 mm a mám v strede dve čiary s medzerou 0,4 mm.
Nôž a zápalky, to je to jediné, čím sa líšime od opíc... (plk. Otto Wagner)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
Ok

Pospa vložil tyto přílohy:
IMG20230324181420.jpg.jpg
IMG_20230324_181843.jpg.jpg

chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/3/2012
Chlapi ďakujem všetkým za odpovede!!! V dielni mám nejaké vrtáky, skúsim to s nimi, toto by ma nikdy nenapadlo Happy
PJ
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/1/2021
Ahoj, najde se tady někdo ochotný, kdo by mi na pásovce předělal výbrus na starém sekačku, aby byl řezivější, rád bych ho použil do venkovní kuchyně, díky předem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
PJ napsal:
Ahoj, najde se tady někdo ochotný, kdo by mi na pásovce předělal výbrus na starém sekačku, aby byl řezivější, rád bych ho použil do venkovní kuchyně, díky předem.

Ahoj, napiš i odkud jsi, třeba se chytí někdo z okolí, aby jsi nemusel nikam posílat. Pokud se nikdo neukáže, tak se ozvi a nějak to domluvíme.
PJ
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/1/2021
Díky moc za nabídku, případně pošlu, ale pokud to bude z okolí… Polička
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Nemate niekto mat.list k VG10 ....tusim ako 1060-80st.C, 25min+- , popus2x1hod150-200st.C ale chcel by som "podklady"Laugh
Dakujem
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
No nevím ... https://cdn.webshopapp.com/shops/287241/files/335643571/takefu-1210-67-layer.pdf když se dívám na složení, udělal bych to zhruba jako podobné nerezky...

pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Ahoj Peto. Som predpokladal ze ako beznu nerezovku, som dnes nasel toto
https://www.jatagan.cz/data/files/VG10_CZ.pdf
sice oblozena vg10 ale je. Ono je to ako N690 s mensim obsahom chromu ( -2%) dam to kalit aj popustat s N690, to bude v cajchu
Dik
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/1/2011
Prosím, znáte někdo nožíře s touto značkou? Děkuji.

kyja vložil tyto přílohy:
20230509_164529.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
Galovič
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
kyja napsal:
Prosím, znáte někdo nožíře s touto značkou? Děkuji.

Přesně tak....
https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=44874
Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/1/2011
Děkuji oběma.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum