ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusná sada KMFS Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 9/19/2022
http://kakbritva.ru/product/stanok-luch/

ma niekto skusenost s tymto?, dost je to chvalene a udajne to ma dobry pomer cena vykon
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/17/2015
vauvauvau napsal:
http://kakbritva.ru/product/stanok-luch/

ma niekto skusenost s tymto?, dost je to chvalene a udajne to ma dobry pomer cena vykon

Toto je primárně určeno sadě MMF. Tady máš lepší vlákno kde se zeptat. https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=1154777#1154777
Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/23/2009
sodekcz napsal:
@Ivan13 kámen Ruby Venca doporučuje mít jen navlhčený. Stačí otírat ubrouskem. Tak to dělám, olej určitě nepoužívat.

A prečo určite olej nepoužívať? Myslíš, že zničím ten Ruby?
V sobotu som brúsil 4 nože a olej som používal. Skúšal som originál Lansky olej aj Ballistol a všetko OK.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Jednoduše proto, že je to mnohem špinavější práce. Čištění jak kamenu, tak sady a všeho kolem od oleje je mnohem horší, než od vody. Ale osobně bych se na ten kámen vykašlal a šel do těch lapovacích diamantových výseků, které dávají opravdu super finish a navíc člověk nemusí řešit opotřebení a rovnání. Navíc na tvrdé oceli plné karbidů je diamant prakticky nutnost.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/8/2021
Neznicis, jestli nepouzijes slunecnicovy z fritaku a kamen uplne nezaneses Happy Ale oleji Ti zavre dvere na cestu zpatky k vode.

Vyrobce rika vodu: https://www.kmfs.cz/eshop/brousky/kmfs-rival-ruby-3000/. Tak to taky delam. Ale na bezne noze tuten kamen neberu. Moc lesti Happy

Stejne asi nemam kloudny olej s nizkou viskozitou. A petrolej by zasmrdel celou kuchyni Happy
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/8/2021
Tady je vlakno o lubrikaci kamenu, jestli chcete slyset jeste vice nazoru Happy

https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=190
Posláno:

Začátečník
Olej mi vyhovuje, som zvyknutý so sady Lansky. Zdá sa mi to praktickejšie ako vlhčiť vodou. Pri normálnom dávkovaní (mazaní) je to úplne v pohode, nemám všetko od oleja.
Zatiaľ KMFS len zabieham, takže som dal len pár kuchyňákov a 2 zatváraky. Ale som prekvapený ako som vyleštil fazetu s tým Ruby + kožené kamene bez pasty na tých zatvárakoch. Je pravda, že to bola AUS-8 a AUS-10. Na lepšiu oceľ sa len chystám ...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2018
Ivan13 napsal:
sodekcz napsal:
@Ivan13 kámen Ruby Venca doporučuje mít jen navlhčený. Stačí otírat ubrouskem. Tak to dělám, olej určitě nepoužívat.

A prečo určite olej nepoužívať? Myslíš, že zničím ten Ruby?
V sobotu som brúsil 4 nože a olej som používal. Skúšal som originál Lansky olej aj Ballistol a všetko OK.

Zjednodušeně Venca=Hamon=výrobce. Přímo od něj mám sadu, při předání jsme trošku splkli. Je to doporučení přímo od výrobce. V tomto oboru nemám důvod mu nevěřit. Vlastnímu výzkumu se každopádně meze nekladou. Cool
Posláno:

Začátečník
Tak dnes bolo chvíľu času a trocha som pobrúsil mrGreen . Je pravda že som si dopomohol Blank stone 8 KIT Rival diamond a vôbec neľutujem, že som si tú sadu doobjednal. Vrelo odporúčam, čas brúsenia jedného noža v pohode do 40 min. Stopol som si ten Elmax od Menema. A takto nejako to dopadlo ... myslím, že na prvý krát bomba a hlavne časovo super!

Ivan13 vložil tyto přílohy:
br_1.jpg.jpg
br_2.jpg.jpg
br_3.jpg.jpg
br_4.jpg.jpg
br_5.jpg.jpg
br_6.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/6/2023
Ahoj,
zvazuji koupi KMFS, mame doma ale pouze podobny stul jako na fotce. Presah desky je pouhych 8mm, takze predpokladam problem s upnutim. Je to tak? Vyska vyztuhy stolu + desky stolu je cca 90 mm, takze mi nepomuze ani original rozsirena sverka.
Ma nekdo prosim zkusenost, jak upnout? Napadlo me truhlarskymi sverkami upnout ke stolu nejakou desku a KMFS upnout k te desce. Nebo existuje nejaka neorigo delsi sverka?

Taky bych mel prosim dotaz k terminologii.
Nechci byt hnidopich, ani to nemyslim zle, jsem zacatecnik a chtel bych si udelat jasno.

Jaky je rozdil mezi brousenim a lapovanim? Na Wiky jsem dohledal, ze lapovani je: "Jde o dokončovací operaci, při které dochází k úběru materiálu účinkem volných zrn brusiva, které se přivádí mezi lapovací nástroj a lapovaný povrch."

U KMFS lapovacich SiC a Dia vyseku mi ta definice moc nesedi, protoze tam nejsou volna zrna brusiva....

A aby to bylo komplet, co honovani? Happy

Moc diky

bouhou vložil tyto přílohy:
IMG_20230409_141851.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2018
Ahoj, větší svěrka by mala stačiť. Moja má 93 mm.

Za mňa:

Brúsenie je kameňom a diamantom.
Lapovanie brusnými pastami, alebo diamantovým práškom naneseným na koži, dreve, papieri a iných materiáloch.

V skratke, ako to beriem ja, brúsenie môžeš provádět proti ostriu, po ostrí a vo všetkých smeroch čo ťa napadnú.

Lapovanie, honovanie, superfinišovanie, provadíš iba po ostrí, pretože inak by si riskoval, že zarežeš do podkladu brusiva (do kože, dreva, papiera...)

Ale je to viacmenej slovíčkarenie...

U nás v práci provádíme polishing, kde na superpresných strojoch diamantovým práškom v tekutine odoberáme z karbidu třeba len 10 nanometrov, čo je 0.000010 mm... Cool
Posláno:
Začátečník
Diky, tak ty pojmy brouseni a lapovani uz mi davaji smysl.

Kazdopadne u sverky uvadeji na strankach KMFS, ze lze upnout na desku max 79 mm. Ted jsem meril v realu nas stul(tech 90mm jsem mel z vykresu vyrobce) a ma dokonce 96 mm. Presah desky stolu je v realu 10mm. Tak to asi neklapne. Sad

bouhou vložil tyto přílohy:
IMG_20230409_141851_2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Tech 10 mm by mělo na uchycení stačit. Jinak lapování je prostě dokončovací operace, kdy se odebírá řádově méně materiálu, než v předchozích krocích. Terminologie není tak důležitá, důležitý je grit Happy. Jinak těmi lapovacími diamantovými výseky se dá bez problémů brousit proti ostří, osobně to tak dělám (na TS PROF).
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Začátečník
Diky, tak to je super zprava, ze to na tech 10 mm chytnu Happy. Ted nezbyva nez rozbit prasatko a objednat Laugh.

Vyznam lapovani uz snad chapu, taky je to asi obor od oboru, bych rekl. Jasne grit Happy Ale uz jsem zjistil, ze spoustu norem, podle, kterych se grit udava, tak v tom taky jeste trochu plavu..
Posláno:

Začátečník
Připojený: 8/26/2022
Upnuti za 10 mm podle me bude stat za houby. Mame v kuchyni podobnej stul, koupil jsem klasickou malou stolarskou svorku a zbrousil jeji horni celist aby se vesla do toho upinaciho otvoru.
Posláno:

Štamgast
Jj, máš pravdu, nedošlo mi to, když jsem to psal. Byla by potřeba svěrka s prodlouženou horní částí...

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20230414_083326.jpg.jpg

Posláno:
Začátečník
Sadu uz mam doma, vypada super. 👍 Potvrzuji, ze 10 mm je malo😁. Na stole to nedrzi a navic se tam ani nevejde to "madlo" sroubu. Provizorne zkousim na konferencnim stolku u televize a do budoucna neco zbastlim.. Mozna ta zbrousena obyc sverka👍
Posláno:
Začátečník
Zdravim, kdyz bych chtel k sade dokoupit balsu na lapovani, lze koupit napr. na Ali? Je pravda, ze kameny jsou kompatibilni s TS PROF, HAPSTONE nebo prave cinsky Ruixin? Diky
Posláno:

Štamgast
Pokud to bude mít stejný rozměr, jako KMFS kameny, tak klidně. Výhoda TS Prof i Hapstone je v v tom, že do toho upneš v podstatě jakýkoli kámem, ale u KMFS musí hlavně élka sedět na milimetr.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/10/2016
Chtěl bych zde poděkovat (asi Václavovi, vlastně nevím s kým jsem mluvil Happy ) za naprosto perfektní komunikaci, skvělé vysvětlení a opravdu velkou trpělivost s mými dotazy... Applause
Sada objednaná, tak k ní později napíšu nějaké postřehy začátečníka s broušením nožů s fazetou... Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum