ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/21/2019
Příspěvky: 486
Karfiol v celku varený v tlakovom hrnci 10 minút, následne rozdelený a zapečený na zemiakovo smotanovo syrovom gratine. Pekný deň prajem Ok


Rumunec vložil tyto přílohy:
IMG_20230522_170859_895.jpg.jpg


Cesta je cieľ.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2013
Příspěvky: 1,328
Brambory , chřest , krkovička v marinádě.


tolokan vložil tyto přílohy:
00000.jpg.jpg
000.jpg.jpg
00.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/10/2018
Příspěvky: 707
Letošní prvni rychlovečeře na šutru.


janm vložil tyto přílohy:
IMG_7913.jpeg.jpg
IMG_7916.jpeg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/6/2020
Příspěvky: 405
Tak zase pár kousků z mojí diety…. Vejce byly k snídani, kuřecí hokejky v nádivce k obědu…..a na závěr borůvkový moučník s drobenkou Happy


Sidonius.Fortis vložil tyto přílohy:
7A0DB9C8_9835_43C4_AF4A_10E0BE6818FC.jpeg.jpg
99E6DC50_85D3_4834_ACA6_5ED67EF423E2.jpeg.jpg
9738CB6F_5782_42E2_9276_958804F33612.jpeg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 11/27/2015
Příspěvky: 465
Zkouška litinového kotlíku


svestka11 vložil tyto přílohy:
IMG_20230528_111107.jpg.jpg
IMG_20230528_160712.jpg.jpg
IMG_20230528_123954.jpg.jpg
IMG_20230528_160728.jpg.jpg

Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/20/2021
Příspěvky: 45
Tož jak jsem na Lipové slibila, tak jsem se činila a tady je recepis na kváskový chleba. V podstatě jsem si postupně upravila tento původní recept od Maškrtnice zde: https://www.maskrtnica.cz/usaty-chleb/
Jak dosáhnout vitálního oživeného kvásku (rozkvasu) pro pečení tohoto chleba se dočtete právě v onom odkazu. A teď tedy to mé tajemství Grin

KVÁSKOVÝ CHLEBA
Konečné těsto:
160g vitálního celozrnného žitného kvasu
740g pšeničné hladké mouky
480g vlažné vody
18g soli
kmín, cibulka, semínka dle chuti...

Postup:
1. Všechny suroviny nahrubo smíchat v míse a nechat 30 minut odstát ať mouka nasákne vodu.
2. Hníst tak dlouho dokud ruce stačí (nemám robota). Hnětu na kuchyňské lince ať se do toho můžu opřít a pomáhám si kovovou štěrkou (alias kráječ na těsto).
3. Mísu ve které se zadělávalo těsto trochu navlhčit vodou, těsto do ní přesunout zpět a nechat kynout.
4. Těsto překládat 3-4x v prvních třech hodinách kynutí a další dvě hodiny nechat dokynout v klidu. Překládáním se těsto zpevňuje.
5. Těsto z mísy přesunout na pomoučenou linku, popřekládat a vytvarovat konečný bochník. Nachystat ošatku (mísu) do ní dát utěrku, vysypat poctivě moukou a bochník do ošatky přendat a zakrýt. Do ošatky se dává hezčí stranou dospod. Nechat asi 30 minut odpočinout.
6. Bochník v ošatce dát do lednice a nechat zrát 12-24 hodin.
7. Troubu pořádně nahřát i s hrubou pánví/kamenem/nebo na čem zrovna chceme péct na 250 °C horní i spodní ohřev. Dospod trouby dát nádobku na zapaření.
8. Chléb naříznout, vsadit na pánev a dát do trouby. Poté opatrně nalít asi 1dcl horké vody do nádobky vespod trouby, tím se trouba zapaří.
9. Troubu po 15 minutách pečení vyvětrat a teplotu snížit na 220 °C. Nádobku na vodu vyndat. Při odvětrávání chleba postříkat vodou z rozprašovače, bude pak mít lesklejší a křupavější kůrku. Dopékat přibližně dalších 20 minut.
10. Že je chléb upečený lze ověřit poklepáním na spodní stranu bochníku, vydává líbivý dutý zvuk. Nakonec nechat vychladnout na mřížce.

Možná to vypadá složitě, ale není, stačí trocha cviku a jde to raz dva. Osobně zadělávám dvojitou dávku těsta a peču nejčastěji dva bochníky, ať už to stojí za to Happy Kdyby byly dotazy tak sem s nimi.


Brooklet vložil tyto přílohy:
20230413_145729.jpg.jpg
20230414_123332.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris