ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
LED svítilny III. Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/7/2013
IRA napsal:
Dneska jsem si Fenixem propálil jeho futrál... Nosil jsem ho zamčenýho dvojklikem. Ale jak se jeden různě mele, holt se spustil. Přišel jsem na to až když to smrdělo. Lampa byla celá žhavá... A při tom vím, že nejspolehlivější uzamčení je povolení lampy v závitu. Jsem prostě debil... Beating

Zdar IRAOk Ok chodil jsem po krámě a říkal si, že se jim tam někde pálí izolace, pak mi bylo divný, že je to cítit všude, kam jdu…
No a pak už se mi z tý kapsy u bundy začlo kouřit tak že jsem ten Fénix radši vyndal a vypnul, než jsme spolu stihli lehnout a vstát z popela….. Wizard má pravduOk
Jarda
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
Tiež sa mi už podarilo prepáliť vnútornú priečku na taške aj bundu. Cry
Pri 15.000 lumenovej baterke je to rýchlo.
So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/17/2009
Možná i tyhle množící se "zážitky" budou důvod, proč výrobci jako Olight začínají do nových 1000+Lm kousků kromě tepelných ochran instalovat i "proximity" senzory Cool
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/11/2016
Ahojte, k narodeninám som si objednal a dostal Fenix E03 V2. Je to pekná hračka, svieti ako ďas Happy Ale teraz ma skôr trápi ako ju nosiť. Zväzok klúčov mám už teraz dosť veľký, plus jeu nechcem tam hneď celú obúchať. Zatiaľ ju nosím na šnúrke na krku, ale to je skôr núdzové riešenie. Radšej by som ju skôr radšej mal na opasku. Nemáte tip na nejaké šikovné púzdro, alebo nejaké nápady? Napadlo ma napr púzdro na Zippo zapalovač, ale nemal som možnosť to reálne vyskúšať. Svietidlo je kúsok menšie ako zapaľovač, takže zmestiť by sa malo.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2010
Ani "obúchaná" nevyzerá zle.

maško vložil tyto přílohy:
20230519_134432.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/22/2008
Tak musím říct, že se mi ta E03R V2.0 zalíbila už jenom z obrázků, musel jsem si ji koupit.
A chtěl jsem ověřit jestli by se dala sehnat levněji. Tak ano povedlo se, aliexpres opět nezklamal a přišla na 26,5 USD (597,76 Kč).
Opravdu se jedná o originální Fenix. A svítí to tedy moc pěkně.
Teď jen odpověď na obal. Tak futrál na Zippo na to bude velkej. Ale to nebude problém, příští týden pouzdro na míru udělám. Pak dám foto.

Milan - Chip vložil tyto přílohy:
20230602_123340.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Tak včera dorazila oproti predchádzajúcej verzii svieti lepšie veľkosť aj váha je v pohode ale to vystupujúce tlačidlo ovládania plus spôsob zapínania že v zamknutom stave stačí len na 3 sekundy podržať oproti starej kde ste museli 2 x rýchlo stlačiť to neviem ci je dobrý upgrade na baterku do vrecka nohavíc.

maško vložil tyto přílohy:
20230607_102840.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/22/2008
Tak rychlo pouzdro na novej Fénix vyrobeno.

Milan - Chip vložil tyto přílohy:
pruh.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
Sice to sem asi nepatří, ale mám z toho větší radost než z nějakě podělané lumenové svítilny.

Takže první den prázdnin s vůní petroleje 🛢️

janm vložil tyto přílohy:
IMG_8244.jpeg.jpg

Dal
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/2/2013
ono by možná vůbec neškodilo toto mimotématické vlákno obohatit i o jiné typy svítilen, než jen LED... ale dosti kacířských myšlenek po ránu...
Per pedes,
Nechaj noža - bolí koža, Mrtvému nože netřeba
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2007
Feuerhand, petromax a co dal se este povedlo tak ze se uziva dodnes?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Dal napsal:
ono by možná vůbec neškodilo toto mimotématické vlákno obohatit i o jiné typy svítilen, než jen LED... ale dosti kacířských myšlenek po ránu...

OT

A proc si jednoduse nezalozit vlakno na to urcene? At uz "Petrolejky" nebo "Svetlusky v zavarovacce". Nebo koneckoncu "Jine nez LED svitilny" kdyz uz bychom z nejakeho duvodu chteli setrit vlakny a splacat dohromady ovar se sachr dortem...

Ale proc proboha cilene cpat do vlakna "LED svitilny"neco jineho? Kdyz si budu chtit prohlidnout petroljky, tak po takhle pojmenovanem vlakne fakt patrat nebudu. A naopak, kdyz vybiram LED baterku, tak fakt nejsem zvedavy na "romanticke plaminky".
Posláno:

Pokročilý
Mne petrolejky nevadia takže v pohode aj sem Ok
Dal
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/2/2013
Tak jako on to cpe sem asi proto, že není jiné vlákno, co by se zajímalo o svícení, je to tedy obsahově nejpříbuznější.

Je spíše otázkou, jestli kvůli petrolejce, resp. "jiné než LED" zakládat vlákno. Rád šetřím vlákny, zpřehledňuje to celé fórum.

A vzhledem k tomu, že LED vlákno je zde vedeno jakožto mimotematické, nebránil bych se jeho obohacení i o jiné formy svítidel, primárně spojené s pobytem v přírodě, tedy nadále v duchu stávajícího vlákna LED..

Ale je to jen můj názor, takto knife.cz vnímám já.
Per pedes,
Nechaj noža - bolí koža, Mrtvému nože netřeba
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
Panove nebyl umysl tady spamovat nebo nekoho rozcilovat.

Pouze jsem projevil radost fotografii necim co sviti a neni na akumulator.

Necht muj prispevek a reakce na nej uplne klidne moderator smaze. Vubec nic se nedeje.

🪔 zdar a 🌞 v dusi
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/11/2009
Dale, proč ne. Taky mám prčovní petrolejku na štamprli paliva. Ten puch petroleje je mi příjemnější, než mnohé vonné svíčky. A ještě karbidku, ale té se bojím. Koupil sem i karbid, ale ještě sem ji nezapálil, nevím, v jakém stavu je těsnění.

vakovlk vložil tyto přílohy:
IMG_20230706_130505_529.jpg.jpg
IMG_20230706_130345_274.jpg.jpg
IMG_20201221_112504.jpg.jpg

Za všechno si můžu sám
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...

EM vložil tyto přílohy:
IMG_20230711_124833_01.jpeg.jpg

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/16/2011
Karbidky jsou super. Koupil jsem před časem otci na Aukru karbidku původně určenou na kolo, protože je to sběratel starých krámů, renovuje hodiny, nábytek atd.. A dělá to bílý kužel jak baterka, nádherná věc, dost mě překvapilo, jak to svítí. Netřeba se toho nijak bát, jen musí být funkční regulace kapání vody. Kam se hrabou petrolejky, s tím si člověk opravdu posvítí i do dálky. A chystám se i na nějakou hornickou. Ostatně do příchodu LED světel to ve velkém používali i jeskyňáři a dost jich to používá i dodnes. Malý kamínek karbidu a jasné bílé světlo hodinu.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Predpokladam, ze u tech jeskynaru to castecne bude i o tom, ze plamen (na rozdil od zarovky nebo ledky) tak trochu indikuje dychatelnost atmosfery.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/16/2011
U nás v krasech nejsou jeskyně s intenzivním výronem CO2, o jiných plynech nemluvě. Spíš jde o to, že tomu nevadí zima a vlhkost, nádobka s karbidem vydrží na rozdíl od akumulátoru na dny svícení a před větším rozšířením výkonných LED světel to poskytovalo podstatně silnější bílé světlo, než žárovka, nebo starší diody. Moderní karbidky - čelovky s piezzo zapalováním se vyrábí dodnes, vedle je často i LED světlo, tak si můžeš vybrat.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum