ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Brusná sada KMFS Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 4/6/2023
Martin Morávek napsal:
Pokud to bude mít stejný rozměr, jako KMFS kameny, tak klidně. Výhoda TS Prof i Hapstone je v v tom, že do toho upneš v podstatě jakýkoli kámem, ale u KMFS musí hlavně élka sedět na milimetr.

Ahoj, bude prosim sedet rozmer 23 x 160 mm? Btw, co si myslis o diamantech z Ali s vyssim gritem (napr. 3000). Je to k necemu, nebo vyhozene penize? Kazdopadne nejvetsi smysl mi zatim davaji ty origo KMFS diamantove lapovaci vyseky, co myslis?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Nevím, zmeř s origo KMFS kameny. Obecně ty čínské diamanty stojí za prd, takže já bych se jim vyhnul. Ale ty lapovací diamantové výseky jsou super, ty velmi doporučuju.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Začátečník
Připojený: 8/26/2022
Hanone, jak to prosim vypada s pripravkem pro dlouhe cepele? Na eshopu jej nikde nevidim a hodil by se. Happy Dekuji.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2007
Ahoj,

Máme ve výrobě, zdrželo se nám to o přípravky- snad by měly být dostupné konec září.
Každopádně prototypy máme v testování a vše OK.Ok

Malinko jsem se ještě zasekl na nových sadách VantaEdge, jak bude dokončeno samozřejmě přidám info.

nechovej se agresivně, jednej dominantně
fake to fake, soul to soul
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
Jsem popravdě zvědav.

KMFS bylo ve své chvíli dobře navrženo a našlo niku.

Nicméně, dnes jsem trochu skeptik a myslím, že na východě nespí.
Ts a H (z úcty kk cz produkci nepíši reklamu) jsou podle mě dál a lepší. A debaty o úhlech asi zpětně ani nevyzní moc dobře pro KMFS.

Vím, že jsem tady zavedený jako kritik, ale tak to vidím, v těchto dnech je KMFS až tak na nástupišti o kus dál.
Posláno:

Štamgast
Pořád je to jediná sada, co je opravdu dělaná z bloku ergalu, žádné odlitky, úplně nerozumím debatě o úhlu.

Je to asi jako porovnávat ložiskový nůž s hrstí šroubků a mraky dílků, proti například Lochse,
u KMFS se stále bavíme o integrální konstrukci. Tj i dlouhé a bezproblémové životnosti.

Já si nemůžu pomoc ale pořád radši držím přesný frézovaný ergal při broušení, než dřevěnou, či plastovou kuličku

Integrální konstrukce má své limity, ale je nepřekonatelná co do tuhosti životnosti a odolnosti se týče, tedy nerozumím nástupišti.

Je to jako psát Reevovi, že jeho konstrukce je zastaralá a ganzo, nebo jiná Čína už mají vložky framelocku.

Na závěr mi dovol Ti poděkovat za tvůj čas a srovnání a úctu k naší produkci

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
Kohn napsal:
Vím, že jsem tady zavedený jako kritik, ale tak to vidím, v těchto dnech je KMFS až tak na nástupišti o kus dál.

Víš co?
Když jdeš včas, není potřeba předbíhat, dostane se na všechny.
Ale tobě s těma blafama už ujel vlak 👋
Nevadí, jdi plácnout do vody, bude to stejně k užitku, jako tento koment 🐸🪷🌊
Posláno:
Štamgast
hamon napsal:
Pořád je to jediná sada, co je opravdu dělaná z bloku ergalu, žádné odlitky, úplně nerozumím debatě o úhlu.

Je to asi jako porovnávat ložiskový nůž s hrstí šroubků a mraky dílků, proti například Lochse,
u KMFS se stále bavíme o integrální konstrukci. Tj i dlouhé a bezproblémové životnosti.

Já si nemůžu pomoc ale pořád radši držím přesný frézovaný ergal při broušení, než dřevěnou, či plastovou kuličku

Integrální konstrukce má své limity, ale je nepřekonatelná co do tuhosti životnosti a odolnosti se týče, tedy nerozumím nástupišti.

Je to jako psát Reevovi, že jeho konstrukce je zastaralá a ganzo, nebo jiná Čína už mají vložky framelocku.

Na závěr mi dovol Ti poděkovat za tvůj čas a srovnání a úctu k naší produkci

zajímavé o té Lochse, kterou jsem vytáhl na světlo před pár dny.
Techniicky chápu, že je to opracované ok (však já kmfs vlastnil a užíval).

Jde o to upínání - tam se nechytáte, než to srovnám, tak na hapstone nebo tsprof je hotovo, a délku nože nebudu komentovat, pokud mám nůž s čepelí 20+ - což je v kuchyni normál, notabene o síle 2mm, tak to pruží a nedosáhne - promiň

totoro - sorry, nebudu nic odpovídat zvlášť
Posláno:

Štamgast
Kohn napsal:
Už stačí…

Posláno:

Štamgast
Gratuluji, já také vytáhl na světlo.
Jakou jsi vytáhl ty? pochlub se.

hamon vložil tyto přílohy:
65776340_124077985514508_2033188635585745449_n.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
totoro. tohle nám někdo smaže

ješitnost mi nedá - já psal, že jsem tu za hajzla -

a ty se chytneš jak hovno košilky

mé argumenty jsou, tvé ? ou, počkej, video z 80t beru.
Posláno:
Štamgast
hamon napsal:
Gratuluji, já také vytáhl na světlo.
Jakou jsi vytáhl ty? pochlub se.

no já nemám, já vytáhl v minulých dnech dotazy na Lochsu a najednou se objevuje - - k tv é gratuluji, to je super, chtěl jsem a měl inz. že koupím
Posláno:
Štamgast
jenže tohle nebyl flame

tohle bylo o tom, že jsem napsal, jak KMFS zaspalo a jiní jsou dál.

20+cm čepel(tenkou) neuděláš a když tak, to bude stát víc času než chceš

cz nátura to zbuší nebo zahubí, ačkoliv jsem původně pochválil její výrobu
Posláno:

Štamgast
jak jsem již psal, ten nosím a používám, a ten mě inspiroval ke konstrukci KMFS, Tobě asi přijde zastaralý a nedobrý jak jsi již psal, ale já poctivou integrální konstrukci mám rád, není to póza

hamon vložil tyto přílohy:
DSC_4206.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
hamon napsal:
jak jsem již psal, ten nosím a používám, a ten mě inspiroval ke konstrukci KMFS, Tobě asi přijde zastaralý a nedobrý jak jsi již psal, ale já poctivou integrální konstrukci mám rád, není to póza

jsi to nepochopil - já lochsu od S. sháním
Posláno:

Štamgast
Kohn napsal:
totoro. tohle nám někdo smaže
ješitnost mi nedá - já psal, že jsem tu za hajzla -
a ty se chytneš jak hovno košilky
mé argumenty jsou, tvé ? ou, počkej, video z 80t beru.

Ale o tom píšu, “zbytečné jak tento koment”.
Myslel jsem ten svůj. Protože mi přijde absolutně zbytečné mé posílání tě do 🍑, za tvé komentáře, které nepřináší nic pozitivního. Opakované & opakovaně.
Podívej se sám, co ti lidé píší:
Viz “Swiss” vlakno str. 245.
Viz již smazaný inzerát od mototechny, kde si dovolí spojit dvě platformy, aby vybral pro holku více.
Viz zde.
…všude jen vocasíš. Proč?

Vždyť tohle má být místo pro lidi, které něco spojuje. Za co jsou rádi. Kde se “sejdou”.

Ať jsme OT, vynech KMFS.
Jaký jiný, běžně dostupný, brusný systém české výroby a srovnatelné kvality znáš?
Ani prd. Jen srovnáváš.
Buď za to rád, je co.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
No, brousím na kamenech... Ale srovnatelnou sestavu jako KMFS české výroby fakt neznám. To jsi, pane kolego, poněkud přestřelil.
Tahle souprava by se mi líbila, ale.... Tak zůstanu u kamenů.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 8/26/2022
Dekuji za odpoved. Na ten pripravek se tesim - na kuchynaky to bude parada. Bez nej to delam na 2 upnuti.
Jinak ja jsem se sadou spokojen. Beru ji hodne na pansky jizdy - vzdy nabrousi nekolik nozu k plne spokojenosti.
Posláno:
Štamgast
"Ať jsme OT, vynech KMFS.
Jaký jiný, běžně dostupný, brusný systém české výroby a srovnatelné kvality znáš?
Ani prd. Jen srovnáváš.
Buď za to rád, je co."

tak to je přesně to na co tu ukazuji dlouho dobu a za co mě nemáte rádi (někteří to chápou, ale to je mi napsáno jinak než zde) -

podstata mého psaní není to, že haním něco českého (což jsem zdůrazňoval, že naopak chválím tu snahu a ten vývoj a to kam se to dostalo) - podstata MÉHO komentu byla kritika na základě zkušeností a tedy snaha o feedback pro výrobce, který není bblec a snad něco vymyslí.

Tvůj post naopak poukazuje na tu českou připosranost a to samé, co jsem již psal: "koukej se zařadit, sedni na prdel, nedržkuj, buď rád, že jsi a hlavně nic neřeš a nepřepínej" - tj. 40let komunistů a české sračky tu bude navěky a zůstane v hlavách pořád, protože si to tak děláme a chceme to! Jsi sráč a a tak jím zůstaň a nikomu nic neříkej. To je přesně to co soudruzi chtěli. Kdyby takhle myslel i Hamon, tak ten KMFS nikdy nerozjel a nikdy by to nedotáhl, tam kde je. Nicméně znovu opakuji, je to potřeba dál ladit - a mé postřehy po užívání - jsou ku jeho prospěchu.

Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
OT
Pokud "mé postřehy po užívání jsou ku jeho prospěchu", neni lepsi napsat jemu a ne startovat flamewar na foru?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum