ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Spyderco II. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/29/2011
Normální to není, pravděpodobně se tam dostala vlhkost, což může být i špatným skladováním, přechodem ze zimy do tepla atd.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
Použitý možno nebol, ale ako už spomínali je to uhlikova oceľ a táto limitka je z roku 2020. Spyderco modely v uhlíkovej oceli zvykne dosť namazat a ešte dávajú do krabičky tie sáčky proti vlhkosti. Ktovie ako bol nôž skladovaný tie tri rokyNeutral

Always look on the bright side of life...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 3/16/2008
Holt špatně namazany před skladováním :/.
Stříkni Balistoll, Brunox nebo něco takového, nech působit, co půjde se rozpustí a to setřeš hadříkem. Zbytek by mohl jit gumou na tužky tou úplně ubyč bílou. Tim dávám dolu zbylé fleky já.
Je lepší mít nůž a nepotřebovat ho, než potřebovat nůž a nemít ho.
EDC:SPD Military Fluted GoldScrew, Fenix PD35TAC
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/5/2013
Pokiaľ skladuješ nože z ocelí citlivejších na vlhkosť,carbon a tool-teda uhíkovky a nástrojové ocele,je dobré ich mať v uzavretom priestore.V skrinke či presklenej vitríne môžeš regulovať vlhkosť vzduchu.Ja mám u pevných v nádobe vysypaný silica gel.U zatvárakov mi zas odkvapkáva
Ceresit-Pohlcovač vlhkosti.Náhradné tablety Ceresitu je treba kupovať neutrálne,teda bez vône.Funguje to skvele.Každý má doma inú percentuálnu vlhkosť vzduchu čo mohlo spôsobiť aj tvoj
problém.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2015
Ok...diky vsem za rady Ok ....p.s. pytlik proti vlhkosti byl u noze celou dobu.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/20/2020
Ahoj ak by niekto mal doma čiernu skrutku na pivot na pm2 rád ju kúpim.Ďakujem.
Môj pôvodný účet bol Peto5 a nehanbím sa za to...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/12/2008
Dávam na porovnanie Victorinox Rangergrip 52 so Spydercom Resilience

Dido vložil tyto přílohy:
20230907_141423.jpg.jpg
20230907_141516.jpg.jpg
20230907_141711.jpg.jpg
20230907_142242.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Ahojte

Môžno to je otázka pre každého samozrejmá, ale ja sa chcem opýtať, s čím mažete svoje spyderca nože, alebo iné zatvaráky. Myslím otočný čap.

Ja som to doteraz mazal olivovým olejom, ale neviem, či to je úplne najlepšie, stretch, čo som mal sa mi potom dosť zanášal vo vrecku chumáčikmi z tkaniny (tepláky, rifle ...) lepilo sa to na ten olej v okolí čapu a poistky. No možno som tam toho dával veľa.

Objavil som BÖKER OIL-PEN olej pre nože 2.0
napr. tu https://www.knifestock.sk/boker-oil-pen-olej-pre-noze-2-0-09bo751-p4137

Keďže s ním krájam prevažne jedlo, tak by som chcel olej, ktorý by bol vhodný aj na styk s potravinami. Píšu pri tom oleji - Fyziologicky nezávadné podľa DAB a LFGB a dokonca schválené pre potraviny (USDA a FDA). No vôbec neviem, čo sú to za normy. Či je to naozaj OK.

Ďakujem za odpovede.

Dido vložil tyto přílohy:
Boker_Oil.JPG

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/20/2020
Ahoj môj názor:používam práve tento olej z fotky.Je super aj vďaka aplikačnej ihle,.Ja si nemyslím že je nejako potrebné riešiť styk oleja s potravinami nakoľko k nemu nedochádza aspoň si to teda neviem predstaviť...
Môj pôvodný účet bol Peto5 a nehanbím sa za to...
Posláno:

Štamgast
Ten oliváč mě teda rozesmál Grin . Já používám teď na podložky i ložiska všech zavíráků KPL a je fajn.

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
Výst_ižek.JPG.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Dido

Ja som ho dostal pri nejakom nákupe na Knifestocku.Oproti Konkor 101 (môj favorit) je dosť hustý.
Na Victorinox je fajn no tam kde chceš rýchlu akciu čepele,u spyderca otváranie švihom palca,tam by som ho nedoporučoval.Na OTF už vôbec nie.Pokiaľ to tam kvapeš bez rozobratia tak tento olej moc vhodný nie je.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/5/2022
ja pouzivam Heretic OTF oil a spokojenost. U nas prodava Moskito
CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:

Štamgast
A ešte ak môžem jednu otázku teraz priamo k spyderco nožom.

Brúsia všetky pod rovnakým uhlom myslím PE.

Z výroby (resillience, Stretch 2 xl) majú geometriu ostria 30 stupňov, alebo 40?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
Presne ten Boker oil-pen som raz pouzil na loziska a cepel sa doslova zadrela. Mozno dobry na podlozky, na loziska urcite nie..
"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
KPL je k dostání ve třech hustotách. Střední KPL Original (stříbrný, jak postnul Martin) se mi zatím osvědčil snad nejlíp z toho, co je na trhu, u podložek a vlastně ještě víc u ložisek, jak co do chodu čepele, tak co do sajrajtu po rozebrání. Viskozita je zcela dostatečná a (aspoň u mě) je asi jediný, který zůstal v ložisku v dostatečném minimálním množství i po běžném promytí nože (běžné nošení, ne krev nebo tak něco). Heavy by podle hodnoty viskozity asi ložiska skutečně mohl "zadřít". Je to samozřejmě jen moje zkušenost, ale za sebe můžu KPL Original vřele doporučit Happy .
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Dido napsal:
A ešte ak môžem jednu otázku teraz priamo k spyderco nožom.

Brúsia všetky pod rovnakým uhlom myslím PE.

Z výroby (resillience, Stretch 2 xl) majú geometriu ostria 30 stupňov, alebo 40?

Brousí to ručně, takže každá kudla je jiná. Při přebrušování se drž mezi 30 a 40 stupni.

Chloupek: Ten heavy se používá např. na mazání detentu (což osobně nedělám). Ale nevím, na co bych použil ten nejřidší.
Posláno:

Štamgast
Niečo brúsia aj strojovo,nie každý model.
Vo videu od 6:45 min.

Posláno:

Štamgast
Jo, tohle už jsem viděl, na videu dokonce čepel z Para 2, kterou už jsem viděl mnohokrát s pěkně křivou fazetou. Takže bude to mají blbě seřízené, nebo na tom nedělají všechny čepele, nebo prostě kecají.
Posláno:

Štamgast
Strojové brúsenie nemusí byť nutne estetickejšie.Pri masovej výrobe sa tým šetrí čas.
Victorinoxu to občas uletí,Leathermanu zubaté ostrie vcelku ide no to hladké býva tragédia.
Čo som postrehol u Para 2 a 3 tak boli fazetky dosť podobné.Jedna strana OK no strana s pavúkom nerovnomerná a špička im často uletí.U Para 2 a 3 je to masová výroba,tam by som im ten stroj aj veril.
Posláno:

Štamgast
Neřeším estetiku nebo finish, ale souměrnost. Pokud to dělá stroj, čekal bych že to bude perfektní a hlavně na všech kudlách stejné, což není. Takže moc nechápu, k čemu ten stroj mají. Jinak na fotce špička mého PM2 Maxamet:

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20220424_094016.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum