ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Potřebuju poradit Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2009
Miloslav Zítek napsal:
Já vím , že se to nemá, ale už mi jde o kotníky - jak se zbavit krtka?!?!?! Karbid nezabírá a vidle s elektrikou píchat po zahradě nechci.

Tak ja používam toto👍.

Motorkar vložil tyto přílohy:
1694628405063578393528810663651.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/9/2009
Motorkar napsal:
Miloslav Zítek napsal:
Já vím , že se to nemá, ale už mi jde o kotníky - jak se zbavit krtka?!?!?! Karbid nezabírá a vidle s elektrikou píchat po zahradě nechci.

Tak ja používam toto👍.

To je čo ,za oné?Jako to funguje?
Cokoli děláš, s rozumem čiň a na konec mysli.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/2/2014
Limak napsal:
Motorkar napsal:
Miloslav Zítek napsal:

Tak ja používam toto👍.

To je čo ,za oné?Jako to funguje?

Je to myslím jasné. Je to jatočná pištoľ , ktorou krta strelíš do čela a je po vtákoch..😉
Ale vážne, My sme svojho času vyskúšali na odplašenie krtov, snáď okrem napalmu, úplne všetko. Neviem čo pomohlo, ale dnes krtov nemáme. Myslím, že to bol stále rastúci stavebný kravál čo ich vyhnal.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Rušička a hned vedle krtinec..... Žena to, už zoufalá z jahod a okurek, jak tam rejdí, tyhle věci koupila a nic. Rejou dál. Jak tam zareju zelený hnojení, přilezou žížaly a za nimi už 2. rok krtek. Asi budu používat jen strojená hnojiva.... Což mi vadí.
A dostaveno máme. Tak budu shánět odpuzující gel a zkusím minitablety s chlorem. Zbytek do bazénu..
Ale ta jateční pistole - do díry a tlak. vlna by mu dobře dělat neměla.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2008
Ahoj Mílo !!!
Kamarád má na zahrádce do země zatlučenou kovovou trubku - cca půlcoulka (dole špička, aby se tam nedostala hlína), do té má zasunutý roxorový drát a na něm větrník vyrobený z petlahve. Jakmile fouká vítr, přenáší to chvění do země. Kamarád říká, že to funguje...
Zdravím do Bělé
Willie
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Miloslav Zítek & Limak>> Ta "jatocna" pistol funguje na 99%, niekedy sa stane ze sa "netrafi". Je to v predaji ako ze na hlodavce lebo krt je chranene zviera aj v nemecky hovoriacich krajinach Mam to +-20r. od kamarata co robil spravcu na golfovom ihrisku v rakusku,vravel mi ze to tam pouzivaju vsetci ,lebo to jedine funguje. Postup je nasledovny Tak ako je fotka je to v stave "natiahnute" uz len zasroubovat ten zavit do ktoreho sa vlozi slepy naboj 9x17mm. Cele sa to strci do CERSTVO urobeneho krtinca . Treba opatrne krtinec odhrabat aby si nezasypal dieru ,tu jeho chodbu ,musi byt volne priechodna aby krtovy robila prievan (ten mu vadi) a on pride ten prievan ucpat a ako tak tlaci pred sebou zem tak stlaca ten okruzok na tych gulatinkach a pomali stlaca spust po vystrele cez 2.5mm dieru ho ten tlak vzduchu zabije uplne spolahlivo aj 15cm zemy ked bude pred sebou tlacit
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Miloslav Zítek napsal:

A kolik máš na zahradě slimáků Wink
Krteka HMYZOŽRAVCE přítomnost znamená sice zdravý životní prostor, ale jistě je to agent dochtorů z ortopedie. Možná rovnou z protetiky.
Stejně jako ty zkurvený vlaštovky a jiřičky, který přináší do domů šteští. Ale nějaký to štestí nikdo nepotřebuje Grin kór když má posraný parapety i fasádu.
Lovu zdar

POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Hele, nám hnízdili rorejsi pod střechou a tak jsem dal prkno na "balkon" a bylo. Jenže už ti staří jaksi nejsou a mladí to nenašli.
Ale ten krt je ..Angry .. ( ošklivé slůvko si dosaď - zná-li ho) Happy
RS
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/2/2011
Zdravím,potřeboval bych poradit,jaké lepidlo se používá při broušení minerálů?Lepil jsem epoxem,že ho po broušení nahřeji a kámen z tyčky sundám.I když jsem měl kámen ve vodě a tyčku zahříval,bohužel mi poraskal😵‍💫.Díky RS
Pište mi prosím raději email než PM.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/8/2010
Třeba je chyba v technologii. Když tyčku nahřeju, zvětší svůj objem a roztrhne kámen. Co zkusit nahřát kámen třeba v oleji na 150 nebo až 200 c, pak by to mělo jít sundat. Nemám s tím ale zkušenosti, jen uvažuju logicky.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/5/2022
co vterinak,ktery by pak moh povolit pod acetonem?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
RS: Kamenářský tmel je roztavená směs 1 dílu šelaku a 2 dílů jemné cihlové moučky s přídavkem trochy vosku (nutno vyzkoušet, není nezbytná přísada).
-
- Jiné návody: tmel kamenářský - a) téměř bezbarvý, směs čisté kalafuny, bílého vosku, a kanadského balzámu; - b) směs šelaku, vosku a cihlové moučky.
-
- tmel zlatnický - zasazovačský, na vyztužení nebo připevnění šperku, obvykle směs kalafuny, šelaku, plavené křídy, obuvnické smoly, asfaltu ap. Požadavek na vlastnosti: vodostálost, přilnavost, vhodná roztopnost v tuhotekutý stav a zastudena tvrdost se soudržností.
- a) 1díl šelaku a 2 díly jemné cihlové moučky;
- b) 1díl černé obuvnické smoly, 2 díly kalafuny a dle potřeby zahuštění bolusem;
- c) 4 díly pryskyřice, 4 díly kalafuny, 2 díly plavené křídy, 1 díl bolusu;
- d) 1díl pryskyřice, 4 díly kalafuny, 8 dílů plavené křídy a trochu vosku nebo šelaku.
Příklad přípravy: na ohni v železném hrnci se rozpustí kalafuna a pryskyřice, za stálého míchání se postupně přidává jemná plavená křída bez hrudek a nakonec několik lístků šelaku pro dobrou přilnavost. Směs nesmí být hustá ani řídká. Hotový přípravek se vylije na mokrou kameninovou dlaždici a po ztuhnutí se roztluče na menší kousky. Rozpustný lihem.
-
- Tmelka - kuželovitý roubík z tvrdého dřeva, na níž se natmeluje drahokamová surovina pro broušení nebo šperk pro zasazení kamene. Pro broušení diamantů měděná z důvodu vyššího vývinu tepla. Dutá mosazná nebo železná tmelka pro broušení kuliček. Natmelení šperku tak, že tmel na tmelce s příp. doplňováním se plamenem mírně zahřívá až je těstovitý, jemně se zahřeje šperk a vtlačí do tmelu, kterým se ještě překryje natolik, nakolik je potřebný přístup k osazně pro zasazení kamene. Doporučuje se před natmelením opatřit šperk jemnou vrstvou ve vodě rozmělněné hlinky nebo plavené křídy, která se nechá zaschnout. Sejmutí šperku rozehřátím tmelu nebo zastudena odklepáváním tmelu kladívkem. Odstranění lnoucích zbytků tmelu rozpuštěním v lihu nebo vyvařením v hydroxidu draselném.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2019
Ahojky, jojo Surg to píše přesně Applause

https://www.youtube.com/watch?v=DnLdxBvcjUw
RS
Posláno:

Štamgast
Díky moc všem za rady👍.Minule mi to odlítlo vlivem tepla při broušení,tak jsem zvolil ten epox,ať to drží,drželo to fest🤪.RS
RS
Posláno:

Štamgast
Slovy klasika,nevydržel muka čekání,až si pořídí kamenářský tmel,vyzkoušel jsem se staženýma půlkama tavné lepidlo,a myslím,že dobrý🙂.

RS vložil tyto přílohy:
20230925_165626.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Nemáte tip na kvalitní krumpáč? Je fajn, že se dají koupit už od 150 korun, ale to jsou hrozná kopyta, se kterými se prakticky nedá pracovat. Jediné, na co jsem narazil a zdá se mi to sympatické, jsou krumpáče Krumpholz. Ale nikdy jsem je neviděl naživo a nechce se mi ho kupovat naslepo. Cena je tam jinde.
https://www.e-les.cz/Krumpac-Krumpholz-2-5-kg-2013-d6400.htm

Případně, kdyby tady byl někdo, kdo by byl ochotný mi ostří tak na dvou krumpáčích vytáhnout a zakalit... Někde na trase Praha - Žatec.

Díky za reakce
Je to boj
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
nemá nikdo zkušenost z damaškem z alliexpresu ?Jedná se mi o polotovary na výrobu čepelí.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/5/2013
tolokan napsal:
nemá nikdo zkušenost z damaškem z alliexpresu ?Jedná se mi o polotovary na výrobu čepelí.

Podívej se tady, u konce stránky jsou nějaké informace od "slona"
https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=1154626#1154626
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/8/2021
INMU napsal:
Nemáte tip na kvalitní krumpáč? Je fajn, že se dají koupit už od 150 korun, ale to jsou hrozná kopyta, se kterými se prakticky nedá pracovat. Jediné, na co jsem narazil a zdá se mi to sympatické, jsou krumpáče Krumpholz. Ale nikdy jsem je neviděl naživo a nechce se mi ho kupovat naslepo. Cena je tam jinde.
https://www.e-les.cz/Krumpac-Krumpholz-2-5-kg-2013-d6400.htm

S tim nepomuzu, mam stary krumpac na stavbu, ne do lesa, buhviodkud, uz ohlazeny, ale sutr rozkrapne, kdyz se blbe trefim, aniz by se neco odstiplo Happy

Kdyz jsem byl na brigade v lese, tak jsem zlomil nasadu. Kdybych hledal krumpac dnes, koukal bych taky jak je ta houzevnata, jestli teda hodne pacite.

Krumpholz mi nepripada moc drahy. Onehdy jsem v zahradnickych potrebach obhlizel Fiskarsy a ty staly okolo 3,000... Ty jejich umele nasady se asi jen tak nezlomi, a tvrdi, ze zabranujou vibracim Happy ale ty prachy...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
navstevnik napsal:
S tim nepomuzu

Hmmm, u toho bych zůstal, už přeslabikovat, díky chybějící diakritiky, byl nadlidský úkol, a při chybějící přidané hodnotě sdělení, bych zůstal u původního sdělení, " S tím nepomůžu ", anebo, ještě lépe, bych se spíše zdržel komentáře...Confused
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum