ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Na rok s Pioneerem Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/11/2013
marin996 napsal:
Tyler napsal:
Jen návrh, i pokud se sám třeba nepřihlásil, bylo by fajn jeden nůž (za mě ideálně s číslem 1 série) věnovat Milanovi Pokornému.

Souhlas, cenu toho jednoho bych rozpočítal mezi ostatní. Přeci jen je to jeho logo Ok

Za mě je to dobrý nápad👌🙋‍♂️
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/29/2007
marin996 napsal:
Tyler napsal:
Jen návrh, i pokud se sám třeba nepřihlásil, bylo by fajn jeden nůž (za mě ideálně s číslem 1 série) věnovat Milanovi Pokornému.

Souhlas, cenu toho jednoho bych rozpočítal mezi ostatní. Přeci jen je to jeho logo Ok

Nejen logo, i ta virtuální knihovna, hospoda, obývák, dílna... Každý si doplní, jak se na Knifu cítí. Ok
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
Tak jsem dnes dostal smutnou zprávu z Victorinoxu.

Bohužel neprojde z našich požadavků nic kromě barvy. Tj. mohli by nám udělat serii nože V.Pioneer ve vybrané barvě, ale tím celá customizace končí, Striktně se drží interních pravidel, které nedovolují mimo jejich limitovaných edicí vyrábět jiné externě. Takže ano v jakékoliv barvě lze objednat jakýkoliv alox model, ale to je vše co lze.
J Neutral
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Ale to není zase tak smutná zpráva. Tak by nám udělali sérii Pionýrů ve vybrané barvě. To by taky bylo fajn.
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Myslím že bez loga knife.cz to postrádá smysl.
Pokud jsem to správně pochopil. Na té barvě by až tak nezáleželo.
Je to velká škoda😪
Posláno:

Štamgast
No a nešlo by dohodnout logo na čepel? Když může mít logo či nápis na čepeli klub sběratelů SAK z kdejaké díry (s odpuštěním za slovo)?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/22/2008
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Asi bude potřeba si neplést, co je ochotný pustit Vicotrinox ze své fabriky jako hotovou "limitku pro někoho" a nemám problém věřit tomu, že je to jednoduše tak, jak píše Kohn. Že prostě tohle nedělají.

Objednat u Vinoxu třeba 200, 500, 1000 kusů Aloxů není zjevně problém, a to v jakýkoliv barvě. Ale jinak jde o standardní kudlu, nic extra, nic postaru, prostě běžný komukoliv dostupný model.

Ty "limitky" viz zmíněné Messerundco nebo klubové nože budou evidentně dělané dodatečně, tzn. že kudly mně dodané Vinoxem si musím ještě někde nechat ogravírovat, olaserovat apod.

Je samozřejmě možný, že zavedený oficiální dealer, který Victorinoxu zajišťuje pravidelný vysoký odbyt, si může čas od času říct o skutečnou svoji limitku, kterou mu udělají sakumprdum ve Švýcarsku. Ale my tady rozhodně nejsme zavedený prodejce, takže i kdyby tahle praxe fungovala, smolíka máme tak jako tak.

Jinými slovy... Kudly mít můžeme, ale jen kudly v barvě, logo by se muselo dodělat někde tady. Což jsou úkony navíc, v podstatě voser pro organizátora s dalším zařizováním, kterému by se z mého pohledu neměl nikdo divit, pokud v tuhle chvíli řekne, že do takhle rozkouskovanýho projektu se mu už nechce. Už takhle velký díky za celou myšlenku a celkovou snahu, Jirko Ok
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Štamgast
Ano, je to tak.

Oni udělají limitku v barvě, ale zbytek je dodělaný jinde. Tj. logo nebo nápisy laserem či jiné další úpravy už nejsou udělané ve Victorinoxu.

I mi CZ zastoupení dalo nabídku, že nám ty vinoxe označí v ČR, že na to mají člověka. To mu se mohu jen pousmát, to bychom to mohli nechat udělat někoho tady, třeba Mydlinku.

A kupovat serii sto dvěstě ks v barvě je hezké, ale jaksi to postrádá ten kýžený efekt.

Ostatní požadované úpravy prostě udělají, jen když to "vymyslí" někdo u nich a budou to vyrábět all around the world. Nikoliv tak, jak jsme chtěli.
Cry
Posláno:

Štamgast
Kohn napsal:
... A kupovat serii sto dvěstě ks v barvě je hezké, ale jaksi to postrádá ten kýžený efekt ...

OK. V každém případě Ti děkuji za to, že ses o to pokusil Admire
Posláno:
Štamgast
de nada
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/28/2018
Díky. Je to škoda, ale zase kdyby udělali cokoliv včetně starých křížů, asi by devalvovali zase jiné limitky...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Ono je to tezke (nevdecne obema smery).
Kdyz by cokoliv udelali "jen jednou", co kdyz pri zadani objednavky s knife logem Kohna predbehnu?
A naopak, kdyz by udelali cokoliv kolikrat chci, co kdyz si tyden po Kohnovi objednam tisic kusu tehoz a tim "jeho limitku" totalne znehodnotim?

Nemluve o tom, ze pokud jde "jen" o loga, vlaknovy laser na znaceni kovu si dneska muze koupit kazdy, kdo ma do pr*ele diru, takze docela chapu, ze se jim timhle smerem nechce...

Kazdopadne diky za usili do toho investovane.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/16/2019
Tak co nožík?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/18/2011
Také mě to zajímá, jak se má Pioneer po dvou měsících, kdy u Tebe maká jako jediný nožík?
Na rovinu, takový nožodetox bych nedal, přiznávám..😄
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Ještě k těm limitkám na zakázku, s dovolením přidám svou "trošku do mlýna". Pár roků jsem pracoval ve strojírenské výrobě, i když původně strojař nejsem. No a změnit nějaký výrobní postup nebo vyrobit něco, co se nedělalo běžně, nebylo až tak jednoduché. Pokud to šlo na CNC, tak to znamenalo přeprogramovat stroj, vyměnit nástroje, vychytat všechny vůle a nedostatky atd. Nebo se to muselo udělat ručně, tj. na každou blbost nějaký přípravek, doraz, vyzkoušet, vychytat mouchy... Takže například výroba třiceti vzorků zabrala hodinu, ale příprava celý den, pokud šlo vše hladce.
Tím chci říct, nevěšte hlavu, že vám Victorinox nechce vyjít vstříc. Je to sice škoda a samotnému by se mi líbil alox s očkem postaru, ale pokud to nemají v běžné výrobě, tak tu "neochotu" celkem chápu.

Švýcarák pro život, ostatní pro radost.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/18/2020
Moc zajímavé téma Pioneer je také moje srdcovka mám 91 ročník ale potřeboval bych 81 k datu narození Grin

Saam vložil tyto přílohy:
20210401_175911.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/6/2020
Zdravím vespolek. Luďku, jak to vypadá s tvým soužitím se švýcarákem, jakožto jediným zavírákem po tolika měsících? Stále jsi věrný? Nebo jsi se nechal zlákat něčím jiným ostrým?
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/28/2018
Ahoj. Taky by mě z toho zajímal nějakej výstup. Už sem myslel, že se mu něco stalo, ale Luděk se tu normálně vyskytuje.
Vzhledem k tomu, že ve vedlejším vlákně vybírá TK3, tak to asi dopadlo jinak.
Ale mohl k tomu sám něco napsat...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2013
Ale kdeže, nedopadlo to jinak. Naopak! Svému předsevzetí jsem věrný, jiný nůž nepoužívám. Připravuji si k tomu nějaké povídání, ale zatím jsem to ještě nedal dostatečně dohromady. Obrázek obnošeného Pioneera přidám zítra, čestné skautské! Happy Cool
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum