ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/8/2010

ZLOjasna vložil tyto přílohy:
Screenshot_20231011_221306_Minta.jpg.jpg

Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
I-I
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/11/2021
Computer, enhance!
Amazon dull sharp trainer inspiring luxurious, $5.99, blue-lite special?

Ne, vážně. Ručka vypadá jako z takového toho typického tržiskového, zatímco čepel jako z nějakého Benchmarku. A nesedí vzájemně počet děr v ručkách. Co je to tam na těch fakultách učí? Grin Třeba je to jenom umělecká licence 🤷
Berte čistě v rámci silně nadsazeného bali-humoru. Porfolio má jinak v pohodě.

A nebo je to prostě Bear & Son.

I-I vložil tyto přílohy:
385263833_167866363037074_7499282109613689920_n.jpg

🦋💙
I-I
Posláno:

Pokročilý
Benchmade 85 bude příští rok opravdu discontinued. Sekl jsem se jen o pár měsíců. Pravděpodobně Necron někdy v průběhu vývoje odložili, čímž se odložilo i ukončení výroby modelu 85. Někdo se prokecl obchodníkům, odložilo se to a ještě chvíli se vyrábělo. Teď je dlouho na oficiálním storu vyprodaný.
V katalogu pro rok 2024 už totiž zůstal jen a pouze Necron.

Takhle na první pohled mě určitě neuráží scimitar tvar čepele v S30V. Evokuje ve mně vzpomínky na Talisong nebo scimitar variantu Omeme. Šli docela na jistotu, aby se asi neopakovalo pozdvižení okolo čepele modelu 87.
Ručky vypadají opravdu jako nějaký ledabylý mod pro BRS Replicant. Ovšem i když by se na první pohled chtělo říct, že replikovali Replicanta, přidali i něco málo navíc, čeho by se u jakékoliv G10 varianty Replicantu muselo dosahovat modováním, které tu v EU zrovna moc nejede.
Konfigurovatelná závažíčka, absence pojistky bez ovlivnění váhy/vyvážení po jejím odebrání, prodlužováky ruček, zvýraznění safe handle pro jednodušší orientaci... možná i barva šroubků by se dala považovat za mod, protože Replicant má z výroby jen tu základní "přírodní" od USA Knife Makeru a lidé si pak dokupují různé titanové.
Tady se nabízí otázka, z čeho budou linery a hardware? 🧐

Ne, že by mě nějak dvakrát lákal, ale jsem hodně zvědav, jak bude ve finále hodnocen a přijat flippery, na které zjevně cílí.

A ty fotky jim snad fotil ZLOjasna, no ne? Razz mrGreen

I-I vložil tyto přílohy:
1.jpeg.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Teď jsem na to myslel. Jak je to dlouho, co jsem se ptal, jak je to s ukončením výroby BM85...?
No a je to tady.

Necron je rozhodně úplně něco jiného, než na co jsme od Benchmade zvyklí, ale jak se říká, "sto lidí, sto chutí". Za mne si určitě své příznivce najde.
Jen ta cenová politika Benchmade jde trochu proti proudu. Cena MSRP 500 / 550 USD mně přijde trochu mimo. Ano hovoří se reálně o 425 USD, ale například v porovnání s Chimerou V2 od Jerryho Homa, která začíná na 419 USD to je stále dost.

Za mne můžu říct, že se mi docela líbí Happy
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Na Blade Show West představuje Jason Brous nový balisong.
Designově tak trochu "tržnicák", tak uvidíme, jak uspěje v současné konkurenci. Jeho poslední model BlackCell byl docela propadák...Confused

Tomáš vložil tyto přílohy:
image0.png.jpg

"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Podle Jasona ho navrhli ve spolupráci s Bramem Frankem. To je samozřejmě ve světě martial arts legenda, ale nic to nemění na tom, že ten design mi přijde opravdu tržnicově. Prosím berte to jako čistě můj subjektivní názor.
I-I
Posláno:

Pokročilý
Necron bude pravděpodobně začínat pod MAP cenou. MSRP bývá o oněch 15 % nižší. To ale neznamená, že se nemůže dostat do nějaké slevové akce, což se o HOM Design a podobných modelech říct nedá.

Brousův počin působí na první pohled opravdu celkem pouťově.
To je totiž přesně ten legendární nůž, který se budou ty pouťové pokoušet kopírovat dalších 15 let 😅

_______

S čím nejdivnějším jste se pokusili udělat helix? U mě to byla naposledy asi baseballová pálka. Ale takové kladivo?

_______

🦋💙
Posláno:

Štamgast
I-I napsal:
Benchmade 85 bude příští rok opravdu discontinued. Sekl jsem se jen o pár měsíců. Pravděpodobně Necron někdy v průběhu vývoje odložili, čímž se odložilo i ukončení výroby modelu 85. Někdo se prokecl obchodníkům, odložilo se to a ještě chvíli se vyrábělo. Teď je dlouho na oficiálním storu vyprodaný.
V katalogu pro rok 2024 už totiž zůstal jen a pouze Necron.

Na US e-shopech je ukončení výroby BM85 už oficiálně. Tak to vypadá na doprodej skladových zásob a bude konec.
Jinak na www.nuz.cz je BM85 momentálně v akci za 15385,- Kč.

Tomáš vložil tyto přílohy:
IMG_0607.png.jpg
IMG_0611.jpeg.jpg

I-I
Posláno:

Pokročilý
Cena 15 385 Kč byla i na Knifestocku asi týden před Tvým příspěvkem, dokud se nevyprodalo. Tipuju, že to bude nějaké oficiální dohodnuté dno pro český trh nebo něco na ten způsob.

Taky je teď ovšem skladem BRS AB 3.0 na CT za 455 EUR, což pro mnohé flippery bude lepší volba.

Krom toho je na CT i EPS 101. V zahraničí byl teď jednu dobu celkem v kurzu.
Gunmetal a Black.

___

Taková zajímavůstka - balisong s klipem na boku ručky na spaceru

___

Vrátím-li se k tomu nakousnutému skladování, všechno se to bude podřizovat tomu, kolik prostoru a času tomu chce každý věnovat.
Řekněme, že pro mě by třeba vitrína byla přestřelená, ale dokážu takový způsob vystavení ocenit.
Vyberu si na dlouhou dobu jeden balisong (teď to byl asi dva týdny Skeleton, jinak pořád BM87) a ten mám skoro pořád při ruce. Zbytek může být někde zavřený i měsíc nebo déle.
Začal jsem s 50. cal. bedničkou z vlastních zdrojů. Vlastně si u ní nebylo na co stěžovat. Pěkně těsnila, střelný prach vyčichl po několika dnech. Krabičky všemožných tvarů pobrala bez obtíží.
Potom se mi dostal výměnou do rukou Nanuk 909. Vyndal jsem pěnu, nařezal si vlastní úzké proužky jiné do rohů a o ty jsem zapřel krabičky. Pěkně vyplněná, taky s těsněním, bez plastového zápachu, s pohodlnějším otevíráním a lehčí než kus plechu.
Dosud používám běžné "svačinkové" polštářky/sáčky silica gelu. Měním podle zbarvení kuliček. Nejpozději, od oka, po půl roce. Ale až dojdou, chtěl bych vyzkoušet tyhle bločky, které fungují podobně jako proužky. Ty jsem už myslím někdy ve vlákně taky zmínil společně s těmi ponožkami se silikonem na zbraně.
Včera jsem taky chtěl ozkoušet populární Vault Case. Ve výstředním bílém carbon provedení. Zkusil jsem ho vyplnit i dalším nenožovým gearem - a nějak mi nesedl. Nejsem cílovka, ale za zkoušku to stálo. Kdyby o něj měl někdo zájem za výhodnější cenu, než ho pošlu zpátky, klidně napište.

___

Verejný oznam: Magnety v pojistce Benchmade 87 nijak neovlivňují magnetické spínače v klávesnicích mrGreen Ok

I-I vložil tyto přílohy:
cant_believe_my_wife_let_me_do_this_in_the_bedroom_v0_m4rsfv8nn8wb1.jpeg.jpg
deer.jpg.jpg

🦋💙
I-I
Posláno:

Pokročilý
Posledních několik dojmů ze Skellingtona 💀

+ Tvar čepele je překvapivě praktický díky svému vybočení/recurve
+ Čepel je honosnějším provedením té, která byla použitá na přikoupitelné ostré pro Maxace Phantom
+ Dvouřadá kuličková ložiska Admire
+ Všechny šroubky jsou sjednocené T8 (pivot i slaby/příložky), žádné T6 na spodku ruček
+/- Všechny šroubky jsou titanové, zkoušeno magnetem
- Pivot šroubky mají T8 pouze na jedné straně, druhá je "slepá"
+ Female strana pivot šroubků je "slepá" a působí efektněji
+ Hromada děrovaných žeber a obratlů v ručkách vyluzuje unikátní uchu lahodící zvuky
+ Pojistka se v zajištěných polohách skrývá v ručkách
- Pojistka se někdy hůře zajišťuje, protože musí člověk tlačit "za roh" do dolíku (dá se na to vypěstovat grif)
- Dodávaný mikrohadřík s logem, ač dost velký, je průměrné kvality, dal by se oželet
- Dodávaná kartička je jenom lepší vizitka, nikoliv COA, nenese ani specifikace
+ Hromádka náhradních dílů v balení

Horní třetina ruček u pivotů je neskutečně pohodlná.
Prostřední třetina skoro taky.
Spodní třetina u konců ruček je tou vybočenou vlnkou, podobající se Kershaw Moonsault, někdy při flipování spíše na obtíž.
Různým úchopům pro krájení a řezání se tvar ruček ale propůjčuje velmi ochotně. Hrana dlaně se do těch vln pěkně ponoří a prsty na druhé ručce samovolně najdou své místo.

Kleer 😈

I-I vložil tyto přílohy:
Skeli.jpg.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
Doplnim ze klip z boku rucky nie je uplne novinka, david santiago to pouzil uz cca 10r dozadu. Foto z netu.

ZLOjasna vložil tyto přílohy:
d1ec3be9a2d80c73bafd363f2f32e9e9.jpg.jpg

Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
I-I
Posláno:

Pokročilý
Ten jsem buď nikdy neviděl, nebo na něj úplně zapomněl. Díky za doplnění.
Jestli koukám dobře, je ten Santiagův klip pevnou součástí spaceru?

Ještě několik let zpátky byl Santiago ještě pořád trochu vidět v bali-mainstreamu. Kde je mu teď asi konce? Jeho Instagram se zdá být opuštěný.
🦋💙
Posláno:

Štamgast
Díky za pokračování seriálu “SKELETON”. Je vidět, že ti opravdu dělá radost. Za mne je rozhodně neopomenutelný výrobní proces ruček Applause . Docela rád bych ten postup viděl Shocked .

Klip z boku je zajímavá záležitost, jen přemýšlím, jak moc je to praktické. Klip z boku bych si dokázal představit ve skládané kapse, která má i malou boční stranu, ale v klasické kapse u kalhot je určitě lepší normální klip. Další otázkou je, jak moc bude klip z boku komfortní při flipování? To je otázka pro místní flipery….
Jinak z designového / estetického hlediska je varianta integrovaného klipu se spacerem hodně vymakaná a Santiago má ode mne plný počet bodů Applause Ok
I-I
Posláno:

Pokročilý
Je mi jasný, že to nadšení je celkem očividný Grin
Nakolik mi zvědavost nedala, a čekal jsem totální gimmick, musel jsem se přesvědčit sám.
Nečekal jsem moc. Dostal jsem dost. Bylo to pozitivní překvapení. A ta radost z něj kupodivu přetrvává Razz
Pocit z něj při pohybu je... unikátní.
Na ručkách se vskutku vyřádili. Taky bych ten postup rád viděl. Výsledek je fakt něco Cool

Kapsy se sklady by ke klipu z boku ručky určitě pasovaly nejlépe, jestli mi jiný druh kapes neuniká. Možná ještě otevřená pouzdra, ve kterých by člověk s takovým klipem měl větší důvěru v to, že mu balisong z pouzdra nevyklouzne. Něco jako polovina tohohle s průvlekem na opasek.
Klip takového tvaru by mi na boku asi překážel při skoro čemkoliv na spodní polovině té ručky. Jestli by ji úplně nevykolejil z trajektorie. Jak je zjevné, k modernímu flipování ten Santiagův určený vlastně ani nebude, takže jen teoretizování. Ten jeho klasický design je ale samozřejmě silný. Jako valná většina jeho výtvorů.

Snad už naposledy ke skladování:
Určitě se tu najde někdo, kdo by ocenil nějakou rolku takovéhohle typu (jen pro ilustraci, pro bali-potřeby by byla vhodnější nějaká s vyššíma kapsama). Balisongy nestřídám tak často, vlastně ani nechci (takový můj "rok s...", jak se to teď na fóru začíná stávat oblíbenou výzvou Happy ), takže taková bali-rolka není tím pravým ořechovým pro můj arzenál. Ale koncept je to dobrý. Na nářadí jsem používal dlouho předlouho koženou, která se dodávala k Porsche modelům okolo roku 1990.

Osobně, a tohle bude asi lehce kontroverzní pohled na věc, nemám potřebu si oddělovat balisong od krabičky, protože bych pak musel skladovat samostatně krabičku i balisong. Balisong v krabičce zabere méně místa. Naštěstí jsem zatím neměl problém s pohodlným vměstnáním odjištěných pojistek do krabiček. Ale taky nechci, abych si mohl rovnou shánět výkladní skříň mrGreen
Fotky níže, mimo Skelliho, jsou odtud a z katalogů. Snad tu ještě nebyly red face

EDIT: A co teprve takové dedikované šuplíky Happy tam by se i krabičky vešly.

I-I vložil tyto přílohy:
34288955.knifecollection.jpg.jpg
33900116.87pcc7.jpg.jpg
33900111.87pcc2.jpg.jpg
33900110.87pcc1.jpg.jpg
33900106.8586pcc1.jpg.jpg
33900113.87pcc4.jpg.jpg
33900114.87pcc5.jpg.jpg
33900115.87pcc6.jpg.jpg
Skeleton7.jpg.jpg

🦋💙
I-I
Posláno:

Pokročilý
Další album, respektive EP, s balisongem na obalu. Vydáno 17. 01. 2022.
Je to jenom obyčejný starší klon BM řady 4X s obligátně nepovedeným logem na čepeli a šroubovací pojistkou red face

Varuju vyhraněnější posluchače - je to trochu víc do hlavy. Samozvaný žánr bimboviolence.

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Ano, tvé nadšení ze SKELETONA je očividné... A tak by to mělo být... Happy

Ohledně diskomfortu "bočního" klipu při flipování jsem si to myslel, ale raději jsem nechal rozvahu na zkušenějších fliperech.
Ale když už jsme u těch klipů, dnes, když není problém narazit na latchless balisong, nepoužil někdo z výrobců uchycení klipu na konci ručky? Třeba jako je to TADY? Jednak by to byl ULTRA DEEP CARRY klip, drážka, ve které by byl umístěný by umožňovala jeho uchycení zleva / zprava a pokud by byly zmiňovaná drážka i na safe handle, tak i uchycení na ní. Nemáte někdo povědomí, jestli to již někdo nepoužil?

Staré katalogy jsem postahoval už dávno a opravdu je miluju. Dýchá z nich obrovský kus nostalgie Ok
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/1/2022
Zdar.

Na Lamnii právě spadla hromada BRS AB.

Opět bohužel žádný CHAB 🤦🏼‍♂️
I-I
Posláno:

Pokročilý
Tomáš: Skeleton je technologicky zase malý krůček kupředu.
Pokusí se americké společnosti dorovnat použitím dvouřadých ložisek (většina přeci jen preferuje ta kluzná, a na složitější flipovací kreace s tímhle většinovým tvrzením souhlasím) a složitějších obráběcích postupů? Nebo budou držet pozice v současném finančně lukrativnějším stavu bez většího experimentování v tomhle už tak okrajovém nožovém segmentu?
To se dozvíte na konci pořadu. Nebo na konci příštího kalendářního roku mrGreen

Neznám nikoho, kdo by umístil klip na vrcholek/konec ručky.
Když jsem si klip s možností volby strany na balisongu představil, musela by tomu být uzpůsobená spodní polovina ručky. Souměrnost Razz
Z obou stran, vrchní i spodní, by muselo být nějaké vykrojení s možností přidání váhy na druhou ručku. Možná "to samé" bez klipu z jiného materiálu nebo s vnitřním přesahem do spaceru ze stejného materiálu.
Představím-li si, na výrobu jednoduchý, klip ze CRKT CEO na balisongu, přidával by neskutečně moc váhy. Určitě víc, než samotná pojistka modelu Kershaw Lucha. S určitou noblesou by se to provést asi dalo. Bylo by to ovšem vůbec praktické?
Alespoň teď mám nad čím dumat v dlouhých chvílích 🤔

Katalogy jsem si taky onehdy utočil, a popravdě jsem v nich dlouho nelistoval, ale ty stránky z mého příspěvku tam určitě také budou. Nahrál jsem je sem spíše pro zpestření stránky ve vlákně.
Koho by katalogy taky zajímaly, a ještě je nemá, může je najít například TADY.

___

ZaGrošKudla: Byly tam i nějaké Premium varianty, které jsem nestihl zaregistrovat?
Na druhou stranu jsou tam příjemným bonusem, pro nás Evropany, dvě varianty hex spacerů pro sandwichové ABs.

V druhé pětiletce všechno bude! Bude CHAB, Channel BB už je, a když nebudete, děcka, zlobit, přijde možná i CHEP Laugh
🦋💙
Posláno:

Štamgast
I-I napsal:
Tomáš: Skeleton je technologicky zase malý krůček kupředu.
Pokusí se americké společnosti dorovnat použitím dvouřadých ložisek (většina přeci jen preferuje ta kluzná, a na složitější flipovací kreace s tímhle většinovým tvrzením souhlasím) a složitějších obráběcích postupů? Nebo budou držet pozice v současném finančně lukrativnějším stavu bez většího experimentování v tomhle už tak okrajovém nožovém segmentu?
To se dozvíte na konci pořadu. Nebo na konci příštího kalendářního roku mrGreen

Já myslím, že se o to nikdo nepokusí, bo by to bylo tak drahé, že by to nikdo nekoupil Confused

I-I napsal:
...Neznám nikoho, kdo by umístil klip na vrcholek/konec ručky.
Když jsem si klip s možností volby strany na balisongu představil, musela by tomu být uzpůsobená spodní polovina ručky. Souměrnost Razz
Z obou stran, vrchní i spodní, by muselo být nějaké vykrojení s možností přidání váhy na druhou ručku. Možná "to samé" bez klipu z jiného materiálu nebo s vnitřním přesahem do spaceru ze stejného materiálu.
Představím-li si, na výrobu jednoduchý, klip ze CRKT CEO na balisongu, přidával by neskutečně moc váhy. Určitě víc, než samotná pojistka modelu Kershaw Lucha. S určitou noblesou by se to provést asi dalo. Bylo by to ovšem vůbec praktické?
Alespoň teď mám nad čím dumat v dlouhých chvílích 🤔

S tím vyvážením druhé ručky mě napadlo to samé. Do žlábku pro klip by se místo něj dal "kámen" z těžšího matriálu, tak aby to váhově vyrovnalo klip na druhé ručce. Ale to jsou jen prosté úvahy, uvidíme, s čím přijde první výrobce, který bude mít stejnou myšlenku jako já... Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/1/2022
Spadla celá hromada ABs včetně “prémiových” barevných verzi jak s klasickou čepelí tak s ALT.

Já jsem koupil oboje - jak nesmyslně drahé stainless hex spacery tak i nesmyslně drahý náhradní HW. Ještě jsem to nenasadil, ale bůh ví kdy zase něco bude. U těch hex spacerů jsem zaznamenal na youtube docela znatelný zvukový efekt (za mě k lepšímu), žel ty titanové mi přijde, že už příliš odlehčí spodek ruček a toho jsem se bál. Mám rád, jak je klasická sendvič AB vyvážená

Zdar
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum