ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Dalekohled EDC Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/29/2020
Raďas napsal:
Tím prohlášením o Zeiss Jena jsem nemyslel nic špatnýho.
Však mě je to jasné, jen jsem neodolal pokušení trochu si rýpnout Wink
Máš naprosto pravdu, za posledních cca 10 let ty staré DDR Zeissy ztratily spoustu půvabu. Dokud se dal Deltrintem v dobrém stavu sehnat pod tisícovku, tak fajn, určitě nebyl na koukání čtyřikrát horší. Ceny secondhandových ale najednou vyletěly nahoru (nechápu proč), kvalita ovšem zůstala na tom obrazu táhnoucím do žluta, a neostrých krajích. Trochu mě překvapuje, že ten tvůj Jenoptem má horší kontrast. Mám ruský BPC 7x35, tj. podobná kategorie, a ten přímo křičí do očí, pokud je aspoň jakžtakž světlo. Akorát taky šíleně táhne do žluta, a okraje taky bídné. A každé oko štelované zvlášť, takže skončil na zahrádce na chatce Happy

Raďas napsal:
Kolik váží ten Zeiss Telita? Taky moc pěknej kousek Ok
On na té předchozí fotce vedle Predatora vypadá drobně, ale svých čtvrt-kila-a-něco má. Řemínek se mi blbě sundává, s ním mi to teď ukázalo 272g. Stále dostatečně málo, aby byl natrvalo ve fotobathu. Jo, je moc fajn, barevně mi přijde celkem neutrální, kraje velmi slušné, ale méně kontrastu, a v protisvětle je to slabší - před válkou to prostě s multicoatingem nepřeháněli Happy
A shora na něm už je vidět ten věk.

hpmickey vložil tyto přílohy:
DSC07013dt.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/14/2008
Musím potvrdit Radimova slova a pochválit Číňany. Radim mi poradil kukátko pro dcerku ve stejné kategorii včetně té cenové, co jsem tady propagoval od Bushnelu a i jako laik vidím optický výkon na první mrknutí o level výš. Měl jsem možnost mrknout i přes dalekohledy, co dával Radim na fotce v posledním příspěvku a dobrý. Tak ve mně hlodá pokušení z Aliku pořídit upgrade i pro tátu, protože táta nepřežije, že dcerka má lepší stroj, jak on, ale ten je nad 150 Euro. Nevíte, jak je to se clem u těchto zásilek? Z Alliku jsem takto nic nekupoval. Pokud mi napaří 50 procent, rozšíří se mi obzor hledání i do našich krajin a Číňan je pak na zváženou.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2019
Já jsem na za 150 USD koupl 8x42 Saga Binoculars a jsem maximálně spokojený. Taky na radu zde někoho.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/31/2007
Zeiss 8krát21 koupený otcem před více jak padesáti roky. Slouží dodnes a v kapse o něm vůbec nevím. Kouknutí podle mne zcela dostatečné.

Flector EP vložil tyto přílohy:
IMG_20221217_172645.jpg.jpg
IMG_20221217_172656.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
Flector EP:
ten je v super stavu Ok
Mám ho taky, ale mě prostě pohled jedním okem přijde omezující. Prostorový vidění je fuč.
To proto jsem si koupil ty malý binokuláry. Ale vím že někomu nejde pohled oběma očima sladit, tak je super že je takovej výběr optiky.

Walther.K:
Taky jsem ho na doporučení kdysi koupil. Byl jsem nadšenej. Ale pak jsem se s ním kouknul na měsíc a v jednom z tubusů byl duch. Falešnej odraz toho měsíce. Vadilo mi to, řešil jsem to s prodejcem, ale s Číňanem jsem nijak nepořídil.
Tak jsem koupil dražší 8x42 a ten má obraz bez vad. Dokonce má optickej člen navíc, kterej vyrovnává zakřivení obrazu a obraz je ostrej opravdu úplně do kraje. Ten obraz úplně pohltí.
A pak na základě zkušenosti s touhle značkou jsem od nich koupil ten druhej, 8x32 a ten je taky skvělej.
No a tu Sagu ode mě koupil kamarád kterýmu ten falešnej odraz nevadí(nekouká s tím na měsíc) a nedávno jsme byli na výletě a tak jsem srovnával ten můj 8x32 a tu Sagu 8x42 a ten můj má ještě jasnější obraz i přes menší velikost objektivů. To mě přesvědčilo o kvalitě Čínskejch dalekohledů. Ale je pravda že prodávají i tuny šmejdů.
" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic!
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/8/2021
perlufanda napsal:
Tak ve mně hlodá pokušení z Aliku pořídit upgrade i pro tátu, protože táta nepřežije, že dcerka má lepší stroj, jak on, ale ten je nad 150 Euro. Nevíte, jak je to se clem u těchto zásilek? Z Alliku jsem takto nic nekupoval. Pokud mi napaří 50 procent, rozšíří se mi obzor hledání i do našich krajin a Číňan je pak na zváženou.

Za dalekohled zaplatite navic 4.2% clo a 21% DPH, takze 25% z ceny, ktera zahrnuje i postovne. To se tyka i nakupu poziteho nebo noveho zbozi v Zatoce.

Alik uz implementoval novou smlouvu s EU o vyrovnani poplatku pri dovozu. Nauctuji vam kompletni castku pri placeni jim misto mistni dane a cesti celnici uz si nic nepridaji. Uplne nejlepsi ale je, kdyz si najdete prodejce, co ma v EU sklad. Zbozi dostanete rychleji a castka v kosiku se uz nebude prepocitavat. Maji to uvedene v inzeratu pod udaji o dorucovani. Ja si vybral prodejce, co tam mel PL.

Misto 100% Cinana, muzete zkusit si rozsirit obzor na znacky, ktere prodavaji cinske zbozi, ale s Evropskou vystupni kontrolou. Jsou sice o neco drazsi, nez Alik, ale cekani, clo + DPH a riziko, ze dostanete rozstelovany kus, taky za neco stoji. A cena je porad nesrovnatelna se zvucnymi jmeny. Treba Bresser, Celestron, Delta Optical, Levenhuk, Meade, a je sposta dalsich - neslysel jste o nich, ale maji roky zkusenosti s vyvozem optiky z Ciny. U dalekohledu pro vyletniky dostanete za 1500,- Bk-7 hranoly, za 3000,- BaK-4 hranoly a budete mit "to same", co Swarovski Happy

Muzete kounout na nabidku https://www.alemat.cz/binokularni-dalekohledy/ - maji dobrou nabidku polovicnich Cinanu a nekdy maji dobre slevy.
Nakoupil jsem i na https://www.astroshop.eu/binoculars/20 - maji taky velkou nabidku a i s postovnym to vyslo levneji nez v ceskych e-shopech.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/14/2008
Jenže jak jsem se mohl přesvědčit, není BaK 4 jako BaK 4 a to jsou porovnával právě mého napůl číňana od Bushnellu a čistokrevnýho Číňana v téže ceně +- 2 litry. Takže při ceně 4500 na Alliku už teda nebudu platit nic navíc? Tak to je super, protože ten, o kterým uvažuju, je rovněž stejná kategorie, jen je 2 x dražší a měl jsem možnost jej vyzkoušet.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
Nevěděl by někdo prosím co je tohle za model? Předem díky

germanicus1 vložil tyto přílohy:
IMG_20230105_124207.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/19/2012
Ahoj, vytáhnu tohle vlákno. Vybírám dalekohled na vycházky a protože žena v klasickém dalekohledu stejně oběma očima nevidí, tak koukám po monokulárech.
Jaký je váš názor na tenhle kousek?
Vortex 8x36
Případně co jiného doporučíte? Preferuju spíš světelnost před kompaktností, i vzhledem k tomu, že to je monokulár.
Díky
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/23/2021
Ahoj ,keďže si nenapisal ,či máš nejaký limit ,tak kuk aj tento :

MONOKULÁR BUSHNELL LEGEND 10X42 ULTRA HD
„Veľkí ľudia diskutujú o ideách, priemerní o udalostiach, a malí o iných ľuďoch.“ — Charles de Gaulle
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Používám Levenhuk Wise 8x42 (je i s 10x zvětšením). Dobrá světelnost, cena mírná.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011

https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=1057694#1057694

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:
Pokročilý
S Vortex 8x36 urcite chybu neudelate. Ja sam mam binokular Vortex Viper 6x32 a obraz je uzasny. Jestli se vic prochazite ve dne, a ne za sera, bude svetelnost bohate stacit, a vic skla Vam neutrhne kapsu. A zas tak drahy neni. K 10x - jestli Vase zena nema ruce z oceli, bude mit problem udrzet 10x tak, aby se ji obraz netrasl Wink

Jestli ma Vase zena jen ruzny pocet dioptrii na kazde oko, a ne jinou optickou vadu, dejte binokularum jeste sanci. Jsou pro delsi pozorovani pro oci prijemnejsi. Uz pri vyzkouseni je to znat. V Armed v Plzni maji Vortexu velky vyber. U vsech se daji nastavit ruzne dioptrie na okularech. To je taky muj pripad.

Pred casem jsem hledal monokular na vychazku, ale vhodny i na pozorovani hmyzu. Vortexy bohuzel nezaostri pod 5m... Ale jestli budete koukat po ptacich a veverkach, a ne motylech, bude to v pohode. Ja jsem si vybral pro presnejsi sledovani svetelnejsi Opticron BGA 8x42, co zvladne zaostrit na 2m, ale je tezsi. No, a nakonec jsem poridil i Pentax Papilio, co mi sedi za pasem nejcasteji, protoze je nejlehci a ostreni beha lehounce Happy
B0b
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/12/2020
Ahoj, na ten Petax Papilio jsem se nedávno taky díval, právě kvůli motýlům. Máš tu verzi 6,5x21 nebo 8,5x21?
Posláno:
Pokročilý
Mam ten 6,5x21. Mam radeji, kdyz se mi snadno hleda, nez kdyz vidim vetsi detaily. Sliboval jsem si od nej vic svetla, kdyz koukam do mravenist, nebo v klece na brouky Happy 8,5 by asi byl na motyly lepsi, ale na moje roztreseny ruce... Popravde receno, chtel jsem si koupit oba a furt o tom premyslim Happy

S 8x42 nejsem tak spokojeny, jak jsem cekal. Je o dost svetlejsi, nez Papilio, a taky se mi zda ostrejsi. Ale mozna proto, ze to je monokular, delsi koukani do nej mi nesvedci. Chodim bez monopodu.

Pred tim jsem lovil motyly Viperem 6x32. Je znatelne svetlejsi, pocitove barevne studenejsi, nez Papilio. Je tezsi, je lepsi ka krk nez za pas. Viper jako univerzal je asi lepsi, ale je drazsi. S Papiliem je vetsi zabava, muzu az na pul metru. Nekdy vemu jenom Viper, nekdy Papilio a do batohu "zatez" 8x42 Happy

Jo, s vyberem univerzalniho dalekohledu je to horsi, nez s vyberem univerzalni oceli Happy
Posláno:

Začátečník
Připojený: 5/11/2021
Ahoj, mám cenově dostupný Fomei Mono Beater 10x25 a jsem spokojen.

https://www.armed.cz/dalekohled-fomei-10x25-beater-mono/
B0b
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/12/2020
navstevnik napsal:
Mam ten 6,5x21...

Díky moc, myslel jsem si to. Šel jsem do něj nakonec taky a zjistil jsem, že je skvělý i na pozorování rybiček v akváriu Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
Pánové, máte někdo tady z jižní Moravy ruskej dalekohled 8x30 ?
Rád bych se přes něj kouknul, jestli má cenu ho shánět do sbírky.
Měl jsem totiž ruskej 12x45 a ten mě teda vůbec nenadchnul.
Ale brácha má po dědovi taky ruskej, 7x50 a ten je super.
Pomohl byste mi to někdo rozseknout?
" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/18/2012
Nie som z JM, čiže nemôžem poslúžiť fyzickým predvedením.
Používam ho už cca 40 rokov. Dlho predlho to bol môj jediný
trieder a slúžil na všetko - turistiku, posliedku aj na posed na diviačky.
Ešte aj teraz ho občas prevetrám, hoci je už obtlčený ako Karlov most po nájazde švédov.
Svoju robotu si však furt zastane
Posláno:

Začátečník
Připojený: 12/30/2010
Mal som 12x45 i 8x30. 8x30 je podstatne lepší. Do zbierky by som bral obidva - je to zbierka. Na súčasné používanie ani jeden.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum