ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/13/2015
Příspěvky: 1,261
Miloslav Zítek napsal:
Ále prdlajs, u nás se to vaří běžně, asi tě , Willie, pozvu.... Naklepat řapík listu, malinko spařit. Upatlat šíšu (3/4 hovězího,1/4 vepřového)
zabalit, propíchput špejlí pro zajištění a šup do pekáče. A že se tam těch závitků vejde. Vařený brambor s domácím zelím k tomu pasuje náramně.

Ale prdlačky švagrová. Žadný paření a naklepávání. Když se u nás před 60 rokama nakládalo zelí (dřevěný škopek vypařený kusem rozžhavené kolejnice) tak se do krouhanýho vrazily i celé hlávky. Máti pocházela z Haliče a tam to bylo typické zimní jídlo. Podušené mleté vepřové s vařenou rýží (nevím kde ji tenkrát vzali - snad nahradili pohankou) zabalené do navinulého zelného listu a zapečené v kutchanu na drajfusu (páč už to bylo na jižní Moravě) zalité paradajkovou srágorou. Fláklo se to na talíře a dlabalo se to s přílohou kysanky posypané nasekaným koprem.
Joo, vzpomínky na mládí jsou krásné.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2013
Příspěvky: 1,612
uzená žebírka


tolokan vložil tyto přílohy:
20231110_103449.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/6/2020
Příspěvky: 653
Tak dnes teda ta sváteční husa, k tomu červený zelí a udělal jsem lokše. Sádla plná sklinka, výpek vedle Happy


Sidonius.Fortis vložil tyto přílohy:
IMG_9724.jpeg.jpg
IMG_9721.jpeg.jpg
IMG_9725.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/17/2014
Příspěvky: 2,155
🐤 alá 🪿


Růža vložil tyto přílohy:
IMG_20231111_WA0000.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/4/2018
Příspěvky: 599
Chunan treska


kamzik vložil tyto přílohy:
20231112_091201_01.jpeg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2011
Příspěvky: 313
kamzik napsal:
Chunan treska

Chcel som sa dat pozvat na obed Happy
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2011
Příspěvky: 313
Nielen repák je fajn ale aj pagáčiky


šalter vložil tyto přílohy:
20231103_135130.jpg.jpg
20231105_132334.jpg.jpg
Screenshot_20231105_140352_Gallery.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/23/2019
Příspěvky: 1,296
Ahojky, gulášek a koleno Wink


Richardos vložil tyto přílohy:
IMG_20231118_185623.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/6/2017
Příspěvky: 415
Quesadilla


Tyler Durden vložil tyto přílohy:
20231112_172432.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/31/2012
Příspěvky: 1,326
F2 není špatný kuchyňák, ale za ty prachy...


Kapol vložil tyto přílohy:
IMG20231119091734.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,526
Dnes bramborové bulky na steakburgery…


Muscatel vložil tyto přílohy:
IMG_1722.jpeg.jpg
IMG_1724.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/5/2007
Příspěvky: 2,418
Spomienka na minuly týždeň, na husu chodíme do Prahy.


laurin vložil tyto přílohy:
IMG_0475.jpeg.jpg


"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/7/2013
Příspěvky: 4,893
No vidíšLaugh a pro mě byl nejvíc adrenalinový husacinový zážitek Slovenský Grob👌🏼‼️🤠✌️
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/17/2014
Příspěvky: 2,155
Zednický karpáčo.
Neměl jsem ho léta a dostal jsem na to chuť, tak jsem šupajdil pro gothaj.Laugh


Růža vložil tyto přílohy:
20231121_191159.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/11/2020
Příspěvky: 160
Prodloužený víkend ve znamení kouře.
14kg čabajek dle kamarádova receptu, 9kg gombaseckých klobás, 2.5kg panenky a cca. 6kg boku.
Poprvé uzeno studeným kouřem po zakoupení generátoru studeného kouře Gekon.
Uzeno na cca. 22-26C. Štěpky olše/švestka.
Klobásy uzeny nonstop 46h, bok 41h, panenka 22h.
Tak teď cca. 3 týdny sušit a jsem zvědavej na výsledek


zetorgs vložil tyto přílohy:
20231112_122747.jpg.jpg
20231112_122907.jpg.jpg
20231117_095705.jpg.jpg
20231119_080950.jpg.jpg
20231119_081527.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/1/2006
Příspěvky: 3,054
Krásná práce!!! Zrovna včera jsem nakládal krkovici a dneska jedu pro bůček, no a za cca tři týdny hurá na to Happy
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/11/2020
Příspěvky: 160
Na dneska mám ještě slíbeno 8kg Iberijského sádla, takže taky za 3 týdny opáčko. No a k tomu 15kg boku, nějakou kýtu a pečeni. Happy

Vánoce se blíží...tak snad něco ochutnám... Laugh
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/16/2014
Příspěvky: 322
Vypadá to nádherně...kamarádův receptíček na čabajky by nebyl? Ty jsem ještě nedělalApplause
Tvůj tip na digitální teploměr byl fakt bezva.
Něco ochutnáš Shocked , máš tam toho pro regimentLaugh
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/1/2006
Příspěvky: 3,054
Iberijský špek už hotový mi dodává strýc, je to luxusní mňamka Laugh
Já ještě zkusím vymyslet nějakou roládu z plecka a možná vykostím kolínko a jemně ho "zavinu" Laugh
Jenom mě teda děsí ceny masa, člověk se musí ohánět aby sehnal bůček pod 130,-/kg
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/11/2020
Příspěvky: 160
Vencál napsal:
Iberijský špek už hotový mi dodává strýc, je to luxusní mňamka Laugh
Já ještě zkusím vymyslet nějakou roládu z plecka a možná vykostím kolínko a jemně ho "zavinu" Laugh
Jenom mě teda děsí ceny masa, člověk se musí ohánět aby sehnal bůček pod 130,-/kg


No ceny jsou teď strašný. Ale občas se poštěstí, jako minulý týden. 60kč/kg boku s kostí.
Neni to sice český chov, ale neměl jsem s tím nikdy na uzení problém. Mám krámek v Tescu, tak jsem vychytal dobrou cenu a 20kg mi dali bokem. Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris