ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
DPx zavírací nože Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/8/2010
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2014
Teda ten je Ok
KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:

Štamgast
Mam ho objednany, ratam tak do tyzdna ze by mal byt doma. Skoda ze v ramci setrenia tam dali ocelovu vlozku do framelocku a zrusili tu blokaciu.
Posláno:

Štamgast
DPX HEST Decade - nemá ho tu někdo?
Co jsem tak vyčetl tak už ho pro DPX nevyrábí Lionsteel

mydlinkaTM vložil tyto přílohy:
Hest_decade01.jpg.jpg
Hest_decade02.jpg.jpg

KONTAKT POUZE PŘES EMAIL! Ten se mi stahuje do mobilu a mohu odpovědět, dík za pochopení.
Posláno:

Štamgast
Ja ho mam. Davam pre porovnanie s MilSpec

MRBLUE vložil tyto přílohy:
B45B62CC_D14F_489D_98CD_07E2E2B6E128.jpeg.jpg
9007128F_F7B5_47D7_A8DE_5A8182AD7AB7.jpeg.jpg
3E622FA2_DA78_41EE_AC89_5226F8B6A71D.jpeg.jpg
980F92B1_D6BE_4BEC_8F1B_1ADF0C6AA51D.jpeg.jpg
39DC2113_565F_4695_B67E_957BEF3C7F15.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
To je zajímavý s tím detailem na logo Lionsteel Surprised
Na jejich stránkách se u každého jiného modelu píše vyrobeno v IT, u tohohle ne a najednou tam vidím logo. Ale na druhou stranu jsem docela rád :)
Prosím Tě, ještě mě zajímá, co ten framelock s vložkou - nezakusuje se jako občas ty předchozí verze?
Posláno:

Štamgast
Nezasekava sa, ale nemam problem ani s predchadzajucimi modelmi. V podstate jediny viditelny rozdiel je posunuty stoppin, takze strenky zo starsieho modelu nepojdu pouzit.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/20/2002
chlapi, jak tyhle macatý potvory řežou. Měl jsem jejich pevňáky, ale nic zavíracího.
Před cca 10 lety jsem jeden držel v ruce, měl pojistku docela vymlácenou a bladeplay.
Díky
Posláno:

Štamgast
Je jasný, že mrkev to rozlomi Happy ale klacky to řeže naprosto v pohodě Laugh
Já jsem na HESTy bohužel tak trochu ujetej, proto nemůžu podat objektivní názor. Jediná moje výtka je, že by mohla být o 10mm delší čepel, do střenek by se vešla. Sad
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/13/2022
Můj nový přírůstek. Na Hesta jsem koukal už dlouho, ale mám rád flipper a konečně jsem se dočkal.

Na to, že je to tank, tak velmi příjemná váha 123g (dle výrobce), někde uvádějí více, musím nechat zvážit. Trochu jsem měl obavy z locku, dříve na to byly stížnosti, že nedrží nebo naopak lockstick. Nic z toho se nepotvrdilo. Zpracování naprosto super, i detaily, jako zaoblený stop pin, který je zkrze střenky. Souměrná fazetka a perfektní centr čepele. Naprosto hladký chod, běhá na ložiskách a vyladění přítlaku framelocku je akorát. Flipuje jak ZT0562 nebo Hinderery XM18 gen.6. Krásně padne do ruky, navzdory poměrně velkému klipu. Díky 3D úpravě střenek neklouže.

Po dlouhé době kudla(pominu Hinderer), na které jsem nemusel nic ladit a přinesla pouze radost Happy

Knifelover vložil tyto přílohy:
hest.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Ten lockstick byl u nožů co neměli kalenou vložku zámku. Na druhoubstranu carbid to vždy vyřešil. 😉
Posláno:
Pozorovatel
Pokud to někoho zajímá, navážil jsem 131g. I tak velmi dobrá váha.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
na takovej tank to je k nevíře Ok Cool Surprised
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Ještě mi pls změř, kolik má nad fazetou.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pozorovatel
Nad fazetou cca +/- 0,7, nemám digitální šupleru.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
To je takový klasický průměr, to mají ZTčka, ale třeba i Bugout nebo Spydiechef...na tuhe kudlu asi ok.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
Nemáte někdo pro porovnání Decade vs. Leggaro ?

To Leggaro mě strašně díky flipperu zaujalo, ale je tam i nějaké odlehčení, tak jestli to není na úkor té DPX pověstné "nezničitelnosti"

Prostě jeden z nich musím mít a nevím kterej... Grin
PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:
Pozorovatel
Leggaro má asi o 3mm delší čepel, střenky jsou odlehčené a místo spaceru jen standoffy. Kupodivu je nůž hezky vyvážený, čekal jsem, že bude přepadávat na čepel.

Decade má odlehčené střenky také a nemyslím, že by to mělo vliv na celkovou pevnost. U Decade se uvádí hmotnost 150g. Možná je to tím spacerem.

Knifelover vložil tyto přílohy:
decade.png.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 2/10/2018
coll napsal:

To Leggaro mě strašně díky flipperu zaujalo, ale je tam i nějaké odlehčení, tak jestli to není na úkor té DPX pověstné "nezničitelnosti"

Prostě jeden z nich musím mít a nevím kterej... Grin

Mam toho od DPx vice a pokud bych byl pred touhle volbou tak zcela jasne verzi bez flipperu.
Ta cepel je moc kratka a lehka “aby to litalo jako krava” s pomoci flipperu.

Vsechny DPx oteviram kolickem pomerne svizne.A nebo o kalhoty.

Co se tyka “neznicitelnostii” tak nevidim vyrazny rozdil, krome vahy.
Posláno:
Pozorovatel
Tak mě flipperem teda lítá jak z praku, čepel lehká není, při otevření to pěkně kopne. Ale samozřejmě dle vkusu každého soudruha Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum