ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Výměnné pobyty nožů Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/5/2013
Fajn video.Ok
Mať tá kudla zaoblenú rúčku miesto tej utility na konciConfused určite by sa mi páčila viac.
U Vanadisu 4 extra kydex,koža saje vlhkosť.
Kožené púzdra už používam len na zatváraky,pevné majú všetky kydex-plast.
Je to praktickejšie a bezúdržbové.
Inak v tom videu vyzerá lepšie než na fotkách.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2019
Ahojky, kudla v pořádku dorazila. Ok
Mohla u mně být už včera, ale nestíhal jsem zásilkovnu.....
Zatím díky za možnost si vyzkoušet.
Kolik mám prostoru ? Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/4/2016
Richardos napsal:
Ahojky, kudla v pořádku dorazila. Ok
Mohla u mně být už včera, ale nestíhal jsem zásilkovnu.....
Zatím díky za možnost si vyzkoušet.
Kolik mám prostoru ? Happy

hele dokud se ti nekdo neprihlasi tak asi testuj dle chute.. martas se ti kdyztak ozve

purschack vložil tyto přílohy:
IMG_1447.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2020
Já bych jí s dovolením taky rád vyzkoušel ......Applause
Posláno:
Štamgast
Ahojky, tak jsme spolu strávili odpolko.
Pojčal sem jí plonkovní kabiš a byli sme na prochajdě.
No ale hlad sa hlásí, tak proběhla příprava na veselý pekáček. Už je to v trůbě Happy

Richardos vložil tyto přílohy:
IMG_20230831_165525.jpg.jpg
IMG_20230831_182414.jpg.jpg
IMG_20230831_183739.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Ahojky, a jdeme testovat. Vytáhnul jsem konkurenci ,pro porovnání. Aspoň trochu podobné nože....

IMG_20230902_143154.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Ahojky, jo to by šlo Ok

IMG_20230902_145130.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Ahojky, jedna rozlučková.
Pokud nemá Martin nic proti...a zadaří se stihnout poštu, zítra poputuje k Leonerovi.Ok

IMG_20230905_180132.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Ahojky, nůž je na cestě k Leonerovi. Trochu jsem ho přeleštil na pastě a dal trochu do pucu. Protože jsem ho opravdu používal. Vláčil jsem ho i do roboty. Ogar ho též prubnul. Je skoupý na slovo, ale říkal , že jo Ok
Půjčil jsem mu , plonkovní futrálek, do kterého jakž takž vleze. Kdyby Vandise chtěl někdo vyvenčit, ať to má jak vzít ven. Asi budu těžko hledat slova, po Mírovi.
Řekl vše, co mělo být řečeno....Happy
Začnu tím, proč jsem si ho půjčil. ?
Nůž se mi z fotky moc nelíbil, ocel neznám, neměl jsem nikdy tu čest. Zvědavost....Razz A hlavně možnost, poznat další nůž Cool
Když někdo hodí do placu svůj výrobek, má nějaký záměr. A to je třeba podpořit. Tady asi patří poděkování Mírovi, protože jeho recenzička má určitou hodnotu. Jak pro výrobce nože, tak pro případného uživatele.Applause
Pár hodnot, co tu ještě nezazněly.
Nůž má cca 146 g. Fasetka je opravdu malinká a nad ní je 0,35-0,40 mm. Tolerance je dána mojí slepotou. Nevím jak a jestli je odlehčená rukojeť nože, ale vyvážení je spíš na střenky. U tak lehkého nože asi detail.
A teď něco ze subjektivních dojmů.
Materiál čepelky, pro mně neznámá, by měl být lepší než D2jka. Nejsem odborník na oceli, tak kdyby to nebyla pravda, rád se přiučím Happy
Střenky, pertinax ? Dobře se to drží, nikde to nedře, netlačí, neklouže. Ani mokrou rukou....
Bezúdržbovka....
Kupuju si rukavice vel. L, a uvítal bych trochu baculatější úchop. Je to možná tím, že mám štíhlejší prsty a obecně mám ty bachratější ručky v oblibě. Možná by stačilo podložit pertinax fíbrem, nebo tenkou G10kou. 2 mm navíc a fertig. Alespoň pro mně .
Ten bazmek na konci, na nic nepotřebuju, ale vlastně jsem ho tam ani nevnímal. Možná jen při zatlačení kudly do pouzdra. Jinak neruší, nevadí. Nic co by bylo nepříjemné. Ostré to není. ( ten bazmek)Laugh Řeže to moc pěkně. Potraviny krásně, smrkové suché dřevo nádhera, suchý buk ,taky pěkně. Po celé délce ostří. Jen špička trochu hůř. Na vyřezávání, jsou jiné nože....
Líbí se mi popisky, takové vážně nedokážu udělat. Nevím jestli to je lept...? Za mně moc povedené.Applause Šikovný kudlík, lehoučký, ještě obratný, řeže skvěle a může opravdu hodně potěšit. Zároveň i cosik pořádného zrobiť.
Od jara do podzimu, bez obav....Vandise, malů sekérečku a špihlák do kapce. Na zimní potulky, přiberu malů pilečku.
Koupil bych si tuhle kudlu ?
Nevím. Kdyby bylo na střenkách dřevo a trošku baculatější úchop, stálo by to za zvážení. To myslím vážně. Samozřejmě by hrála velkou roli i případná cena. No ale, když to je fajne, cena není důležitá. Robce to nejak vysvětlímRazz Děcka už mám velké red face
S nožem jsem neházel, nepáčil špičkou ve fošně, nesekal, nebatonil, nekřesal, ani neoral v lese Laugh
Děkuji za půjčení a možnost si vyzkoušet Admire
Je v rukou české pošty, tak snad dorazí. Ještě jednou dík . Posílám pozdrav z Prostřední Bečvy Wink

IMG_20230905_183718.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Zdravím, tak kudla je aktuálne u mňa na Slovensku. Cestou zjavne trošku chytil patinu a teším sa aj na nejakú ľahkú obnovu ostria, s Vanadisom som ešte tú česť nemal. Koncom týždňa sem hodím pár subjektívnych pocitov ale pravda - tá kudla si prešla fakt pracantmi takže nič nové by ste sa odo mňa asi nedozvedeli čo už niekto nenapísal. Ale rozhodne sa rád zameriam na zrovnanie s nožom z ktorého vychádza Happy

Wotan vložil tyto přílohy:
20231030_113739.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Tak teda hlásim že u mňa je hotovo a môžem skonštatovať že je to ozaj malá-velká kudla.

Tohto pracanta som si chcel k sebe zobrať hlavne aby som ho porovnal s kudlou ktorou bol inšpirovaný (aj keď nie tak celkom pretože tvarovo viac vychádza z modelu Woodsman ako Blue Ridge Happy ) a nakoniec som sa s ním tak skamarátil že som sa k porovnaniu skoro ani nedostal, pretože nožík má rozhodne osobitnú charizmu.

Materiál: musím priznať že som bol voči Vanadisu trošku skeptický - nožík je totiž viac ako vhodný na EDC a tam mi de facto uhlíkovka bez povrchovej úpravy nepríde ako vhodné riešenie. Navyše som nikdy moc nedocenil výhody high end uhlíkoviek proti nerezovkám. Myslel som si že Elmax alebo obdobná nerezová práškovka by bola asi lepšia a možno aj ekonomickejšia volba, keďže by nepotrebovala povrchovku. Toto som si myslel presne do momentu než som začal rezať Laugh velmi vela rezať a nie len výdrž ostria ale hlavne velmi pozvolné, postupné zatupovanie ma nadobro presvedčili že takto spracovaný Vanadis 4E s týmto výbrusom de facto do nuly iba s velmi nízkou mikrofazetkou je fenomenálny. 5x5 metrov starý koberec išiel na úplné franforce a napriek tomu že na ňom boli nečistoty, na čepeli nebol ani jeden mikrozúbok.

Húževnatosť posúdiť neviem, ale pri 60HRc by tento materiál mal vykazovať výborné výsledky (apropo - páni predo mnou zrejme môžu potvrdiť). Nôž som brúsil 2x - hneď ako prišiel a teraz, na konci pobytu. Prvý krát som brúsil na sade Spyderco (Nitrid Boritý myslím a keramika), druhý krát na vodných kameňoch Naniwa Pro (Oxid Hlinitý). Vzhladom k použitým brusivám sa to rozhodne nebrúsilo lahko - prirovnal by som to k M390. Ale celkovo som sa dostal do stavu rezania kancelárskeho papieru za 15 minút. Vela pomáha že nôž nemá extra vela materiálu nad fazetou.

K porovnaniu s Winkler Blue Ridge Hunter - proporcie trafené viac menej presne, do takej miery že kudla sedí vo Winklerovom puzdre v podstate bezchybne Laugh Winkler je celkovo trošku štíhlejší a na fotkách to síce nevyzerá ale opierku pre palec má posunutú asi o 2mm dopredu a pod iným uhlom. A to robí markantný rozdiel pri opore palca. Mám ruku 9tku, teda Mko a myslím že ludia s dlhšími prstami by tam mohli mať problém. Tiež výplň dlane dáva trošku iný úchop - viac príjemný pri silovom rezaní a Pertinax je za mňa moc príjemný materiál ktorý je (na rozdiel od ocele) bez údržbový.

Trošku nechápem ten rozbíjač na konci - nepotrebujem ho, nevyužijem a nemyslím že to extra ocenia ani nadšenci firesteelov. Klasické zaoblenie ktoré by sa dalo použiť trebárs pri sekaní drobných konárikov by bolo asi vhodnejšie a estetickejšie. Neskúšal som s tým otvoriť pivo - ak sa to pohodlne dá, tak poprosím posledný odsek ignorovať Laugh

Záverom: dôvod pre ktorý som vyblajzol nie málo peňazí za nože od Winklera je ten, že ten tvar je proste fenomenálny. Už som si ten tvar nechal robiť na zákazku u niekolkých nožiarov a sedel mi tak výborne že som sa rozhodol pre originál. Tým že ten nôž na fotkách vela nepovie a vzhladom na to že použité materiály (aj keď sú výborne spracované) nezodpovedajú cenovke, ako aj obmedzená dostupnosť sú jasné dôvody pre ktoré sa väčšina ludí k tomu nedostane.

Roman tomu môže zrejme dať koniec. Nôž na pár detailov aspoň pre predstavu užívatela reflektuje tú kompaktnosť a pohodlnosť Winklerových nožov. Navyše s špičkovejším materiálom a cenou (síce ju nepoznám ale rozhodne si to dovolím tvrdiť) priaznivejšou ako Winkler.

Za najväčšiu výhodu noža považujem jeho autora - z tých pár správ ktoré sme si vymenili je jasné že sa dá dohodnúť na detailoch - materiál, dĺžka, hrúbka atď. Ak má toto byť len testovací model, tak myslím že finálna produkcia má obrovský potenciál. Za mňa nutnosť k tomuto nožu bude kydexové puzdro a Ulticlip. Proste perfektné EDC. Hrozne rád by som tento nôž videl v dvoch verziách - 1. leštený s nejakým pekným ovocným drevom na rúčke bez vrúbkov a 2. čierna G10 s vrúbkami a na čepeli napr. šedý Cerakote.

Wotan vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg
2.jpg.jpg
3.jpg.jpg
4.jpg.jpg
5.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Ahoj všichni
Jestli má ještě někdo další zájem o vyzkoušení nožíku, napište si přímo Wotanovi👍🙋‍♂️
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Pokud se jeste nikdo neprihlasil, tak jdu do toho. Pisu PM
Posláno:
Štamgast
Hlasim, ze nuz v poradku dorazil a tesi se, az si rizne...
Posláno:
Štamgast
Prvni (po matfyzacku nulte) dojmy:
- nuz je prijemne lehky
- na mou ruku (rukavice 10) je rukojet trochu kratka, pokud opru palec o operu. Mozna, kdyvy byl hrbet plochy, dala by se pozice ruky vic stelovat.
- rozbijec, no nevim, ja bych radsi mel o to delsi rukojet. Nebo skrabak na lzicky, jako ma novy pevny vinox, kdyz uz by to melo byt "bushcraft"
- nozem neskrtam, takze ja bych uprednostnil zaoblene hrany (alespon kolem rukojeti).
- kuchynske pouziti vyborne, mrkev i cibule bez problemu. O burtu nemluve ;)
- do dreva (smrkovy hranolek) se mu pocitove chce o neco min, nez jinym nozum, co tady mam, ale nic tragickeho.
- ad ocel, tupky na cepeli by me asi stvaly, ale zbavit jsem se jich nezkousel. Parametry tezko posoudit ;)

Dalsi po vikendu a jeste jednou diky za moznost vyzkouseni ;)
Posláno:
Štamgast
Takze potreti a naposledy :) Sice je tezke napsat neco, co tu jeste prede mnou nepadlo, ale co...
- "prirodni" drevo mu chutna vic nez smrkovy hranolek (zkousel jsem dub a borovici)
- sekani a stipani s tloukem bez problemu v ramci toho, co delka cepele dovoluje
- "travni" sekaci test hladky (ale to je vec spis posledniho brusice). Kazdopadne fungoval i po stipacich pokusech
- ta ostra prdelka me fakt se*e, byt to muj nuz, tak ji asi obrousim...

Roman5, diky a posli prosim kontakt pro vraceni. Pripadne, pokud budes na prazske vystave, muzeme predat tam.

http://www.youtube.com/shorts/h-cwbWWVkag

krezac vložil tyto přílohy:
1_sam.jpg.jpg
2_duo.jpg.jpg
3_sek.jpg.jpg
4_stip.jpg.jpg
5_houb.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Pokud má ještě někdo zájem vyzkoušet vanadis ozvěte se u,, krezac,,
S pozdravem 🙋‍♂️
Posláno:
Štamgast
Nuz je na ceste zpatky na Slovensko k Delewar.

Mozna by bylo zajimave, kolik nacestoval :):):)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum