ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kershaw Zero Tolerance Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/18/2006
Tygerstyle napsal:
Cestou, kterou se ZT vydalo není pro mě ten "šťastný konec".
Já miloval jejich 0200, 0804CF, 0630.... tady nebyl kompromis v ničem a už je nedělají.... místo toho dělají mainstream s mainstream designem....dostali se tam, kam se dostala většina eutomobilek 💩

Nedávno jsem pořídil ZT0452CF a je skvělý a drží stále tu kvalitu a směr, i když už to není tank, je velký a má krásnjý design. Teď je na malém tuningu u Petra Hofmana a už se teším, až bude sloužit.

Jinak s tou čajnou.... jasně jsou tu lepší výrobci a jsou z čajny. Kdo je chce ať si je koupí, a kdo ne prostě ať kupuje to co chce. Jen by někteří mohli být kritičtí stejně v oboou táborech 😃

Defekt na USA made = bída
Defekt na čajně = no s tím se počítá, je to čajna

Navíc se bavme o tom, že tak dva, nebo možná tři brandy, jedou svůj vlastní design a ostatní značky jen vykrádají design a patenty. Ja když vidím jak tu někdo mává nožem Ganzo a chválí poměr cena výkon....jojo sousedovic sedlákovi ukradli koně a hned měli levnější erteple, když to nemuseli vyorávat ručně 😃

Teď se tedy musím moc omluvit, moje chyba Admire
Když člověk řekne A, musí také zákonitě říct i B.

Sice již si několik let stojím za svým názorem, a to, že Číňani svojí produkcí doslova válcují zbytek nožového světa co do kvality, tak materiálů. Ale hned druhým dechem říkám, že těch Číňanů už bylo docela dost a čínské balisongy už prostě nekupuju. Byť jsou ve všech směrech lepší...
Momentálně se těším na Benchmade Necron. Ano, bude mít mouchy, nebude to třeba stav ideál, ale raději zůstanu u tradičních výrobců.
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
Není potřeba se omlouvat, je to jen diskuze přece a každý má nárok na to "svoje" Ok

Já zase marně čekám, až uvidím to top Reate, které bude mít možnost přehodit klip pro leváka, abych to mohl už konečne otestovat Oh No
vratislavindrastudio.cz
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/23/2012
Jako tak jak tady někdo napsal,že u usa kudly se chyby řeší a u číny se to očekáva,tak to žiješ ve starým světě. Když mi přijde zt s ujetým výbrusem,něco není úplně na 100% atd,tak to u zt očekávám. U we,nebo reate(tam se mi to ještě nestalo) jsem nasranej,protože se to stát nesmí a už tam píšu. To,že ti pak bez pindů pošlou celý hardware,i s ložiskama podložkama atd je jasný. Na zt jsem kdysi ujížděl hodně a protočil v nich spoustu peněz,ale kdo chce vidět vidí. Dokonce už i amíci to vědí a u některých kudel sami píšou made by reate,aby se lidi nebáli.😂
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/13/2022
Souhlasím. S tím hardwarem mě ZT taky naštvalo, že přestali posílat do Evropy. Člověk by si to i rád zaplatil. Pokud kudlu používám(nosím ZT0562 jako EDC), tak jí taky musím čistit a šroubky se časem prostě vymačkají. Pak tu někdo shání šroubek a nabízí 500,-. WE za 10$ pošle komplet HW včetně dopravy, a to jsou titanové šroubky. S tou kvalitou to pozoruji taky. Sázka do loterie. A to 3 ZT vlastním. Poslední, co jsem kupoval, bylo ZT0562TIS110V "speciální edice". Ze tří kudel byly dva zmetky. Jeden chrastil v zavřeném stavu(blbý detent) a druhý škrábal framelockem čepel pod kolíčkem. Přijde mi, že nám do Evropy sypou druhou jakost...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/14/2012

papen vložil tyto přílohy:
IMG_7626.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/15/2009
Ahoj, tady 560ka bude nejspíš originál?

dopsler vložil tyto přílohy:
20231107_094926.jpg.jpg
20231107_094917.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
I kdyby, tak ta fazeta je hrozná. Nechápu, proč se z takových kudel snaží někdo udělat žiletku. Už jsem to viděl u pár Hindererů, co tu proběhlo v inzerci Confused
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/21/2013
Jojo, už jsem nani taky koukal, cena dobrá, ale hrozně zbroušená...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Toto tiež nechápem. A dupľom keď sa niekto na každom nozi snaží vybrusit cocku lol Oh No
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2018
V mých nožířských začátcích jsem to taky brousil na prakticky scandy. 😂
Není nic horšího než přijít do práce s tím, že máš parádní novou, úžasnou kudlu za 5 tisíc, a někdo za tebou přijde: "hele, odřež mi těchto pět kartónů nakládaných na sobě, aby měli stejný rozměr..." a vytáhneš svůj skvělý nůž, kterej se ale hned po dvou centimetrech zasekne v kartónech a dál neřeže...

A pak poslouchat: "hele, nemá tady někdo normální odlamovací nůž? Tenhle stojí za hovno..." 😂 😂
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
to já rovnou řeknu kolegovi co chce mim nožem za xx xxx tisíc rozdělávat balíky zabalený do izolačky a´t si vezme nůžky Laugh Evil
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
dopsler napsal:

Origo to je, fejk týhle kudly jsem ještě neviděl. Jinak škoda toho broušení, no. To případnou prodejní cenu hodně sundalo. Když chce člověk řezivou kudlu, měl by sáhnout jinam, než k ZT Happy.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
dobry den a neni nahodou nuz na řezani? kdyš nuž neřeže tak je podle mě k ničemu jako auto co nejede je taky jen kus věci co je kničemu kdyš neplni to co ma hodne lidi zde nože přebrusuje na řezyvejsi nekdy se to povede vypada to hezky a nekdy to hezky nevypada a je kazdeho vec jak si nuz upravy a jak mu to vyhovuje nebo ne nezky den
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
DD
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/27/2021
No tohle je spis o tom, vybrat si nuz podle toho, co s nim chci delat.
Kdyz si koupim nejakej nuz do lesa tak pak je blbost ho zkouset nabrousit jako kuchynak.
Muzu to sice delat, ale nebude to vypadat moc dobre a stejne to nebude mit vlastnosti, jako ma kuchynak.

Jinak ZT ma samo taky svoje noze, ktere jsou jedovatejsi jako 0452, 0545.
Ale 0562 je nuz na hrubsi praci, kde se urcite hodi fazeta s tupejsim uhlem, kvuli jeji vydrzi a riziku poskozeni.

Nicnemne kazdy si se svym nozem muze finalne udelat co uzna za vhodne. Jen kdyz to pak da na nejaka verejna fora, tak nemuze ocekavat, ze ho za to vsichni pochvali :).
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Martin Morávek napsal:
dopsler napsal:

Origo to je, fejk týhle kudly jsem ještě neviděl. Jinak škoda toho broušení, no. To případnou prodejní cenu hodně sundalo. Když chce člověk řezivou kudlu, měl by sáhnout jinam, než k ZT Happy.

S tímhle názorem se nemůžu plně ztotožnit, třeba namátkou tohle co mám zrovna u sebe nebo novější edice 0200, ale třeba i 0804, 0801 a další jsou skvěle řezivé nože. Alespoň ty moje s fazetkou.
Samozřejmě jsou i extra špeky jako třeba 0121 a to i ta moje fiskarska řeže líp…..

Jardah vložil tyto přílohy:
IMG_1552.jpeg.jpg

K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
brom napsal:
dobry den a neni nahodou nuz na řezani? kdyš nuž neřeže tak je podle mě k ničemu jako auto co nejede je taky jen kus věci co je kničemu kdyš neplni to co ma hodne lidi zde nože přebrusuje na řezyvejsi nekdy se to povede vypada to hezky a nekdy to hezky nevypada a je kazdeho vec jak si nuz upravy a jak mu to vyhovuje nebo ne nezky den

Pro mě je Fabie 1,2 k hovnu protože se do ní se svejma 3 dětma nevejdu a kdybych se vešel tak se nerozjedu...

Pro mamku samoživitelku může bejt naopak Fabie 1,2 poklad protože dobře zaparkuje a málo žere..

Takže za mě tyhle přirovnání fakt nefungujou u aut ani u nožů....

WuDan Ok pobavils mě
PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Quote:
S tímhle názorem se nemůžu plně ztotožnit...

Všechny moje ZT mají nad fazetou min 0,7-0,8 mm. Řezivé kudly si představuju jinak (aspoň 0,5 mm a méně). Nicméně tohle má třeba i BM Bugout nebo SPY SpydieChef, kterým by slušelo výrazně méně. Naštěstí třeba u WE/Civivi to pochopili a umí jako jedni z mála udělat kudlu s opravdu řezivým výbrusem. Je to škoda, protože ty moderní prémiové oceli podávají skvělý výkon při broušení na malé úhly (30°i méně). Ale když to uděláš na kudle s tlustým výbrusem, tak to pak bude vypadat blbě, jako tady. Obecně se jedná o problém většiny továrních zavíráků.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/13/2022
Tak jako přednosti? Kozy!!!!! Podle vkusu každého soudruha. )))
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/5/2013
Nech si každý upravuje pokiaľ ho to robí šťastným no dopadá to spravidla tak že zohaví peknú funkčnú kudlu, a tá skončí v inzercii.A my sa na to musíme pozerať.Laugh
Posláno:
Pokročilý
Souhlasím. Pokud se už někdo vyřádí na takové kudle, měl by si jí "odepsat do spotřeby" a používat do jejího konce. Ne se jí pak snažit prodat za nesmyslnou částku s dodatkem: "Přebroušeno na ostřější úhel". Stejně to nikdo soudný za tu cenu nekoupí. Jinak souhlas s DD, kudlu si vybrat podle toho, na co se bude používat. Se zalamovákem si taky v lese moc neužiješ Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum