ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Oblečení, obuv, výbava na ven Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/8/2021
slon napsal:
Existuje nějaká cenově přijatelná nízká kožená bota bez membrány a s vibramovou podrážkou?

Myslim, za Vase pozadavky nejlepe splnuji boty Meindl Caracas (verze bez GTX). Snad az na tu cenu 5K. Jestli jezdite do Rise, muzete je koupit tam a usetrit 1K. Delaji je az do velikosti 15, ale v obchodech je k dostani vetsinou max. 12.

https://www.meindlboty.cz/cs/caracas
https://meindl.de/produkt/caracas-2/

Me staly pred lety okolo 120 Eur. Kram byl plny Gore-texu a Vibromu, ale ja chtel tyhle, ze stejnych duvodu, jako Vy. Kotnikove na ceskych lesnich a polnich cestach nevyuziju a nejsou tak prijemne, kdyz jsem v nich delsi dobu. A v lete jsem taky "sandalovy muz" Happy Chtel jsem nizke s kuzi vne i uvnitr. Latku uvnitr driv prodru, nez se podrazka odlepi nebo se neco jineho rozpadne. Mam starsi vezsi, co nema logo na strane u paty a na podrazce ma Meindl Multigrip, co vypada stejne cerno-sedo-zlute jako Vibrom Happy

Vepredu jsou spis pro sirsi nohy. A pozor, vytapnou se. Ja jsem je zkousel v obchode, pulvelikost mensi nemeli a mensi se mi zdala dost tesna, coz byla asi chyba. Ale se silnejsi ponozkou to furt de. Drzi dobre, na to ze se o ne moc nestaram, tak jednou za rok vosk. Jenom puvodni snerovadla jsem rozdrbal.

Hanwag jsem neznal. Ale kdyz na ne koukam, zdaji se mi ve srovnani s Meindly drazsi a horsi. Ale jen podle obrazku, chtelo by to je vyzkouset v kramu:

https://www.hanwag.com/eu/en-gb/men/yak/travi-low-sf-extra
https://www.hanwag.com/eu/en-gb/men/hiking/robin
Posláno:

Začátečník
Připojený: 12/14/2012
palong74 napsal:
Nemá někdo tip na návleky na nohavice do vysokého sněhu.... díky..včera jsem dost bez nich trpěl

já mám tip: mě je žena kdysi ušila, rozstříhala starou šusťákovku, fungovaly perfektně,
po nějaké době jsem si pak koupil ještě jedny v Rockpointu
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/21/2012
Meindl Caracas mám už třetí, jsou to moje každodenní boty. Teď je trochu problém s dostupností, údajně vyhořela fabrika, kde se dělali. Já je ve své velikost 48 sehnal za 5000. Ty první mám dodrbaný na zahradu, druhý slepený ještě na lítačku, v posledních nových chodím.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/21/2020
palong74 napsal:
Nemá někdo tip na návleky na nohavice do vysokého sněhu.... díky..včera jsem dost bez nich trpěl

https://www.decathlon.cz/p/nepromokave-lovecke-navleky-crosshunt-100-zelene/_/R-p-116805?mc=8396600
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
Mr.Jar napsal:
palong74 napsal:

https://www.decathlon.cz/p/nepromokave-lovecke-navleky-crosshunt-100-zelene/_/R-p-116805?mc=8396600

Máš s nimi osobní zkušenost?
Já jen že mají dle popisu zátěr, a ten nevětrá, noha se pod nimi zapaří a nohavici máš mokrou stejně jak kdybys je neměl.
Tak jen jestli to platí i u tohoto typu....
Sapere Aude.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/1/2019
palong74 napsal:

Co třeba tyhle, vyzkoušeny tedy pouze při dešti a to obstály už několikrát.
https://www.bushcraftshop.cz/navleky-jubo-gaiters-3l-nanomembrane-cerne/
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/21/2020
pohlava napsal:
Mr.Jar napsal:
palong74 napsal:

Máš s nimi osobní zkušenost?
Já jen že mají dle popisu zátěr, a ten nevětrá, noha se pod nimi zapaří a nohavici máš mokrou stejně jak kdybys je neměl.
Tak jen jestli to platí i u tohoto typu....

Ahoj. Mám je možná čtvrtou - pátou zimu. Nosím je na lov, procházky a donášení proviantu na chatu. Sněhu kolikrát i po stehna když zapomenu sněžnice. Nikdy jsem pod nima neměl nohu zapařenou, natož mokrou nohavici.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
Dík za info!
Zajímavé, asi tedy pořídím pro mladýho.
Sapere Aude.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
Tak jsem zvedavej jak dlouho návleky vydrží..před xxx..roky tady ty Švýcarské návleky vychvaloval kraken....takže nakonec padla volba na ně...ale zdají se být bytelný

palong74 vložil tyto přílohy:
IMG_20231215_095814.jpg.jpg

lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/27/2012
Ahoj, mám je už tak cca 10 let a zatím stále věrně slouží Wink .
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/29/2020
hpmickey napsal:
Teď mám Bennon Terenno low (vibram, taky ne-GTX membrána), necelý rok. ... Hned asi po dvou-třech měsících se ale začala po stranách odchlipovat ta gumová špička, a trochu jako by začaly praskat, v ohybu. Pak se to ale zastavilo...

No, tak poslušně hlásím, že boty jsou v pánu. V sobotu levá bota u kloubu malíčku rupla. Uznávám, že v dnešní době necelé 2000,- za boty není nijak moc, ale aspoň rok teda vydržet mohly. Našel jsem paragon, 5.1.2023, a odnesl je na reklamaci. Ono i ten vibram vepředu už začínal mít namále, další rok by určitě nedal. Tudy tím pádem cesta také nevede.

Sidonius.Fortis napsal:
hpmickey
Byly to boty ADIDAS TERREX AX4 GTX. Podrážka je zrovna Continental. Grip perfektní. Ale smetl jsem je fest za těch pár kilometrů. Je potřeba asi i uvést, že moje hmotnost lehce překračuje metrák. To má jistě nemalý vliv na životnost nejen podrážky…

Jo, to máš pravdu, já mám v poslední době 82-85 kilo, podle sezóny, to těm botám trochu ulehčí. Ale - dneska jsem ve sportisimu okoukl ty tvoje AX4 GTX, a mají sice podrážku Continental, ale úplně jinou, než jsem měl já - černou, a už na omak měkčí.

Jelikož v kamenném obchodě byl vzhledem k sezóně výběr bídný, zaexperimentoval jsem, a objednal z Polska celokožené Nagaba 055. Žádná membrána, tak budu holt víc mazat.Dám pak vědět, jak si vedou.

slon napsal:
Existuje nějaká cenově přijatelná nízká kožená bota bez membrány a s vibramovou podrážkou?

Pokud bys překousnul absenci vibramu, tak ta nagaba produkuje několik modelů kožených zvenku i zevnitř.
Posláno:

Štamgast
Jelikož se móda a styl vrací,tak bych si rád opět po xxxx letech pořídil bundu Bomber...může mě někdo z dotyčných poradit jaký ...????a od které firmy je nejlepší.....po revoluci byl jenom jeden...teď je na trhu spoustu výrobců....dekuji
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/3/2023
Jednoduchá volba: ALPHA INDUSTRIES Ok
Posláno:

Štamgast
Totoro napsal:
Jednoduchá volba: ALPHA INDUSTRIES Ok

Můzes to nějak trochu rozvést...
Posláno:

Pokročilý
palong74 napsal:
Můzes to nějak trochu rozvést...

Nejlépe asi zde: AI - WIKI
Nebo přímo z jejich stránek: AI - Heritage
Nebo úplně zjednodušeně - není to výrobce "nějakého" bomberu. Je to jeden z originálů s dobrou dostupnustí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/17/2011
Alpha Industries souhlas. Pokud chceš klasiku, kvalita odpovídá ceně. Dá se koupit dražší módní značka, s nášivkami atd. Ale bude dražší a ne kvalitnější.

A jesi máš rád Pomádu 😁 tak ambasadora AI dělá vášnivý letec a trochu herec Travolta.
PŘÍTEL je ten, kterému když povíš: "Někoho jsem zabil!" Odpoví: "Kde ho zakopem?"
Posláno:

Pokročilý
Tak ještě koukám, co někoho na těch bundách táhne.
Můj vkus to úplně není, do města nosím notně ošuntělé, neopravované, poctivě navoskované origo BW feldparky. Takovej (pro mě) vymazlenej homeless štýl k Levi’skám.
ALE, tenhle tmavě zelenej na mě tedy docela funguje🤩
…jenom model nafasoval o číslo menší než potřeboval😂
Tu: MA-1 VF 59 257
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/13/2022
Bohužel už i ALPHA Ind. kurví ty hadry na modní. To není menší velikost to je slim. Ale furt lepší než Mil-ttec nebo Fuks )))
Posláno:

Štamgast
Nemá někdo radu by nevrzaly kožené boty???namazány jsou jako chleba se sádlem Grin a k dobré zašlápnute

palong74 vložil tyto přílohy:
IMG_20240229_140049.jpg.jpg

Dal
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/2/2013
Zkus se na to vrzání podívat z jiného úhlu - kámošův dědek byl švec celý život, a říkal, že jedině kvalitní boty vržou....
Per pedes,
Nechaj noža - bolí koža, Mrtvému nože netřeba
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum