ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/16/2016
Ahoj, mám velikou prosbu. Poprosila mě kamarádka, že by ráda darovala svému příteli myslivci k vánocům nějaký hezký nůž. Prolezl jsem kde se dalo, něco jsem našel, ale rád bych se obrátil ještě zde na vás, jestli někdo nemá něco volného vyrobeného. Požadavkem z její strany je pouze aby lahodil oku...
Fajn by byl pevný, spíše nerezovka, kdyby se našel nějaký sendvič bylo by to super.
Má na to limit 6000, tak snad se tu u někoho něco najde. Díky moc, kontakt klidně so sz nebo na mail.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Tusim Pilch mel v nedeli na vystave neco, co by se veslo do limitu. Ale "lahodit oku" je subjektivni zalezitost..
Myslim, ze to byly tyhle: https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&m=1060173#1060173
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/3/2012
Ahojte chlapi,
nevedel by mi niekto poradiť, kde by som zohnal knihu: Knife Engineering: Steel, Heat Treating, and Geometry od Larrina Tomasa? Čo som našiel tak USA a amazon :(

m.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
macekP napsal:
Ahojte chlapi,
nevedel by mi niekto poradiť, kde by som zohnal knihu: Knife Engineering: Steel, Heat Treating, and Geometry od Larrina Tomasa? Čo som našiel tak USA a amazon :(

m.

Ahoj, mrkl jsem na neměcký Amazon a mají ji, s doručením zdrama. Ok
https://www.amazon.de/-/cs/dp/B08D4P9D95/ref=sr_1_1?crid=VQX72UV3FOGB&keywords=Knife+Engineering%3A+Steel%2C+Heat+Treating%2C+and+Geometry&qid=1702902025&sprefix=knife+engineering+steel+heat+treating+and+geometry%2Caps%2C70&sr=8-1
vratislavindrastudio.cz
Posláno:
Pozorovatel
Fuha,
tak to ma nenapadlo Tygerstyle, ďakujem! Admire

m.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/19/2023
Ahoj, mám starou ocílku, která má poškozenou rukojeť. Našel by se někdo ochotný ji vyměnit? Původní ručka je plast s nějakým proložením gumou či něčím podobným. Novou bych preferoval dřevěnou. Předem díky za ochotu či radu/doporučení.

Zahradnik vložil tyto přílohy:
ocilka.jpg.jpg
ocilka3.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/18/2007
Ahoj, před časem jsem si po delší době hledání na aukru pořídil tzv soudkovy nůž. Jak jsem ale zjistil, někdo zjevně nahradil Původní čepel jinou o cca dva centimetry kratší a zbroušenou hodné do tenká. Hlavně pak chybí kolíček, který má čepel zajistit v otevřeném stavu. Snad to bude vidět na fotografiích. Hledám někoho, kdy by uměl vyrobit novou čepel , vsadit ji do nože a ostřit oním kolíckem. Mohu poslat i snímky jiného nože, kde je ten kolíček správně. Zdravím. J.C.

J.C. vložil tyto přílohy:
20240108_145143.jpg.jpg
20240108_145159.jpg.jpg
20240108_145252.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/18/2007
Takhle to má vypadat

J.C. vložil tyto přílohy:
20240108_150244.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/6/2015
Ahojte Happy chcel by som sa prosím vás spýtať či by niekto vedel urobiť črienku s titánu na hinderer xm-24? na cene sa určite vieme dohodnúť Ok ak by niekto vedel poradiť tak môžem poprosiť mi hodiť kontakt do mailu? tshark647@gmail.com ďakujem
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
Mám prosbu - nenašel by se někdo ochotný s pásovkou, kdo by mi rozumně vytáhnul výbrus na jednom paroháči? Výbrus je takový konvexoidní véčko, nad fazetou to má ale moc materiálu a není to řezivý. Příbram, Benešov, Tábor a okolí dovezu jinak klidně poštou. Nechci to samozřejmě zadarmo.
Admire Ok

pohlava vložil tyto přílohy:
IMG_5784.JPG.jpg

Sapere Aude.
Posláno:
Pozorovatel
Ahojte,
chcel by som poprosiť nožiarov, či niekto zháňal karbidové kladivko na vyrovnávanie nerezových čepelí? Ak áno odkiaľ, všetko čo vidím je z USA :( Ďakujem za odpovede

m.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
Ahoj.
Před časem jsem měl jedno tady v inzerci. Už je prodaný.
Můžu teda zase nějaký udělat.
" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic!
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/11/2017
macekP napsal:
Ahojte,
chcel by som poprosiť nožiarov, či niekto zháňal karbidové kladivko na vyrovnávanie nerezových čepelí? Ak áno odkiaľ, všetko čo vidím je z USA :( Ďakujem za odpovede

m.

Ahoj, vlepil jsem 12 vidiák do dřevěné ručky a funguje mi to už přes 5 let. Stejně když vyklepáváš, nesmíš dávat velké rany , ale lehce ťukáš těsně vedle sebe na inkrimovanem místě.Jako kdyby jsi zlehýnka nakouval kosu 😁
Posláno:
Pozorovatel
jarpo napsal:
macekP napsal:
Ahojte,

m.

Ahoj, vlepil jsem 12 vidiák do dřevěné ručky a funguje mi to už přes 5 let. Stejně když vyklepáváš, nesmíš dávat velké rany , ale lehce ťukáš těsně vedle sebe na inkrimovanem místě.Jako kdyby jsi zlehýnka nakouval kosu 😁

Ahoj,
ďakujem za super riešenie, toto by ma nenapadlo :) Ak nezafunguje, ozvem sa Raďasovi... Ak ešte môžem, ten vidiák si nejako zabrúsil do guľata?

m.
Posláno:
Pozorovatel
Ahojte,
chcel by som sa opýtať ako vytvoriť svoju nožiarsku galériu. Už mám pár nožov hotových, tak by som chcel niečo ukázať, poprípade pozbierať rady od kolegov nožiarov :) Potrebujem nejaké schválenie moderátorov? Ďakujem za odpoveď

mp
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
macekP napsal:
Ahojte,
chcel by som sa opýtať ako vytvoriť svoju nožiarsku galériu. Už mám pár nožov hotových, tak by som chcel niečo ukázať, poprípade pozbierať rady od kolegov nožiarov :) Potrebujem nejaké schválenie moderátorov? Ďakujem za odpoveď

mp

Splňuješ podmínky pravidel pro základání nových vláken (teda máš dost příspěvků a registrovaný jsi dostatečně dlouho), tak nepotřebuješ schválení admina.

Takže nalistuješ v "Forum", odstavec "Nožířské galerie" a klikneš na "Nové téma', kde si to potom pojmenuješ jak libo aHappy FERTIG
POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:
Pozorovatel
Ďakujem! Idem na to:)

m.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/11/2017
macekP napsal:
jarpo napsal:
macekP napsal:
Ahojte,

m.

Ahoj,
ďakujem za super riešenie, toto by ma nenapadlo :) Ak nezafunguje, ozvem sa Raďasovi... Ak ešte môžem, ten vidiák si nejako zabrúsil do guľata?

m.

Nezabrousil, ale klidně můžeš. On ten můj byl starý a stupený, takže ostrá špička tam není.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/29/2014
Ahoj pánové, sháním někoho na stabilizaci dřeva, mám tu pár špalíků z javoru a pár špalíků ze švestky, už se tu chvíli válí a rád bych je použil na ručky. Sám bohužel nemám technologii ani znalosti. Náklady uhradím, případně přenechám nějaké špalíky, dle dohody. Nejlépe Vysočina.
Špalíky jsou cca 50x50x300mm
Děkuji

tomas72 vložil tyto přílohy:
javor.jpg.jpg
svestka.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
Jaký lepidlo (epoxid) používáte na vlepeni čepele do rucky??diky
lepsi nuz od tamanu nez zadny
Uživatelé v tomto tématu