ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/28/2010
kdys nato koukam tak slo tu zastitu tak o 1az2mm zbrousit a udelat vetsi radijus smerem ktomu sroubu a vypadalo by to lip a ne takovejle divnej paskvyl jinak peknej nuz a nevys jak to vypada pod strenkama
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
Zatím jsem střenky nesundaval, ale myslím, že tam bude odlehčení, Anv to tak dělají a tady asi výjimka nebude. Na druhou stranu, není to klackobijec, je to obratný nůž na běžné činnosti, tak mi ani případné zeslabení materiálu na ručce nějak extra nevadí.
Až sundám, tak vyfotím.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
Pánové, to o čem se tu bavíte je určené na tohle, takže to dává smysl a funguje to skvěle Wink

cituji výrobce: V neposlední řadě je choil čepele osazen broušenou hranou, která umožňuje použití firesteelu

rettromen vložil tyto přílohy:
IMG_20240124_214225.jpg.jpg
IMG_20240124_214701.jpg.jpg
IMG_20240124_215239.jpg.jpg
IMG_20240124_220046.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
rettromen napsal:
Pánové, to o čem se tu bavíte je určené na tohle, takže to dává smysl a funguje to skvěle Wink

cituji výrobce: V neposlední řadě je choil čepele osazen broušenou hranou, která umožňuje použití firesteelu

Já to vím, a absolutně s tím nemám problém, za mě povedený nůž Ok .
Mimochodem pěkná sbírka Happy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
wrafan napsal:
rettromen napsal:

Já to vím, a absolutně s tím nemám problém, za mě povedený nůž Ok .
Mimochodem pěkná sbírka Happy.

Díky Ok
Posláno:
Štamgast

Cetl sem to taky ale nekde sem cetl nebo slisel ze skrtani nozem o firesteelu poskozuje nuz i kdys na tom nozi sou ktomu urcena mista nevym co je natom pravdy jinak nuz je hezkej
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
A jak by se asi mohl poskozovat nuz skrtanim? To mi hlava nebere… nikdy sem firesteelem nuz neposkodil. Maximalne povrchovku.
Posláno:
Štamgast
ja sem to někde četl nebo viděl nejsem chemik tak nevym ale proč by se škrtadlo prodavalo z pliškem na škrtani kdyš kazdej ma nuz a už sem videl na nekolika videji ze po skrtani zustali na nozi fleky mislim ze u krakena nebo matejky nevym jen pisu co sem cetl nebo videl.
Posláno:

Štamgast
Brom, nic ve zlém, vrať se o stranu zpět, kde mám porovnávací fotku, je tam vedle M25 a Esee JG5. Dobře si ten Nessmuk prohlédni a pak mi řekni, kde je poškozený od škrtání firesteelem, protože to s ním dělám naprosto běžně Happy .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2018
brom napsal:
ja sem to někde četl nebo viděl nejsem chemik tak nevym ale proč by se škrtadlo prodavalo z pliškem na škrtani kdyš kazdej ma nuz a už sem videl na nekolika videji ze po skrtani zustali na nozi fleky mislim ze u krakena nebo matejky nevym jen pisu co sem cetl nebo videl.

Dodava se s pliskem, protoze ne kazdy clovek vi, ze to jde i nozem Happy poskodit se da pri skrtani akorat ostri, ale skrtat o stri, to delaji jen ,, experti”
Posláno:
Štamgast
jak sem psal nejsem chemik nevym jestli ma nebo nema skrtani skrtadlem nakej vliv na cepel ale proc by vyrobci skrtadel jinak prodavali skrtadlo a plisek? jen aby vydelali na tom kusu plechu? ja skrtadlo nepouzivam takze nevym napsalsem jen to co sem cetl nebo nekde vydel nuz je peknej jen bych si ho upravyl tot vse preji hezky den
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011
john1 napsal:
... Jediná vada je to klapání pouzdra. Nemusím se nikde plížit, ale po lese chodíme co nejtišeji. Tak jsem obalil pouzdro mokrým hadrem, nechal zezadu 3 x 3 cm volné, nahřál jsem je horkovzduškou a zatlačil tyčkou s kulatým koncem. Neklepe, drží krásně, ...

Taky neklepe, vyřešeno co dům dal. Nahřáto turbo zapalovačem, vyražena patka TRC.

virtual1jk vložil tyto přílohy:
IMG_20240316_042106_272.jpg.jpg

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/14/2008
brom napsal:
jak sem psal nejsem chemik nevym jestli ma nebo nema skrtani skrtadlem nakej vliv na cepel ale proc by vyrobci skrtadel jinak prodavali skrtadlo a plisek? jen aby vydelali na tom kusu plechu? ja skrtadlo nepouzivam takze nevym napsalsem jen to co sem cetl nebo nekde vydel nuz je peknej jen bych si ho upravyl tot vse preji hezky den

Já to slyšel taky v souvislosti s rwl 34, do které prý jiskry mohou udělat důlky. Ale zda to tak je, nevím. Podle stejného zdroje prý elmax s tím problém nemá.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/26/2011
S tím mám takovou zkušenost, že, kdysi buď s kovanou finkou z 19191, nebo, spíš, to byl nůž z péroviny, tak po škrtání firesteelem od Light my fire, zůstaly na hraně hřbetu vypálené takové jakoby ťupky. Prý jde údajně o to, jak při škrtání vznikají vysoké teploty. No, já to od té doby nedělám, stačí mi, že vím, který nůž by to dal a používám plíšek co je u toho. Jinak, zrovna to Light my fire je dobrej firesteel, btw.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Jsou škrtadla s plíškem a bez plíšku… každý si vybere… a proč tam plíšek je ??
Ne každý a ne vždy má nůž u sebe ( navíc s ostrou hranou)
Když jdeš s někým (kámoš dítě žena) tak jeden rozdělává oheň a druhý může používat kudlu na jiné účely
Pro dítě je to bezpečnější zejména, když jich je několik různého věku a schopností a nemusíš je dozorovat
Když byl mladý malý dokázal vydržet se škrtadlem dokud ho udržel v ruce pokud si zapomněl nůž a já měl jeden bez plíšku Oh No
No a aspoň pro mne je to neskonale pohodlnější škrtám plíškem i když kudlu mám
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Takže... Ať už jsou názory na ANV jakýkoliv, každopádně už se jedná o značku světoznámou a jako takovou zavedenou. A to je vážně úspěch 👍

Tady je důkaz 😎

Tyler vložil tyto přílohy:
Screenshot_2024_04_13_23_46_23_566_com.android.chrome.jpg.jpg
IMG_20240413_234651.jpg.jpg
IMG_20240413_234800.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011

Spelter M311 comp
M25
(srovnání Victorinox 111 mm)

virtual1jk vložil tyto přílohy:
IMG_20240502_181910_311.jpg.jpg
IMG_20240502_182256_867.jpg.jpg
IMG_20240502_182112_529.jpg.jpg

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Občas sem, na knife chodím a důvod, proč JEN občas, je právě VŠE okolo firmy ANV z doby jejich počátků. Když tady čtu vaše současné chvály na firmu a jak se prosadila ablablabla,, vždycky si vzpomenu, jaké sračky tady psali někteří z vás, když ANV začínala. Stačí si najít videa z jara 2019. Já jsem točil první video tuším o noži P200 a řekl jsem, že jsem hrdý na to, že takové nože dělá firma, kde může stát vedle názvu ANV i nápis Made in Czech Republic....A to bylo hned keců - "stejně to dělají v Číně a peníze jim do toho dávají Arabové, ceny mají přehnané, atd." Poslední kapka pro mne byla debata "odborníků" na Spelter a jeho cenu...To bylo nejdůležitější....Zkoušel jsem od ANV prakticky celou pevnou řadu, až po ten Spelter.. Nožíkům se nedalo celkem nic vytknout. Pouze u většího Spelteru a toho malého M311comp je celkem takovým nedostatkem na ručce (protože já, když řežu, krájím atd. nekoukám jen na materiál čepele) ale i na to, jak se nůž drží. Oba jmenované nože mají za prvé zbytečně tenký průřez ručky za choilem, kde obepína ručku palec a ukazováček a ještě jednu "specialitu" - průřez ručky z pohledu úchopu s čepelí dolů - ovál - "vajíčko" postavené na širší základnu, zatím, co většina nožů má buď vajíčko "na špičku, nebo pravidelnou elipsu (třeba Mora Classic) nebo obdélník se zaoblenými hranami (jako mají původní ANV P200, P300...) Nevím, jak je to u jiných, nových modelů, ale myslí, že tento "zvláštní" dizajnový prvek je tam také....Ale asi to tak lidem vyhovuje...
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/13/2022
Nikdy jsem nechvail a chálit nebudu. )) Nic nevyrábí. Když budu chtít nůž Czech made nebudu kupovat ANV který nože vyrábí všude jinde jen ne v Čechách. Je fakt že na pevném noži se toho tolik nepodělá jako na zavíráku.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/13/2022
Je známo že nože pro ně vyrábí Ital. Pokud budu chtít nůž z Italie koupím od Itala. )))
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum