ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Civivi Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/27/2013

Martine ApplauseHappy

Ty podložky pod ložísky jdou vyndat magnetem. Kolíček by asi šel dát k přechodu mezi jimpingem a hladkým hřbetem,. Překvapilo mě, jak je ten hliník v ruce příjemný, manipulace je pro mě příjemnější a jistější než s CS Code4 (asi že jsou střenky líp uchopitelné a čepel při otvírání neklade takový odpor). Třeba časem bude i s mikartou nebo ultemem. Po dlouhé době nůž, který mi sedl jak pr.el na hrnec Happy .

Zvažoval jsem ještě celočerného s tím, že prohodím střenky, ale nějak si neumím představit černou čepel s touhle sametově stříbrnou střenkou Happy .
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Jo, v mikartě (nebo ve dřevě) a damašku by se mi líbil hodně, otázka je, jestli by to v samonosné konstrukci (bez linerů) fungovalo... Jinak černá čepel by v kombinaci s tou stříbrnou ručkou mohla vypadat super...Happy
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
Práve mi dorazili tieto dva pomerne podobné kúsky.
Keby niekoho zaujímalo porovnanie, tak sencut má o niečo dlhšiu čepeľ, avšak kvôli ´záštite´ vytvorenej fliprom je úchop kratší. Civivi je pre stredne veľkú ruku tak akurát. Sencut je skôr troj-tri a pol-prsťák. Čepeľ na civivi je odhadom (neviem nájsť šupleru) trošku tenšia nad fazetou, ale sencut má duťák. Ako to reže som zatiaľ neskúšal..

Mižo vložil tyto přílohy:
P_20240212_143303.jpg.jpg
P_20240212_143245.jpg.jpg
P_20240212_144102.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Jo, Qubit vypadá fakt pěkně. Teď ho udělali z i titanu a 20CV pod WE, bude to určitě super EDC. V téhle verzi s ručně dělaným podélným satinem a modrými střenkami vypadá fakt super, navíc za nějakých 215 Euro (5,5t). BTW jak hodnotíš zpracování Civivi vs. Sencut? Je tam nějaký rozdíl, nebo je to stejné?

Jinak ještě k tomu Praxisu, pořád nemůžu dostat z hlavy tuhle verzi v titanu, S35VN a s framelocklem, co vyrobilo WE. Píšou tam, že má čepel tlustou jenom 2,6 mm. Pokud to není chyba, tak to bude pecka. A taky je super, že má i kolíčky, takže bude o hodně zábavnější. Akorát bych musel vyměnit ten hnusný klip. Případně by tomu noži IMHO fakt sedla díra Happy.

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
WE_Qubit.JPG.jpg
Civivi_praxis_button_lock.JPG.jpg
WE_Praxis_2.JPG.jpg
WE_Praxis.JPG.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
U Sencut Phantara mě zaujalo, že proti Civivi není ve zpracování a funkčnosti žádný zřetelný rozdíl - kromě oceli a čepu, kde jsou třeba dva torx šroubováky. V několika recenzích na Sencut Serene se psalo, že eloxování moc nevydrží resp. se lehce poškrábe, tak možná to je další rozdíl.

Ten WE Praxis by se mi taky líbil, ale mi by stačila jen ta ocel Happy .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Ještě že nemají u tohohle WE v nabídce čepel "no choil"...to bych měl problémWink Happy
Posláno:

Štamgast
Nějaké novinky, za mě Vision FG v damašku a mikartě...

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
Screenshot_20240219_102310_Instagram.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012
Dalsi vision v super vybave. Kdyby to sem umel nekdo dostat za rozumny penize tak piste.

https://www.knifecenter.com/item/CIVC22036C1/civivi-knives-snecx-vision-fg-superlock-folding-knife-cpm-s35vn-satin-reverse-tanto-blade-twill-carbon-fiber-handles-knifecenter-exclusive

blam vložil tyto přílohy:
IMG_2808.jpeg.jpg

knifepanic
Posláno:

Štamgast
Jo, koukal jsem na něj, když ho DCA v pátek ukazoval jako první novinku. Taky bych ho bral, ale objednávat to z USA je nesmyls...ale kdyby byla šance, jak to sem dostat za těch 140 babek, byl by to super deal.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/22/2024
Zdravím rozhoduju se mezi Sinisys a Praxis button lock, u praxisu se bojím oděru hliníkové ručky. Hledám lehce nositelné větší slicer EDC, předem děkuju za rady
Posláno:

Štamgast
@Jury93
Sinisys jsem měl. Je o fous kratší než Praxis, pocitově je bytelnější (ocel a framelock), je o něco těžší, úchop je pohodlný a jistý, čepel chodila lehce a hladce, ale framelock byl pro mě příliš tvrdý (mám ale omezenou hybnost pravého palce, pro zdarvou ruku je to ok) a to byl jediný důvod, proč jsem oba prodal. Pískování (i když velmi jemné) moc nemusím, zase se mi líbila clip-point čepel.

Praxis s knoflíkem mám a pro mě nemá chybu. Perfektní úchop, skvělá pojistka a ovládání a krásná čepel. Na trochu hladší střenky se dá rychle zvyknout, ale samozřejmě že když spadne na beton, bude to znát (ale to i u sinisyse), běžný otěr určitě půjde řešit anodizací a budeš si moct i vybrat barvu Happy .

Sinisys má sandvik, Praxis Nitro-V, dlouhodobě neumím posoudit, jestli a která je lepší, mi se pocitově víc líbí Nitro-V. Netroufal bych si říct, že je jeden lepší, je to stejná kategorie, ale každý jiný. Kdybych si měl dnes vybrat jeden (bez ohledu na moje omezení), volil bych jednoznačně praxise s button-lockem, ale to je opravdu velmi subjektivní.

Ideálná by bylo, kdybys je měl před sebou a zkusil sí je naživo, třeba zjistíš že nejlepší bude mít oba, ale určitě si vybereš podle své ruky a tak, aby sedl Tobě Grin.

A abys to neměl úplně jednoduché, tak se sinisysem je srovnatelný třeba model Tranquil s linerlockem a střenkami z G-10, a zadání by perfektně vyhovoval i Sentinel Strike s K110 Laugh
Posláno:

Štamgast
Sinisys jsem v ruce snad neměl, ale řešení je jednoduché. Objednej si oba, osahej si je a jeden pak vrať. Easy. Jinak Praxis s button lockem mě pořád velmi baví a button lock vnímám jako modernejší a bezpečnější pojistku, byť frame lock je jednodušší a fakt se tam nemá co posrat (pokud je dobře udělaný). Ocel je papírově o 1 Rockwell tvrdší na Praxisu (58-60 vs. 59-61 HRC), což v praxi, asi nepoznáš, pokud se ti nesejdou kudly na dolní a horní hranici. Svůj Praxis jsem teď brousil a těch 60 HRC určitě má. Ale ten hliník dost klouže a když ti ta kudla upadne, bude to na ručce hodně vidět. Sinisys v hnědé mikartě se bude určitě držet jistěji a je i o pár stovek levnější...pak napiš, jak jsi se rozhodl.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/22/2024
Díky chlapi, bude to Sinisys, nevěřím hliníku a hlavně rozhodl ten clippoint.
Díky za recenzi
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Blade Show West a zajímavej prototyp

Altus v pevné verzi

Tyler vložil tyto přílohy:
IMG_20240224_091218.jpg.jpg
IMG_20240224_090657.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Jj, koukal jsem. Vypadá jako pevný Altus. Moc pěkná kudla.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Jsem zvědavej na rozměry, čepel tipuju na 3.5 palce, ocel Nitro-V. Každopádně design Altuse považuju za jeden z absolutně nejhezčích od WE family.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast

Praxis & Sentinel Strike Happy

Chloupek vložil tyto přílohy:
A.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Trochu lepší světlo Happy

A.JPG.jpg
B.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast

Happy

A.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Tak tohle ti sedí víc, než Praxis? Jinak v ruce jsem ho měl a je skvělý.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum