ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Švýcarské zavíráky V. - Všechno kolem nich Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/25/2013
Ahoj, dostal se ke mně jeden trochu zneužitý GAK. Má cenu ho posílat do Ibachu? Všechny nástroje krom čepelky jsou super, čepel je ale poškrábaná a špičkou asi někdo něco šrouboval Confused
Posláno:

Štamgast
No, vlastně si mohu odpovědět sám, cenu to nemá. Otázku jsem měl položit jinak - mají ještě v Ibachu 108mm čepelky? Zkoušel jste to někdo?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
Před pár měsíci někdo dával na FB jak mu to v Ibachu vyměnili, zkus jim ale raději napsat, případně do Roslera
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/27/2014
před pár lety - 2-3 (4?) - účet bych možná dohledal čepel v Ibachu ještě měli. Ale .. akce trvala asi rok a čtvrt, než přijel nůž zpět. Rossler nože do CH posílá konsolidovaně, aby se jim to vyplatilo. Navíc mi ho pak zpět poslali přepravcem TopTrans, což pro soukromé balíčky není dopravce značka ideál (dělají hlavně palety).
Celá to mne dělalo dojem, že mi Rossler chtěl znechutit, takže dnes bych už se na to...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
Luděk napsal:
Všechny nástroje krom čepelky jsou super, čepel je ale poškrábaná a špičkou asi někdo něco šrouboval Confused

Odfoť ho.
nech ho pozrú miestni odborníci....
Alebo si daj urobiť čepielku z Damašku ..... Hanes a jemu podobní slobodní umelci z tajomných hradov v Karpatoch by to urobili k tvojej radosti a obdivu miestneho publika.
So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
Svajciar napsal:
Luděk napsal:
Všechny nástroje krom čepelky jsou super, čepel je ale poškrábaná a špičkou asi někdo něco šrouboval Confused

Odfoť ho.
nech ho pozrú miestni odborníci....
Alebo si daj urobiť čepielku z Damašku ..... Hanes a jemu podobní slobodní umelci z tajomných hradov v Karpatoch by to urobili k tvojej radosti a obdivu miestneho publika.

tak určitě, koupíš nůž za 500,- a dáš do něj dvojku, tak to se vyplatíShocked
Posláno:

Štamgast
Obávám se, že dva tisíce jsou ještě hodně střízlivý odhadred face Surprised

Děkuji Vám za odpověď. Čepel jsem nakonec +/- srovnal kladívkem. Teď ještě vymyslet ten podrápaný povrch. Jakou zrnitostí začít?

Edit: nejde mi to vyfotit, už je tma. Jsou to klasické stopy po brousku na leštěném povrchu, no…
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/20/2010
germanicus1 napsal:
tak určitě, koupíš nůž za 500,- a dáš do něj dvojku, tak to se vyplatíShocked

No že to tu ešte niekoho trápi Shocked Laugh

Keď je niekto ochotný "vytuniť" low-endový Victorinox Titánovými črienkami v cene násobku pôvodnej ceny prachobyčajného 91 mm noža? Mimochodom jediné, čo tie črienky zabezpečia, že je ten nôž ťažší, ale lepší určite nie.

Oproti tomu damašková čepeľ výrazne zlepší funkčné a estetické parametre noža. Obzvlášť na 108 mm - teda už zberateľskom modele.
Kto mal v ruke 108 mm model, chápe o čom hovorím.
Prechod na 111 mm a tú sprostú vlnovkovú črienku bol najväčší prešlap firmy.
108 mm model je najkrajší a najužitočnejší nôž za históriu Victorinoxu. Jen jeho potenciál trestuhodne spláchli do hajzlu!

Keby mi niekto ponúkal damaškovú čepielku na 108 mm Victor, po 2000,- Kč, rád zoberiem aj dve. Píšte, volajte!!! mrGreen

Luděk, rozhodne by som sa nebál ani 600-vky šmirgla! Niektorých vážne ranených švajčiarskych pacientov som musel zachraňovať aj takýmto brutálnym spôsobom....
Vždy sa nájde dement, ktorý brúsi Victorinox ako motyku!!! Ale dnes sa im čepielky lesknú jak psove gule!!!

So švajčiarskym nožom na večné časy a nikdy inak !!!
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/6/2017
Svajciar: souhlas. 108mm je po praktické stránce jako 111mm ale je hezčí a líp se drží. Doufám, že se zas pustí do jejich výroby.

Tyler Durden vložil tyto přílohy:
gak3.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Vypadá fantasticky Ok Applause

To by museli tuhle řadu dělat bez této pilky nebo k ní získat práva, bohužel Happy
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Existovala 108 Solo/Solo Plus (plusko mělo vývrtku). Byl to příjemný nožík a kdyby ten chtěli obnovit, tak by jim autorská práva snad nepřekážela. Jenže co s jednou čepelí?
Ale asi by se to v duchu Solo Plus dalo doplnit třeba podobným kombootvírákem, jako má Bantam.
Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Nedalo.
Pero na to není dělané a i po úpravě překáží díra.
Navíc přes to všechno by uniotvirák byl krátký, díky konstrukci nože.

Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/15/2005
Chloupek napsal:
Vypadá fantasticky Ok Applause

To by museli tuhle řadu dělat bez této pilky nebo k ní získat práva, bohužel Happy

Nějaký zdroj k tomu patentu Bundeswehru na pilku? Moc se mi nezdá, že by si pořád platili ochranu na něco, co už používají možná okrajově, spíš vůbec...., díky Happy
Posláno:

Štamgast
Dušan napsal:
Nedalo.
Pero na to není dělané a i po úpravě překáží díra.
Navíc přes to všechno by uniotvirák byl krátký, díky konstrukci nože.

To vím, myslel jsem podobný nástroj, ale ve druhé řadě, aby se v duchu návrhu GAKu otevíral stejným směrem jako čepel. Kombinovat to stejně jako u Bantamu do jedné řady by byl nesmysl, už i pro tvar čepele, která je symetrická (pokud mne paměť neklame), nikoliv asymetrická jako u Bantamu.
Posláno:

Štamgast
To jsme zase na začátku.
Kombo, ač se to nezdá, tam je teď. Co kloudného, místo pilky, k němu dát?
Udělat asymetrickou čepel není problém, kdyby rozjeli novou výrobu...
Posláno:

Štamgast
@Dušan No, to je vlastně taky pravda.
Existoval Swiss Shark, který měl jako druhou čepel párák. Nebo by byla možnost jenom pilka, bez kombinace.
Ale pak je otázka, kdo to koupí a jestli by se obnova výroby vyplácela.
Asi za 108 zamáčkneme slzu a budeme doufat, že zbylo ještě pár čepelí na repase; jsem celkem zvědavý, jak Luděk pochodí.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Před pár lety se mi vrátili nožíky na repasi bez výměny pilek s tím, že další zásoby už nemají a nové vyrábět nemohou. Patent měl / má Bundeswehr. Dával jsem to tehdy na vlákno Švýcarské zavíráky včetně odpovědi a fotek, jen už nevím který rok. Bylo by samozřejmě skvělé, kdyby se to změnilo Happy
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
To si pamatuji; a nebyls sám, na nějakém zahraničním fóru kdosi dával podobné fotky taky. Při repasi totiž zabrousili poškozené hrany šroubováku, což v některých případech znamenalo ubroušení prakticky celého šroubováku.
Jestli to nakonec není rada od Tebe: zdůraznit při odeslání na repasi "s kombinovaným nástrojem nic nedělat!"
Posláno:

Štamgast
Chloupek napsal:
Před pár lety se mi vrátili nožíky na repasi bez výměny pilek s tím, že další zásoby už nemají a nové vyrábět nemohou. Patent měl / má Bundeswehr. Dával jsem to tehdy na vlákno Švýcarské zavíráky včetně odpovědi a fotek, jen už nevím který rok. Bylo by samozřejmě skvělé, kdyby se to změnilo Happy

Některé ty odbroušené pilky skončily u mě. Myslím že je mám od tebe...Happy
Mám i nějaké fungl, jen bez pilníku.
Ápropos čepel se dá vyřešit dárcem, ale po úpravách a pak je tu otázka ceny.
Posláno:

Štamgast
Já bych za to klidně zaplatil, žádného dárce ale nemám…
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum