ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/11/2017
macekP napsal:
Ahojte,
chcel by som poprosiť nožiarov, či niekto zháňal karbidové kladivko na vyrovnávanie nerezových čepelí? Ak áno odkiaľ, všetko čo vidím je z USA :( Ďakujem za odpovede

m.

Ahoj, vlepil jsem 12 vidiák do dřevěné ručky a funguje mi to už přes 5 let. Stejně když vyklepáváš, nesmíš dávat velké rany , ale lehce ťukáš těsně vedle sebe na inkrimovanem místě.Jako kdyby jsi zlehýnka nakouval kosu 😁
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/3/2012
jarpo napsal:
macekP napsal:
Ahojte,
chcel by som poprosiť nožiarov, či niekto zháňal karbidové kladivko na vyrovnávanie nerezových čepelí? Ak áno odkiaľ, všetko čo vidím je z USA :( Ďakujem za odpovede

m.

Ahoj, vlepil jsem 12 vidiák do dřevěné ručky a funguje mi to už přes 5 let. Stejně když vyklepáváš, nesmíš dávat velké rany , ale lehce ťukáš těsně vedle sebe na inkrimovanem místě.Jako kdyby jsi zlehýnka nakouval kosu 😁

Ahoj,
ďakujem za super riešenie, toto by ma nenapadlo :) Ak nezafunguje, ozvem sa Raďasovi... Ak ešte môžem, ten vidiák si nejako zabrúsil do guľata?

m.
Posláno:
Pozorovatel
Ahojte,
chcel by som sa opýtať ako vytvoriť svoju nožiarsku galériu. Už mám pár nožov hotových, tak by som chcel niečo ukázať, poprípade pozbierať rady od kolegov nožiarov :) Potrebujem nejaké schválenie moderátorov? Ďakujem za odpoveď

mp
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
macekP napsal:
Ahojte,
chcel by som sa opýtať ako vytvoriť svoju nožiarsku galériu. Už mám pár nožov hotových, tak by som chcel niečo ukázať, poprípade pozbierať rady od kolegov nožiarov :) Potrebujem nejaké schválenie moderátorov? Ďakujem za odpoveď

mp

Splňuješ podmínky pravidel pro základání nových vláken (teda máš dost příspěvků a registrovaný jsi dostatečně dlouho), tak nepotřebuješ schválení admina.

Takže nalistuješ v "Forum", odstavec "Nožířské galerie" a klikneš na "Nové téma', kde si to potom pojmenuješ jak libo aHappy FERTIG
POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:
Pozorovatel
Ďakujem! Idem na to:)

m.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/11/2017
macekP napsal:
jarpo napsal:
macekP napsal:
Ahojte,

m.

Ahoj,
ďakujem za super riešenie, toto by ma nenapadlo :) Ak nezafunguje, ozvem sa Raďasovi... Ak ešte môžem, ten vidiák si nejako zabrúsil do guľata?

m.

Nezabrousil, ale klidně můžeš. On ten můj byl starý a stupený, takže ostrá špička tam není.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/29/2014
Ahoj pánové, sháním někoho na stabilizaci dřeva, mám tu pár špalíků z javoru a pár špalíků ze švestky, už se tu chvíli válí a rád bych je použil na ručky. Sám bohužel nemám technologii ani znalosti. Náklady uhradím, případně přenechám nějaké špalíky, dle dohody. Nejlépe Vysočina.
Špalíky jsou cca 50x50x300mm
Děkuji

tomas72 vložil tyto přílohy:
javor.jpg.jpg
svestka.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/21/2011
Jaký lepidlo (epoxid) používáte na vlepeni čepele do rucky??diky
lepsi nuz od tamanu nez zadny
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/25/2007
palong74 napsal:
Jaký lepidlo (epoxid) používáte na vlepeni čepele do rucky??diky

uhu endfest 300
Reddit: reddit.com/user/AlmostOk
Aukro - Nůž pro dobrou věc: aukro.cz/uzivatel/NuzProDobrouVec/nabidky
Posláno:

Štamgast
To je dost drahý ne?Neutral nebo kolik se s tím dá udělat nožů..?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/25/2007
Tak zadarmo to nedavaji, ale jsem s tim spokojeny. Kupuju baleni kde je dohromady 163 gramu. Nemam spocitano kolik nozu z toho udelam - dost zalezi jestli je to fulltang nebo hidden tang. Pri lepeni strenek na fulltang mi toho dost vytece a tak musim nadelat vic. U schovaneho rapu staci o dost min. Rekl bych ze 10-15 nozu z toho jednoho baleni je realne. Takze cca 50-70 Kc na nuz. Za abraziva utratim na jeden nuz o dost vic:)
Reddit: reddit.com/user/AlmostOk
Aukro - Nůž pro dobrou věc: aukro.cz/uzivatel/NuzProDobrouVec/nabidky
Posláno:

Štamgast
Co bylo něco zadarmo už je pryč...to je mě jasny..ještě to pamatujuHappy
Bavím se o lepení trnu čepele do rukojeti
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/29/2014
Používám UHU plus endfest 300kg na všechno co má držet. Pro pevnější spoj dávám do trouby na 40-50°C na dvě hoďky, protože v dílně mám chladno.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Zdravím ve spolek,
Poradil by někdo kde sehnat kus dřeva Šeříku na střenky? Jeden zákazník poptává cíleně šeřík a rád bych mu vyhověl. Díky za radu.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/26/2007
Na Bratislavskú výstavu chodí chalan zo stredného Slovenska. Má domáce drevá. Minule som od neho kúpil aj Orgován - Šeřík. Bohužiaľ meno neviem, ale účastníci by vedeli poradiť. Chodí pravidelne. Možno by poradil p Horváth. https://filiphorvath.sk/vystavy/
Výstava má byť 13.4.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/22/2008
Ten človek sa volá Jozef Slugeň, ale kontakt na neho nemám.
Nôž a zápalky, to je to jediné, čím sa líšime od opíc... (plk. Otto Wagner)
Posláno:

Štamgast
Chlapi díky, zkusím pohledat Ok
Musím říct, že tato dřeva mají něco do sebe... měl jsem kus krásné lísky od kořene a to bylo tak krásné dřevo, sice náchylné na trhlinky, ale i ty jsem tam nechal a bylo to jedno z těch nej.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
palong74 napsal:
To je dost drahý ne?Neutral nebo kolik se s tím dá udělat nožů..?

Pokud chceš levnější, já používám Epoxy 1200. Vydrží to skoro všechno. Skvělý epoxid. akorát na rozdíl od těch dražších tvrdne dlouho (min 24 h). Posledně mě 400 g stálo myslí 250 Kč, ale to už je roky. Vyrobil jsem přes 80 nožů, otec to používal k laminování na náhradu prasklých krytů terénní motorky a + drobné domácí lepení přebytky. Na to vytačilo cca 1,5 plechovky. Tedy bych to viděl, že cca 50-70 nožů na plechovku.

Akorát mísící poměr (teď si nepamatuju přesně, cca 7-8:100) je docela patlačka.
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/19/2023
JanDvorak napsal:
Zdravím ve spolek,
Poradil by někdo kde sehnat kus dřeva Šeříku na střenky? Jeden zákazník poptává cíleně šeřík a rád bych mu vyhověl. Díky za radu.

Ahoj, letos jsem šeřík prořezával, tak ti mohu par špalíků nechat.
Posláno:

Štamgast
Díky všem za typy a mám sehnánoOk
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum