ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Výměnné pobyty nožů Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/4/2016
Zatím je to takový kuchyňsko kancelářský otrkavani .. ale zejtra se jde konečně veeeen

purschack vložil tyto přílohy:
IMG_4104.jpeg.jpg
IMG_4068.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Nejsem úplně asi klasickej týpek na tuhle kudlu, sem spíš vyřezávací typ.
Ale kudla se mi líbila .. cca shrnutí v krátkým videu

Shrnuto podtrženo v plusech

- je to all in knife, ale spíš takovej tabornickej než "bushcraftackej"
- asi spí pro větší ruce
- fajn držel ostri
- totaaalni peckoidni pouzdro

V Mínusech (pro mne)

- nechce se mu do dřeva (sem prostě morofilni scandak)
- neskrtaci hřbet
- chybějící očko pro provázek

purschack vložil tyto přílohy:
IMG_4212.jpeg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/23/2021
Dík za hodnocení,připomínky a videjko.Mám rozpracovaných pár LBček jednak z N690tky tak z D2ky s malinko zkrácenou ručkou co momentálně čekají u špičáků na zakalení ale k té škrtací hraně se jaksi nemůžu přinut.No ještě si to nechám projít šiškou.Ještě jednou díkyOk
Posláno:

Štamgast
Babson napsal:
Dík za hodnocení,připomínky a videjko.Mám rozpracovaných pár LBček jednak z N690tky tak z D2ky s malinko zkrácenou ručkou co momentálně čekají u špičáků na zakalení ale k té škrtací hraně se jaksi nemůžu přinut.No ještě si to nechám projít šiškou.Ještě jednou díkyOk

Tak ono víceméně není kam .. ten kudloid je tak krásně souměrné zaoblenej že ta skartaci hranka by to esteticky rušila Razz
Posláno:
Štamgast
Připojený: 6/16/2019
Nůž je u mně

Žak vložil tyto přílohy:
IMG_20240229_085852.jpg.jpg
IMG_20240229_090856.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Má ještě někdo zájem o nůž o Babsona? Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/29/2007
Poslal jsem Emila se vzkazem. 😉
Posláno:
Štamgast
Nůž odeslán ke členovi Krhút. Přez víkend dám dohromady moje postřehy o noži.
Posláno:

Štamgast
Nůž dorazil, první dojem: sedne perfektně i do mojí poměrně velké ploutve. Další postřehy po víkendu.
Posláno:

Štamgast
Zatím nebylo co fotit, i když nakrájení vysušeného lovečáku na tenoučké plátky nebyl problém... V týdnu asi moc stíhat nebudu, takže po Velikonocích bych mohl být moudřejší. Zatím si tedy rozmyslete, jestli ho budu posílat dál, nebo Babsonovi.
Posláno:
Štamgast
Na začátek bych chtěl poděkovat za možnost vyzkoušení nože. Předchozí hodnocení jsem
záměrně nečetl, aby neovlivnili můj pohled na nůž.
Nůž má jednoduché pouzdro bez prodlouženého závěsu. Ten jsem si dodělal a poslal s
nožem dál. Nůž v pouzdře drží i bez pojistného řemínku. Co bych vytknul je, že při vytažení
nože zůstávají kousky kůže na noži (vnitřek pouzdra není nijak ošetřen ani vyhlazen). Dle
mého by bylo pro nůž vhodnější a praktičtější pouzdro s více možnostmi nošení
(horizontálně, upevnění na batoh atd.) Nůž má krásně tvarovanou dřevěnou ručku, která mi
padla pro normální i pro reverzní úchop. Velikost nože je dostačující pro všechny běžné
práce venku, ale ani v kuchyni se nůž neztratí. Maso, kuře s kostmi, žádný problém, tvrdší
ovoce a zeleninu rozlamuje. Zkusil jsem si sekání a štípání a vzhledem k velikosti nože to
nebyl žádný problém. Co mě zarazilo, byl zvláštní zvuk při sekání! Nevím, jestli je to
tepelným zpracováním nebo nějakou vadou. Nůž jsem jednou brousil a ostří drží dostatečně.
K noži mám ale tři výtky… Zdrsnění hřbetu pro palec je moc zaoblené, začištěné, takže
neposkytuje dostatečnou oporu palce. Na druhou stranu mi vadila nezačištěná hrana na
spodku nože (viz foto), kde jsem občas posítil ostrost hrany na ukazováčku. Třetí výtka je
hodně subjektivní… Já bych vynechal choil na noži této velikosti. Vůbec jsem ho nepoužíval
a i tak byl nůž velmi obratný.
Podtrženo a sečteno, je to šikovný pomocník, který s kvalitou a zpracováním předčí řadu
zavedených značek nožů. Jen tak dál!
A ještě jednou děkuji Žak.

Žak vložil tyto přílohy:
IMG_20240318_194817.jpg.jpg
IMG_20240309_092524.jpg.jpg
IMG_20240309_091602.jpg.jpg
IMG_20240327_075740.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Dobrá, zkusím tedy některé mé postřehy i když tentokráte bohužel bez fotek: jak si všimli již pánové testovači a osahávači přede mnou, štípání třísek a přeseknutí větve i suché není pro nůž žádným problémem. Při řezání podpalovacího ježka jsem si instinktivně přehmátl tak, abych měl ukazovák v choilu. Již jsem psal o bezproblémovém krájení vysušeného lovečáku na tenké plátky a teď mohu dodat, že i krájení sotva vystydlého chleba nebyl problém. Krájení masa do guláše šlo dobře, s krájením cibule nadrobno už byl trochu problém díky tvaru výbrusu, ale i to se podařilo. Na hladké krájení mrkve a celeru si vezměte raději tenčí nůž, pokud nechcete suroviny rozlamovat a na čtvrcení jablka a vykrojení jadřince raději rovnou zapomeňte (to fakt není doména tohoto nože). O rozčtvrceni kuřete se moc rozepisovat nebudu, to šlo samo. Na oddělení prsou od skeletu mám ale raději subtilnější nože. Nůž v mé ruce seděl od prvního okamžiku, zoubky pro oporu palce na hřbetě by mohly být maličko blíž u sebe a ne tolik opracované, neboť takhle moc opory neposkytují. Úplným závěrem musím říct, že kdybych neměl těch nožů tolik, tak bych se mi asi hodně stýskalo.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/23/2021
Všem testerům velké Díky za postřehy i připomínky.Ok Budou se hodit při další tvorběAdmire
Posláno:

Štamgast
Tak dodatečně aspoň fotka s cibulí.

Krhút vložil tyto přílohy:
IMG_20240407_100436.jpg.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum