ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože typu Motýlek Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/8/2010
AB je v akcii na lamnii, 10% maju aj na Rep

https://www.lamnia.com/cs/p/61660/no%C5%BEe/noz-motylek-brs-alpha-beast-3-0-standard

ZLOjasna vložil tyto přílohy:
Screenshot_20240324_224843_Chrome.jpg.jpg

Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/27/2014
v poslední době mám pochybné štěstí přijít dycky pozdě - už sleva není Neutral
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Flytanium Zenith alias nová hračka na gauč. Časem nahradí pomalu dosluhující Glidr. Za tu cenu se na první dojem jeví celkem solidně.

jendach vložil tyto přílohy:
IMG_5170.jpeg.jpg

I-I
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/11/2021
Vypadá dobře Cool
Ty náhradní díly bych od Flytania nečekal Ok
Vyladění z výroby ok?
Šroubky působí v reálu solidním dojmem?

Ať dělá radost Happy
🦋💙
Posláno:

Štamgast
Má trochu větší vůle než nový Glidr, ale dotyk čepele s ručkami nehrozí ani při zatlačení prsty na čepel. Ještě ho trochu poladím, ale jinak se zdá být opravdu solidní. K tomu taky krásně zvoní.
I-I
Posláno:

Pokročilý
Novým Glidrem myslíš Pacific?

*cink-cink* 🤩

I-I vložil tyto přílohy:
18847960_3b75_4393_b41e_0c8803e1348b.png.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Ne, blbě jsem to napsal. Měl jsem na mysli porovnání s nově koupeným Arcticem.
I-I
Posláno:

Pokročilý
To mě napadlo jako první, ale malá šance, že už máš i další Glidr, tam byla mrGreen
🦋💙
I-I
Posláno:

Pokročilý
Porovnávačka

I-I vložil tyto přílohy:
IMG_0963.jpeg.jpg
IMG_0973.jpg.jpg
IMG_0976.jpeg.jpg
IMG_1323.jpg.jpg
IMG_1187_3.jpg.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Blahopřeju k Medfordovi, moc pěknej Applause
Taky jsem po něm koukal, ale zatím mě odradila cena.

Jinak na BladeHQ se už nějakou dobu nabízí balisongy od MachineWise, což je fajn, ale pro mne se tím vytrácí určitá exkluzivita 🤔
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Nestačím to zabijet, a žádný to už nechce jest !!! Grin

Tie motýle sa rýchlo rozmnožujú.

laurin vložil tyto přílohy:
IMG_2167.jpeg.jpg

"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
I-I
Posláno:

Pokročilý
Tomáš: Díky za blahopřání.
Jenom jeden je pěknej? Na fotkách jsou totiž dva Razz
Ještě budeš mít šanci. V Lamnii už mají další dva kousky, které cestovaly společně s mým druhým. Budou v jiné barevné variantě a s jiným tvarem čepele. Ještě je neodtajnili na e-shopu, tak nechci prozrazovat, ať se je na co těšit.

laurin: Že?! To aby to člověk začal hubit plamenometem Angry

První měl na čepeli jistý... blemish, jak by řekli naši američtí bali-kolegové.
Pořešil jsem. Amy Medford se toho ujala. Lamnia zprostředkovala. Bezchybný monochromatický Viceroy byl za chvíli doma.
Zvažoval jsem i komplet DLC (ručky, čepel i šroubky). Ale zanikly by ty textury a taktický nůž to opravdu není, abych potřeboval minimalizovat odlesky. Balisong má být vidět a slyšet (krásně zvoní). A materiály to taky nejsou zrovna korozi nakloněné. Aspoň ne ve středoevropských podmínkách.

Svým způsobem to je Medford, ale i není.
Tenhle design původně navrhl Forrest Henninger. Dříve pracoval pro Medford. Gregovi se jeho nový design, který měl přijít po Telestu, líbil natolik, že se ho z Henningera pokusil vymámit. Henninger ho Medfordům přenechal za nějakou výrobní kapacitu. Pro Medford už nepracuje, protože se názorově/politicky/stranicky neshodovali.

Nakonec z toho byl u Henningera ten Stormtrooper model, bez textury a dalšího slotu na ručkách s trochu poupravenou čepelí, následovaný několika dalšími nezáživnými. Pak jsem Henningerovu tvorbu přestal nějak kontrolovat. Pamatuju si nejvíc tenhle starší, ne nepodobný modelu Viceroy.

Ostatně i Henninger už má několik kousků na BHQ. Třeba ten zirblast vypadal famózně.

Pro mě je to vlastně ta vysněná kombinace specifikací, kterou jsem si přál od nějaké pozdější iterace BRS BB V2, která nikdy nepřišla. Tanto čepel (navíc s duťákem), zen pin konstrukce, váha cca. 4 oz, titanové channel ručky, solidní šroubky (T25 pivoty a T6 piny) a kluzná ložiska.
Cením, že se při montáži neodklonili od typického Medford přesvědčení, že je jedno, že je každá podložka jiná, když má nůž minimální vůli, pěkně klouže a krásně zní.

Interní zajímavůstka --> v Medfordu továrně mažou Corrosion-X. Nevoní a nemaže zle, na lithium to ale nemá. Hádám to berou po barelech. U nás jsem viděl leteckou variantu v menším balení.

S prvním dorazila základní řadová kapsička s plyšem uvnitř. S druhým už custom americká krabička od S3 Cases (nafotím jindy, asi ji ale většina znáte).

I-I vložil tyto přílohy:
IMG_0895.jpeg.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Konečně jaro. Začínají lítat motýle Happy

jendach vložil tyto přílohy:
IMG_5181.jpeg.jpg

I-I
Posláno:

Pokročilý
laurin, jendach: Povedené kolekcičky.

Proč mám takový pocit, že máme společný oblíbený barevný motiv? Takový ten nezajímavý funkční styl šedá eminence à la plain Jane Razz
________
Ad Medford Viceroy:
Z balení krom nože samotného vypadl certifikát/rodný list, záruční manuál, obligátní záruční psí známka, samolepky (kam je asi dám? Confused ) a silica-gelová svačinka.

Podle čísel v ručkách byl tenhle první kus měsíce, vybavuji-li si správně význam oněch čísel. Druhá ručka v sobě nese 003. Ještě aby ne, když byl objednaný od ledna Laugh
Opracování uvnitř ruček je precizní. Žádné čáry, prostě čistota Ok

Slíbené foto:

I-I vložil tyto přílohy:
IMG_1331.jpg.jpg
IMG_1332.jpg.jpg
IMG_1333.jpg.jpg
IMG_1334.jpg.jpg
IMG_1335.jpg.jpg
IMG_1337.jpg.jpg

🦋💙
I-I
Posláno:

Pokročilý
EPS Knives - 101ti - Weehawk

Pánové, byl jsem v kontaktu s chlapíkem stojícím za EPS Knives. Bude na blížící se Blade Show, kde se potká se svými dvěma francouzskými dealery. Velkou várku jim předávat/posílat neplánuje, ale kdyby měl někdo zájem, prý by po nich mohl několik kousků poslat "přímou cestou".
Kdo by jeden chtěl, napište. Domluvil bych to s ním.

ODKAZ na specifikace

I-I vložil tyto přílohy:
20240110_134340_1_1024x1024_2x.jpg.jpg

🦋💙
I-I
Posláno:

Pokročilý
Další varianta 🤤

I-I vložil tyto přílohy:
ch3xqizl7z3d1.jpeg.jpg

🦋💙
Posláno:

Štamgast
Protech flyfather 2 !
https://www.instagram.com/reel/C8KYFUWv1c2/?igsh=eGJlam9ibGE4bGd1
instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Štamgast
Jo, jo už jsem ho zaregistroval, jen nebyl čas na něj hodit avizo Happy

Tady začíná na 8:30 min.

A tady na 7:00 min.

Podle všeho to vypadá na hliníkovou chanell konstrukci ve spolupráci se Squid Industries.
Za zmínku stojí také latch less konstrukce a klip přehoditelný na všechny strany.

Uvidíme na konečnou cenu...
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Štamgast
Pridavam este video priamo od squid:
https://www.instagram.com/reel/C8Md47JJ_7K/?igsh=YzNldDV4N2xsNXFv

Mne sa paci ze ma deep carry clip - je to asi 1x co je tento klip na bali co si pamatam. Na druhej strsne bez poistky a so spicatou cepelou sa to bude nosit bezpecne ako MT halo v kapse Grin
instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Štamgast
Tak Benchmade 99 Necron je doma.
Jak jsem již avizoval, vzal jsem s ručkama G-10 Jade a to kvůli stonewash čepeli.

V současnosti nemám moc času, tak alespoň takový rychlý report a pár fotek.

K čemu se nechci vyjadřovat je cena. Cenová politika Benchmade není, nejen z mého pohledu, moc prozákaznická, ale nic s tím neuděláme. Zákon trhu je neúprosný nabídka / poptávka aneb každé zboží má svého kupce.

Hned na úvod musím říct, že mě naprosto dostalo balení Applause
V tomto případě si s krabicí opravdu vyhráli a za mne mají velkou 1*. Třeba to vintage logo na víku Applause moje srdce plesá...

Teď k noži: vyvážený, lehké vůle na ručkách, které by šly zcela určitě doladit, čistě a řekl bych i velice přesně zpracovaný, chodí opravdu lehce co si pamatuji, tak nevidím rozdíl mezi tím tréninkovým, který jsme se Štefanem zkoušeli na IWA 2024.

To je zatím vše, více podrobností a dojmů později Happy

Jo a je to First production...

Tomáš vložil tyto přílohy:
IMG_2931.JPG.jpg
IMG_2932.JPG.jpg
IMG_2935.JPG.jpg
IMG_2936.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum